kelebihan zinc plus

KENAPA PERLU CONSUME ZINC PLUS SHAKLEE? Perasan kan kalau orang baru habis pembedahan atau ada luka besar anggota badan kebanyakan akan cari ikan haruan? Dalam ikan haruan ada kandungan zinc yang boleh mempercepatkan penyembuhan selepas pembedahan atau luka besar

Zinc Plus

Supplement yang terbaik untuk menjadi pengganti fungsi ikan haruan ni ialah Zinc Pluss Shaklee .Zinc Pluss ni sangat di rekomen kan untuk yang ada masalah

  • kerap alami luka
  • parut jerawat
  • luka lepas bersalin
  • kerap mengalami rambut gugur
  • Kesuburan (ikhtiar anak)
  • mereka yang mahu kekalkan kesihatan kognitif
  • Mereka yang memiliki kuku rapuh
  • Mereka yang mahukan lebih tenaga & stamina

Selain tu, ianya juga sesuai diamalkan lelaki dan wanita yang berumur 12 tahun ke atas. Kegunaan untuk sekeluarga, sama juga macam vitamin c. Jadi jom dapatkan Zinc Pluss sekarang

8 Fungsi Zinc Plus Shaklee

Fungsi zinc:

1. Zinc pun bagus utk tingkatkan memori.

2. Menyokong tenaga dan stamina. Nk otot sihat dan kuat, wajib mkn zinc

3. Zinc menyokong dan aktifkan sel2 imun yg lebih sihat

4. Nak legakn kulit sensitif dan kulit berjerawat, kena mkn zinc.
Nak kulit sihat, lembut dan kurangkn jerawat kena ambil zinc

5. Nak elok parkinson, elzhemir kne mkn zinc

6. Bgus utk sistem reproduktif yg sihat dan bantu kualiti dan kuantiti sperma. Penting utk kesuburan lelaki.Punca sperma kurang or tak berkualiti sbb kurangnya zinc.

7. Galakkan rambut yg sihat dan tebal. Ni bgus utk rambut gugur.

8. Utk org yg cedera, scar, parut pun sgt bgus ambik zinc

Zinc Complex Shaklee

Zinc adalah mineral yang penting yang badan kita perlukan untuk kesihatan yang baik. Ini diperlukan untuk membantu lebih 200 enzim dalam badan kita untuk berfungsi dengan baik.

Bagus mengekalkan sistem imun badan kita dan membantu dalam pertumbuhan dan memperbaiki tisu badan kita. Tapi badan kita ni tak simpan mineral zinc ni, maka kita perlu ambil dari sumber makanan untuk pastikan mineral zinc ni cukup setiap hari.

Lelaki perlukan paling minimum 11 mg zinc setiap hari dan perempuan pula 8 mg zinc setiap hari. Tapi wanita yang mengandung perlukan 11 mg zinc dan ibu menyusu pulak memerlukan 12 mg zinc setiap hari.

Kelebihan Zinc Complex Shaklee :

Satu tablet memberi 100% Nilai Harian bagi zink
Dirumus dengan zink gluconate yang sangat bioavailable daripada alfalfa dan barli panggang
Rumusan Vegetarian

Antara Manfaat Zinc :

  • Membantu membaikkan dan mengeringkan luka dengan lebih cepat.
  • Mengatasi masalah jerawat pasir.
  • Mengatasi masalah rambut gugur dan gigi mudah rapuh.
  • Membantu memastikan minda yang tajam, memory dan daya ingatan yang kuat, dan meningkatkan prestasi pembelajaran.
  • Membantu meningkatkan dan mengekalkan kesuburan lelaki.
  • Membantu mengekalkan kekuatan otot dan bertenaga sepanjang hari.
  • Membantu menghasilkan tenaga dan kekal aktif.

Zinc Shaklee

ZINC PLUS SHAKLEE. Best product, semulajadi bebas bahan kimia berbahaya, paling pasti, sentiasa selamat dan Berkesan!! Hanya dengan shaklee

  •  Zinc untuk sistem imun badan.
  • Zinc membantu mengaktifkan sel-sel imun badan termasuk T-cell dalam badan (ini penting kerana ia akan memberi respon dengan lebih baik termasuklah untuk ‘detect’ awal sel-sel kanser dalam badan).
  •  Zinc untuk kulit yang sihat.
  • Penting untuk kulit sihat bebas jerawat.
  • Zinc boleh mengawal hormon tostesteron yang mana jika ia tak seimbang boleh menyebabkan jerawat.
  • Zinc juga penting untuk penghasilan kolagen dalam badan.
  • Zinc juga boleh mengelak pertumbuhan bakteria.

Terutama jika ada liang pori yang besar dan terbuka luas, ia boleh bantu mencegah bakteria tumbuh seterusnya boleh elak kulit berjerawat! Dan juga boleh membantu melegakan kulit yang sensitif! Ringkasnya Zinc Shaklee ini bagus untuk kulit bebas jerawat!

 Zinc untuk tenaga dan stamina. Zinc merupakan mineral penting yang menggalakkan kekuatan otot dan daya tahan badan.

Kebaikan Zinc Plus Shaklee

 Zinc untuk penyembuhan luka. Zinc boleh menghasilkan sel-sel baru dan ini amat membantu mempercepatkan penyembuhan luka. Luka akan lebih cepat kering. Juga boleh mengelak bakteria pada luka, jadi luka lebih cepat sembuh! Sebab itu jika korang perasan, dalam krim2 kebanyakan ada kandungan zinc.

 Zinc untuk rambut. Zinc menggalak rambut tumbuh lebih sihat, subur dan tebal. Jika kandungan zinc rendah dalam badan, folikel rambut lebih mudah terurai dan rambut mudah gugur! Memang bagus Zinc Shaklee ni untuk rambut gugur.

 Zinc untuk kesihatan minda. Zinc membantu meningkatkan daya ingatan dan proses pembelajaran. Juga boleh mencegah peyakit berkaitan usia seperti Alzheimer.

  •  Zinc untuk kesuburan / sistem pembiakan yang sihat.
  • Zinc untuk lelaki membantu meningkatkan fungsi, kualiti dan kuantiti sperma.
  •  Zinc untuk wanita, membantu sistem pembiakan wanita, mengawal hormon dan pengeluaran telur.
  • Terdapat juga kajian yang zinc bagus untuk prostat lelaki, ia membantu mengelak mati pucuk.

Zinc Complex Shaklee Untuk Tenaga Waktu Pagi

Kalau rasa nak semangat, kena start hari kita dengan mengambil suplemen zink. Walaupun supplement ni kecil sahaja, tapi ianya sangat powerful tahu sebab apa ?

Sebab Zinc ni bantu untuk meransang lebih daripada 100 jenis enzim badan supaya semuanya cergas bangun di waktu pagi. Zinc umpama kunci kereta yang kita guna untuk hidupkan enjin. Dialah yang “start” enjin badan setiap hari.

So hanya dengan 1 biji zinc pun, kita boleh rasa hari kita berbeza cergas dan semangat, yang paling ketara adalah rasa CERGAS dan BERTENAGA waktu pagi dan sepanjang hari, tak mengantuk. Kalau rasa lemau, memang sukarkan ? Jadi kena ambil zinc complex shaklee untuk bantu anda sihat dan cergas.

Fungsi Zinc Complex Shaklee

  • Ransang enzim dalam badan. Enzim badan penting untuk full body function. Barulah 1 badan bangun dengan semangat!
  • Tingkatkan sistem imun badan dengan mengaktifkan T-cells supaya respon imun badan pantas, kalau lambat, virus serang sempat lagi kita sakit. Lagi satu T-cells ni juga bantu untuk serang sel-sel yang suda dijangkiti atau yang sudah menjadi kanser
  • Zinc juga bagus untuk kuatkan memori sebab dia bantu regulate banyak neurons berhubung dengan neurons yang lain. Jadi sangat bagus untuk students yang kena belajar banyak benda
  • Untuk suami yang ada masalah LOW SPERM COUNT, amalkan lah zinc sebab kajian menunjukkan makan Zinc + Asid Folic dapat tingkatkan sperm count & sperm quality.
  • Kajian lain membuktikan Zinc bagus untuk masalah JERAWAT, membaiki LUKA-LUKA (yang baru bersalin luka lambat sembuh sila telan dia ni), ADHD, pneumonia, osteoporosis dan lain lain

Baiklah kalau begitu kena makan zinc complex nih. barulah sihat. Jadi kalau nak semangat, kena makan zinc complex pagi ini. Nak bertenaga waktu pagi, selain dari ambil sarapan, kena makan zinc complex shaklee dan juga vitamin lain.

2 thoughts on “Zinc Plus”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *