endometriosis

Memang terbaik vivix shaklee endometriosis. Endometriosis merupakan pertumbuhan abnormal sel-sel (sel endometrium) yang serupa dengan yang membentuk bahagian dalam rahim, tetapi di lokasi di luar rahim. Ianya paling sering ditemukan pada organ-organ lain dari bahagian pinggul.

Jika anda menderita, anda akan merasakan rasa sakit dan kejang yang kadang-kadang boleh jadi mudarat, terutama bila mengalami menstruasi. Ianya bahkan dapat menyukarkan anda untuk memiliki anak. Bahaya ini dapat terjadi ketika jaringan yang harus melapisi bahagian dalam rahim anda, endometrium, tumbuh di luar dari itu sebagai gantinya.

Meskipun jaringan di luar rahim, masih bertindak seperti seharusnya selama menstruasi anda. Itu bererti pada akhir period anda, jaringan ini akan pecah dan berdarah.

GEJALA ENDOMETRIOSIS

Gejala utama dari endometriosis adalah nyeri pinggul yang sering dikaitkan dengan periode menstruasi anda.

Meskipun banyak wanita mengalami kekejangan selama period menstruasi mereka, wanita dengan endometriosis biasanya menggambarkan nyeri haid yang jauh lebih buruk dari biasanya.

Mereka juga cenderung untuk melaporkan bahawa rasa sakit meningkat dari waktu ke waktu.

  • Nyeri saat berhubungan seksual – Nyeri selama atau setelah berhubungan seks umum dengan endometriosis.
  • Nyeri saat buang air besar atau buang air kecil – Anda kemungkinan besar untuk mengalami gejala-gejala tersebut selama period anda.
  • Perdarahan yang berlebihan – Anda mungkin mengalami period berat (menorrhagia) atau perdarahan antara period (menometrorrhagia).
  • Ketidaksuburan – Endometriosis pertama kali didiagnosis pada beberapa wanita yang mencari pengubatan untuk ketidaksuburan.
  • Period yang menyakitkan (dismenore) – Nyeri pinggul dan kejang dapat dirasa sebelum period.Anda dan memperluas beberapa hari ke periode Anda.Anda juga mungkin memiliki punggung bawah dan nyeri perut.
  • Gejala lainnya – Anda juga mungkin mengalami kelelahan, diare, sembelit, kembung atau mual, terutama selama period menstruasi.

Beberapa wanita dengan penyakit endometriosis ringan memiliki rasa sakit, sementara yang lain dengan endometriosis mungkin memiliki sedikit rasa sakit atau bahkan tidak ada rasa sakit sama sekali.

Endometriosis kadang-kadang mengelirukan untuk kondisi lain yang dapat menyebabkan nyeri pinggul, seperti penyakit radang pinggul (PID) atau kista ovarium.

Hal ini mungkin bingung dengan sindrom iritasi usus (IBS) suatu kondisi yang menyebabkan serangan diare, sembelit dan kejang perut.

IBS dapat menemani endometriosis, yang menyukarkan diagnosis.

Ianya dapat mempengaruhi setiap wanita. namun :

  • Kadang-kadang berlaku dalam keluarga.Oleh kerena itu,lebih sering terjadi pada saudara sedarah dekat perempuan yang terkena.
  • Endometriosis jarang terjadi pada wanita masa menopause, kerena untuk mengembangkan endometriosis ianya memerlukan estrogen, hormon wanita.Paras estrogen menurun setelah menopause.
  • Mengambil pil kontrasepsi oral (sering disebut ‘pil’) untuk mengurangi risiko mengembangkan endometriosis.Walaubagaimanapun kesan perlindungan ini dapat bertahan hingga satu tahun setelah berhenti mengambil pil.

Simptom Senggugut

70 – 80% wanita yang menghidap endometriosis biasanya mempunyai simptom senggugut yang teruk

Uterus atau rahim dilitupi dengan lapisan tisu yang dipanggil endometrium. Tisu endometrium tumbuh hanya di bahagian dalam rahim, tetapi kadang kala ia tumbuh di luar rahim, biasanya dalam organ-organ pembiakan (ovari, tiub fallopian) atau dalam kes yang jarang berlaku, ia tumbuh pada usus kecil, dubur atau pundi kencing. Keadaan ini dipanggil endometriosis.

Semasa haid, lapisan uterus ini dikeluarkan melalui faraj, tetapi darah daripada tisu endometrium yang tumbuh di luar rahim tidak mempunyai tempat untuk keluar. Akibatnya, pendarahan melalui tisu ini pada setiap bulan menyebabkan pertumbuhan sista, calar dan tisu parut, dan menyebabkan kawasan di sekelilingnya menjadi tebal.

Sesetengah wanita tidak merasai sebarang ketidakselesaan ataupun sedikit sahaja rasa tidak selesa akibat endometriosis, tetapi sesetengah yang lain mengalami kesakitan yang teruk sebelum dan/atau semasa kitaran haid

RESVERATROL DAN ENDOMETRIOSIS

Banyak kajian yang dilakukan oleh saintis mengaitkan kejayaan sebatian resveratrol dalam menangani masalah endometriosis.

Bermula dengan mengurangkan simptom-simptom kesakitan sehinggalah kepada kejayaan wanita endometriosis untuk hamil.

Selain itu, kajian juga menunjukkan antioksidan semulajadi sangat membantu dalam memulihkan keadaan wanita yang bermasalah.

Anda boleh buat bacaan tambahan di resveratrol.net dan medtube.net.

Oleh itu, wajar sangat jika saya simpulkan bahawa resveratrol adalah usaha yang paling tepat untuk wanita endometriosis yang cuba untuk hamil.

Ianya sangat berbaloi untuk dicuba daripada anda menunggu tanpa sebarang usaha ataupun terpaksa melakukan pembedahan.

VIVIX : MINUMAN BOTANI TERBAIK POLIFENOL RESVERATROL

Vivix mengandungi resveratrol. Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan HALAL!

Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Perancis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terkandung dalam wain merah.

Satu hidangan Vivix mengandungi jumlah resveratrol yang sama banyak seperti yang terdapat dalam 100 gelas wain merah.

Sekiranya hendak dibandingkan dengan minuman jus lain, Vivix ternyata mendahului dengan hanya 1 sudu teh sehari mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh iaitu 3000-5000 ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) is a method of measuring antioxidant capacities of different foods ).

Ada Apa Dengan VIVIX ?

ADA APA DENGAN VIVIX

 AWET MUDA
Vivix kaya dengan Resveratrol dan Polifenol yang sangat bagus bertindak sebagai anti-aging.

 KAWALAN GULA
Resveratrol dalam Vivix membantu mengekalkan paras insulin dan bantu elak pembentukan AGE protein.

 MENURUNKAN BERAT BADAN
Vivix membantu untuk meningkatkan metabolisme badan sekaligus membantu turunkan berat badan dengan sihat.

 TINGKATKAN KESIHATAN SECARA MENYELURUH
Secara asasnya, Vivix bertindak memperbetulkan sel dalam badan dari peringkat DNA. Bila sel sihat, organ sihat, sekaligus seluruh badan akan sihat.

 UNTUK MEREKA YANG TTC
Vivix boleh dijadikn salah satu ikhtiar, atas sebab yang di atas di mana Vivix membantu menyihatkan dari peringkat SEL, maka seluruh organ akan jadi sihat termasuk organ peranakkan.

 CEPAT SEMBUHKAN LUKA
Pengambilan Vivix mampu membantu mempercepatkan penyembuhan bagi mereka yang mengalami luka selepas operation, luka czer ataupun jahitan.

 MENGURANGKAN SAKIT PINGGANG & BELAKANG
Rata-rata yang ambil Vivix selepas czer mengaku sakit pinggang dan belakang berkurang.
Sangat baik untuk mereka yang mengalami sakit sakit selepas bersukan juga.
Juga baik untuk kesihatan sendi.

ANTI KERADANGAN
Membantu untuk kurangkan keradangan contohnya jerawat di kulit, atau keradangan dalam organ dan sel badan.

 MEMBANTU SAKIT AKIBAT PENUAAN
Terbaik untuk mak ayah kita yang ada penyakit akibat penuaan. Vivix bukan ubat, sebaliknya bantu tingkatkan kesihatan tubuh badan secara optima bila sel badan sihat.

Keistimewaan Vivix Shaklee

Memperbaiki DNA.
Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat.

Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.

Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.

Memperbaiki tenaga sel

Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi.

Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar.

Vivix membantu mengembalikan keremajaan.

endometrosis hilang denga minum vivix shaklee

CARA ORDER VIVIX SHAKLEE

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar .

Saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *