Ubat kempiskan perut buncit memang akan sentiasa dicari cari oleh orang di luar sana. Memang tak dinafikan perut kempis cantik ialah idaman wanita malah lelaki. Nak selesaikan masalah perut buncit kena tahu punca dahulu. Tapi nak kurus pun kena tahu motivasi terbaik untuk kurus.

Bahaya Visceral Fat

Kebanyakan orang tahu bahawa mempunyai perut yang besar mungkin tidak sihat. Tetapi adakah anda tahu bahawa tidak semua lemak perut adalah buruk? Kebanyakan lemak di kawasan perut terletak terus di bawah kulit. Ini dipanggil lemak subkutan dan tidak semestinya Berbahaya kepada kesihatan anda. Lemak yang berbahaya ialah lemak Ghaib di sekeliling organ anda, atau dikenali sebagai lemak Visceral Abdominal. Anda mungkin mempunyai lemak Visceral tetapi tidak menjadi Obes.

Satu kajian yang dilakukan pada tahun 2004 menunjukkan bahawa pesakit yang kehilangan 30 paun lemak subkutan dengan serta-merta melalui pembedahan liposuction tidak mempunyai peningkatan kesihatan jika mereka mempunyai banyak lemak visceral abdomen yang tinggal. Lemak viseral di sekeliling organ perut tidak boleh disedut lemak.

Lemak viseral dikaitkan dengan diabetes dan penyakit jantung lebih daripada BMI (indeks jisim badan.) Penyelidik percaya bahawa lemak viseral mungkin hanya kesan sampingan daripada gaya hidup yang tidak sihat. Apa yang penting untuk diketahui ialah kebanyakan orang yang mempunyai banyak lemak perut juga mempunyai banyak lemak visceral.

Jika anda ingin menyingkirkan lemak visceral dan mengurangkan risiko penyakit jantung dan diabetes, mulakan dengan mengurangkan kalori anda dan melakukan lebih banyak senaman. Apabila orang kurus melalui senaman dan diet, lemak viseral hilang dua kali lebih cepat daripada lemak subkutan.

https://youtu.be/x-87mG5lMAQ

Jenis Lemak Perut

Obesiti atau berat badan berlebihan bukan satu-satunya punca lemak perut, malah orang yang kurus mempunyai lemak perut. Sebahagian daripada lemak boleh berada di bawah kulit dan mudah dilihat apabila kita memegang perut kita. Lemak jenis ini dipanggil lemak lembut.

Kita juga boleh mempunyai lemak di sekeliling organ kita, seperti paru-paru, hati, buah pinggang dan jantung. Lemak jenis ini dipanggil lemak keras. Kerana ia terletak jauh di bawah kulit, kita tidak dapat melihat lemak perut yang keras. Dalam kebanyakan orang, hampir 90% lemak badan adalah lembut dan baki 10% adalah keras.

Lemak Perut Lembut:

Ini adalah lemak subkutan yang berada di bawah permukaan kulit. Lemak subkutan adalah lembut dan mudah bergoyang. Lemak lembut boleh picit dengan jari kita. Setiap orang mempunyai lemak perut subkutan, dan ia biasanya tidak berbahaya. Pemakanan yang buruk dan kurang bersenam adalah punca utama pengumpulan lemak subkutan.

Berbanding lelaki, wanita lebih cenderung menyimpan lemak lembut di dalam perut mereka. Nasib baik, lemak lembut sangat mudah hilang. Dengan senaman yang kerap dan diet yang sihat, lemak perut yang lembut akan hilang dengan sendirinya.

Lemak Perut Keras:

Lemak perut keras juga dipanggil lemak visceral. Ia lebih berbahaya daripada lemak perut yang lembut. Kepekatan tinggi lemak perut yang keras boleh meningkatkan risiko penyakit kronik. Kerana lemak perut yang keras disimpan di antara organ-organ dalaman, ia memerah organ-organ rapat bersama-sama dan tidak meninggalkan ruang untuk pergerakan. Ini membuatkan perut kita terasa keras apabila kita menyentuhnya.

Makan sejumlah besar makanan berlemak dan berkalori tinggi boleh menyumbang kepada lemak perut yang keras di dalam perut. Faktor lain yang boleh menyebabkan kita terdedah kepada lemak perut yang berlebihan ialah kecenderungan genetik.

Lemak viseral mencetuskan pengeluaran hormon dan bahan keradangan yang boleh meningkatkan risiko penyakit kronik. Lemak keras dikaitkan dengan rintangan insulin, tekanan darah tinggi dan kolesterol tinggi, penyakit jantung, diabetes jenis 2 dan masalah kesihatan lain.

6 cara berasaskan bukti untuk mengurangkan lemak perut

1. Elakkan minuman bergula dan manis – Penggunaan gula yang berlebihan mungkin menjadi pemacu utama lemak berlebihan di perut dan hati. Ini terutama berlaku untuk minuman manis seperti minuman ringan.

2. Makan lebih protein – Makan banyak protein boleh meningkatkan metabolisme anda dan mengurangkan tahap kelaparan, menjadikannya cara yang sangat berkesan untuk menurunkan berat badan. Beberapa kajian mencadangkan bahawa protein sangat berkesan terhadap lemak perut.

3. Kurangkan makan karbohidrat – Kajian telah menunjukkan bahawa memotong karbohidrat amat berkesan untuk menyingkirkan lemak di kawasan perut, sekitar organ, dan di hati.

4. Makan makanan kaya serat – Terdapat beberapa bukti bahawa serat makanan larut boleh menyebabkan pengurangan jumlah lemak perut. Ini sepatutnya menyebabkan peningkatan besar dalam kesihatan metabolik dan mengurangkan risiko penyakit tertentu.

5. Bersenam dengan kerap – Bersenam boleh menjadi sangat berkesan untuk mengurangkan lemak perut dan memberikan banyak manfaat kesihatan yang lain.

6. Jejaki pengambilan makanan anda – Lemak perut, atau lemak perut, dikaitkan dengan peningkatan risiko penyakit tertentu.

Kebanyakan orang boleh mengurangkan lemak perut mereka dengan mengambil perubahan gaya hidup utama, seperti makan makanan sihat yang penuh dengan protein tanpa lemak, sayur-sayuran dan buah-buahan, dan kekacang, dan bersenam secara teratur

omega guard perut buncit

Omega Guard Boleh Kempiskan Perut ?

”Fish oil supplements may help overweight people and people with high blood pressure to lose weight, according to the National Institutes of Health. Omega-3 fatty acids or polyunsaturated fatty acids, are found in fish oil. They are considered essential to your diet because your body can’t make them.”

http://www.livestrong.com/article/276633-omega-3-fats-weight-loss/

Macam mana fatty acid boleh bakar lemak ye?

Omega-3 fats Omega-3 fats help you burn fat by helping your body respond better to a hormone called Leptin (Leptin is the Greek word for thin) Leptin tells your body (your brain) to suppress your appetite making you eat less so you can maintain or lose weight Leptin increases your metabolism by increasing your thyroid output (your thyroid regulates your metabolism) Leptin also causes your body to burn fat for energy 

Omega Guard mengandungi asid lemak omega 3 (fatty acid) . Asid lemak ni akan tinggikan paras hormon leptin . Hormon leptin membantu kita untuk ‘cut’ selera makan yang asyik nak makan saja. hehehehe.

Bila selera makan kurang, lemak untuk perut tak lah banyak sangat terkumpul. Leptin juga bantu badan kite increse metabolisma badan . Lagi tinggi metabolisma badan kita, lagi cepat dan pantas lelemak akan di bakar .

Fungsi omega guard adalah untuk burnkan lemak2 degil dan yang berbisa. Entry sebelum ni ada sebut pasal, kalau nak elak perut buncit, lakukan aktiviti kardiovaskukar. Fish oil Omega Guard ni juga berfungsi untuk menjaga kesihatan jantung dan fungsi kardiavasco kita juga. So elok sangatla kita amalkan pengambilan Omega Guard shaklee.

Testimoni Perut Buncit Shaklee

Testimoni Set Perut Buncit Herblax Omega

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *