gla complex

GLA complex shaklee ni biasanya dikaitkan dgn orang perempuan, betul? Tapi sebenarnya tahu tak ia sangat penting, tak kira lelaki ke perempuan ke. GLA mengandungi Omega-6, yang diperlukan oleh ovari dan sistem pembiakan wanita. Sebab itu juga masalah haid, kehamilan dan menopaus memang digalakkan untuk mengambil GLA. 

Apa fungsi Complex Shaklee GLA secara keseluruhan ? 

  1. Membantu dalam keseimbangan hormon untuk melancarkan kitaran haid 
  2. Membantu meningkatkan kesuburan dengan mewujudkan persekitaran rahim yang sihat dan optimum untuk persenyawaan dan membantu wanita dalam menghasilkan kualiti mukus serviks
  3. Melegakan simptom PMS 
  4. Membantu mengatasi masalah menopaus 
  5. Menguatkan kuku dan rambut 
  6. Menjadikan kulit yang cantik, sihat dan berseri (jika diamalkan kulit sentiasa berseri akan muncul) 
  7. Membantu menangani ekzema 
  8. Membantu melegakan gejala rheumatoid arthritis 
  9. Menguatkan sistem imun 
  10. Anti-oksidan untuk memperlahankan proses penuaan 
  11. Mengurangkan pembekuan darah yang menyebabkan arteri tersumbat
  12. Membantu dalam mengawal diabetes dan tekanan darah tinggi 
  13. Membantu mengawal kolesterol dan pembakaran lemak 
  14. Membantu fungsi saraf 
  15. Melambatkan proses osteoporosis 
  16. Membantu menghalang pembentukan sel-sel kanser 
  17. Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri 

Bila Jutawan GILA GLA Complex SHAKLEE !!!

Hoooo, memang gila bila seorang jutawan menulis tentang GLA Complex , biasalah sekarang ni kan tengah promosi. Oklah, sebab saya pun nak jimat masa nak tulis blog, saya copy terus, hahaha, takkan dia tak bagi, apapun cuba korang baca betul-betul apa yang Jutawan ni tulis, hahaha.

Apa Katanya ?

2 hari lepas i share kat facebook tentang pentingnya asid gamma-linolenik(GLA) untuk cantik&langsing. GLA di kedai2 farmasi kebanyakkannya dijual dari sumber evening primrose oil (EPO). EPO mmg sinonim dengan wanita

Soalan lazim: Apa beza GLA Dan EPO?Shaklee takde jual EPO?

Jawapan simple: EPO kaya dengan GLA. Borage juga kaya dgn GLA. Kebanyakkan GLA yang sedia ada di pasaran dihasilkan daripada EPO. tetapi RAMAI YANG TAK TAHU kepekatan GLA berbeza dalam kedua2nya.BORAGE mengandungi GLA dua kali ganda yang lebih tinggi dari EPO. Dari segi bioavailabiliti (kadar penyerapan) BORAGE juga adalah 3 kali lebih berkesan daripada EPO.

Soalan yang patut anda tanya adalah: Patut beli EPO atau GLA Complex Shaklee?

Anda buat keputusan sendiri. Apa yang saya boleh beritahu adalah GLA COMPLEX Shaklee menggunakan bunga borage sebagai bahan utamanya.

Lagi soalan HOT:Kenapa produk shaklee disebut GLA COMPLEX?Kenapa tak disebut minyak borage je?

Kerana kandungannya memang COMPLEX.bukan sekadar borage. GLA Complex Shaklee mengandungi asid gamma linolenik (GLA) dari minyak borage, asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. Bioavailabitinya dibuktikan secara klinikal di mana ia mampu menyerap ke dalam sel dan tisu dengan lebih baik

Sekarang anda boleh jawab samaada nak EPO atau GLA Complex. Anda nilaikanlah sendiri. Jadilah pengguna yang bijak.Jangan pening2. Saya dan rakan2 saya yang cantik2 dan jelita semuanya memilih GLA Complex. notakaki: Ingat yer, GLA Complex bukan sahaja untuk wanita. Ia juga penting untuk kanak-kanak, remaja dan juga orang dewasa lelaki dan wanita.

Makan GLA Complex Shaklee jumpa cyst ???

Entry kali ini saya nak share tentang cyst. jangan konfius antara cyst dan fibroid ye. fibroid kebiasaannya terletak di dalam rahim manakala cyst pula kebiasaannya berlaku pada ovari (kiri atau kanan). Punca kedua-dua penyakit ini tidak diketahui. Namun, ia dikaitkan dengan hormon estrogen yang banyak terhasil semasa usia reproduktif. Bermula dari baligh sehingga menopaus. tidak kira anda sudah berkahwin mahupun masih bujang.

Ada pula isu sekarang yang mengatakan GLA Complex shaklee penyebab cyst. Fikirlah logiknya. mana mungkin anda mengambil gla complex 1@2 bulan sahaja, cyst menjadi sangat besar. Jom baca testimoni pengguna shaklee yang mengambil gla complex shaklee dan secara tiba-tiba dapat detect dia menghidapi cyst pula. 

Nama akak ni kak aishah. kak Aishah ambil gla complex pd mulanya sebab period dia dah 10bulan tak datang.Dan dia pun tengah usaha nak hamil lagi sekali.Lepas ambil gla baru 2 minggu je,perut dia sakit dan senak.Terus jumpa doctor,doctor kata dia ada csyt yang dah besar 5cm! Tanpa sedar rupanya cyst tu dah 2tahun usianya.

Kalau dia tak ambil gla complex,memang dia takkan tau yang dia ada cyst.pikir logik lah,takkan lah baru ambil gla 2minggu,cyst pun muncul dan sebesar 5cm.

Kata doctor lagi,nasib baik akak ni cepat kalau tidak masalah yg akak ni alami boleh menyebabkan cancer..tambahan pula doctor juga sahkan peranakan akak ni juga bengkak. Bila makan Gla baru dapat kesan. 

Berjaya Hamil

Rezeki datang dari ALLAH tetapi kita wajib berusaha. Alhamdulillah, hari ini saya nak share testimoni GLA Complex, yang berjaya hamil, jom baca testimoni di bawah ini beserta gambar sekali.

Testimoni GLA  COMPLEX Nadiah Nazaruddin 

GLA COMPLEX…………alhamdulillah,hari ni sy disahkan mngandung,,thanks to Norfadilah Idrus kerana suggest sy dgn Gla Complex.

Vitamin Cinta

Selain dari GLA complex, pasangan suami isteri boleh mencuba vitamin cinta iaitu vitamin E, ianya lebih  memberi kelebihan kepada suami, meningkatkan kualiti sperma, boleh meningkatkan tahap kesuburan. Selain itu ianya meningkat hubungan seks suami isteri.

Mengetahui Tips Lain

Selain dari mengamalkan suplemen yang berkesan, pasangan suami isteri perlu tahu juga tips mudah  hamil,  yang lain, supaya hubungan lebih efektif dan berkesan. Jika anda membaca tips sebelum ini, ada beberapa tips yang bagus untuk diamalkan.

  1. Tahu waktu terbaik mengadakan hubungan seksual
  2. Kekerapan hubungan seksual yang sesuai
  3. Posisi yang sesuai untuk mudah hamil

Orang Lelaki Boleh Makan ?

Gla Complex Shaklee, Gla Complex Shaklee untuk lelaki, khasiat Gla Complex untuk lelaki, Gla Complex sesuai untuk lelaki. Gla hanya untuk wanita. Betul ke? Gla Complex adalah tidak terhad pengambilannya untuk wanita. Malah diperlukan juga untuk kaum Adam.

Awal-awal penglibatan dengan Shaklee dulu, sepintas lalu nuha turut menganggap yang Gla Complex ni hanya diperlukan oleh kaum Hawa sahaja. Ternyata andaian nuha memang tidak tepat.

Makin lama makin kaji, fahami, dalami info-info berkaitan Gla Complex, barulah tahu kenyataan yang sebenar. Ramai yang tersalah anggap bahawa Gla hanyalah untuk wanita.

Hakikatnya Gla (gamma-linoleik asid) adalah sama pentingnya seperti asid amino yang tidak boleh dihasilkan oleh tubuh manusia dengan sendirinya. Ia hanya diperolehi daripada makanan.

Gla Complex adalah sangat penting untuk remaja lelaki, lelaki dewasa, dan juga selepas andropaus (menopaus lelaki).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *