sle

Hooo, hari ini, ada pula orang duk tanya saya pasal penyakit SLE nih, apa kebenda ni, bunyi macam macam pelik. Tapi sebenarnya penyakit nih tak pelik bagi warga jutawan Shaklee, sebab mereka dah tere dan faham apa itu SLE dan cara mengurangkan sakit SLE nih. Tapi takpalah, jom kita baca sikit pasal SLE .

Tiada penawar untuk SLE ?

Memang tiada, kalau anda baca beberapa rujukan penting bagi penyakit Systemic Lupus Erythematosus, bunyi pun pelik macam angin kuskus. Penyakit ni memang masih dalam kajian, sehinggakan ianya perlukan pendekatan, dan penjagaan yang betul. Memang ada satu persatuan khas, iaitu Persatuan SLE Malaysia, bagi membincangkan dan mengambil berat tentang penyakit SLE ini. Bayangkan jika sistem immune anda menyerang badan anda sendiri, begitulah yang terjadi kepada pesakit SLE, Antibodi yang tidak normal menyebabkan sistem imunisasi menjadi huru hara, dan menyebabkan badan menjadi lemah.

Cerita Tentang Iffah Anuar

Seorang jutawan Shaklee, master Zuraifah Anuar, atau dikenali sebagai Iffah Anuar, seorang yang menghidap penyakit SLE. Memang kalau mendengar ceritanya, agak pilu dan sedih, badan terlalu lemah, selalu kena penyakit dan sebagainya. Tetapi, iffah bangkit, dengan khasiat Vivix Shaklee, Iffah berubah 360 darjah, dan sekarang menjadi seorang JUTAWAN MUSLIMAH yang berjaya, wajahnya sekarang ceria dan gembira bercerita pengalaman dan tips untuk merawat pesakit SLE.

Cara Hidup Pesakit SLE

Dalam website lupusmalaysia.org, ada beberapa cadangan yang bagus untuk pesakit SLE. Paling penting sekali pesakit SLE perlulah kekalkan cara hidup yang sihat, dan jangan lupa untuk membuat senaman ringan. Paling penting sekali, sokongan keluarga amat penting untuk pesakit SLE. Cerita Iffah Anuar adalah satu contoh bagaimana seorang pengidap SLE berjaya bangkit, dari SLE bertukar menjadi Jutawan. Ianya satu movitasi yang kuat bagi pesakit SLE yang merasakan mereka tiada harapan di dunia ini.

SLE FIGHTERS

Pernah dengar ke SLE ? Pernah dengar tak LUPUS ? Semua benda ni adalah satu penyakit imun yang kritikal, sampai badan semua jadi lemah. SLE tu adalah singkatan kepada Sistemik lupus eritematosus. Penyakit nih adalah penyakit autoimmune. Hahha, kenapa auto pulak ? sebabnya sistem imunisasi badan menjadi huru hara dan menyerang tisu sendiri. Kalau la dia serang sel sendiri, jawabnya memang lemahlah satu badan.

penyakit sle

MASTER DANIEL

Kisah perjuangan SLE ni jadi satu tangisan dalam kegembiraan masa NC tahun lepas. Saya mendengar sendiri cerita dari master alice dan anaknya master daniel, memang sangat sedih, sampai kena gadai harta semua. Semuanya berlaku bila daniel mula rasa letih tak bermaya, dan doktor menyatakan daniel mengidap SLE. Semuanya berubah bila mereka bertemu Shaklee dan akhirnya daniel sihat dan makin cergas.

MASTER IFFAH

Sebelum master danieal, saya dah dengar cerita master Iffah, salah seorang fighter SLE. Dia sampai lemah, sampai surender hidup nak jual nasi lemak, rasa hidup takda harapan. Akhirnya berjumpa dengan produk shaklee VIVIX. Akhirnya badan kembali sihat, paling menakjubkan sekarang iffah dah melahirkan anak kedua , dengan diet permakanan shaklee .

VIVIX

Dengan vivix, minuman ini membantu membaiki sel yang rosak, memberikan tenaga kepada sel, supaya dapat melawan sindrom lupus. Pesakit lebih bertenaga selepas minum vivix. Ianya bergantung kepaada seseorang. Tentu sekali diet master iffah dan daniel sangat berbeza dengan orang biasa. Boleh tanya mereka, berapa botol vivix yang mereka habiskan dalam sebulan. Jangan terkejut pulak hhahhaa.

MAKIN TAK SELAMAT KE NEGARA KITA ?

Sebut pasal penyakit nih, memang teruk, risiko penyakit yang sentiasa datang, tanpa henti, lepas tuh pulak, sikap kita sebenarnya yang menjemput penyakit ni datang, oh tidak, oh kebersihan oh pati, memang diluar jangkaan betul tak ?

risiko penyakit berjangkit

PENGOTOR KEPADA PEMBERSIH

Jadi benda ni berlaku, selain ubah sikap kita perlahan lahan dari pengotor ke pembersih, kita kena jugak jaga imunisasi badan kita. Sebab penyakit ni sukar untuk diundang. Kau tahu tak, kalau kau badan lemah sikit, tetiba bakteria datang, memang jawabnya kau boleh kena. Biasanya macam sakit tb ni kalau kita sihat boleh tahan, tapi perkembangan baru nih sangat membimbangkan bila TB , kusta dah mula menular kembali ke malaysia,

KELUAR RUMAH

Jadi nak taknak, sukar untuk dielakkan, takkan lah kita tak pergi pasar nak beli barang ? takkan kita ni jenis kerja dalam rumah je macam aku, ada yang memang kerja mulia bersihkan sampah kawasan perumahan, jadi memang terdedah kepada serangan serangan anasir yang boleh merosakkan sistem badan kita.

SUPLEMEN LABU

Kalau nak best, aku cadangkan kau makan supplement labu, baik punya, sebab mamat ni buat, kaw kaw berkerut dahi 40 tahun cari, benda yang boleh membangkitkan interferon dalam badan kita . Interferon nilah yang boleh lawan serangan patogen nih. Huuhu. Nak lagi kebal, hang kena bedal jus anggur botanikal shaklee tuh, ni lagi power, yang tuh protect sampai level sel DNA. Hoo yeah.

UBAH SIKAP

Kesimpulannya, jagalah kebersihan, selain ubah sikap, perlahan lahan bersihkan kawasan rumah kita, sistem badan kita pun kena jaga juga. Kalau hujan sikit, ribut, pasir, banjir, memang terdedah kepada virus virus nih. huhuhuhu. penyakit sle

CERITA VIVIX

Kalau nak dikumpulkan, baik punya cerita banyak gile kot pasal vivix nih,sejak dari 2008, ada je cerita cerita yang miracle, dari muka tak elok, dari gemuk ke kurus, itu belum lagi nak masuk cerita cerita pasal masalah kesihatan kronik, macam hari saya ada cerita pasal pejuang SLE, hooo, kalau dengar nak nangis pun ada.

vivix detox

ANAK KEDUA

Tapi cerita vivix yang ada dalam keluarga terdekat tentu sekali tentang kisah berpantang isteri saya. Cerita dia sengsara lepas bersalin normal. Walaupun anak kedua, tapi itulah detik pertama saya melihat sendiri seorang isteri melahirkan anak secara normal. Hahhaa, kiranya masa Arreessa dulu takdelah gelabah sangat. Sebab arreessa ni special sikit. Doktor dah set masa cantik je untuk dia dikeluarkan melalui perut ibunya. Jadi, bab maryam nih, saya gelabah jugak, nak menunggu punyalah lama, walaupun doktor dah mula induce baby kedua nih. Hahhaha, akhirnya lahirlah seorang budak comel , diberi nama Ariana Maryam, sempena seorang watak bernama Ariana Rose. Lepas tuh pulak, mak dia suka nama Maryam, seorang yang tabah seperti dalam quran.

LUKA BERSALIN

Tapi baby yang comel belum tentu dapat merawat kesakitan selepas bersalin. Memang terasa sakit. Diuji pulak maryam kena masuk hospital balik , sebab kena kuning. Jadi nak ulang alik DEMC, ainul dah tak tahan sakit. Jawabnya, dia kata keluarkanlah duit beli VIVIX. Jadi kami pun dapatkan vivix shaklee. Lepas tiga hari dia kata, dia rasa sedap badan, dah boleh berdiri baik dan jalan, duduk pun dah tak sakit. Rasa beza gile bila berpantang dengan jus anggur terbaik shaklee nih. Memang rasa luka kesakitan bersalin dah tak terkesan, badan kuat kembali. Alhamdulillah.

DETOKS VIVIX

So, vivix nih, bukan sekadar sakit kronik je, tapi kalau nak rasa body lawa, nak awet muda, nak itu dan ini, kome bantaila vivix. Kalau nak diet gile punya, boleh cuba detox VIVIX , beli satu set VIVIX tujuh botol. Buat detox VIVIX selama 14 hari. Memang akan rasa bezanya. Jadi sebab tengah ada promosi kaw kaw nih, baik sambar cepat satu set 7 botol. memang tak rugi, baik punya detoks. Badan sedap body lawa, kulit makin glowing. Jadi muda kembali. Memang best. !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *