VIVIX Shaklee testimonials MERAH

Ramai yang tertanya-tanya, apa yang bagus sangat tentang VIVIX dari SHAKLEE, sampai pernah viral dan menjadi perbualan ramai. Tapi yang paling penting, VIVIX shaklee telah memberikan banyak manfaat kesihatan kepada ramai orang di luar sana, sehingga kini menjadi best seller produk shaklee di malaysia. Blog ini akan menerangkan kepada anda apa yang anda perlu tahu tentang VIVIX.

bahan utama vivix

Apa Itu Vivix ?

VIVIX shaklee adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol, produk power yang SHAKLEE pernah buat. Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix shaklee begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi sebagai vivix shaklee.

1. ANGGUR MUSCADINE

Anggur hebat, bahan utama kandungan vivix shaklee ini adalah satu satunya anggur semulajadi yang mempunyai lebih satu kromosom,iaitu 20 kromosom dan kerana inilah ianya mempunyai lebih banyak faedah kesihatan, fungsi imun yang lebih tinggi dan sifat antioksidan yang lebih kukuh. Ia mempunyai ciri ciri menghentikan kimia penyebab kanser, anti virus dan anti bakteria. Anggur muscadine dan bijinya adalah satu daripada sumber terbaik antioksidan dan mempunyai ciri anti radang.

2. ELDERBERRY

Elderberry juga dikenal sebagai Sambucus Nigra. Buahnya bulat kecil berwarna ungu gelap bergerombol seperti anggur. Buah ini banyak tumbuh di Eropa, Amerika Utara, Asia, dan Inggris. Elderberry merupakan jamu popular dan telah lama digunakan dalam pengobatan tradisional. Manfaat lain jus elderberry ialah telah terbukti sangat efektif dalam pengobatan dan penyembuhan flu dan juga digunakan untuk mengobati penderita flu selama epidemi di Panama pada tahun 1995.

3. LOBAK UNGU

Ia adalah sumber terbaik vitamin A dan mengandungi phytokimial termasuk arotenoids,phenolics,polyacetylenes,isocoumarins dan sesquiterpenes. Ia juga mengandungi anthocyanins, antioksidan yg mustajab. Anthocyanins adalah bertanggungjawab pada warna merah menyala, biru dan ungu pada buah dn sayur. Asid klorogenik adalah antioksidan paling byk dlm semua karot dn ia bertanggungjawab mengurang diabetes. Kebelakangan ini kajian menunjukkan anthocyanins, bertindak sebagai anti radang,anti mikrobial dan anti carcinogen. Ia mengurangkan risiko penyakit jantung.

4. POLYGONUM CUSPIDATUM

Polygonum cuspidatum ( knotweed jepun) adalah tumbuhan perenial yg besar berasal dari asia, yg juga byk ditemui d amerika utara dan eropah. Knotweed jepun adalah sumber komersial Resveratrol Polygonum Cuspidatum banyak menafaat kesihatan dn dgunakan utk merumuskan supplemen anti penuaan.

https://youtu.be/1YTIeWdLRcQ

Mekanisme Vivix Shaklee

1. Membantu melindungi dan membaiki DNA

Kandungan Vivix melindungi dan memperbaiki sel DNA. Setiap hari, sel-sel tubuh badan kita diserang oleh hampir sejuta agen yang mampu merosakkan DNA kita. Ia mampu merosakkan pengkalan data genetik, menghasilkan ‘typo’ (kesilapan susunan DNA dari yang asal) yang mana ini boleh mengganggu fungsi sel. Vivix mengandungi resveratrol iaitu sejenis anti-oksidan yang sangat hebat dan terbukti membantu melindungi DNA dari terus rosak. Pada masa yang sama membetulkan sel-sel yang telah rosak.

2. Pengawal aturan gen

Kerosakan dan kecacatan DNA boleh menyebabkan kemerosotan umur pada tahap sel. Dalam satu penemuan utama ramuannya,Vivix membantu mengaktifkan satu sistem pengawalan genetik utama yang membantu melambatkan penuaan terus pada tahap sel.

3. Biogenesis Mitokondria

Mitokondria sangat penting dalam penghasilan tenaga yang diperlukan oleh sel. Mitokondria merupakan penjana tenaga dalam tubuh. Apabila jumlah mitokondria berkurangan, kecekapan sel badan dalam menghasilkan tenaga juga berkurangan. Salah satu kelebihanVivix adalah ia menggalakkan biogenesis (penghasilan baru) bagi memastikan penghasilan tenaga sentiasa mencukupi seperti yang diperlukan oleh sel.

4. Melambatkan pembentukan protein AGE

Pembentukan dan pengumpulan protein AGE (Advanced Glycation End Products) boleh menyebabkan kerosakan pada tahap sel yang mengganggu kekuatan dan jangka hayat sel. Ramuan Vivix yang mengandungi 10x ganda resveratoral (kandungan unik dalam Anggur Muscadine) sangat membantu melambatkan pembentukan protein AGE itu tadi.

Kajian Resveratrol Manfaat Vivix

Cerita hari adalah satu cerita merepek yang berlaku dia perancis sana,bila ramai saintis mendapati, kenapa orang perancis nih badan cantik sihat, walaupun diet diorang ni tak betul, makan gula tinggi karbo, tapi menten je. Benda ni dipanggil french paradox, memang gile.

Bila dok kaji, oh rupanya orang perancis nih depa minum wine. Hoo patutlah diorang steady je kurus walaupun dah ok. Tapi ada satu masalah, lagi, kalau minum wine je, mahal kot, bukan semua orang boleh minum wine. Jadi kaji punya kaji lagi, mereka mendapati, dalam wine nih ada satu bahan yang hebat, dan bahan itu dipanggil RESVERATROL.

Jadi setiap masa, banyak paper dan journal yang kaji dan keluarkan result pasal resveratrol nih, dari masa ke semasa, sampai lah satu masa satu team dari prof havard, Dr Sinclair mencari solusi untuk awet muda.

Akhirnya keluar satu paper diterbitkan di nature, dan macam biasa, bila paper pasal awet muda tuh keluar jurnal Nature, memang popular terus Dr Sinclair, tuh, hahaha. Masa dr sinclair buat kajian tuh, dia pun bekerjasama dengan satu company nutrisi masa tuh. Akhirnya, tahun 2008, satu company nutrisi dah keluarkan satu produk yang 10 kali lebih power dari resveratrol biasa.
Resveratrol terbaik yang pernah ada dalam dunia. memang power, rakyat malaysia pun dah minum banyak benda nih. Kesan dia, lain macam, dari yang sakit, jadi sihat, yang sihat, lebih sihat dan bertenaga. Inilah powernya RESVERATROL !!!

Kajian Berkaitan Vivix Shaklee

KAJIAN JANTUNG – Resevratrol juga berperanan dalam meningkatkan tahap ‘kolesterol baik’ dan melindungi dari kerosakan arteri, sekaligus menjaga kesihatan jantung.

KAJIAN DIABETES – Menurut Department of Patholody, Northwestern University Feinberg School of Medicine membantutkan perkembangan CCR6-mediated migration pada sel yang rosak dalam kes diabetes.

KAJIAN KANSER – Menurut American Cancer Institute, resveratrol adalah antioksidan yang sangat berkuasa. Ia mengurangkan pengaktifan NF kappa B, yakni sejenis protin yang dikaitkan dengan pembentukan kanser dalam tubuh. Menurut laporan kajian yang dibuat oleh Department of Biochemistry and Molecular Biology, New York Medical College, resveratrol menjadikan proses proliferation dalam kanser payudara menjadi kurang aktif. Menurut American Cancer Institute, meminum sumber resveratrol setiap hari menurunkan risiko kanser prostat. Malah meminumnuya sekali seminggu boleh menurunkan risiko kanser prostat sebanyak 60%.

Kajian Telomere

kajian berskala kecil yang dijalankan oleh saintis penyelidik University of California San Franscisco (UCSF) mendapati gaya hidup terdiri daripada diet, senaman, pengurusan stres dan sokongan kemasyarakatan membantu memanjangkan saiz telomere. Kajian dimaksudkan itu berjudul Effect of comprehensive lifestyle changes on telomerase activity and telomere length in men with biopsy-proven low-risk prostate cancer: 5-year follow-up of a descriptive pilot study (Oncology, Oktober 2013).

Kajian sains mendapati ada kaitan antara telomeres pendek dengan pelbagai penyakit berkaitan penuaan seperti kanser, strok, dementia, penyakit kardiovaskular, obesiti, osteoporosis dan diabetes. Perlu diketahui, kaitan tidak serupa dengan penyebab. Kemungkinan penyakit itu menyebabkan saiz telomere menjadi pendek, bukan sebaliknya.Insan yang mengkaji keberkesanan resveratrol adalah seorang Doktor hebat yang bernama Dr Elizabeth Blackburn. Beliau pernah mengetuai American Cancer Research Association. Beliau jugak merupakan pemenang anugerah Nobel Prize in 2009 for medicine kerana menjumpai telomerase iaitu satu protein yang mampu memanjang.

Telomere iaitu satu protein dalam DNA kita. Telomere ni yang simpan seribu rahsia tentang penyakit kita pada masa akan datang. Bila protein telomere rosak disebabkan faktor usia & radical bebas, maka chromosome kita yang di copy, menjadi tak lengkap. So rosak, Maka hasillah sel yang rosak. Terjadilah pelbagai penyakit pada tubuh kita seperti Kanser, penuaan, buah pinggang rosak, alzhemeir, penyakit saraf, diabetes, darah tinggi, strok dan lain-lain. So kajian beliau adalah untuk memastikan takde sel kromosom yang rosak. So beliau menang dengan penemuan ni dan mendapat anugerah Noble Prize.

Shaklee telah bekerjasama dengan Dr.Elizabeth Blackburn pemenang The Nobel Prize in Physiology or Medicine 2009 yang menemui bagaimana kromosom dilindungi oleh telomeres dan enzim telomerase. Kajian telomeres ini telah menguji kepanjangan telomeres. Landmark Study II yang dijalankan oleh Shaklee membuktikan pengambilan supplemen yang konsisten (Vitalizer, Vivix and Cinch) setiap hari selama 5 tahun dapat mengurangkan kadar pemendekan TELOMERE sebanyak 40% !

Pengguna shaklee mempunyai kepanjangan telomere seperti orang yang umur 40 tahun. Ini menunjukkan vivix membantu untuk mengekalkan kemudaan, keremajaan, dan membantu mengelakkan dari penyakit-penyakit disebabkan oleh usia yang semakin meningkat. Pengguna suplemen tadi menunjukkan mereka mempunyai 11% telomere lebih panjang kalau dibandingkan even the healthies people. Telomere mengandungi KOD usia kita berdasarkan tahap usia sel kita. (Ini tidak termasuk jika meninggal akibat kemalangan ye, itu cerita lain kerana ajal maut di tangan Allah s.w.t).

Kesan Vivix Pada Kesihatan

Meningkatkan kesihatan imun badan.
Melegakan alergi dan lelah.
Meningkatkan tahap tenaga.
Memperbaiki kualiti tidur.
Menstabilkan perasaan.
Anti-depresi dan anti-inflamasi.
Mengurangkan/memperbaiki kompilasi diabetes,kencing manis.
Mengawal selia insulin.
Mengawal tekanan darah.
Mengawal selia kelikatan darah dan estrogen.
Memperbaiki mutasi sel.
Anti-kanser dan menghalang kejadian tumor.
Mengurangkan risiko penyakit jantung dgn melindungi jantung.
Membantu dalam proses penurunan berat badan.
Menyokong kesihatan mata.
Membantu glaukoma.
Mengurangkan Artritis.
Menguatkan tulang.
Meningkatkan daya ingatan.
Melambatkan simptom Alzhiemer.
Mengurangkan rambut gugur dan beruban.
Membantu dalam proses penurunan berat badan.
Meningkatkan pengeeluaran sperma.
Meningkatkan daya seks.
Mencegah masalah prostat.
Menggalakkan penuaan yang sihat.
Mengurangkan kedutan halus.
Mengurangkan bintik penuaan.
Memperbaiki tekstur kulit.
Memutihkan dan mengurangkan pigmentasi.

Testimonial Luka Cepat Sembuh Selepas Bersalin

Bersalinkan Maryam secara normal dan vacum. 2 hari sakit tak dapat tidur, seminggu di hospital, 2 kali induce.
Sehari balik dari hospital, maryam demam panas dan kuning naik tinggi. Jadi kena masuk nicu.
5 hari dia di NICU, Ainul ulang alik 2-3 kali ke DEMC setiap hari untuk hantar susu.
Jahit kat bawah yang ” banyak” belum sembuh.. asyik bergerak ke sana sini sampai 1 tahap ainul nak berjalan pun sakit giler. nak duduk lagi la. sampai dalam kereta menangis dekat husband sebab tak boleh nak duduk pun. nak duduk pun takut. huhuu
Ya ALLAH sakitnya.
Nak duduk sakit..
Nak berjalan lagi la sakit..
Sampai nak duduk menanges.. huhuhu
Last pilihan Ainul makan VIVIX. dulu rasa vivix ni MAHAL la. Tapi bila dah SAKIT , MAHAL dah tak nampak dah. Yang PENTING sakit hilang.
3 Hari konsistent makan setiap hari….
ALHAMDULILLAH.. lega sangat. Dah takde pedih, sakit nak duduk, berjalan. Siap boleh pakai seluar

BONUS lagi bila makan vivix semasa berpantang ni:
1. SUSU MERIAH. memang dalam pantang susu memang banyak. tapi kali ni ‘ lain sangat ‘ .. sampai demam pulak bengkak susu. Alhamdulillah dapat bayak buat stok ebm untuk anak.
2. Darah kotor berketul ketul keluar. cerita dekat akak mengurut. dia cakap bagus darah tu keluar. darah tu kalau tak keluar bahaya. bahaya kalau darah nifas ni tak keluar betul betul. keluar habis. pernah baca darah nifas yang tak bersih boleh jadi kanser.
3. Badan rasa segar, sedap la orang cakap. takde la lemau semacam. badan bertenaga. boleh uruskan anak anak walaupun pantang sendiri. muka pun tak pucat sebab peredaran darah berjalan lancar

Kalau rasa set berpantang banyak bebenor nak kena telan, ambil je vivix ni je rasanya dah cukup. ALL in 1.
Memang berbaloi makan vivix masa pantang. Sangat puas hati. Next berpantang pun akan pastikan vivix ada pada hari pertama bersalin nanti. baru la luka cepat sembuhkan
Terima kasih kerana hadir dalam hidup saya.
Terima kasih sebab kembalikan senyuman saya.

80 thoughts on “Vivix Solusi Masalah Kesihatan”
  1. […] Dalam mencari pelbagai alternatif dan produk tambahan untuk mencegah atau merawat masalah barah, sebaiknya kita memahami beberapa jenis rawatan kanser konvensional yang ada dalam dunia. Beberapa kali kami dengar ada yang cuba mengelak rawatan seperti kimoterapi dan sebagainya. Jadi ianya bercanggah dengan prinsip kami, sila rujuk kepada doktor, dan sambil itu amalkan suplemen tambahan. […]

  2. […] Vivix adalah minuman daripada Raja anggur Muscadine Grapes yang mengandungi kandungan Resveratrol yang terbaik, antara yang terbaik vitamin membantu merawat kanser. Allah s.w.t telah menyebutkan buah anggur di dalam Al-Quran sebanyak 11 kali. Anggur merupakan salah satu daripada buah-buahan istimewa dan paling banyak manfaatnya. […]

  3. […] Vivix mengandungi resveratrol. Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan HALAL! Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Perancis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terkandung dalam wain merah. […]

  4. […] Vivix mengandungi resveratrol. Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan HALAL! Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Perancis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terkandung dalam wain merah. […]

  5. […] Vivix adalah suplemen paling digemari oleh wanita khususnya wanita2 yang menghampiri waktu menopause juga wanita2 yang sedang menopause. Ianya memberi kesan kepada 4 mekanisme utama penuaan selular,bahkan bukan sahaja membantu mengembalikan keremajaan kulit tetapi juga organ dalaman. Vivix dikatakan suplemen terbaik untuk kesihatan menyeluruh yang melibatkan DNA dan sel. Ianya memperbaiki struktur sel dan membantu meningkatkan keanjalan kulit. […]

  6. […] Vivix adalah minuman daripada Raja anggur Muscadine Grapes yang mengandungi kandungan Resveratrol yang terbaik, antara yang terbaik vitamin membantu merawat kanser. Allah s.w.t telah menyebutkan buah anggur di dalam Al-Quran sebanyak 11 kali. Anggur merupakan salah satu daripada buah-buahan istimewa dan paling banyak manfaatnya. […]

  7. […] VIVIX – Gabungan resveratrol dan polyphenols yang sangat berkuasa untuk memastikan sel kekal bertenaga dan muda. Ia membantu memperbaiki dan memulihkan serta membantu menghasilkan sel tubuh yang baru sehingga ke peringkat DNA. Vivix terbukti mampu merencatkan pertumbuhan sel tidak normal dari cyst dan menghalang pertumbuhan semula sel tidak normal. […]

  8. […] VIVIX : Anti-oksida yang terbaik dihasilkan oleh Shaklee yang merangkumi semua keperluan dalam tubuh badan seperti pemulihan fungsi sel, melambatkan pembentukan protin AGE (advanced glycation end product) yang boleh menggangu keutuhan sel. Disamping itu juga, Vivix ini menguatkan sistem imun bagi membantu melawan penyakit-penyakit lain. Seperti merendahkan tekanan darah, tahap kolesterol,mengurangkan artritis, anti-inflamasi, mengawal selia insulian atau diabetic dan banyak lagi […]

  9. […] Vivix mengandungi kandungan resveratrol yang sangat tinggi. Resveratrol bertindak sebagai anti oksida yang kuat berbanding antioksida yang lain. Anti oksida pula berfungsi memperbaiki dan melindungi sel sel badan dari rosak daripada radikal radikal bebas. Maksudnya disini, semakin tinggi anti oksida semakin kurang sel sel badan kita rosak. […]

  10. […] Vivix Shaklee adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi. […]

  11. […] VIVIX adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi. […]

  12. […] Vivix adalah minuman daripada Raja anggur Muscadine Grapes yang mengandungi kandungan Resveratrol yang terbaik, antara yang terbaik vitamin membantu merawat kanser. Allah s.w.t telah menyebutkan buah anggur di dalam Al-Quran sebanyak 11 kali. Anggur merupakan salah satu daripada buah-buahan istimewa dan paling banyak manfaatnya. […]

  13. […] Vivix is a combination of resveratrol-polyphenol, which contains 4 super ingredients, muscadine grapes, european elderberries, purple carrots and polyganum cuspidatum. Our blog’s name inspired from this powerful fruits potent, with high concentration ellagitannins and ellagic acid. This cellular anti-aging supplements have several health benefits including: […]

  14. […] Vivix Shaklee mengandungi resveratrol,  terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan HALAL! Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Perancis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. […]

  15. […] Vivix adalah minuman daripada Raja anggur Muscadine Grapes yang mengandungi kandungan Resveratrol yang terbaik, antara yang terbaik vitamin membantu merawat kanser. Allah s.w.t telah menyebutkan buah anggur di dalam Al-Quran sebanyak 11 kali. Anggur merupakan salah satu daripada buah-buahan istimewa dan paling banyak manfaatnya. […]

  16. […] Vivix mengandungi resveratrol. Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi. Kandungan polifenol yang di dapati di dalam resveratrol adalah 50 kali lebih bertenaga berbanding Vitamin C dan Vitamin E. Antioksidan ini adalah anti radang yang sungguh kuat terhadap kulit, mengurangkan kesan pada kulit yang mempunyai masalah rosacea, eczema, psoriasis, dan juga masalah jerawat. Polifenols juga mampu mempercepatkan penyembuhan luka pada kulit bagi mengelakkan merebak yang seterusnya boleh mengakibatkan masalah alahan pula. […]

  17. […] Vivix mempunyai sifat anti radang yang tinggi. Ini menjadikannya sangat bagus untuk membantu melegakan arthritis atau sakit sendi. Vivix juga mengandungi Ellagic Acid iaitu sejenis bahan antikanser dan antiradang. Polifenol dalam Vivix telah terbukti secara saintifik mampu mengurangkan AGE yang mana memberi impak kepada penyakit yang kronik. Jika AGE bertindak terus ke atas pelindung sel saraf, pelindung sel (myelin) akan merosot dan memperlahan inpuls saraf. Ini akan mengakibatkan kehilangan deria pendengaran dan penglihatan (juga masalah katarak). Disebabkan itu, peranan Vivix untuk mengurangkan AGE agar dapat merawat masalah saraf kepada pesakit Bell Palsy. […]

  18. […] Vivix adalah minuman daripada Raja anggur Muscadine Grapes yang mengandungi kandungan Resveratrol yang terbaik, antara yang terbaik vitamin membantu merawat kanser. Allah s.w.t telah menyebutkan buah anggur di dalam Al-Quran sebanyak 11 kali. Anggur merupakan salah satu daripada buah-buahan istimewa dan paling banyak manfaatnya. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *