nutriferon
SHAKLEE

Nutriferon Rawat Covid19 ?

INTERFERON – ” WONDER DRUG” YANG BOLEH MERAWAT COVID19 ? Tadi abang joe ada terbaca status kawan yang baru baru ni viral, dia capture facebook status DG KKM yang kacak . Dalam status itu tertulis WHO sedang merancang untuk menggunakan 4 ubat utama untuk nutriferon rawat covid19.

WHO Megatrial Coronavirus Treatments

1- REMDISIVIR ( yang WHO pilih Malaysia untuk test kepada pesakit kita )

2-CHLOROQUINE DAN HYDROXYCHLOROQUINE ( Trump yakin gila ubat ni sebagai game changer )

3 – RITONAVIR/LOPINAVIR

4 – GABUNGAN RITONAVIR / LOPINAVIR dengan INTERFERON-BETA.

Walaupun nama ubat ubat tuh nak dekat bunyi orang kafir, yang menarik perhatian abam joe ialah Interferon BETA .

INTERFERON ” WONDER DRUG” NEGARA CUBA

Nak dijadikan cerita sebenarnya interferon selalu geng shaklee sebut. Jadi bila google interferon covid19, baru tahu dunia sekarang tengah berharap “wonder drug” dari negara CUBA ni dapat memulihkan pesakit covid19. Boleh dikatakan 45 negara sedang request interferon ni . Lagi gile, puak komunis India pun sedia pertimbangkan interferon untuk lawan covid19.

45 Countries Ask Cuba Interferon

APA SEBENARNYA INTERFERON ?

Ok sebenarnya interferon ini adalah sejenis protein yang terhasil bila virus datang serang sel kita. Nama interferon tuh datang dari perkataan inggeris ” interfere” atau nama melayu GANGGU. Apa yang dia ganggu ?

Yes, interferon ni hebat, dia menggangu virus yang masuk dalam badan manusia dari membiak , dari duplicate jadi banyak. Nak lagi power interferon nih, dia boleh signal antibodi badan yang lain supaya lawan kuman, bakteria dan sebagainya.

Antiviral Action Interferon

Nak dijadikan cerita, saintis mula sintesiskan interferon di luar badan manusia sebab nanti senang boleh inject terus pada badan manusia. Sebab apa nak inject ? sebab ada pesakit yang memang imune sistem dia lemah gile, terpaksa mintak pertolongan luar untuk lawan virus dalam badan .

Negara CUBA sekarang antara paling berjaya dalam penghasilan interferon nih, siap depa claim boleh sembuhkan macam macam penyakit termasuklah HIV.

Tapi ada side effect bila dah suntik Interferon nih. Biasanya badan akan bertindak balas. Ada saintis takut bila suntik interferon beta, dia jadi lebih merosakkan dari mengubati. Jadi kesan suntikan tuh berbeza bagi setiap pesakit.

Discovery Interferon Alick Isaacs Jean Lindernmann

SIAPA YANG JUMPA INTERFERON NIH ?

Pada tahun 1957, dua saintis orang barat, Alick Isaacs dan Jean Lindenmann terjumpa fenomena Interferon nih masa depa kaji pasal tikus yang disuntik dengan virus. Dia nampak virus tuh tak merebak, sebab adanya interferom disitu.

Walaupun saintis barat ni claim depa jumpa Interferon dulu, tapi sebenarnya ada kajian lain dah dilakukan sebelum diorang lagi. Dua saintis jepun yang sangat komited Yasuichi Nagano dan Yasuhiko Kojima telah melakukan kajian vaksin pada model arnab. Masa tuh depa dah sedar kehadiran interferon ,tapi masa tuh depa tak claim lagi nama interferon tuh .

Interferon Kojima Nagano

40 TAHUN KAJIAN DR. KOJIMA

Nak dijadikan cerita, Dr Yasuhiko Kojima terus membuat kajian tentang interferon semulajadi yang sel badan hasilkan. Sebab tahu interferon suntikan sangat bahaya, Kojima ni cari beribu ribu bahan dalam dunia yang boleh boost badan kita untuk hasilkan interferon nih.

Dalam kajian beliau, dia jumpa 4 bahan utama yang bagus dalam penghasilan interferon semulajadi nih. Nak jadi sejarah, salah satu bahan nih ialah BIJI LABU ( sebab tuh nama abam joe labu ).

BIJI LABU DALAM ALQURAN IALAH YAQTIN ?

Kalau nak sebut biji labu nih, sebenarnya dah disebut dalam alquran. Siapa yang ingat kisah Nabi Yunus yang ditelan Ikan Paus ? Cerita ini disebutkan Allah dalam Q.S. As-Shoffat 142-146:

فَٱلْتَقَمَهُ ٱلْحُوتُ وَهُوَ مُلِيمٌ. فَلَوْلَآ أَنَّهُۥ كَانَ مِنَ ٱلْمُسَبِّحِينَ. لَلَبِثَ فِى بَطْنِهِۦٓ إِلَىٰ يَوْمِ يُبْعَثُونَ. فَنَبَذْنَٰهُ بِٱلْعَرَآءِ وَهُوَ سَقِيمٌ. وَأَنۢبَتْنَا عَلَيْهِ شَجَرَةً مِّن يَقْطِينٍ.

“Maka dia ditelan ikan besar dalam keadaan tercela. Maka sekiranya ia tidak termasuk orang yang banyak berrzikir. Niscaya ia akan tetap tinggal dalam perut ikan itu sampai hari berbangkit. Kemudian kami lemparkan ia ke daratan yang tandus, sedang ia sakit. Kemudian untuknya Kami tumbuhkan pohon “Yaqthiin”.”

Dalam beberapa tafsiran , Yaqthiin yang dimaksukan dalam alquran ialah Pohon Labu. Nak tahu, labu ni banyak khasiat dan nutrisi, kerana ada ulamak yang menerangkan keadaan Nabi Yunus seperti bayi yang baru lahir setelah dimuntahkan dari perut ikan paus. Korang pun boleh fikir, berapa banyak virus, bakteria ,kuman kotor gila dalam perut ikan paus.

KOJIMA HASILKAN NUTRIFERON

Dengan kuasa biji labu campur dengan tiga bahan yang lain, terhasilnya formula yang diberi nama NUTRIFERON. Jadi mudahnya nutriferon nih ialah makanan tambahan yang bagus untuk immune sistem kita.

Nutriferon ni bagi badan kita berfungsi dengan baik optimum, supaya bila virus datang menyerang, badan kita boleh hasilkan Interferon yang boleh menggangu pembiakan virus ni dari terus merebak !!!

HARAPAN DUNIA PADA INTERFERON

So dunia berharap suntikan interferon ni dapat menyembuhkan covid19 . Bagi kita yang sihat , amalkan makanan macam labu nih. Selain tuh, banyak lagi tumbuhan lain yang bagus untuk meningkatkan kekuatan imune sistem kita.

Kalau penat sangat nak makan buah labu, korang boleh try beli nutriferon nih. Terus terang cakap nutriferon untuk orang sihat je. Orang sakit sila dengar nasihat doktor, doktor ada ubat baik punya !!!

Nutriferon Mampu Mencegah Covid19?

ANGKA kematian berkaitan virus Covid-19 membabitkan golongan warga emas dilihat lebih tinggi berikutan kategori umur berkenaan menghadapi lebih banyak komplikasi penyakit lain, sekali gus melemahkan imunisasi serta terdedah dengan serangan virus.

Ketua Pusat Epidemiologi dan Amalan Berasas Bukti, Jabatan Perubatan Kemasyarakatan dan Pencegahan, Fakulti Perubatan, Universiti Malaya (UM) Prof Dr Noran Naqiah Hairi berkata, kategori umur berkenaan kebiasaannya mempunyai pelbagai penyakit terutamanya diabetes mellitus, masalah pernafasan dan beberapa rangkaian penyakit lain.

“Jika dilihat kepada bukti ini jelas menunjukkan bahawa seseorang warga emas yang menghidapi penyakit diabetes, penyakit itu sudah melemahkan satu fungsi sistem imun di dalam badan seseorang.

“Golongan ini yang memiliki sistem imun yang lemah sangat terdedah dengan serangan virus terutamanya ketika penularan Covid-19 dan ini yang dihadapi bukan saja di negara kita, malah negara lain yang turut mendepani virus terbabit.

“Umur ini adalah proksi atau pengganti (surrogate) kepada sesuatu penyakit yang sedang dihidapi oleh seseorang dan ia membuat mereka sangat terdedah dengan sebarang virus,”

Info : Lemah Imunisasi

Sistem Imun membantu melindungi kita dari penyakit yang disebabkan oleh “penyerang” (atau patogen) seperti virus, bakteria dan parasit. Sistem Imun terdiri daripada ORGAN, SEL dan TISU khas yang bekerjasama membinasakan patogen ini. Oleh itu, Sistem Imun yang kuat amat penting untuk mengekalkan kesihatan badan kita. nutriferon rawat covid19

Apa Itu INTERFERON ?

INTERFERON adalah sejenis protein yang dihasilkan oleh sistem imun badan secara semulajadi sebagai tindak balas kepada jangkitan virus, bakteria, parasit dan sel-sel tumor.

INTERFERON TIDAK memusnahkan sel-sel virus atau kanser secara langsung, tetapi ia menguatkan tindak balas sistem imun.

Bagaimana ianya Berfungsi?

INTERFERON membantu menguatkan Sistem Imun kita dengan cara:

  1. Mengesan sel-sel yang diserang oleh patogen
  2. Mengaktifkan Interferon pada sel-sel lain yang belum dijangkiti.
  3. Menguatkan pertahanan sel dan membantu sel imun memusnahkan patogen.

nutriferon rawat covid19 ?

nutriferon rawat covid19 ,

Biji labu : rangsang pengeluaran interferon semulajadi tubuh . Menentang radikal bebas

Plantago : ada polisakarida yg aktifkan sistem imun

Honeysuckle : menentang pencerobohan virus, kuman

Safflower : hasilkan & kuatkan keupayaan makrofaj memusnahkan virus kuman

1 Comment

  1. […] anda menjadi kebal. Kekebalan atau imuniti seperti ini yang diperolehi melalui jangkitan dinamakan imuniti semulajadi (“natural immunity”). Kaedah kedua bagaimana kekebalan/imuniti boleh diperolehi adalah […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *