Produk Kurus Shaklee. Kena marah dengan customer sebab “Makan set kurus Shaklee pun kena tukar diet & bersenam ke? Kalau macam ni baik saya diet & bersenam je, tak payahla nak makan set kurus Shaklee”.

Beza Kurus Dengan Fit

Segelintir orang masih tak faham antara kurus dan fit. Ramai orang teruja nak kecilkan saiz badan sampai sanggup ambil produk bukan-bukan. Ye lah, stigma masyarakat pun tak agak-agak. Copywriting produk bukan-bukan pun jenis hiris jiwa!

Orang kata musuh perempuan adalah mesin penimbang, separuh darinya memang betul. Lagi-lagi bulan Syawal musim open house ni, rasa nak buat-buat lupa je kewujudan penimbang ?
Yang sebenarnya obes itu bukan kerana berat badan berlebihan, tapi LEMAK badan yang berlebihan.

Orang yg berbadan besar tapi aktif, jauh lebih kurang risiko kena penyakit berbanding orang yang badan elok-elok atau kurus, tapi tak aktif. Bukan propa ya.. ada study dia ==> https://goo.gl/E9wQrx
Oleh itu kalau ada produk kurus yang tak menyarankan anda mengawal diet dan bersenam, tak usahlah ambil. Sayang diri kita ni… ada satu ni je.

Nak kurus, biar kurus dengan sihat. Taknak kurus pun takpe, janji aktif dan fit. Let’s make Malaysians healthy again. produk kurus shaklee.

Teknik Kurus Joe Labu

Walaupun Nov 2019 – Dec 2019 berat naik mendadak sikit tapi berjaya focus balik turunkan berat. Berat saya yang naik. Joe Labu maintain je. nak tau kenapa naik pm tepi la ye. kisah lama xmau dikenang.

Abam Joe Labu berjaya lebih kurus dari Raya tahun lepas
kami konsistent ambil
CINCH SHAKES
OMEGA GUARD
DTX COMPLEX

Paling utama adalah CINCH SHAKES. pernah saja tak ambil dan diet macam biasa. berat susah turun, body fat susah nak turun
Setahun macam macam experiment buat dan kami memang rekemend kan 3 ini untuk bantu boost proses turunkan berat
makan 3 ni bukan bermakna boleh makan nasi 10 pinggan, tak bersenam, makan megi hari hari ye
kena tau apa fungsi supplement dalam membantu proses nak turunkan berat. lagi lagi kita cut kalori, nutrition dah berkurang
dah p baca apa sebab dia. baca dan faham bukan sebab ikut orang buat.
kalau nak faham lagi boleh contact kami. produk kurus shaklee.

#jurnalkurusjoelabu
#ddsbusiness

produk kurus shaklee

Makan Sayur dan Shaklee

Satu research kontroversi, dijalankan oleh dean ornish dan elizabeth blackburn tentang kesan pemakanan terhadap pesakit prostat kanser. Memang ada perubahan terhadap pesakit tersebut, walaupun ada yang pertikai tentang data.

Tapi analisis mereka berdua mendapati 500 gene boleh bertukar dalam masa 3 bulan bila kita amalkan vegan diet. Hahaha dasyat bebenor tuh. Siapa mereka berdua nih ?

Dean Ornish nih seorang MD , yang popular dengan Ornish Diet. Beliau pernah menyarankan supaya makan banyak sayur buah untuk reverse sakit kronik. Kejayaan besar bila beliau berjaya approach mantan presiden amerika Bill Clinton.

Bill clinton dah buat bypass, buat pembedahan, tapi masih struggle . Jadi Dean Ornish minta Bill Clinton tukar diet beliau. Kesannya Bill Clintom makin sihat, dan makin kurus berbanding era beliau menjadi presiden amerika yang mengebom iraq.

Elizabeth Blackburn pula ialah pemenang nobel kategori perubatan, berjaya menemukan telomere yang menentukan jangka hayat manusia. Nak lagi best, sejak 2009, elizabeth blackburn menjadi penasihat saintifik untuk SHAKLEE. Banyak kajian beliau bermanfaat untuk penghasilan produk shaklee.

Pengalaman abam ? bila makan sayur nih, abam berjaya memecah kebuntuan BMI yang tersekat dekat lebih 24. Bila makan sayur banyak, buat IF, baru berjaya capai BMI, bawah 24. Sekarang pun progress untuk capai BMI bawah 23 dengan bantuan produk Shaklee.

Shaklee tengah promo nih. Sahur dengan protein shake Shaklee boleh membantu kuruskan badan. Journer kurus abam pun bermula masa bulan ramadan. Jom sapa nak follow, pm tepi !!! produk kurus shaklee.

ESP shaklee untuk kurus

Tapi kalau ikut trend masa kini, ramai dah berjaya dah dengan Shaklee ini. ESP punya pasal, kurus, gemuk, cantik , gebu, berpantang, susu banyak, semua ESP shaklee boleh balun. Kiranya bestlah kan, nanti hadiah anivesery korang yang berseri-seri, hadiahkan si dia ESP, tak kisahlah suami nak bagi isteri atau isteri nak bagi suami. Oklah, sebelum ni, ada orang tanya aku kat whatsapp , cara minum ESP untuk kurus, hoo ok, ada dik caranya.

1) Kiraan Kalori

Yang ni kalau nak kurus, kena tahu, dan mahir pasal ni. Kalau nak minum apa pun, fahamkan dulu konsep kalori ni. Kalau kalorinya keluar banyak dari masuk, ada harapan nak kurus. Tapi kalau masuk keluar sama je, sukar nak kurus. Selain itu kena faham, karbo,protein dan lemak, memainkan peranan penting untuk pengiraan kalori ni. Kalau dah boleh kalori yang ambil dan ESP yang ada, bolehlah buat pengiraan untuk kurus ini.

2) Pantang Larang Protein

Bila kata nak minum ESP SHAKLEE ni, ada baiknya kita tahu juga beberapa pantang larang protein ini. So , untuk yang nak kurus dengan ESP, kena tahu juga bagaimana protein boleh membantu menguruskan badan. Berhati-hati juga kalau terlebih, takut nanti jadi sakit buah pinggang pulak, cuba korang tengok post aku sebelum ni, bahaya terlebih protein ni ok !!

3) Bina otot

Kalau lelaki, paling best ialah bina otot, berketul-ketul, tengoklah nak style macam mana, style hulk hogan ke, the rock, atau pun Aaron aziz kl ganster tuh. So , rajin rajin kena pergi senaman, ianya dapat membantu meningkatkan metabolisme anda. Barulah dapat bentuk badan yang menarik. Tapi perempuan sukar juga nak ada muscle ketul ketul ni, katanya tak cantik huhuhu.

4) Cara pengambilan

Antara yang paling best ialah ambil waktu sarapan pagi dan malam . Kiranya, anda boleh minum dengan, ikut sukatan pada label ESP anda, takpun sila minta pendapat berapa banyak kena minum dengan SID yang anda berurusan tuh. Boleh refer sini lagi macam mana esp boleh kuruskan badan, plus dengan banyak juga testimonial orang yang dah berjaya dengan ESP ni.

Turun 18Kg Dengan Shaklee

Saya mula mengenali produk Shaklee semasa mengandung anak yang ke 4. Masalah saya tika mengandung adalah Hb yang rendah. Asal ngandung jer dari anak pertama Hb problem sokmo. Sampai kena ambik najis hantaq ke makmal dah diorg punya nak check naper Hb saya segan benor nak naik walopun dah makan vitamin yang klinik bekalkan tu.

Mekasih buat sahabat baik saya, mecadangkan saya ambil produk Shaklee Vitamin C dan Vitalea untuk atasi masalah Hb. Memang ketara HB saya kali ni cun sangat, kalo dulu antara 8-9 jer, kali ni mengandung HB maintain 11-12. So Dr takyah ceramah panjang bab HB.

Bermula dengan set Kehamilan terus saya cuba ambil set berpantang , penyusuan dan Slimming. Alhamdullilah kesannya memang ketara sangat apatah lagi bila berat badan saya mula menurun hampir 18kg.
Atas perubahan yang sangat ketara tu ada lah yang mula bertanyakan rahsia saya boleh kurus. Perkongsian demi perkongsian akhirnya sonok pulak kan ada yang nak membeli.
Keyakinan saya dengan produk Shaklee ni dibuktikan pulak dengan Kajian Landmark , produk paling selamat untuk diamalkan.

Jadi kenapa saya perlu berhenti setakat itu, banyak lagi perkara baik tentang produk Shaklee yang perlu dikongsikan untuk membantu mereka diluar sana yang mempunyai pelbagai masalah kesihatan, dan bebanan kewangan. produk kurus shaklee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *