vivix untuk luka czer

Orang selalu ingat bersalin czer paling mudah, senang sebab tak sakit. yeke tak sakit? beza bersalin normal , sakit bersalin czer akan sakit selepas bersalin. .Bagus vivix untuk luka czer. dengan rengatnya. adoii kena masa bersalinkan Arreessa, nak bangun macam orang lumpuh tau. sakit nak jejakkan kaki p toilet macam hape je.

Jaga Luka Czer

memang kena super duper menjaga luka czer bertahun tahun jangan sampai luka tu bernanah, terbuka. Ada orang luka czer tu terbuka balik uolss. boleh bayangkan perut korang tu berlubang..erhhh

bila bernanah, terbuka.. kuman senang hepi je datang serang. rahim nak kena jaga, luka nak kena jaga, baby baru lahir pun nak perhatian.

kalau masa berpantang badan lemah, penat, stress pikir luka, anak ..boleh meroyan tau.

vivix memang vitamin wajib untuk #berpantangbersalin beb.. tak kira bersalin czer ke normal. memang best giler.luka cepat sembuh, badan ringan bertenaga.susu ibu meriah. darah nifas pun lancar , cuci bersih.

kepada yang bakal bersalin, yang tengah mencari vitamin untuk bersalin.. vivix adalah pilihan paling tepat

Bagaimana Vivix membantu Luka Bersalin Czer  Cepat Sembuh

Kandungan Vivix yang tinggi antioksida membantu proses penyembuhan luka (tisu) dengan menghalang luka dijangkiti kuman dan membantu menghasilkan sel-sel lebih kuat serta memberi tenaga kepada sel bagi percepatkan penyembuhan luka serta menghalang terjadinya parut.

Vivix juga membantu memberi tenaga hingga ke peringkat sel-sel untuk membolehkan ibu berpantang lebih cepat sihat dan bertenaga

▶Memberi tenaga kepada ibu, badan kurang rasa lenguh atau sakit-sakit badan. Tempoh berpantang sangat mencabar bagi si ibu dalam menjaga diri dan bayi.
▶Menyembuhkan organ peranakan si ibu.
Baik pulih kesihatan rahim si ibu yang baru selepas bersalin.
▶Bantu proses penyembuhan luka lepas bersalin. Luka cepat sembuh dan kering sekaligus bantu kurangkan risiko luka terbuka atau bernanah.
Mengelakkan stress atau gila meroyan.
▶Menguatkan sistem imun badan si ibu dari terkena demam, selsema, penyakit berjangkit dan sebagainya.
▶Meningkatkan metabolisme badan si ibu jadi boleh membantu mengelak berat naik mendadak kerana masa berpantang si ibu tak boleh banyak bergerak.
▶Mencantikkan & menyihatkan kulit si ibu kerana Vivix tinggi antioksidan yang bagus untuk melambatkan proses penuaan kulit. Secara tak langsung kulit baby juga bertambah cantik dan sihat.
▶Menggalak tekanan darah yang sihat buat ibu.
▶Kurangkan rasa sakit lepas bersalin terutama yang bersalin czer/pembedahan.

Testimonial 2 Hari Luka Sembuh

Nak share ngan korang, Testimoni dari Ibu Czer yang dah 25 hari czer,tapi masih tak baik² lagi…luka masih berair,jalan pun ibu ni tak kuat,terbongkok² jalannya…slow sangat..

Luka czer ada 2 tempat yang berlubang kecik,dan mengeluarkan air, org tua biasa panggil air bisa.

Setiap hari ibu ini terpaksa berulang alik ke klinik untuk dressing.. ibu ni stress..memikirkan mana nak naik keje lagi..tapi diri sendiri masih tak sihat..

25hb April Ibu ni wassap Cheta bagitau masalah dia…

Cheta terangkan semuanya pasal vivix dan kaitan dengan luka dalaman dan pembedahan. So ibu ni kata ,dia nak fikir dulu dan nak cari du.it dulu.. sebab katanya dia bukannya org berdu.it sangat..tapi untuk kesihatan dia cuba bincang dengan husband dia..

26hb April seawal 6pagi, ibu ni wassap Cheta tanya bila boleh hantar Vivix ke dia.. Petang tu terus Cheta anta ke dia..ajar cara makan semua…kitaorg berbual panjang..

Rupanya baby ni hadir lepas 10 tahun dia tak mengandung, anak sulung dia dah 18thun,anak kedua dah 11 tahun.. ibu ni lupa dah macam mana nak berpantang..makan apa yg tak boleh, itu ini semua di tanya…sejujurnya Cheta pun dah nk lupa macam mana rasa berpantang tu

Alhamdulillah 28hb ibu ni wassap bagitau yang luka dia dah kering semuanya tak de keluar air² dah..

Dan harini 29hb 4 doktor kata dah tak payah datang dressing lagi…seronok sangat dia…berjalan pun dah tak terbongkok²,ibu ni makin cergas,makin sihat..berbanding sebelum ambil vivix…memang berbeza sangatttt

Alhamdulillah inilah moment paling best sekali,bila dapat feedback dari customer macam ni..

Yuppp…vivix memang harganya premium,tapi hasilnya pun “premium” juga tau…?? Memang tak kan menyesal bila dah cuba vivix ni ??

Kredit Cheta

Ngeri oii kalau teringatkan LUKA JAHIT BERSALIN ni.

Ada yg tertetas.. ada yg jahitan terbuka.. ada yg terkoyak balik. Teringat kisah ada orang 5x kena jahit sebab jahitan asyik terbuka. 5 kali kau !! ingat baju kurung ke ? huhuhu. Ada yang 2 minggu baru sembuh. Ada yang sebulan pun jahitan masih lagi terasa sakit.

Percubaan pertama minum vivix ketika dalam pantang. Bila tanya kawan kawan , semua cakap best minum vivix masa dalam pantang tapi kita kena try dulu baru puas hati kan. Teruja mendengar cerita orang lain. Tak sabar nak cuba.

Malam sebelum tidur , ainul ambik 1 sudu vivix. Minum macam tu je sebab sedap.masam masam sedap.sampai jilat licin sisa sisa kat sudu.hehehe. Hasil selepas minum vivix malam tu…hasil esoknyer….

1. Bengkak susu

Ala… dalam pantang memang susu banyak.so tak pelik la bengkak susu. Ye betul tapi sebelum minum vivix takde bengkak susu.macam biasa aje. Sekali bangun pagi tu brrast bengkak je rasanya. Ariana minum sampai tersedak. Alhamdulillah.. mak sampai suruh stop makan vivix sebab Ariana tersedak susu laju lancar.

2. Kuning Ariana berkurang

Pernah dengar tak kalau anak kena kuning atau jaundice bagi makan anggur hitam.baby kecik takkan nak bagi makan anggur kot.hanya susu ibu tau. Vivix ni dari anggur jugak. Tapi kita mak la makan.bila bf dapat pada anak juga. Nampak muka, mata Ariana dah kurang kuning nya..

3. Darah kotor

Mak ada cerita dalam pantang akan keluar 1 darah kotor.darah tu kaler merah hitam macam hati. Dulu masa bersalinkan Arreessa docyor dah sedut keluar masa czer. Bila bersalin normal darah ni kena keluar semulajadi. Kalau tak keluar darah ni la penyebab meroyan, sakit kepala dan pelbagai penyakit lagi.
Malam tu minum vivix.. esoknyer keluar darah merah hitam pekat seketul besar.eeeee scary tengok. Tu la darah tu.

Akak mengurut pun cakap bagus dah keluar awal.seminggu selepas bersalin.ada orang habis pantang pun ada yang belum keluar darah tu. Rahim pun cepat kecut.

4. Luka jahit

Pertama kali bersalin normal & kena vacuum pulak.so kena la jahit sikit.huhu..tak pandai push.

Seminggu awal bersalin tu asik kena jalan kepit, duduk pun kena bersopan santun. Luka bawah tu rasa pedih terutama bila berpeluh. Lepas mandi dah keringkan betul betul tapi dah la musim panas, kena pakai kain batik je, stokin lagi..bawah tu kadang kadang berpeluh peluh.pedih ..adoiiii

Lepas minum vivix pedih berkurang. Serius tak tipu. 3 kali konsistent minum luka dah sembuh.no more pedih, nak jalan , duduk pun senang. seminggu dah pakai seluar. semua orang terkejut tak sakit ke? sebab tak sakit dan lebih selesa sebab tu pakai seluar je.

Ok tu je testimonial saya seminggu konsistent makan vivix. Sudah 2 minggu berpantang.

Makan vivix ..amalan tradisi macam bertungku, bengkung, mandi dengan mandian herba tetap diamalkan.

Saya suka moden + tradisional.. cuma jamu je saya tak makan sebab saya makan vitamin shaklee.

Dah cuba makan vivix?? Wajib cuba

Testimoni Vivix

vivix untuk luka czer
luka sembuh 10 hari berpantang
cepat kering sembuh vivix
luka czer vivix cepat sembuh dari jangkaan doktor

Nak Order Vivix Untuk Luka Czer

Ainul Mustafa
Email: ainulfadzilah@gmail.com
www.wasap.my/60133612717

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *