Cara Hilangkan Lemak Dagu

Cara Hilangkan Lemak Dagu? CARA MENGHILANGKAN LEMAK DI DAGU.PETUA SEMULAJADI Hilangkan Dagu Berlapis. Jom Baca beberapa cara yang terbaik. Mula mula kita tengok makanan terbaik untuk nampak muka lebih hensem

PUTIH TELUR

Cara: buatlah masker wajah menggunakan satu butir telur, sedikit jus lemon dan satu sudu makan minyak peppermint. Kemudian campurkan ketiga bahan tersebut untuk dijadikan masker. Sapukan pada dagu dan leher. Fungsi dari masker ini akan menganjalkan kulit di bawah dagu.

VITAMIN E

Dengan mengamalkan vitamin E, selain membuat kulit Anda sehat, kandungan vitamin E berfungsi untuk mencegah kulit dari kendur. Kandungan Vitamin E juga membuat kulit Anda kenyal dan anjal. Caranya: Urut dagu Anda dgn minyak vitamin E. Selain itu sumber alami dari vitamin E iaitu produk susu, beras merah, jagung, epal, dll.

COKLAT

Urutlah dagu dan leher Anda dengan masker yang dibuat dari coklat (dark chocolate). Cara manis yang ini sangat efektif untuk meningkatkan aliran darah dan membantu untuk melarutkan lemak. Kemudian, keanjalan kulit Anda meningkat dan mencegah dari kendur.

BANYAK BERCAKAP & KETAWA

Bagaimana ia menghilangkan lemak dagu dengan cepat dan alami? Banyak bercakap dan ketawa ternyata berguna untuk melatih otot wajah khususnya dagu. Kerana cara ini juga dapat mengurangkan lemak di dagu.

TEMBIKAI

Sapukan jus tembikai di dagu dan leher, biarkan selama 20 minit. Selain itu anda juga boleh mencampurnya dengan jus epal. Kerana jus tembikai merupakan salah satu ramuan terbaik untuk menghilangkan double chin.

MINUM AIR KOSONG

Pastikan air kosong harian Anda adalah mencukupi. Nah tips ini berguna untuk mengurangln lemak dalam tubuh Anda, termasuk di area dagu.

cara hilangkan lemak dagu

SAHUR DENGAN CHIA SEED

Puasa dah semakin rapat. Timbul banyak persoalan. Nak sahur macam mana?

Tubuh manusia 70% adalah air. Otak pula 80% air. Tubuh manusia perlukan banyak air.

Salah satu makanan yang dikategorikan sebagai super food ialah chia seeds. Bijirin ini dari Amerika Selatan.

Secara tradisi diguna oleh puak Aztecs dan Mayan. Lelaki yang memburu masuk hutan berbekalkan Chia Seeds yang memberi maksud “kekuatan”.

Chia Seed hebat sebab 28 gram atau dua sudu chia seeds memgandungi:

Fiber: 11 gram
Protein: 4 gram
Omega 3: 9 gram
Kalsium: 18% dari keperluan harian tubuh manusia
Manganese: 30% dari keperluan harian tubuh manusia
Magnesium: 30% dari keperluan harian tubuh manusiadari keperluan harian tubuh manusia
Phosphorus: 27%
Chia Seed juga mengandungi Zinc, Vitamin B3 (Niacin), Potassium, Vitamin B1 (Thiamine) and Vitamin B2.

Semua ini penting untuk membekalkan nutrien sepanjang berpuasa. Dengan kandungan anti oksida yang tinggi, Chia Seed patut menjadi pilihan nombor 1.

Caranya:
1. Masukkan 2 sudu Chia Seed ke dalam air kosong bersuhu bilik.
2. Biarkan selama lebih dari 30 minit. Lebih lama lebih bagus.
3. Chia Seed akan kembang seperti biji selasih.
4. Minum.

Air tersimpan di dalam Chia Seed. Ia akan terkeluar sedikit demi sedikit. Seterusnya membekalkan air sepanjang tempoh berpuasa.

Perut terasa penuh. Kenyang. Sampai pukul 6 petang masih buang air kecil.

Itu petunjuk baik. Badan masih banyak air. Kita lebih bertenaga.

Ini baru satu contoh. Chia Seed ada pelbagai guna. Nak tahu cara lain?

Sebut MAHU TAHU.

sumber: Dr Rizal Abu Bakar

PUASA GULA BADAN JADI LEMAH ?

Rasa pendek pula hari ni ? Lepas je meeting dgn Master Ainul tadi saya terus balik dan ? agak pelik ni kenapa sangat2 lesu since semalam. Lesu tu bukan fizikal je, siap pemikiran pun blur. Tengok WhatsApp pun tak ada kuasa nak reply.

Lalu saya refer Coach Gula Puteri Yusof, tanda-tanda sugar withdrawal. Kisahnya dah 3 hari saya cut gula totally. Biasa saya mmg tak ambil gula, tapi ada lah yang tak boleh nak elak. Tapi kali ni memang cut terus.

Kak Put kata hari ke-3 adalah peak withdrawal. Aduh, patutlah… macam lumpuh seluruh sistem badan. Rasa penat sangat-sangat & nak fikir pasal kerja pun tak larat. Kak Put advise makan kurma & minum Cinch Tea. Yess, Cinch Tea ni memang my favourite. Dan juga tambahkan intake Omega Guard dgn B Complex. Alhamdulillah by petang dah rasa OK sikit.

Korang yang pernah puasa gula, ada experience simptom sugar withdrawal yang macamana? Marilah kongsi dgn saya.

APA BEZA “CLEANSE” DAN “DETOX”?

Tau tak kita boleh buat cleanse tanpa buat detoks, tapi kita tak patut buat detoks kalau tak buat cleanse.

Keliru?

Baca lagi ok 😉

“Cleanse” ni fokus HALANG TOKSIN masuk ke dalam tubuh badan.

Contohnya :

1- Kita buat No Sugar Challenge, halang gula berlebihan masuk ke dalam badan.

2- Kita berhenti merokok, halang racun rokok masuk dalam tubuh badan.

“Detox” fokus pada BERI ZAT YANG PADU untuk badan supaya organ yang bertugas buang toksin (hati, colon, paru- paru, kulit etc) dapat bekerja dengan baik.

Contohnya :

1- Kita makan sayur dan buah dalam kategori super food sahaja ketika minggu detoks. Setiap sayur dan buah ada kelebihan untuk setiap organ detoks.

2- Kita ambil supplement khas untuk organ detoks untuk zat lebih padu selain dari sayur dan buah tadi.

Mudah aje kan?

Jadi cleanse & detoks harus berjalan serentak.

Tak guna kita ambil super food, makan supplement tapi kita tak halang toksin masuk ke dalam tubuh.

Contoh mudah, tak guna kita detoks kalau masih merokok atau masih minum bubble tea.

Ini sia- sia.

Tapi kita masih boleh buat No Sugar Challenge, tanpa ambil supplement atau tanpa amalkan superfood.

Bisa? Bisa ya?

SILA SHARE jika info ini bermanfaat ?

SET KURUS SHAKLEE 3B

Siapa sini cuba nak KURUS tapi asyik faill je? Ok tau tak kenapa Set Kurus Shaklee nie ramai orang repeat?

1. sebab berkesan menurunkan berat badan,

2. Set Kurus Shaklee nie mengamalkan Konsep 3B iaitu BAKAR , BUANG & BINA

3. set kurus Shaklee nie bukan sekadar untuk menguruskan badan.

Tapi setiap produk yang ditawarkan dalam set ini mengandungi kelebihan tersendiri dan merupakan vitamin yang diperlukan oleh badan bagi menjaga kesihatan harian.

KONSEP 3B…
#BAKAR ? (#Omega Guard / Lecithin)
berfungsi memecahkan lemak dalam badan dengan lebih cepat.

#BUANG ?(#Herblax /Alfafa)
berfungsi membuang lemak yang telah dipecahkan tadi oleh omega guard, disamping membantu mengurangkan sembelit dan membuang toksin dalam badan dengan lebih cepat.

#BINA ? (#ESP /CHINCH)
berfungsi reshape semula badan, membuang inci yang tidak diperlukan dan membantu rasa kenyang yang berpanjangan.

JOM KURUS SECARA SIHAT DGN SHAKLEE. Cara Hilangkan Lemak Dagu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *