Antara semua ni kan, yang “selling fast” adalah set nutrisi kurus. Jangan salah faham , kalau makan akan terus jadi kurus meleding. Konsep dia macam ni, badan kita ni perlukan helper, pembantu untuk proses membakar lemak, dan proses melawaskan.

Rahsia Nak Kurus

Kita makan macam-macam jenis makanan kan. Kurang fiber, lebih minyak dan lebih gula. So badan tak mampu nak proses. Baru je nak burn lemak, masuk lagi lemak. Baru je usus nak proses makan, masuk lagi pelbagai makanan yg susah nak hadam.

So kalau kita nak tolong badan kita ni kena la add supplement yang menjadi helper pemprosesan lemak dan melawaskan dengan lancar. Helper yg Faizah maksudkan adalah Omega Guard dan herblax. Faizah tak akan tinggalkan 2 supplement .

Dekat 37 tahun, tak tau la apa jenis lemak dh ada dlm badan. Bukan apa, nak badan rasa sedap je. Senang nak kehulu kehilir buat kerja.

Omega 3 Untuk Kurus

OMEGA GUARD UNTUK KURUS

Menurut kajian, minyak ikan Omega 3 terbukti dapat membantu anda mencapai berat badan yang ideal.

Untuk pengetahuan, Omega-3 ni penting untuk penurunan kolesterol dalam darah.

Membantu in reducing LDL (lemak jahat) dan meningkatkan HDL (lemak baik). Then automatik membantu mereka yang nak KURUS.

Omega guard burn fat, dapat kurangkan rasa lapar dengan tingkatkan hormon leptin.

Hormon leptin ni yang kawal rasa nak makan dan selera kita.

Ingat Penimbang Rosak Berat Turun 2kg dengan Mudah Set Kurus Shaklee

PENIMBANG ROSAK KE?

tak pernah pernah berat turun. Bila dah ambil set kurus Shaklee akhirnya berjaya turun 2kg

Siap tak percaya. Ingat penimbang rosak ?

Dia hanya ambil CINCH SHAKES & OMEGA GUARD dan amalkan teknik #jurnalkurusjoelabu style untuk turunkan berat

Apapun bila berat dah turun jgn la makan tak ingat dunia. Ada masa berat akan statik sabar dan konsistent buat sampai bila bila. Kita bukan sekadar nak kurus. Supplement kita ambil untuk sihat dan lebih sihat.

Puasa 30hari berat turun 2kg jangan la time syawal ni makan macam macam sampai naik 4kg pulak.

Jaga makan, makan banyak ulam sayur ,aktifkan badan jgn tidoq je dan makanlah supplement untuk bantu bina otot, bakar lemak, rendahkan bacaan viseral fat dll

#jurnalkurusjoelabu dah buktikan dia dari 80kg ++ boleh berat turun sampai 59kg

SET KURUS SHAKLEE YANG BERKESAN TURUNKAN BERAT BADAN. TERBUKTI DENGAN DIRI SENDIRI !

CINCH SHAKES

  • Cinch shaklee sesuai sangat bagi sesiapa nak diet dan kuruskan badan. Cinch shake ni lengkap dengan segala protein.
  • Cinch Shake mengandungi formula istimewa iaitu leucine. Leucine adalah sejenis asid amino penting. Fungsi leucine adalah menjaga jisim otot. Leucine bertanggungjawab untuk pertumbuhan otot dan mengekalkan pertumbuhan otot. Otot yang sihat membantu dalam pembakaran kalori.
  • Tubuh manusia tidak dapat menghasilkan leucine, jadi, ia mesti diperolehi dari sumber makanan yang lain. Penyelidikan telah menunjukkan bahawa leucine bermanfaat dalam:
  • Menggalakkan pengeluaran otot.
  • Menyokong pertumbuhan otot tanpa lemak.
  • Menyokong pemulihan otot.
  •  Mengurangkan keletihan otot selepas bersenam.
  • Untuk dapatkan bentuk tubuh badan yang cantik, pengambilan diet harian yang mengandungi leucine sangat penting kerana setelah kehilangan berat dan lemak, leucine akan memastikan otot badan tidak jatuh dan menggeleber. Tugas leucine adalah membina otot semasa penurunan berat badan berlaku.
  • Cinch Shake membantu mengurangkan selera makan bagi anda yang tidak boleh kawal nafsu makan
  • Membantu membakar lemak yang berlebihan dan tidak diperlukan dalam badan serta mengurangkan inci pada badan dengan cepat

OMEGA GUARD

omega guard shaklee dua botol baru.jpg
  • Minyak ikan omega 3 berfungsi membantu pembakaran lemak termendap. Sebab itu kalau Lecithin dan Omega digabungkan, proses untuk kurus dan turunkan berat badan lebih cepat dan berkesan
  • Membantu membakar lemak yang telah lama dan degil dalam tubuh seperti yang berada di bawah kulit, dalam salur darah, lemak yang menyelaputi organ
  • Membantu meningkatkan paras hormon Leptin, iaitu sejenis hormon yang mengawal selera makan. Hormon Leptin juga meningkatkan metabolisme tubuh sekaligus membantu tubuh membakar lemak dengan lebih cepat. Makin rendah tahap Leptin, makin cepat kita rasa lapar.
  • Minyak ikan mengandungi asid docosahexaenoic asid lemak omega-3, atau DHA, dan asid eicosapentaenoic, atau EPA, yang mungkin mengurangkan selera makan pada subjek yang berlebihan berat badan dan gemuk, menurut kajian yang dilakukan oleh penyelidik dari University of Navarra di Sepanyol
  • Pengambilan Omega 3 merangsang sensitiviti insulin dalam darah. Lebih sensitif sel-sel tubuh kepada insulin, lebih sukar untuk lemak disimpan. Apabila kadar insulin rendah pembakaran lemak akan berlaku. Insulin rendah juga bantu kawal gula. Gula berlebihan menyebabkan kita sukar untuk turunkan berat badan
  • Lagi berkesan apabila pengambilan minyak ikan omega 3 disertakan lebih banyak senaman kerana ia akan menyebabkan pembakaran lemak lebih pantas dan berkesan. Omega 3 yang di ambil sebelum bersenam akan meningkatkan pengaliran darah ke otot-otot. Sekaligus menyebabkan kadar metabolisma meningkat, kesannya lebih banyak kalori terbakar. Hasilnya berat badan pun berkurangan.
  • Kajian di Jepun dan Czech Republic mencadangkan Omega-3 dapat menghalang pembentukan lemak pada badan dan menyatakan Omega-3 dapat membakar lebih banyak lemak.
  • Menghalang penghasilan hormon cortisole yang menggalakkan penyimpanan lemak.
  • Memperbaiki kadar gula dalam darah supaya mempunyai lebih tenaga untuk bersenam.
  • Menambah kadar penghasilan serotonin sekaligus memberitahu otak bahawa kita rasa kenyang (Keadaan ini dapat membantu mengawal selera makan)

Pil Kurus ?

Kunyah kunyah je kurus.

Isap isap je cantik.
Telan telan je putih melepak dulu itam legam.
Minum green tea terus turun sekilo.

Wow!
Yeke?

Takdelah pada saya, tapi bila dah layan aktiviti keluar peluh, makan suplimen ikut keperluan, bergaul dengan kawan kawan sealiran, sentiasa cari mencari lagi ilmu pengetahuan, membiarkan diri dalam zon kesusahan.
Barulah tau sedikit keajaiban. Sedikit tu makan masa juga. Bukan sebulan dua.

Rupa-rupanya, memang kena makan, senam, diet, jaga kalori, kawal napsu, jaga mindset, shopping, happy, kerja, busy, doa, solat, puasa, usaha, positif, kuat, gigil dan gigih. Dan banyak lagi.

Bukan semudah itu ‘pil kurus’ berfungsi.
Cuba dulu buat sampai sakit badan baru tahu.

Sempena sakit badan buat poundfit semalam. Tepuk anak nak tidur pun terasa keseksaannya. Tangan sakit. Lemak pecah kot.

Sekian coretan sambil anak kat tepi minta ditopok.

set nutrisi kurus

Nak turunkan berat badan dengan enjoy makan nasi boleh pm kita

Boleh hubungi kami di

Ainul Mustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
www.wasap.my/60133612717

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *