VIVIX SHAKLEE UNTUK APA ? TAHUKAH ANDA

  • Vivix adalah top hot selling supplement Shaklee. Ia adalah campuran botani yang merupakan revolusi terbaru didalam pemakanan polifenol.
  • Mengandungi campuran unik botani daripada anggur muscadine, purple carrot, elderberry eropah dan poligonum cuspidatum.
  • Polifenol adalah kumpulan fotikimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti penuaan semulajadi.
  • Vivik satu – satunya produk makanan tambahan shaklee dalam bentuk cecair. Mudah diambil, dengan hanya 1 sudu sehari sahaja.
  • Vivix Shaklee adalah supplement yang kaya dengan kandungan Resveratrol.

Manfaat Vivix Untuk Lelaki

  • Membantu menurunkan berat badan. Maintain amal vivix setiap hari bantu detox dengan berkesan.
  • Resveratrol dalam Vivix Shaklee meningkatkan metabolisme tubuh dan menghalang pengumpulan lemak.
  • Vivix Shaklee salah satu ikhtiar terbaik untuk mereka yang ingin berhenti merokok.
  • Konsisten minum Vivix Shaklee, selepas 1-3 minggu anda akan mula rasa rokok pahit sekaligus mengurangkan ketagihan merokok
  • Vivix Shaklee bertindak dengan cara memulihkan semula struktur DNA dan seterusnya membantu menghasilkan sel-sel yang lebih sihat.
  • Sel-sel yang telah rosak akan dibaiki.
  • Dengan hanya mengamalkan sesudu vivix setiap hari boleh membantu lelaki  para suami untuk berhenti merokok !
  • Vivix Shaklee untuk kesuburan lelaki.
  • Polyphenol dalam vivix membantu melindungi telur yang belum atau sudah matang. Apabila selamat dari rosak maka peluang tinggi untuk disenyawakan.
  • Meningkatkan kualiti dan kuantiti sperma
  • Bantu berhenti merokok kerana toksik dalam rokok boleh ganggu kualiti sperma.
  • Membantu untuk lelaki yang lemah tenaga batin.
  • Melancarkan pengaliran darah ke otak & menguatkan ingatan.
  • Membantu masalah usus & prostat
  • Membantu mengawal perlepasan gula dalam darah
  • Membantu meningkatkan kadar hormon testosteron yang penting untuk tenaga kelakian & kesuburan.

 

Manfaat Vivix Untuk Wanita

  • Memberikan tenaga kepada wanita yang sibuk bekerja⁣
  • Mengurangkan keletihan⁣
  • Meningkatkan daya ketahanan tubuh⁣
  • Melancarkan pengaliran darah⁣
  • Wajah berseri-seri, tegang dan gebu⁣
  • Mengurangkan jerawat dan pigmentasi⁣
  • Bagus untuk wanita TTC⁣
  • Menstabilkan kitaran haid dan hormon⁣
  • Mengurangkan berat badan⁣
  • Menyembuhkan luka ibu bersalin normal/ceaser dengan lebih cepat⁣

⁣MANFAAT VIVIX UNTUK WARGA EMAS

  • Vivix mudah ditelan sebab dalam bentuk cecair. Bila bagi dekat orang tua kita, ia boleh memudahkan mereka sebab tak perlu telan macam pil atau tablet. Kita bagi 1 sudu vivix setiap hari pun dah cukup.
  • Vivix melegakan sakit gout. Ramai juga mak ayah yang ada gout ni. Jadi kita bagi Vivix yang tinggi antioksidan dan ada sifat anti-radang untuk mengurangkan rasa sakit dan bengkak pada sendi sebab gout.
  • Vivix memberikan tenaga. Bila makin berumur, tahap tenaga dalam badan kita akan makin berkurang akibat pengurangan mitokondria. Polifenol dalam vivix membantu meningkatkan jumlah pengeluaran mitokondria (yang menghasilkan tenaga sel, maka kita rasa lebih stamina dan lebih bertenaga).
  • Vivix membantu masalah sakit sendi dan lutut. Kebanyakan warga emas, mak ayah kita ada ramai yang ada sakit lutut. Jadi, kita boleh bagi mereka minum vivix untuk kurangkan kesakitan agar mereka mudah bergerak dan beribadah.
  • Vivix membantu melancarkan perjalanan darah. Vivix mampu meransang sel dan saraf agar aktif serta berfungsi.
  • Vivix membantu menstabilkan hormon dan sangat disyorkan untuk wanita yang menopause.
  • Vivix membantu warga emas medapatkan kulit lebih muda dan tegang (anti-penuaan).
  • Vivix membantu menjaga kesihatan jantung. Polifenol dalam vivix mengawal tekanan darah yang lebih sihat dan mengurangkan keradangan pada salur darah yang boleh membawa kepada masalah jantung.
  • Vivix membantu mengurangkan rasa ketagih pada rokok. Efeknya rasa pahit bila merokok. Sel lidah dan tunas rasa yang dah rosak akibat nikotin dalam rokok akan di ‘repair’ dengan Vivix.
  • Ada orang tua yang nak stop merokok? Sila bagi vivix.
  • Vivix membantu menstabilkan tahap gula dalam darah. Polifenol dalam vivix boleh meningkatkan sensitiviti insulin dan merangsang penghasilan insulin dalam badan.
  • Banyak sangat kan manfaat vivix ni. Apa lagi, jom berikan #vivix kepada orang yang tersayang

 

PENCEGAHAN KANSER / TUMOR / KERADANGAN
[1] Anti keradangan
[2] Membantu percepatkan pertumbuhan sel yang rosak akibat kimoterapi
[3] Mempercepatkan pemulihan sel-sel baharu yang lain

PENCEGAHAN MASALAH JANTUNG / DARAH /PARU-PARU. & BUAH PINGGANG / ORGAN DALAMAN
[1] Mengawal paras tekanan darah,
[2] Mengawal paras gula dalam darah
[3] Mencegah strok dan darah beku
[4] Melancarkan perjalanan darah ke jantung dan organ lain,
[5] Mengurangkan lemak & kolestrol dalam darah,
[6] Mengurangkan alergi
[7] Menjaga kesihatan sel
[8] Sebagai fungsi detox

PENCEGAHAN MASALAH KESIHATAN EMOSI & OTAK
[1] Anti-depresi / kemurungan
[2] Menguatkan ingatan
[3] Mencegah Alzheimer
[4] Membantu imsomnia

PENCEGAHAN KESIHATAN SEKSUAL & PENGAWALAN HORMON
[1] Meningkatkan tenaga
[2] Mengurangkan risiko Cyst / Fibriod & masalah rahim
[3] Menstabilkan hormon

PEROKOK TEGAR
[1] Menghilangkan ketagihan merokok
[2] Membersihkan toksik dan paru-paru

ANTI-PENUAAN (MATA, RAMBUT & TULANG)
[1] Menguatkan tulang
[2] Mengurangkan radang pada sendi
[3] Memperbaiki tahap penglihatan

ANTI-PENUAAN (KECANTIKAN)
[1] Memberikan kulit yang lebih tegang & gebu
[2] Mengurangkan pigmentasi
[3] Melambatkan penuaan
[4] Mengurangkan tanda penuaan dan kedut
[5] Memelihara struktur kulit

KESIHATAN WANITA / IBU
[1] Mengembalikan tenaga
[2] Memanaskan badan
[3] Mempercepatkan luka bersalin bercantum (normal & cser)
[4] Meningkatkan imunisasi dan jangkitan penyakit

 

VIVIX POWER KERANA ISI NYA

VIvix shaklee untuk apa ? Post ni panjang tapi bermanfaat. Jom baca. Kenapa lah Vivix ni no #1 best selling? Bukan sebab claim saja2. Bukan sebab ada magik. Tapi bahan bahan botani yang diambil untuk cipta si Vivix ni menjadikan ianya minuman botani yang kaya dengan Polifenol, dan takkan sama dengan minuman polifenol di luar sana. Apa bahan2 yang power sangat tu? Haa kenalah baca.

MUSCADINE GRAPE

Sebenarnya nak cite pasal anggur liar ni MashaaALLAH banyak, perlukan satu post lain untuk cerita betapa amazingnya anggur ni. Tapi cukup lah untuk tahu yang anggur ni bukan biasa2. Ianya “super grape” yang ada polyphenols yang namanya resveratrol, ellagic acid, ellagitinin yang mana fungsi mereka ni ialah pada,

  • Menghalang & mengurangkan pertumbuhan abnormal pada sel. Which is very good! Pertumbuhan abnormal maksudnya apa? Boleh search ye nanti panjang pulak nak cite.
  • Meningkatkan penghasilan tenaga yang berpanjangan pada tahap sel! Tahap paling kecil tu ha. Kira kalau sel kita bertenaga. Sel kita lebih sihat.
  • Organ kita lebih sihat. Lebih kuat bekerja. Kita pun lebih sihat betul tak?
  • Mengawal paras gula di tahap yang sihat.
  • Itu muscadine grape punya kerja.

POLYGONUM CUSPIDATUM

Atau nama lain dia Japanese Knotweed. Ni pun bukan calang2 bahan. Memang dah digunakan di China secara meluas untuk rawatan tradisional sebenarnya. Memang diorang ada study yang mendalam part ni. Ingatkan nak amazed dengan muscadine grape sorang je. Bila baca ni pun SUBHANALLAH. :’) Tidak ALLAH swt jadikan sesuatu benda itu sia2 kat muka bumi ni kan.

Even seketul batu yang tak bergerak tu pun boleh dijadikan bahan untuk jalan raya. Inikan tumbuhan yang tumbuh melata di muka bumi ni. Kandungan polyphenols yang hebat 2 yang ada dalam ni ialah again resveratrol, emodin. And ada bioflavanoids quarcetin & catechin.VIvix shaklee untuk apa

  • Improve any inflammations yang ada dalam badan. Anti keradangan nama lain. Penting ni ye, sebab radang ni punca macam2 sakit tau. Kalau google, semua penyakit yang ada ending “-itis” kat belakang.
  • Melancarkan peredaran darah dalam badan.
  • Menghalang pembekuan darah yang tidak sepatutnya. Ya lah, bila darah beku banyak. Hasilnya? Thrombosis, banyak tersekat macam2 nanti. Boleh jadi gangrene semua tu. Eh takut pulak bila fikir.

PURPLE CARROT

Ni pun MashaaALLAH best! Tak sama dengan purple oren yang biasa kita makan. Dalam purple carrot ni ada anthocyanins, sejenis polyphenols jugak yang dapat membantu.

  • Kurangkan keradangan.
  • Meningkatkan elasticity pada salur darah untuk melancarkan peredaran darah.
  • Carrot kan. Mesti lah sangat elok untuk mata.

EUROPEAN ELDERBERRY

Keluarga berries ni selalu kita kaitkan dengan high antioxidant kan. Dalam berries ni dia paling banyak ada anthocyanins jugak. So kita akan nampak warna european elderberry ni sama dengan purple carrot. Sebab anthocyanins ni la yang akan bagi warna dark purple tu. haa info best kan.hehe So fungsi berries ni ialah untuk,

  • Tingkatkan sistem imun.
  • Ada antibacteria & antiviral properties.
  • Meningkatkan penghasilan sel yang normal dan lebih sihat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *