Lemak Visceral Bawa Penyakit Pada Kaum Adam ? Bahaya gila lemak visceral nih, kalau korang tak jaga, bahaya weih. OKlah, jom kita study macam mana nak hilangkan lemak visceral nih. Baca sampai habis, sebab saya nak share testimoni saya pulak.

Beza Lemak Biasa dan Lemak Visceral

Kedua-dua gambar di atas adalah pandangan semasa pembedahan perut. Satu perbezaan utama antara keduanya, bolehkah anda meneka? Gambar pertama menunjukkan ‘lautan kuning’ apabila memasuki perut, menunjukkan jumlah lemak yang tebal dan berlebihan di dalam rongga perut. Mereka dipanggil ‘Visceral fat’ atau ‘deep fat’. Perut di bawahnya hampir tidak kelihatan. Gambar kedua menunjukkan jumlah lemak visceral yang agak kurang.

Kenapa perlu risau tentang lemak visceral? Kerana ia amat berbahaya dan melakukan lebih daripada sekadar duduk di sana dan menyebabkan seluar anda terasa ketat. Mereka adalah toksik, dan bertanggungjawab secara langsung untuk banyak penyakit moden seperti diabetes, masalah jantung, kanser, demensia dan banyak lagi.

Lemak viseral tidak boleh dikurangkan dengan sedut lemak. Lemak viseral tidak boleh dikurangkan dengan meminum teh / produk detoks. Lemak viseral tidak akan turun dengan melakukan rawatan pelangsingan.

Lemak viseral akan berkurangan apabila anda kehilangan keseluruhan lemak badan anda. Pembedahan bariatrik dan ubat obesiti tertentu ditambah dengan diet sihat dan gaya hidup aktif telah menunjukkan hasil yang luar biasa dalam pengurangan lemak visceral. Penurunan ini sangat ketara, bahawa penyakit tertentu, iaitu diabetes, hipertensi dan lain-lain telah mengalami remisi selepas pembedahan bariatrik.

Bagaimana untuk mengetahui jika anda mempunyai lemak visceral yang tinggi? Cara paling mudah ialah memeriksa perut anda. Cari titik tengah antara rusuk terendah anda dan bahagian tulang pelvis anda, di sebelah pinggang anda. Ukur lilitan pinggang anda pada ketika ini.

Bagi orang Asia, jika lilitan pinggang anda lebih daripada 80sm untuk wanita atau 90sm untuk lelaki, anda berisiko tinggi untuk obesiti pusat. Bagi Kaukasia, titik potong bagi perempuan adalah sama pada 80cm tetapi bagi lelaki lebih tinggi pada 94cm.

Kesan Visceral Fat

Visceral Fat adalah lemak yg mendap di celah-celah organ dan dalam saluran darah.
Ia lebih berbahaya berbanding dengan lemak yang terkumpul di bawah kulit dan memberikan kesan buruk pada tubuh dalam jangkamasa panjang.

Orang kurus tidak bermakna mempunyai tidak visceral fat. Mereka mungkin mempunyai visceral fat yang lebih banyak berbanding dengan orang yang obes.

Apa yang penting hentikan pengambilan refined carbo sekarang. Ia menyumbang kepada pembentukan visceral fat.
Refined carbo (atau karbo yang berproses) seperti gula putih dan nasi putih akan diserap dengan cepat apabila dimakan.

Jika diambil berlebihan, ia akan disimpan sebagai lemak di bawah kulit dan pada organ penting seperi jantung, hati dan pankreas.

Bagaimana untuk menghindari lemak sebegini? Selain menghentikan atau sekurang-kurangnya mengurangkan pengambilan refined karbo, saya cadangkan mengambil lebih banyak sayur-sayuran dan buah-buahan dalam pemakanan kita.

Ambil lebih banyak protein putih seperti ikan dan telur berbanding dengan protein merah. Ambil minyak sihat seperti minyak zaitun, avocado, ikan dari laut, dan kekacang seperti biji gajus dan walnut. Makanlah makanan yang natural, bukan processed food.

Perut Besar Boleh Jadi Kuat Dengkur

Kita semua sayang suami kan tapi kalau setiap kali tidur berdengkur adoiii mau rasa nak baling bantal je. Suami saya macam ni lah dulu. Ye salah 1 sebab dulu obes. Bayangkan berat 81kg. Dah obes tahap 1

Asal lelap je mata bunyi dengkur. Yang kelakar dia sendiri pun cakap dia boleh dengar dia dengkur masa tidur. Lemak Visceral Bawa Penyakit.

Sejak dia kuruskan badan ehhh mana suara misteri tu? Dah bye bye sekali dengan lemak agaknya

Menurut US National Library of Medicine National Institutes of Health Omega 3 sangat bagus membantu masalah sleep apnea ini . ” Sleep Apnea and Inflammation – Getting a Good Night’s Sleep with Omega-3 Supplementation ”

So kalau suami tercinta korang kuat dengkur nah kasi dia omega guard. Awal awal memang kena suapkan dengan kasih sayang. Tapi dia bila sendiri rasa badan lebih sihat, lebih kuat dia makan sendiri dan lebih disiplin dari korang

Diet Buang Lemak Visceral

Siapa menghadapi masalah nak turunkan berat badan dan perut buncit? Untuk mengekalkan pinggang yang ramping dan tubuh badan yang ideal, memerlukan ‘self-discipline’. Langkah-langkah yang perlu diambil:

1. Kurangkan makanan karbohidrat dan ambil lemak sihat.
2. Jangan mengambil ‘fast food’ dan minuman manis. Minum air biasa saja.
3. Buat senaman cardio 3x seminggu dan ‘weight training’ 2 @ 3 x seminggu.
4. Ambil supplemen Shaklee Herb-lax yang dapat mengeluarkan toksin dalam badan. Ini dapat mempercepatkan proses penurunan berat badan dan mengempiskan perut.
5. Pengambilan supplemen Shaklee Lecithin dapat memecahkan lemak dan kolesterol dalam badan. Ia juga bertindak sebagai ‘pembersih’ salurdarah dan mempercepatkan pembakaran lemak agar anda cepat kelihatan langsing.

Oleh itu adalah amat penting, anda serius dalam misi anda untuk menurunkan berat badan dan kempiskan perut anda.Ini bukan hanya untuk kecantikan tapi lebih penting berat badan yang ideal adalah baik untk kesihatan dan untuk mengelak dari semua penyakit kronik. Lemak Visceral Bawa Penyakit

Khasiat Omega Guard Shaklee

Omega Guard Boleh Kempiskan Perut Lemak Visceral ?

”Fish oil supplements may help overweight people and people with high blood pressure to lose weight, according to the National Institutes of Health. Omega-3 fatty acids or polyunsaturated fatty acids, are found in fish oil. They are considered essential to your diet because your body can’t make them.”

http://www.livestrong.com/article/276633-omega-3-fats-weight-loss/

Macam mana fatty acid boleh bakar lemak ye? Omega-3 fats Omega-3 fats help you burn fat by helping your body respond better to a hormone called Leptin (Leptin is the Greek word for thin) Leptin tells your body (your brain) to suppress your appetite making you eat less so you can maintain or lose weight Leptin increases your metabolism by increasing your thyroid output (your thyroid regulates your metabolism) Leptin also causes your body to burn fat for energy

Omega Guard mengandungi asid lemak omega 3 (fatty acid) . Asid lemak ni akan tinggikan paras hormon leptin . Hormon leptin membantu kita untuk ‘cut’ selera makan yang asyik nak makan saja. hehehehe.

Bila selera makan kurang, lemak untuk perut tak lah banyak sangat terkumpul. Leptin juga bantu badan kite increse metabolisma badan . Lagi tinggi metabolisma badan kita, lagi cepat dan pantas lelemak akan di bakar .

Fungsi omega guard adalah untuk burnkan lemak2 degil dan yang berbisa. Entry sebelum ni ada sebut pasal, kalau nak elak perut buncit, lakukan aktiviti kardiovaskukar.

Fish oil Omega Guard ni juga berfungsi untuk menjaga kesihatan jantung dan fungsi kardiavasco kita juga. So elok sangatla kita amalkan pengambilan Omega Guard shaklee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *