gaya hidup sihat workshop

Gaya Hidup Sihat Workshop. Orang kata nak kuruskan badan senang, nak menten sukar. Kenapa ?Nak kuruskan badan perlukan disiplin. Kita buat sahaja apa yang perlu. Terus buat buat dan buat. Akhirnya 4 bulan saya boleh buang hampir 20kg.Tapi yang susah sebenarnya nak menten, hahaha.

Ok macam nak elak rebound ? macam mana nak elak yoyo effect nih ?Sebab itu kena belajar balik pasal GAYA HIDUP. Hidup kena ada gaya, haha. Gaya apa tuh? Gaya yang macam mana ? Jumpa sabtu nih , semuanya akan saya cerita berdasarkan pengalaman. Bukan sekadar teori kajian semata !!!

Baju ATV Phuket Size XS

Baju ATV phuket ni memang muat, walaupun size XS, ni sib baik perut dah kecil sikit. Nak jadi cerita sebenarnya saya hanya request size S, sebab tak tahu bagaimana ukuran sebenar. Tapi bila sampai sana, ada pulak geng ireach nak request tukar dari size XS ke S. Dah takde orang nak reply, saya pun terus reply. Dan pagi sebelum aktiviti ATV , abam tukar baju dengan Fuziah Idris . Hahaha sib baik muat muat. Ini semua hasil kerja keras minum cinch shake shaklee nih.

Sekarang nak melayan balik baju nih, hahaha, adalah ketat sikit. Ok bulan puasa ni bolehlah kejar target idaman. Yehaaa, puasa dengan cinch boleh tahan punya !!!! Bila dah share kebaikan dengan orang lain, boleh jadi income, silap silap jadi macam kami layak dapat free trip dengan shaklee. Best gile !!!!!!!

COMEL SUNGGUH BABAH

YE saya dulu memang comel, raya 2014, agak agak masa ni BMI dah 30++, obesiti tuh.
tiktok tiktok pejam celik,
2019, saya sakit kepala, darah tinggi, muntah, pengsan, masa bangun sahur. masuk yellow zone, sib baik tak kena warded.
sejak tuh saya kuruskan badan. Saya amalkan intermittent fasting IF dan SHAKLEE. Hahhaha, cuma IF tuh buat puasa sunat, tak minum air. Buat konsisten 4 bulan. September 2019, saya pernah cecah 57.9kg.

Sampai 2022, berjaya menten, walaupun terlajak bmi lebih 25., tapi tahulah cara nak control, sebab IF nih dah jadi lifestyle kami berdua. Orang yang baru nak mula rasa sukar, sebab target dia nak kurus. Tapi buat yang dah biasa, IF ni akan sebati. Master lyna pun tanya korang buat IF lagi ke ? yes, masa blnc2022, kami IF hampir 19 jam. hahaha. So pagi tuh, just minum cinch tea, kul 3 baru sentuh nasi.

So bila keluar Shaklee NEW YOU dengan pendekatan IF ,

saya rasa memang sangat senang nak follow. Mula dengan puasa 12 jam, lepas tuh perlahan lahan naik ke 13,14,15,16,17,18,19,20. Rekod saya ? 23 jam . Tapi gile jugak cara nih. Bayangkan pukul 8 stop makan. Pukul 5 bangun sahur cinch tea sahaja, lepas tuh puasa sunat sampai maghrib. Hahaha bolehlah cuba. Kalau pening kepala, maknanya badan kita banyak toksik. Kalau kita jaga makan, insyaallah boleh.

Alhamdulillah shaklee NEW YOU ni banyak nutrisi yang melengkapkan makanan kita. Orang yang makan sikit ni ada kemungkinan akan jadi botak. Sebab tuh supplement kat sini penting.
Badan ni ibarat kereta. Kereta power ,guna minyak sikit boleh pergi banyak kilometer. Macam tu jugaklah badan kita. Makan sikit , tapi bertenaga sepanjang hari.

gaya hidup sihat workshop.

Lepas raya makin berat turun. Macammana ni weeii

Siapa yang kenal kami berdua , sejak kahwin 10 tahun lepas kami memang comel, cantik, hensem
Hobi makan..makan & makan. Siapa tak suka makan kannn. Wife abam Joe pandai masak pulak. Yummyyy jadi jangan bazirkan makanan tak baik ok.
Bila mengandung, bersalin lagilah asyik makan.alasan menyusukan anak. Dari 2010 sampai 2019 non stop menyusukan anak.

Ramadan 2019 kami kembali kepada fitrah. Mula jaga makan betul betul. Kami memang dah lama tak makan fast food, makan dalam tin , air gas tapi ianya masih tak cukup.
Kami susun semula strategi nak turunkan berat dan lepas Ramadan berjaya turun berat dari
JOE 77KG – 71KG
AINUL 60KG – 56KG

Selalu lepas raya berat naik balik kan.. Bersyukur sebab kahwin dengan lelaki yang sejenis sangat disiplin giler giler. Dia memang susahlah nak diet, kawal makan tapi bila dia nak buat, dia akan buat betul disiplin tahap tinggi punya. Huhu..

Sama macam business. Kemain susah nak ajak dia buat dulu, kemain susah nak ajak dia buat gini gitu kalau dia tak faham tapi bila dia faham. Nah kauuu dia punya disiplin,komitment 500% dari Ainul ?
Dari Aidilfitri ke Aidiladha, kami teruskan kami punya style nak turunkan berat. Bukan detox, bukan IF.
Cara kami senang je untuk orang yang suka makan, kuat makan macam kami.

Cuma kena ada DISIPLIN la ye.
Siapa yang berminat nak turunkan berat badan style kami, boleh whatsapp kami untuk kami coach anda

Ramadhan bulan terbaik

untuk reset, bukan sekadar rohani tapi jasmani. Saya mula insaf pada puasa 2019. Saya pengsan dekat rumah masa tuh, sebab darah tinggi. Lepas tuh Allah bagi peluang, saya tak mahu tunggu lagi. Ok kita kena mulakan projek kurus.

Bermula pada 12/5/2019 , saya buat apa yang upline ajar. Master Z kata sahur cukup dengan cinch shaklee, masa berbuka nasi sikit. Masa raya banyakkan sembang dari makan, cuba jogging cukup 5 km walaupun lambat.

Ok saya pun teruskan puasa sunat lepas raya, buat buat buat buat, berjaya jugak. Hahaha, tak sangka berjaya setelah banyak kali cuba asyik gagal di hari kedua.

Buat teman teman , ambil peluang untuk reset kembali cara makan kita di bulan ramadhan. Dah dapat result, teruskan usaha . Apapun sahur dengan cinch memang mantop. Yehaaa !!! Ok now misi target bawah 60 kg pulak. gaya hidup sihat workshop.

Korang ni diet sampai tak enjoy ke makan?

Gitulah soalan orang kat kami. Jaga makan bukan bermakna tak enjoy makan. Hari ni dating time sementara tunggu kereta diservis.so kita enjoy la makan benda yang teringin kita nak makan. Bukan makan hari hari kan. Yang jadi problem benda manis hari hari makan huhu

Sambil enjoy makan we time diperlukan untuk luahan perasaan, manja manja , diskass hal anak anak hal business dan hal ekonomi negara. Siapa nak belajar cara kami yang dulu comel sungguh comel dan sekarang lebih comel boleh pm tepi. gaya hidup sihat workshop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *