FAHAMI Sejarah SHAKLEE. Di asaskn oleh seorang doktor perubatan Dr Forrest C Shaklee Sr. Beliau merupakan seorang ahli sains,ahli falsafah dan usahawan yg berintegriti.

Kena Kanser

Pd umur awal 20an akibat kerap menggunakn mesin x-ray beliau di dignoss kanser..beliau tak mau kaki beliau di potong di usia mude.

Beliau amat yakin alam semulajadi ciptaan Tuhan mengandungi penawar hebat..

Beliau kembali ke kampung halaman Iowa utk merawat dan mencari penawar selama 3 tahun.

Beliau percaya “Nature Is a Noble teacher” sbb tu beliau sgt hampir dgn nature..beliau mendengar,memahami dan mengambil pgajaran dari alam semula jadi.Segala products ciptaannye tidak melanggar perinsip ini.

Beliau bjaya merawat penyakit kanser dgn ramuan semulajadi.

Beliau trus bgiat dlm kajian demi kajian..dari kliniknye beliau bjaya menemui formula utk kesihatan optimum yakni dgn mencipta “vitalised mineral” dlm bentuk cecair pd 1915.Kini ia dlm bentuk tablet Vita Lea. Dr Shaklee adalah pelopor dan pioneer dlm bidang nutrisi..beliau hidup di zaman tokoh inventor spt Graham Bell(talipon) dan Thomas Edission(letrik).

Kol Sunders (pengasas KFC) jga seorang supervisor di shaklee..

Bila anda guna barangan shaklee tak kira dari rangkaian vitamain,skin care atau house hold cleaning products..ia adalah selamat pd sel dan pd alam..yakni tidak mencemarkn alam.

Bila ada yg mendakwa shaklee tak selamat dan rosakkn buah pinggang ia adalah satu fitnah yg di reka.Kami yg mengamalkn supplements ni 30 thn makin sihat..beratus ribu manusia telah berubah kesihatan asbab konsisten dgn shaklee.

Ini adalah kerana shaklee bkn sbrg syarikat..ia berani letak label
“We are the no 1 Natural Supplement company in the US”

Shaklee Corporation

Sejak 1915 products pertama Dr shaklee bsama 2 org anaknye menubuhkan Shaklee Corporation pd 1 April 1956 dgn modal USd40k

Shaklee bkembang dari mulut ke mulut mjadi public listed di NYSE pd 1978 dan di senarai Fortune 500 pd 1982.

Shaklee menggunakan sistem network marketing sbg pelan pemasaran..dan Dr Shaklee jga adalah pioneer dlm network marketing even predating(sebelum) Amway(1959).

Dgn infra struktur menghampiri Rm1 bil serta team saintis sepenuh masa lebih 70 org shaklee mampu mgeluarkan products yg tbaek di pasaran demi memenuhi keperluan sezaman.

Inovasi sains berdasarkan falsafah In harmony with Nature di teruskn oleh pemilik tbaru Mr Roger Barnette.

Bg anda yg baru berjinak dgn shaklee usah risau.Ia sebuah syarikat yg kukuh,product yg highest quality standard serta plan pemasaran yg mudah di capai dan tbukti.

Anda hanya perlu amalkn shaklee utk buktikan pd diri sendiri dan saksikan shaklee effects yg hebat pd wajah dan tubuh anda.

Anda hanya jga perlu terjun bina biz ni tanpa was2 utk buktikan yg ia satu biz yg mudah bjya serta mjamin masa dpn.

Akhir kalam my last but not least bg sya Shakle Is A Gift for Life…

Lets enjoy our beautiful enduring dreams with shaklee..

The Dreams continue.

Sejarah Shaklee

Sejarah Shaklee

Pada tahun 1915 di mana konsep vitamin masih belum dikenali, Dr. Forrest C. Shaklee telah mencipta “Shaklee’s Vitalized Minerals”. Disinilah bermulanya sejarah Shaklee dan kemudiannya beliau bersama dua orang anaknya memulakan perniagaan pembuatan dan pemasaran produk nutrisi suplemen melalui syarikat Shaklee Corporation pada tahun 1956.

Shaklee memilih untuk menggunakan kaedah perniagaan secara ‘Multi Level Markerting’ atau MLM sebagai kaedah jualan walaupun pada masa itu ianya kurang dikenali tetapi beliau melakukannya demi menjaga kualiti dan status ekslusif produk.

Sejarah Dan Kehebatan Produk Vitamin Shaklee

Melalui falsafah “Living in Harmony with Nature®” Shaklee berkembang pesat dalam tahun 1970-an dan terus kekal sebagai peneraju produk kesihatan yang bermutu, selamat, dipercayai dan mesra alam demi kehidupan yang sihat dan bahagia sehingga kini.

Shaklee Corporation yang beroperasi di Pleasanton, California telah berkembang ke peringkat global di mana cawangan Shaklee kini terdapat di Kanada, Jepun, Malaysia, Mexico, Taiwan, China dan Indonesia. Shaklee Malaysia memulakan operasinya pada Ogos 1995 di Subang Jaya, Selangor

 

Sejarah Kejayaan Shaklee

Assalamualaikum semua slmat pagi !!

TAHUKAH ANDA !!!

Pengasas Shaklee

Pengasas Shaklee adalah DR. Forrest C. Shaklee. Beliau mula menubuhkan syarikat Shaklee pada tahun 1956 semasa berusia 61 dan hidup untuk melihatnya berubah menjadi sebuah syarikat Fortune 500 dalam usia 80 an.

Beliau merupakan seorang yang mempunyai pelbagai bakat dan pengalaman beliau itu telah membentuk wawasan beliau sehingga tercipta falsafah dan visi shaklee “Better You Better World”.

Beliau juga percaya bahawa pemakanan yang baik adalah asas untuk kesihatan keseluruhan dan kesejahteraan.

Pemilik Shaklee Corporation Pada Waktu Kini

Ketua Pegawai Eksekutif Shaklee pada masa kini adalah Roger Barnett. Antara sebab mengapa beliau ingin menerajui Syarikat Shaklee adalah:

Roger membeli syarikat Shaklee kerana dia suka konsep pemasaran ini dan percaya ia adalah cara MASA DEPAN.

Matlamat beliau adalah untuk menjadikan #1 di dunia.

Dia berkata : ” Saya amat yakin dengan potensi pertumbuhan kami adalah yang paling besar dalam industri kita.”

Shaklee adalah syarikat yang amat sempurna pada kedudukan dalam industri ini. Kami mempunyai sejarah terbaik dan masa depan yang cerah.

Sejarah Kejayaan Shaklee

1915 – Dr. Shaklee membangunkan teknik untuk mengekstrak nutrien dari makanan iaitu ” Vitalized Mineral”.

1960 – Shaklee memperkenalkan pencuci pekat organic Basic-H, salah satu pencuci biodegrasi, bebas toksik yang pertama.1961 – Shaklee mencipta salah satu rumusan suplemen protein segera berasaskan soya yang pertama dan kini dikenali sebagai ESP.1972 – Shaklee memperkenalkan serbuk pencuci pakaian biodegrasi tanpa fosfat, nitrat atau borat yang pertama iaitu Get Clean Laundry1977 – Shaklee disenaraikan dalam Bursa Saham New York.

1981 – Shaklee memperkenalkan vitamin c berasaskan tumbuhan dengan pembebasan terkawal yang pertama.

1982 – Shaklee menjadi Syarikat Fotune 500.

1993 – Merupakan pembekal kepada NASA dengan satu minuman rehidrasi iaitu Performance Drink yang dirumus khas untuk para angkasawan yang digelar Astro Aide.

1996 – Shaklee membantu ahli-ahli sukan bertaraf dunia menjulang 8 pingat emas di Atlanta.

2000 – Shaklee menjadi syarikat pertama di dunia memperolehi Sijil Climate Neutral yang mengimbangi pembebasan karbon dioksida di mana ia menghasilkan impak sifar pada alam sekitar.

2004 – Shaklee membantu para atlet bertaraf dunia memenangi 15 pingat emas di Athens, Greece.

2005 – Shaklee memperkenalkan satu daripada formula imun penggalak interferon semula jadi pertama yang dinamakan Nutriferon.

2006 – Pasukan ski dan luncur salji Amerika Syarikat yang diperkasai oleh Shaklee, telah memenangi 10 pingat di Torino, Itali.

2007 – Shaklee memperkenalkan VIVIX, penemuan revolusi terbaru dalam anti penuaan sel.

2013 – Shaklee memperkenalkan CoQ Health Plus, yang dapat membantu menyokong jantung sihatdan menangi masalah penyakit kardiovaskular.

2014 – Shaklee memperkenalkan Phytocol – ST, membantu mengawal paras kolesterol secara semulajadi.

Kesimpulannya yang saya dapat rumuskan ialah dimana pengasas produk menggunakan konsep *close to nature* untuk dirinya dan kpda produknya tag line yang saya selalu gunakan *Atasi semua itu dgn set shaklee yang natural & safe since 1956, in shaa Allah*

 

One thought on “Sejarah Shaklee”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *