leucine shaklee

Banyak produk Pemakanan Berat dan Sukan yang Sihat kami dikuasakan oleh Leucine Shaklee. Tetapi apa itu leucine, dan apa yang menjadikannya istimewa? Mari kita bincangkan mengenai asid amino penting ini dan bagaimana ia dapat membantu anda mencapai matlamat berat badan yang sihat.

Apa Sebenarnya Leucine?

Leucine adalah salah satu daripada tiga asid amino rantai bercabang (BCAAs) bersama dengan isoleucine dan valine. BCAA unik kerana kebolehan mereka melalui usus dan hati, mengikuti pencernaan dan penyerapan protein, dan terus ke peredaran, terutama dihantar ke otot. Leucine tidak dapat dihasilkan di dalam badan dan hanya boleh diminum melalui diet. Di luar suplemen, leusin dapat ditemukan dalam makanan yang tinggi protein, seperti ikan, ayam, kalkun, yogurt, keju, dan kacang kedelai.

Apa yang Membuat Leucine Istimewa?

Otot anda berada dalam keadaan kerosakan dan pembaikan berterusan yang disebut “pergantian protein.” Dari ketiga BCAA, leucine memainkan peranan unik dalam merangsang sintesis protein otot, proses di mana protein dihasilkan untuk memperbaiki kerosakan otot dan mencegah kerosakan protein. Pembaikan otot diperlukan untuk aktiviti fizikal, kerana senaman menyebabkan kerosakan protein otot. Rangsangan dan pemecahan protein otot menentukan sama ada otot dibina atau hilang, yang menjadikan leucine sebagai BCAA penting untuk mengekalkan jisim badan tanpa lemak, atau jisim badan dikurangkan lemak.

Bagaimana Leucine Membantu Anda Mengekalkan Berat yang Sihat?

Untuk mencapai berat badan yang lebih sihat, penting untuk diet dan senaman anda bekerjasama. Tubuh anda memerlukan nutrien dari makanan agar dapat berfungsi, dan senaman membantu badan anda menggunakan tenaga yang tersimpan dalam lemak. Tubuh anda juga memerlukan metabolisme yang sihat untuk menggunakan tenaga dari makanan dan lemak yang disimpan dengan betul. Oleh itu, jika anda ingin menurunkan berat badan, disarankan agar anda berusaha menurunkan lemak badan tetapi mengekalkan jisim badan tanpa lemak, kerana jisim badan tanpa lemak membantu anda mengekalkan kadar metabolisme anda.

Di sinilah leucine masuk. Semasa anda bersenam atau mengurangkan pengambilan kalori, leucine membantu memperbaiki dan membina semula otot anda untuk mengatasi kehilangan jisim badan tanpa lemak. Ini bermakna leucine membantu anda mengekalkan jisim badan tanpa lemak, terutamanya jika anda menjalani diet tanpa kalori untuk menurunkan berat badan. Apabila anda menurunkan berat badan terutamanya lemak dan anda dapat mengekalkan jisim badan tanpa lemak, anda dapat mengekalkan tahap metabolisme yang lebih tinggi dan membakar lebih banyak kalori.

Ini Semua Mengenai Baki

Kajian menunjukkan bahawa protein yang mencukupi ditambah dengan leucine tambahan yang digunakan sebagai pengganti makanan untuk mengurangkan pengambilan kalori boleh berkesan dalam mempromosikan penurunan berat badan dari lemak sambil memelihara jisim otot. Inilah sebabnya mengapa produk seperti Life Shake ™, Shaklee 180® Meal-in-a-Bar, dan Performance® Advanced Physique® 100% Grass-Fed Whey Protein * mengandungi leucine untuk membantu memelihara dan membina otot tanpa lemak. Tetapi leucine bukan satu-satunya pemain dalam permainan; ia perlu bekerja bersama dengan senaman dan protein makanan yang mencukupi untuk membantu anda mencapai berat badan yang lebih sihat. Jadi, jadikan senaman sebagai sebahagian daripada gaya hidup anda, dan terus berusaha mencapai matlamat berat badan anda yang sihat!

APA ITU CINCH SHAKE?

Seperti yang korang boleh tengok, CINCH SHAKE ni bekas dia besar. 1 Canister CINCH SHAKE atau kita panggil 1 tong CINCH SHAKE mengandungi 720gram serbuk yang perlu dibancuh.Yes, CINCH SHAKE adalah supplement berbentuk serbuk yang mana mengandungi bahan utama dipanggil leucine. Leucine yang terkandung dalam CINCH SHAKE ini lah yang bertanggungjawab untuk membantu pertumbuhan otot, sintesti protein, pembaharuan dan memperbaiki sel serta pengatur metabolisme.

Leucine ialah asid amino dan anggota keluarga bercabang di rantai asid amino yang juga termasuk isoleucine dan valine. Badan kita menggunakan asid amino untuk membuat protein. Ia juga sangat bagus untuk pemeliharaan otot.

And yang paling best, leucine ni membantu dalam penurunan berat badan! Ini kerana Leucine akan menyerap makanan yang anda makan dan bergerak terus kepada tisu otot yang mana ia akan bertindak sebagai isyarat untuk sintesis protein. Jadi, peningkatan dan sintesis protein ini berfungsi untuk mengimbangkan peningkatan dalam pecahan protein yang secara semulajadinya berlaku daripada sekatan kalori atau berdiet.

Leucine akan mengekalkan kekuatan otot kita, selepas kita berlapar, diet ataupun selepas kita bersenam, Mengikut kajian yang dibuat, para atlet biasanya akan mengalami lemah otot dan ini menyebabkan jisim otot berkurang.

Dengan adanya Leucine ini, jisim otot dikekalkan dan ini membantu otot meningkatkan metabolisme dan seterusnya membakar lemak yang ada. Jadi, kandungan Leucine dalam CINCH SHAKE SHAKLEE ni sangat penting bagi orang yang berdiet dan membina otot/badan. Ia didatangkan dalam 3 perisa yang sangat menyelerakan.

1.Vanilla – GI 22
2.Chocolate -GI 16
3.Latte – GI 27

APAKAH MANFAAT LEUCINE DALAM CINCH SHAKE SHAKLEE?

1.Mengatur Gula Darah
Leucine mudah dipecah dan diolah menjadi glukosa. Hal ini akan membantu badan kita mengatur kadaar gula dalam darah. So, penghidap diabetes atau mereka yang telah di diagnosis pra-diabbeees mestu mendapatkan nasihat doktor sebelum mengambil apa-apa supplement leucine.

2.Membakar Lemak Visceral
Visceral fat atau lemak perut merupakan lapisan lemak paling dalam pada badan kita. Lemak visceral amat susah untuk disingkirkan. Lemak visceral berlebihan yang ada dalam tubuh membuatkan anda berisiko terkena penyakit jantung atau masalah kesihatan. Leucine atau memakan makanan lain yang mengandungi jumlah asid amino yang tinggi dapat membantu anda membakar lemak visceral.

3.Meningkatkan Tenaga
Leucine membantu metabolism tubuh badan kita supaya berfungsi dengan lebih efiesien dan seterusnya dapat meningkatkan level tenaga kita.

4.Meningkatkan Produksi Otot Baru
Jika anda berusaha membentuk otot tanpa lemak, supplement seperti leucine adalah penyelesaiannya kerana ia membantu menggalakkan pertumbuhan jaringan otot baru di dalam tubuh badan.

APAKAH FUNGSI UTAMA CINCH SHAKE?

1.Badan lebih solid dan tidak menggeleber.
Kebiasaan bagi mereka yang diet yang mengalami perubahan dari gemuk kepada kurus akan mengalami masalah atau otot otot menggeleber. Jadi, bagi yang mengamalkan CINCH SHAKE SHAKLEE, ini lah yang membantu bdan kita BINA OTOT DAN SOLIDKAN SHAPE KITA! Jadi jangan skip CINCH SHAKE okay?!

2.Memberikan tenaga segera dan berpanjangan.
Sama seperti ESP, CINCH SHAKE juga membuat perut kita tahan kenyang lebih lama dan kekal bertenaga lebih lama. GI CINCH SHAKE pula lebih rendah dari ESP. So memang sesuai sangat untuk yang nak diet dan busy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *