akidah kurus shaklee

Akidah Kurus Shaklee. Itulah ungkapan master Lutfi Ali masa saya kongsi falsafah sebenar diet mengikut dalil alquran. Semalam elite master celebration, dah lama tak jumpa geng geng shaklee. Gambar bersama Geng Lelaki Tak Keruan (GLTK) nih paling tak boleh belah. Semua tak puas hati macam mana perut saya lagi kecik dari diorang, walaupun sebenarnya saya masih struggle nak keluarkan sixpack.

Master lutfi tak puas hati bila membandingkan perut kami masing masing. Soalan beliau

” Kena cut sugar ke ? “

Jawapan yang saya bagi senang sahaja. Apapun kita balik kepada alquran. Banyak kali Allah sebut, makanlah yang HALALAN THOYIBAN. Semua orang tiada masalah bab Halal, tapi masih tak berapa nak mengkaji falsafah THOYIBAN.

Bagi saya, makanan yang Allah cipta, dari pokok yang keluar dari tanah, binatang yang hidup, itulah yang terbaik. Saya kongsi lagi , punca ramai kecundang bila selalu ambil MAKANAN PROSES. Ye betul, makanan yang dicipta manusia, banyak masalahnya. Lagi lagi gula putih. Memang dah banyak kajian buktikan gula dalam makanan yang diproses, makanan ciptaan manusia, makanan dalam tin, semuanya ada gula tambahan, bahan tambahan yang membuatkan manusia boleh ketagih. Tambahan lagi bahan ni kacau hormon dan menyebabkan berat bertambah. Yang lagi teruk ialah penyakit mula datang bila benda tak elok masuk dalam badan.

Nasihat saya mudah, saya JAGA MAKAN dan JAGA WAKTU MAKAN. Kempen Intermittent Fasting shaklee new you memang best. Tapi masih ramai terperangkap dengan Makanan Harian kita. Master lutfi tanya, boleh tak makan alfalfa kalau tak makan sayur? saya terus menjerit “” TAK BOLEH ” . Makanan tambahan tetap hukumnya SUNAT. Yang WAJIB ialah makanan harian kita. Sayur kena makan walaupun tak cukup nutrisi. Jadi kena tambah juga alfalfa untuk tambah nutrisi. Bab ini ramai masih tak betul betul konsisten.

Minta maaf master lutfi kalau ada terkasar bahasa. Hahaha dulu masa saya gemuk naik stage, saya rasa ok, tapi itulah kesilapan besar saya. Saya tak sepatutnya naik pentas SHAKLEE dengan badan yang besar pada NC 2019. Minta maaf Shaklee Malaysia , sebab kegemukan saya ketika itu. Ianya memberi imej yang salah pada kepercayaan produk shaklee selama ini.

Alhamdulillah semalam ramai tegur saya, minta macam macam tips macam mana nak kurus. Saya dulu pun terinspirasi dengan geng master Andrew Pang masa awal awal buat shaklee. mereka semua reverse aging , kurus, cantik, walaupun umur mencecah setengah abad.

Dari 2012 saya join shaklee, saya struggle nak turunkan berat badan. Semalam dah genap tiga tahun saya boleh menten berat badan sejak saya kurus 2019. Pengalaman saya kongsikan pada geng shaklee yang datang elite master semalam. Saya datang nak bagitahu, kita semua boleh reverse aging dengan cara yang betul. Semestinya produk shaklee yang terbaik, selain dari diet pemakanan yang betul.

Kesimpulannya, kalau terbaca macam macam jenis diet, ingat je falsafah HALALAN THOYIBAN !!!

Shaklee Leucine Diet

Leucine adalah asid amino penting yang telah dicadangkan oleh penyelidik untuk menjadi kunci untuk menurunkan berat badan daripada lemak sambil mengekalkan otot badan tanpa lemak. Pada kebanyakan diet, anda kehilangan lemak serta otot. Walau bagaimanapun, dengan kehilangan otot, anda juga kehilangan keupayaan untuk membakar kalori.

Kajian telah menunjukkan bahawa leucine menggantikan protein otot semasa penurunan berat badan, supaya anda hanya kehilangan lemak-bukan otot. Penyelidikan menunjukkan bahawa leucine boleh terus ke otot anda dan memulakan sintesis protein yang digunakan untuk pembinaan otot. Pembinaan otot boleh mengatasi kerosakan otot yang berlaku akibat pengambilan kalori yang lebih sedikit. Dengan mengekalkan otot, anda kehilangan beberapa inci daripada pembakaran lemak. Otot membakar lebih banyak kalori daripada lemak- oleh itu, anda mengekalkan metabolisme anda!

HERB LAX UNTUK KEMPISKAN PERUT BUNCIT !

Sapa kat sini rasa perut membukit je? Lagi2 lepas makan

Kadang orang ingat kita pregnant lagi haha.

Perut buncit sebab banyak toksin
Perut buncit sebab banyak lemak
Perut buncit sebab tak membuang !

Jom cuba ambil Herb lax!!

Yang bestnya Herb Lax ni tak buat perut kita memulas macam teh detox yg jual kat luar tau..

HERB LAX ni termasuk dalam #SetHelloNewYou juga tau. Detoks dulu then baru boleh kempiskan perut yang buncit

✅ Tidak menyebabkan perut kita memulas..(dia pulas sekejap jurrr pastu flushhhh terusss)
✅ Tidak membuatkan kita cirit birit terlalu lama
✅ Hanya 1-2 kali sahaja membuang sebab nak buang toksin2 yang ada

Kalau tak caya korang boleh cuba..
Harga mampu milik gila.

Tak sampai RM60 pun
Boleh tahan 4-6 bulan..
Dalam 1 botol ada 120 biji..
Cara makan : 2-3 kali seminggu je..

Serius best!!!

KELEBIHAN DAN KEBAIKAN

✅ Herba Lax adalah agen detox semulajadi yang dihasilkan Shaklee untuk masalah sembelit dan membuang tak lawas.

✅ Ianya menyahtoksin usus kita, cuci usus kasi bersih termasuk lemak dan lendir.

✅Untuk perut buncit, banyak toksin , sangat sesuai ambil Herb-Lax ni.

✅Toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih, barulah badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum.

✅Selepas badan dah buat proses detoksifikasi, usus akan menjadi lebih bersih dan sihat.

✅Penyerapan suplemen akan lebih cepat dan berkesan.

HAMPIR KENA OPERATE USUS

9 tahun dulu Durrah hampir-hampir nak kena operate potong usus sebab ada masalah yang sangat kronik. Tarikh operate dapat dah

Masa tu umurnya 2 tahun. Kak Fana dan suami usung dia ke sana ke sini jumpa doktor pakar sampai ke HUKM

Sampailah 1 day terpaksa ambil cuti separuh gaji selama 6 bulan jaga dia kat rumah

Mana je rawatan traditional yang orang kata bagus, Kak Fana bawak pergi. Tapi hampa. Sama je. Allah belum izinkan kesembuhan

Sampai la 1 hari sorang akak yang Kak Fana sendiri tak kenal iaitu Farihah Abu Kasim pm di fb syor set kanak-kanak (Omegaguard, Chewable Vita C dan Mealshakes)

Alhamdulillah sebulan Allah beri keizinan untuk sembuh sepenuhnya.

Tiada lagi sembelit
Tiada lagi usus tersumbat
Tiada lagi ulang alik berjumpa pakar

Dan Shaklee Effect yang paling hebat adalah apa yang anda lihat sekarang. Berdiri megahnya D’Alfatih Empire Sdn Bhd (DAE) dan telah melahirkan hampir 500 orang bisnes partners berpendapatan RM1000 – ratusan ribu ringgit sebulan

Haaza min fadhli rabbi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *