Pengalaman Berpantang Dengan Shaklee.

Pengalaman Berpantang Dengan Shaklee. Assalamualaikum dan selamat sejahtera.Harini saya nak kongsikan testimoni saya seorang ibu mengandung yang pernah dikategorikan dalam kategori “mild anemia”.

Memang sejak daripada matrikulasi lagi saya tahu saya jenis mild anemia. Sebabnya pernah beberapa kali nak derma darah tak berjaya kerana bacaan HB di bawah 10. Hanya lepas sekali sahaja derma darah masa di tahun ketiga universiti, tapi lepas derma darah saya tak boleh berjalan. Haha. Pitam, nasib baik tak pengsan..kalau tak malu je sebab pakai pakaian uniform?

First pregnancy, saya suka suka je makan vitamin. Tapi memang vitamin yang klinik bagi saya tak makan la sebab dah memang consume vitamin shaklee. Cuma tak konsisten.2-3 kali nurse detect bacaan HB saya rendah. Nasib baik nurse masih bagi pilihan nak ambik supplement shaklee konsisten atau nak ambik zincofer. Heeeee! So saya decide ambik set vitamin prenatal shaklee konsisten. Alhamdulillah, sampai ke hujung pregnancy HB masih maintain 11 ke atas selepas ambik set vitamin prenatal shaklee ni dengan konsisten. Pengalaman Berpantang Dengan Shaklee.

Pengalaman Berpantang Dengan Shaklee.

2017, saya mengandungkan anak kedua.

Masa ni memang continue set vitamin prenatal shaklee je sebab menyusu. Saya memang tak ambik alfalfa sejak daripada pregnant yang pertama.Beberapa experiment atas risiko sendiri saya buat untuk kehamilan kedua ni. Yang pertama, tak makan apa-apa supplement langsung tapi ambik makanan yang kaya dengan zat besi dan vitamin lain contohnya sayur double, makan jambu batu, makan hati lembu, makan sumber protein 2-3 jenis sehari, makan buah 2-3 jenis sehari.

Hasilnya, result HB saya rendah, hanya 10.8 sahaja. Masa ni tengah 28 minggu. Ujian kedua saya buat dengan ambil jus delima jenama G***** yang sangat ramai orang perkatakan kat dalam group ibu mengandung facebook boleh naikkan bacaan HB.Tapi sayang, saya tak dapat result bacaan HB masa tu sebab bukan masa test HB lagi. Masalahnya lain pulak yang jadi bila ujian air kencing yang dibuat menunjukkan urin saya trace! Ada gula! Nak cari result lain, lain pulak saya dapat. Tu hanya 2 minggu amalkan.Nasib baik esoknya test MGTT saya pass. Tak sangkut bacaan gula. Kalau sangkut, memang seumur hidup saya menyesal ambik jus tu.

No more experiment. Saya teruskan je ambil set prenatal shaklee dengan gembira tanpa was-was. Alhamdulillah, hingga sekarang saya dah 39 weeks plus masih lagi amalkan set prenatal shaklee ni konsisten. HB masih cun di atas paras 11.

Nak naikkan HB? Go for set prenatal Shaklee!

Bukan HB sahaja jadi concern utama, tapi dengan set ni banyak penyakit ibu mengandung dapat dielakkan. Contohnya tekanan darah tinggi, kencing manis, urin trace infection, pre-eklampsia, kelahiran bayi pramatang dan jugak kaki kejang di waktu malam.
Alhamdulillah, pregnancy kedua saya sangat sangat baik. Kaki cramp pon takde langsung. Padahal masih menyusu anak pertama. Hormon berubah pon kulit tak break out. Dan pertambahan berat saya kali ni memang sangat memuaskan. Mesti within the range every check up.

Bagi anda yang concern untuk melalui fasa kehamilan yang sangat sihat untuk ibu dan bayi dalam kandungan, seriusly anda patut cuba set prenatal Shaklee ni. Takkan rugi! Ibu sihat, bayi pon sihat tanpa sebarang masalah.

Minimize the risk. Don’t ever challenge the risk especially those having problem with the previous pregnancy or genetically problems.Jangan menyesal kemudian hari bila baby dah keluar. Dah tak berguna. Kos kewangan, kesihatan dan kebahagiaan akan diragut semuanya. Pengalaman Berpantang Dengan Shaklee.

KENAPA WAJIB PILIH SET BERPANTANG SHAKLEE ?

Masa dalam pantang nurse yang datang cek cakap luka elok ja, cepat baik. Makan jamu ka? bila anak kuning mesti tak boleh makan. Habis mana kita nak dapat nutrisi kalau semua tak boleh makan kan.

Seawal kelahiran SET BERPANTANG SHAKLEE jadi pilihan. Ianya selamat dimakan walaupun anak kuning. Set Berpantang Shaklee ini terbahagi kepada DUA iaitu:

Set Berpantang Basic Shaklee
1. VITALEA
2. B COMPLEX
3. VITAMIN C

Set Berpantang Optimum Shaklee
1. VITALEA
2. B COMPLEX
3. VITAMIN C
4. OSTEMATRIX
5. ALFALFA
6. ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)

Khasiat Set Berpantang Shaklee

1. Vitalea (Multivitamin dengan zat besi)

?Pengambilan vitamin ini membantu mengembalikan kecergasan fizikal dan mental kepada ibu kerana vitamin ini bertindak untuk memberi tenaga kepada si ibu.
?Oleh kerana vitamin ini diformulasikan dengan zat besi, ini boleh mengelakkan risiko anemia dan tekanan darah rendah.
?Sekaligus mengelakkan si ibu berasa letih dan kelesuan yang berpanjangan.

2. Vitamin B-Complex

?Pengambilan vitamin B-Complex boleh membantu meredakan stress dan tekanan yang dihadapi oleh ibu di sepanjang proses bepantang.
?Di samping membekalkan tenaga dan membantu keseimbangan hormon.

3. Vitamin C

?Pengambilan vitamin C sangat penting untuk menyembuhkan luka jahitan bersalin tidak kiralah bersalin secara normal mahupun ceaserian.
?Vitamin ini membantu membaik pulih sel tisu yang telah rosak selepas bersalin.
?Bertindak merangsang pembentukan kolagen untuk mencantikkan kulit.
?Selain itu, pengambilan vitamin ini penting untuk meningkatkan tahap imunisasi, mengelakkan ibu daripada terkena jangkitan demam dan selesema.

4. Ostematrix

?Pengambilan Ostematrix atau kalsium Shaklee boleh membantu masalah sembelit.
?Membantu mengatasi kekejangan otot dan kebas-kebas yang selalu dirasai oleh ibu yang berpantang.
?Selain itu, Ostematrix membekalkan si ibu keperluan kalsium yang cukup untuk diet harian untuk menghasilkan susu ibu dengan lebih cepat dan banyak.
?Berupaya menghilangkan sakit-sakit yang berkaitan sendi dan tulang.

SET MENYUSU SHAKLEE ??

Ini lah set antara penyebab ramai customer dapat menyusukan anak sampai setahun setengah atau lebih. Set menyusu shaklee ni memang banyak membantu mommy mommy di luar sana dalam penyusuan anak-anak ?‍?‍?

ESP SHAKLEE
?memekatkan susu ibu
?sebagai milk booster
?memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih
?memberi rasa kenyang yang lama sekaligus dan bantu penurunan berat badan

ALFAFA COMPLEX
?boost penghasilan susu kerana mempunyai 1001 khasiat
?bantu memekatkan susu ibu dan menjadikan susu lebih lemak berkrim
?sebagai agen detox. melawaskan
?merawat keputihan

Siapa2 yg ada masalah susu kurang pekat, susu kurang, memang sy suggest SET MENYUSU NIE. Jom wasap untuk tau lebh details

SET HAMIL DAN BERPANTANG SHAKLEE

Ibu ada masalah HB LOW ? Sering cramp kaki ? Susah nak membuang ? Mudah letih dan tidak bertenaga ? Mual dan muntah-muntah ? Ingin kuatkan rahim ? Dan lain-lain lagi ? nak share Supplement yang ada dalam set kehamilan Shaklee yang sangat bagus utk ibu pregnant.

1. VITALEA
➡Melengkapkan kekurangan nutrient ibu mengandung yang banyak diserap oleh bayi, mencegah anemia, memberi tenaga.Meningkatkan HB.

2. VITAMIN C
➡Menguatkan sistem imun, mempercepatkan penyembuhan luka jahitan, memperbaiki tisu sel yang rosak semasa bersalin

3. BCOMPLEX
➡Dilengkapi dengan asid folic yang penting untuk saraf, menstabilkan hormon dalam badan, memberi tenaga dan emosi lebih stabil

4. OSTEMATRIX
➡Membekalkan kalsium dan membantu masalah sembelit, pembentukan tulang, mencegah masalah kejang atau simpul biawak

5. ESP
➡Membantu menguatkan rahim bagi ibu yg sedang hamil. Membantu perkembangan sel tubuh bayi dalam kandungan, mencantikkan kulit, membantu memberi tenaga kepada si ibu

6. OMEGA GUARD
➡Mengandungi DHA dan EPA untuk perkembangan otak bayi didalam kandungan dan juga memberikan tenaga pada ibu

Ramai ibu2 yang berpuas hati dengan Set Hamil Shaklee. Set Hamil Shaklee bantu proses kehamilan dan berpantang jadi lebih mudah, ceria & bertenaga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *