shaklee bina otot sado

Betul ke shaklee bina otot sado ? Salam sejahtera para pembaca, aku ni bukanlah kategori abang sado, itu semua rajin pergi gym, tapi aku ni rajin menulis depan komputer je, hehehe. OKlah, jom kita cerita sikit pasal supplement ni, semua orang tanya, nak bina otot power macam mana ? Macam mana nak jadi abam sado, huhuhu. Aku cerita jelah apa yang aku tahu.

Bina Otot Sado

Korang tentu dah baca entry sebelum ini, aku ada research sikit, pasal pembinaan otot. Memang korang mesti tahu benda ini. Sebabnya, kalau pergi gym, tapi tak layan protein powder ini, susah korang nak bersado, lagi lagi yang nak masuk pertandingan abam sado, badan mesti cun punya. So paling biasa korang mesti pernah dengan Whey Protein, dan lagi, so klik kat link , kalau nak tahu lebih.

Orang yang betul-betul nak kurus, cara terbaik ialah bina otot, bukan bakar lemak. Hhahaha, ini bunyi macam pelik, tapi ye, otot yang bagus, meningkatkan metabolisme, barulah lemak boleh terbakar. Kiraan kalori ini memang sukar, sebabnya, ada yang diet, tapi otot yang lembik, lemak still ada, jadi kena refer pakar, dan ambil supplement yang betul, barulah jadi power.

Ada, shaklee punya tak sekuat yang lain, tapi protein dia pun bagus, sesuai yang betul-betul nak berat badan yang sihat, kalau kurus sangat pun bagus minum, kalau gemuk pun bagus minum, so kenalah cuba, ada 3 jenis perisa, dan memang sedap, lagi-lagi nak bersahur ini, bagus ambil time puasa, barulah otot terpelihara ok ?

Suplemen Shaklee Untuk Kecederaan Otot

alhamdulillah, dah seminggu cabaran photo ini, nampaknya hari ini masuk tema black n white, sume rasa macam micheal jackson je, hehehe. Oklah, untuk tema kali ini, saya nak share sikit, satu benda yang korang nak tahu, iaitu poster black n white yang diambil dari lyna noh, nenek tua yang banyak sakti, yehaaa

Banyak jugak saya dulu adalah rajin tulis pasal otot dan sendi. Memang sakit woo, kalau cedera otot, lagi lagi yang rajin main bola sepak, sukan lasak dan macam-macam sukanlah. Jadi bila bercerita bab sakit otot, suplemen otot, nak best ambil ESP atau Cinch, hooo, yes, tapi macam kat atas ini pun cadangan je. Oklah, nak lagi best, saya listkan beberapa artikel bagus yang korang boleh baca lagi.

Suplemen bina otot
Kelebihan ada otot
Kenapa kena bina otot
Tips sakit sendi
Apa itu gout

Shaklee Bina Otot

Salam sejahtera para pembaca, aku ni bukanlah kategori abang sado, itu semua rajin pergi gym, tapi aku ni rajin menulis depan komputer je, hehehe. OKlah, jom kita cerita sikit pasal supplement ni, semua orang tanya, nak bina otot power macam mana ? Macam mana nak jadi abam sado, huhuhu. Aku cerita jelah apa yang aku tahu.

6 VITAMIN MEMBINA OTOT
Korang tentu dah baca entry sebelum ini, aku ada research sikit, pasal pembinaan otot. Memang korang mesti tahu benda ini. Sebabnya, kalau pergi gym, tapi tak layan protein powder ini, susah korang nak bersado, lagi lagi yang nak masuk pertandingan abam sado, badan mesti cun punya. So paling biasa korang mesti pernah dengan Whey Protein, dan lagi, so klik kat link , kalau nak tahu lebih.

KENAPA BINA OTOT ?
Orang yang betul-betul nak kurus, cara terbaik ialah bina otot, bukan bakar lemak. Hhahaha, ini bunyi macam pelik, tapi ye, otot yang bagus, meningkatkan metabolisme, barulah lemak boleh terbakar. Kiraan kalori ini memang sukar, sebabnya, ada yang diet, tapi otot yang lembik, lemak still ada, jadi kena refer pakar, dan ambil supplement yang betul, barulah jadi power.

SHAKLEE ADA JUAL PROTEIN TAK ?
Ada, shaklee punya tak sekuat yang lain, tapi protein dia pun bagus, sesuai yang betul-betul nak berat badan yang sihat, kalau kurus sangat pun bagus minum, kalau gemuk pun bagus minum, so kenalah cuba, ada 3 jenis perisa, dan memang sedap, lagi-lagi nak bersahur ini, bagus ambil time puasa, barulah otot terpelihara ok ?

6 Manfaat Life Shake Elderberry Shaklee

6 Manfaat Life Shake Elderberry Shaklee

Selamat petang semua..

Nak share with you guys about Elderberry Life Shake.

Elderberry Life Shake ni ada 24 vitamins dan minerals, so basically macam multivitamin dalam bentuk minuman.

Hanya 2 SUDU saja sehari untuk you dapat:

1) SARAPAN YANG BERKHASIAT
Hidangan lengkap 20g protein bukan GMO dengan sukatan yang tepat untuk semua 9 asid amino perlu.

2) SNEK SIHAT
Padat dengan 24 vitamin dan mineral harian yang penting, tapi hanya 150Kcal. Low calories but super packed with nutrients

3) TENAGA SEBELUM DAN SELEPAS BERSENAM
Ada leusine yang bantu mengekal dan membina otot tanpa lemak untuk meningkatkan metabolisma dan pembakaran lemak.

4) KESIHATAN PENCERNAAN
Ditambah dengan ekstrak elderberi untuk meningkatkan perlindungan, 6g serat, enzim pencernaan dan juga prebiotik proprietari bagi membantu kesihatan usus anda.

5) KURUS SECARA SIHAT
Hidangan rendah glisemik untuk mengekalkan rasa kenyang yang lebih lama dan berat badan yang sihat. Sangat bagus sebagai pengganti makanan.

6) TENAGA DAN RASA KENYANG YANG LAMA
Membantu anda kekal bertenaga, berasa puas dan mengurangkan keinginan untuk makan.

Dalam Elderberry Life Shake ni juga ada polyphenols yang jugak merupakan an ingredient dlm vivix tu.

So kalau dah lama eye-ing for Vivix tapi belum try lagi, you telan Life Shake ni dah boleh dapat preview manfaat Vivix

Selain you bancuh buat as drinks, Life Shake ni jugak you can be creative about it. boleh letak dlm frosting, letak dalam cake batter, dalam pudding or jelly…

And each time you include dalam your food, you will get the benefits of the 24 vitamins and minerals tu.

TOTALLY RECOMMENDED

Set Diet Sihat Shaklee

Assalamualaikum semua..

Posting kali ni farisya nak share tentang Set Kurus @ “Set Diet Sehat” keluaran shaklee yang paling laris

Disertakan dengan info dan testimoni

Diet shaklee menekankan konsep
“Bakar, Buang dan Bina”

Antaranya supplement shaklee yang membantu anda untuk mendapatkan berat badan ideal adalah seperti :
Alfalfa
Omega Guard
Lecithin
Herb-Lax-
Cinch shake (OOS)*
ESP (OOS)*

“Bakar” 
 Omega Guard & Lecithin
– bertindak sebagai agen pemecah lemak & kolestrol (emulsifier)

“Buang” 
 Alfalfa & Herblax
– bertindak sebagai agen pembersih (detox)

“Bina” 
 Cinch & ESP
– dikenali sebagai sumber protein
(protein diformulasi khas yg mngandungi Leucine)
– Leucine bertindak membakar lemak dan membina otot

 Apa manfaat supplement kurus shaklee?

1) LECITHIN
 Berfungsi untuk memecahkan lemak-lemak. Lecithin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan melekat pada lemak, dalam perkataan ringkasnya, ia menyebabkan lemak tu terapung dalam darah dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membrane. Lecithin tidak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan.

 Penting untuk bakar semua lemak yang tidak perlu dalam badan dan membantu tingkatkan metabolisma. Tinggi metabolisma maka lebih cepat lemak dibakar.

2) ALFALFA
 Bertindak sebagai detox semulajadi yang melawaskan sistem penghadaman dengan lembut. Menarik lemak yang teremulsi dari tindakan lecithin ke saluran najis. Proses membersihkan segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar.

3) OMEGA GUARD
 Membantu dalam masalah obesiti, lemak tepu, atau cepat rasa lapar..Omega membantu menguraikan lemak2 degil dalam badan dan menyekat selera makan.

Omega meningkatkan hormon Leptine yang mengawal selera makan dan akan terasa kenyang lama. Membakar lemak jahat dan menurunkan paras kolestrol di samping meningkatkan memori dan perkembangan otak yang sihat.

4) HERBLAX
 Membantu dalam pembersihan najis yang tersekat dan meransang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis. Ia mengandungi herba “Senna Leaves” yang merangsang tindakan pembersihan yg lembut pada usus dan perut, mempercepatkan proses detoksifikasi dan mengurangkan penyerapan lemak.

 “Fennel Seeds” berperanan mengeluarkan toksin yg terkumpul akibat lebihan makanan dan pengambilan alkohol serta membantu pencernaan dan berkesan untuk masalah sembelit dan kembung perut.

5) CINCH
 Mengandungi formula istimewa iaitu leucine yang membakar lemak dan menjaga otot semasa menurunkan berat badan. Otot yang sihat membantu dalam pembakaran kalori.

 Kaya dengan protein yang memberikan rasa kenyang dan mengurangkan selera makan . Malah memberi tenaga berpanjangan.

6) ESP
 Dikenali sebagai sumber tenaga dan rasa kenyang yang berpanjangan. Malah bertindak mengurangkan keasidan dalam perut yang menyebabkan gastrik.

 Membantu dalam mengawal pola makanan serta mampu dalam menghasilkan otot – otot yang sihat. Selain itu ia dapat memberi dari segi kecantikan wanita dan lelaki.

Sebarang pertanyaan atau pembelian boleh klik link whatsapp dibawah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *