kajian polifenol terhadap sel

Kajian Polifenol Terhadap Sel ? Korang tau tak..Mcmmana saintis Shaklee nak pastikan produk Shaklee terbukti berkesan adalah melalui *kajian Makmal* dan *kajian Klinikal*.Dalam gambar yg saya share ni, ini semua koleksi kajian2 yang telah dijalankan oleh saintis Shaklee ke atas Polifenol.

Kajian Polifenol Terhadap Sel

Apa yang saintis Shaklee kaji adalah, bagaimana campuran Polifenol yang mengandungi anggur Muscadine dan semua bahan2 botani dalam ResV bertindak dalam sel badan kita. Dan juga pengambilan Polifenol secara berterusan boleh meningkatkan tahap kesihatan kita.Masa Saintis Shaklee nak mulakan kajian terhadap Polifenol, the 1st thing mereka buat adalah dengan mengkaji bagaimana Polifenol bertindak terhadap sel badan kita.

Sebab apa start dari sel?Sebab sel badan kita ibarat batu bata yang bina tubuh badan kita.Sel ni unit asas dalam badan, sbb tu tahap kesihatan sel akan effect tahap kesihatan badan kita.*Sel yang SIHAT* menghasilkan badan yang kuat dan sihat.*Sel yang LEMAH* menghasilkan badan yang lemah.Nak cuba vivix & resV, klik link.

MANFAAT RESVERATROL KEPADA KULIT

Resveratrol adalah sejenis anti oksida – polifenol, yang didapati pada tumbuhan, buah-buahan, bijian dan kekacang, manakala kulit anggur merah mengandungi konsentrasi yang paling tinggi. Resveratrolbertindak sebagai ‘sistem imunisasi’ untuk memelihara sel-sel daripada jangkitan virus dan bakteria.

Kebaikan resveratrol untuk kulit yang cantik ialah:

1. Melindungi kulit daripada kerosakan
Kulit kita sentiasa diserang oleh radikal bebas, molekul yang sangat reaktif yang kedua-duanya dihasilkan oleh badan kita dan beredar di udara di sekeliling kita seperti asap dan pencemaran udara yang lain.

Resveratrol meneutralkan radikal bebas yang sedia ada supaya mereka tidak merosakkan kulit anda, dan menghalang molekul berbahaya daripada terbentuk.

2. Melegakan kulit
Toksin, pendedahan cahaya matahari, dan faktor lain boleh merosakkan kolagen dan elastin kulit anda untuk mempercepatkan penuaan, kedutan, dan kulit kendor.

Tetapi ciri-ciri anti-radang Resveratol bagus untuk menyembuhkan kulit dan membendung kerosakan kronik.

3. Menegangkan kulit
Kolagen adalah protein struktur yang utama dalam kulit kita yang menyediakan keanjalan sihat.

Apabila kita semakin tua, tahap estrogen kami beralih, dengan itu menghasilkan kurang kolagen, dan mengakibatkan kulit nipis dan suram bibir.

Fungsi Resveratrol seperti estrogen untuk mengekalkan tahap kolagen dan kelembapan kulit.

4. Melindungi kulit dari sinaran matahari
Cahaya matahari adalah punca utama kerosakan kulit dan penuaan; ia menyumbang kepada tanda-tanda klasik penuaan, termasuk pigmentasi tidak sekata, saluran darah pecah, kehilangan kolagen dan elastin, berkerut, dan kendur.

Resveratrol melindungi kulit dan menghalang kerosakan dari spektrum luas UVA dan UVB.

5. Mengekalkan sel-sel kulit yang sihat
Orang muda biasanya mempunyai kulit yang cantik dan sihat.

Sel-sel kulit lama digantikan dengan yang baru pada kadar yang luar biasa: hanya mengambil masa kira-kira sebulan untuk perolehan sel kulit.

Walau bagaimanapun, semakin kita tua semakin perlahan kadar penggantian tersebut.

Tanda-tanda penuaan seperti kulit kusam, bermula apabila sel-sel lama melebihi sel-sel baru.

Walaupun tidak ada cara untuk sepenuhnya menghentikan sel-sel kulit daripada penuaan, resveratrol menggalakkan badan anda untuk mengekalkan tisu yang sihat, yang memanjangkan jangka hayat sel-sel dan memastikan kulit anda berseri.

VIVIX : MINUMAN BOTANI TERBAIK POLIFENOL RESVERATROL

Vivix Shaklee mengandungi resveratrol. Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan HALAL!

Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Perancis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis.

Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terkandung dalam wain merah.

Satu hidangan Vivix mengandungi jumlah resveratrol yang sama banyak seperti yang terdapat dalam 100 gelas wain merah.

Sekiranya hendak dibandingkan dengan minuman jus lain, Vivix ternyata mendahului dengan hanya 1 sudu teh sehari mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh iaitu 3000-5000 ORAC

(Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) is a method of measuring antioxidant capacities of different foods )

Vivix LANCARKAN NIFAS DAN HAID

Setiap wanita yang akan turun darah haid. Darah ni darah kotor dari rahim yang keluar lepas tiada persenyawaan berlaku.

Hakak sendiri sebelum ni ada masalah kelancaran darah haid. Permulaan sedikit je keluar darah haid.. Rasa pelik..sebab tak macam selalu dan ia telah berlaku 2 bulan berturut2…But then masuk hari ke 3 dan 4 langsung takde darah haid selalu… Ingatkan normal lah kan..

Then dapatkan pendapat nurse.Beliau tu cakap eloknya darah haid keluar banyak awal2 ni sebab tu darah kotor.Hakak pon dah mula risau lah kan

Takut jugak ada problem pape yang darah haid tak keluar lancar nih..
And Masa tu hakak baruuuu nak start amek Vivix..

Lepas je start ambil Vivix dalam minggu tu darah kembali keluar lancar.. Siap berketul lagi (sorry kalau direct sangat)

Alhamdulillah memang kembali lancar dan keluar dengan kadar NORMAL lepas hakak ambil semula Vivix.

For me Vivix ni dia bantu “cuci” rahim.. Mana darah kotor yang tak habis keluar dia akan bantu keluarkan.. .

Darah kotor yang tak habis keluar pun memang akan mendatangkan masalah di masa akan datang.. Dari situ lah punca terjadinya FIBROID, CYST dan sebagainya..

So kepada anda yang kerap keluar darah Haid or Nifas sikit sangat, hakak suggest ambil lah Vivix.. InshaAllah leps ni darah Haid dan Nifas keluar lancar.. Badan pun rasa ringan dan sihat

sumber : sitihardawati

Migrain Gerd Batu Karang Hilang

Sedar tak sedar
Migrain,Gerd, Batu karang hilang
asbab amalkan 3 ketul ni

masyaAllah tadi husband baru tegur
“ eh gerd ayang hilang dah eh”
=================================

nk story 1 kisah menarik
pengalaman sendiri

orang kata masa preggy macam2 penyakit datang kan
ya benar kenyataan itu

masa sy preggy aritu sy disahkan ada batu karang
kt hempedu.sakit dia masyaallah
sebulan cmfirm check in kt hospital 2 kali atleast.

1 hospital kluar result memang nampak ada batu kt hempedu
1 hospital lagi kluar result tak de pon batu kt hempedu

paling best yg kluar result tu adalah sebelum sy consume shaklee
lepas sebulan baru buat checkup kt hospital yg 1 lagi tu.

nk operate doc x suggest sbb preggy
than apa yg boleh buat masa tu adalah edit pola pemakanan harian .contack terus nutritionist shaklee .sy tanya dia apa yg shaklee boleh tolong .
than dia pon suggest.

sy follow 100%

disamping sy teruskan consume set mengandung shaklee

alhamdulillah baby pon dah masuk 3 bulan skrg
semua penyakit di atas gone
subhanallah

ALWAYS Back to Allah ,sunnah & Al quran
jadikan rujukan

Ada sebuah hadis yang telah diriwayatkan dari Al-Miqdam bin Ma’dikarib RA, ia berkata bahawa Baginda SAW bersabda:

Maksud: “Tidak ada tempat yang lebih buruk daripada memenuhi perut keturunan Adam. Cukup keturunan Adam mengambil apa yang dapat menguatkan tulangnya. Jika ia adalah sesuatu yang perlu untuk diisi, maka satu pertiga makanannya, satu pertiga untuk minumannya dan satu pertiga untuk nafasnya.” (Hadis Riwayat Tirmizi, no. 2380. Dinilai hasan)

“Perut itu adalah rumah penyakit”

” Perut itu semacam telaga bagi badan, urat dan pembuluh darah. Apabila perut itu sakit maka pembuluh darah itu akan membawa penyakit.

kredit : nisya arifin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *