Shaklee Supplements Terbaik - 100 Tahun Mencipta Inovasi

Shaklee Terbaik, Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan : Produk Shaklee merupakan nutrisi kesihatan paling bagus, selamat, berkesan dan dipercayai. Ianya adalah makanan suplemen terbaik yang terbukti melalui kajian saintifik dan testimoni pengguna sejak lebih setengah abad lamanya. Kenapa vitamin shaklee bagus untuk kesihatan?

Setiap persoalan pasti ada jawapannya dan setiap kenapa itu menunjukkan bahawa sel-sel otak sedang berhubung! Oleh itu, untuk mengenali produk vitamin ini lebih dekat, kita perlu memahami konsep dan maksud sebenar yang mendefinasikan sebagai vitamin shaklee adalah produk yang bagus untuk kesihatan.

Pertama sekali, kenali dulu apakah itu vitamin. Vitamin adalah sebatian organik yang diperlukan dalam kuantiti yang kecil untuk mengekalkan kehidupan dan kesihatan tubuh badan. Kita perlu mendapatkan vitamin dari makanan kerana tubuh manusia tidak mampu menghasilkan vitamin yang secukupnya untuk tubuh badan atau mungkin langsung tidak dapat menghasilkannya.

Vitamin terkandung di dalam bahan makanan semula jadi, amat penting untuk metabolisme normal tubuh badan kerana dalam jumlah yang mencukupi dalam diet, ianya dapat mengekalkan kesihatan serta mencegah dan mengawal jangkitan penyakit.

Vitamin kebanyakkannya terkandung di dalam buah-buahan dan sayur-sayuran. Berikut adalah jenis-jenis Vitamin yang diiktiraf iaitu Vitamin A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12, C, D, E & K

Kesihatan
Setiap manusia perlukan tubuh badan yang sihat. Dengan badan yang sihat kita mampu untuk bergerak dan melakukan apa sahaja yang kita mahu. Pergerakan kita juga tiada had dan sekatan. Kesihatan yang baik dapat memberi jaminan kepada kehidupan yang berkualiti, bahagia, gembira dan harmoni. Pastinya semua orang tahu betapa pentingnya kesihatan kepada tubuh badan!

Vitamin Dan Kesihatan
Untuk mengekalkan kesihatan, vitamin yang secukupnya amat diperlukan untuk mencegah dan mengawal tubuh badan agar terhindar dari jangkitan penyakit. Oleh itu jelas di sini akan fungsi serta kaitan diantara Vitamin dan Kesihatan.

Berikut adalah senarai fungsi vitamin kepada tubuh badan dan pilihan jenis makanan yang mengandungi vitamin tersebut.

Vitamin A – retinol, retina dan empat karotenoid (termasuk beta karotena).
Kekurangannya boleh menyebabkan rabun dan keratomalacia (gangguan mata yang menyebabkan kornea yang kering)
Sumber yang baik adalah hati, minyak ikan kod, lobak merah, brokoli, kentang manis, mentega, kangkung, bayam, labu, Collard hijau, beberapa keju, telur, aprikot, tembikai tembikai, susu.
Vitamin B1 – tiamin
Kekurangannya boleh menyebabkan beri-beri, Wernicke-Korsakoffsyndrome
Sumber yang baik adalah yis, daging, bijirin, biji bunga matahari, beras perang, gandum, asparagus, kubis bunga, kentang, jeruk, hati, dan telur.
Vitamin B2 – riboflavin
Kekurangannya boleh menyebabkan ariboflavinosis
Sumber yang baik adalah asparagus, pisang, bendi, lobak, keju lembut, susu, yogurt, daging, telur, ikan, dan kacang hijau.
Vitamin B3 – niasin, niacinamide
Kekurangannya boleh menyebabkan pellagra
Sumber yang baik adalah hati, jantung, buah pinggang, ayam, daging lembu, ikan (tuna, salmon), susu, telur, avokado, kurma, tomato, sayur-sayuran berdaun hijau, brokoli, lobak merah, kentang manis, asparagus, kacang-kacangan, biji-bijian, kekacangan, cendawan, dan ragi.
Vitamin B5 – Asid Pantothenic
Kekurangannya boleh menyebabkan paresthesia
Sumber yang baik adalah daging, bijirin penuh (pengilangan boleh mengeluarkannya), brokoli, alpukat, royal jelly, ovari ikan.
Vitamin B6 – pyridoxine, pyridoxamine, pyridoxal
Kekurangannya boleh menyebabkan anemia, neuropati periferal
Sumber yang baik adalah daging, pisang, biji-bijian, sayur-sayuran, dan kacang-kacangan.
Vitamin B7 – Biotin
Kekurangannya boleh menyebabkan dermatitis, enteritis
Sumber yang baik adalah kuning telur, hati, beberapa sayur-sayuran.
Vitamin B9 – asid folik, asid folinic
Kekurangannya boleh menyebabkan kekurangan kehamilan dikaitkan dengan kecacatan kelahiran
Sumber yang baik adalah sayur-sayuran berdaun hijau, kekacang, hati, ibu roti, beberapa produk bijirin diperkaya, biji bunga matahari.
Vitamin B12 – cyanocobalamin, hydroxycobalamin, methylcobalamin
Kekurangannya boleh menyebabkan anemia megaloblastic
Sumber yang baik adalah ikan, kerang-kerangan, daging, ayam, telur, susu, dan produk tenusu. Sesetengah bijirin diperkaya dan produk soya dan juga diperkaya yis pemakanan.
sumber-vitamin-shaklee-bagus-untuk-kesihatan
Sumber Vitamin

Vitamin C – asid askorbik
Kekurangannya boleh menyebabkan anemia megaloblastic
Sumber yang baik adalah buah-buahan dan sayur-sayuran. Buah plum dan buah camu camu mempunyai paling tinggi kandungan vitamin C dari semua makanan. Hati juga mempunyai vitamin C.
Vitamin D – ergocalciferol, kolekalsiferol
Kekurangannya boleh menyebabkan penyakit riket, osteomalacia
Sumber yang baik: adalah melalui kulit selepas terdedah kepada cahaya ultraviolet B dari matahari atau sumber buatan. Juga terdapat dalam lemak ikan, telur, hati lembu, dan cendawan.
Vitamin E – tokoferol, tokotrienol
Kekurangannya sesuatu yang luar biasa. Boleh menyebabkan anemia hemolitik ringan pada bayi baru lahir
Sumber yang baik adalah buah kiwi, badam, alpukat, telur, susu, kacang, sayur-sayuran berdaun hijau, minyak sayuran tak panas, germa gandum dan bijirin penuh
Vitamin K – phylloquinone, menaquinones
Kekurangannya boleh menyebabkan pendarahan diatesis
Sumber yang baik adalah sayur-sayuran berdaun hijau, avokado, buah kiwi. Pasli mengandungi banyak vitamin K.

Kenapa Vitamin Shaklee Bagus?
Setelah anda melihat kepentingan vitamin kepada tubuh badan, tidak dapat dinafikan lagi ianya satu nutrisi terpenting untuk mengekalkan kesihatan dengan mencegah serta mengawal jangkitan penyakit. Tapi kita sering bermasalah dan agak sukar untuk mendapatkan vitamin kerana terlalu banyak makanan yang perlu dimakan dan dipilih. Begitu juga untuk mengekalkan kandungan vitamin dalam jumlah yang diperlukan adalah sesuatu yang mustahil dilakukan.

Shaklee Always Works, Safe and Green
Disinilah peranan produk vitamin Shaklee dalam membantu tubuh badan anda untuk mendapatkan vitamin yang secukupnya. Dengan pengalaman melebihi 50 tahun dalam penyelidikan, pembuatan dan pengeluaran, Shaklee begitu arif dan pakar dalam menyediakan vitamin yang sesuai, selamat, berkualiti dan sempurna untuk keperluan kesihatan anda.

Ianya telah dibuktikan melalui pelbagai testimoni dan anugerah yang telah dicapai oleh Shaklee! Tiada yang mampu menafikannya! Malah produk ini juga diperakui halal untuk umat Islam di Malaysia.

Maka kini, jawapannya sudah jelas…kenapa Vitamin Shaklee amat bagus untuk kesihatan! Jika anda memahaminya bermakna sel-sel otak anda sudah cukup berhubung untuk memilih produk Vitamin Shaklee sebagai suplemen makanan nutrisi untuk kesihatan tubuh badan anda.

Produk Vitamin Shaklee

Berikut adalah beberapa Produk Vitamin Shaklee yang terbukti bagus untuk kesihatan. Ianya juga didatangkan mengikut set keperluan dan keadaan semasa anda.

Set Vitamin Shaklee Anti-Penuaan : ESP, Collagen Powder, Vivix
Set Vitamin Shaklee Anti-Oksidan : CarotoMax, Vitamin C, Vitamin E, Vivix
Set Vitamin Shaklee Skin Care : BComplex, Vitamin C, Vitamin E, ESP, Ostematrix, Collagen, Vivix
Set Vitamin Shaklee Kurus Badan : ESP, Herblax, Alfalfa, Lecithin, Cinch Shake Mix, Cinch Energy Tea Mix
Set Vitamin Shaklee Mengandung : Vitalea, B Complex, Vitamin C, ESP, Ostematrix, Omega Guard
Set Vitamin Shaklee Berpantang : Vitalea, B Complex, Vitamin C, Zinc, Vitamin E, ESP, Omega Guard
Set Vitamin Shaklee Breastfeeding : Vitalea, B Complex, Vitamin C, Alfalfa, ESP, Ostematrix, Omega Guard, Performance Drink
Set Vitamin Shaklee Kesihatan Lelaki : Vitalea, B Complex, Vitamin C, Vitamin E, Ostematrix, Omega Guard, Performance Drink
Set Vitamin Shaklee Kesihatan Kanak-kanak : Chewable Vitalea, Chewable Vitamin C, Omega Guard, Meal Shakes
Set Vitamin Shaklee Remaja (12 years ++) : Vitalea, B Complex, Vitamin C, Lecithin, Omega Guard
Set Vitamin Shaklee Kencing Manis : GLA Complex, B Complex, Vitamin C
Set Vitamin Shaklee Gout : Performance Drink, Omega Guard, Alfalfa
Set Vitamin Shaklee Kesihatan Sendi : Advanced Joint Health Tablet, Omega Guard, Ostematrix
Set Vitamin Shaklee Immune Booster : Vitalea, NutriFeron
Set Vitamin Shaklee Asma, Sinus (Resdung), Allergi, Hives (Gegata), Eczema : Alfalfa, B-Complex, Vitamin C

2 thoughts on “Shaklee Terbaik”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *