Vivix kurangkan rabun mata ? Antara kehebatan produk shaklee yang hebat ialah vivix, memang terbukti berkesan. Ada yang bagus untuk rabun mata. Jom baca cerita di bawah.

Tips Kurangkan Rabun Mata

SEPTEMBER 2016 (SPECIAL EDITION VIVIX). TESTIMONI 38: MASHIDAYU MOHYI. [POWER RABUN SAYA MENURUN HANYA DALAM MASA 5 MINGGU].

Assalamualaikum. Nama saya Siti Mashidayu. Saya ingin berkongsi dengan anda kisah mengenai mata saya.

Saya mengalami masalah mata iaitu rabun jauh sejak dari tngkatan 3. Kerana saya amat gemar membaca buku dan menonton televisyen.

Rabun saya bermula dengan power 100 dan sekarang bertambah hingga menjadi 375.

Dalam 6 bulan yang lepas, saya baru sahaja menukar cermin mata saya dari power 300 hingga menjadi 375. Kenaikan sebanyak 75 power mata saya itu menyebabkan saya mengalami sakit kepala dibahagian depan kepala, dan diatas kening.

Saya sangkakan saya mengalami migraine. Tapi bila cek dengan optometris, power saya dah bertambah.

Saya pun terus memilih untuk membuat cermin mata baru dengan power 375. Saya amat takut waktu tu kerana saya tak gemar memakai cermin mata.

Kerana saya telah sedaya upaya mencuba menurunkan power rabun dengan makan lobak yang banyak. Tapi masih tiada hasil penurunan power rabun saya.

Cuba Vivix Shaklee

Usia perkahwinan saya hampir 11 bulan. Tetapi belum ada rezeki untuk menimang cahaya mata. Jadi saya ambil initiative untuk mencuba mengamalkan Vivix Shaklee dimana dari pembacaan saya, ia boleh membantu untuk hamil.

Setelah 5 minggu saya amalkan Vivix sebanyak 2 hari sekali, setengah sudu. Saya merasakan perubahan yang amat ketara pada mata saya. S

etiap hari saya sakit kepala. Saya dah tak boleh pakai cermin mata saya lebih dari 2 jam. Kalau tidak, saya akan sakit kepala, mata saya berat dan pening-pening. 

Power Mata Turun

Kerana tak tahan sangat, saya pergi lagi berjumpa optometris. Doktor disitu membuat ujian test mata pada saya sebanyak 2 kali, kerana menyedari ada sesuatu yang terjadi pada mata saya.

Setelah dikaji, rupanya masalah pening saya berkaitan dengan power mata yang tidak serasi. 

Rupa-rupanya power saya sudah menurun sebanyak 50 belah kiri, dan 50 juga belah kanan. Alhamdulillah saya terkejut sangat kerana amat tidak menyangka, selama ni saya beranggapan, bila dah rabun susah nak turun. Makin menaik ada lah. Rupa-rupanya tidak sama sekali.

Saya amat bersyukur dan sekarang saya dah tukar cermin mata baru dan masih mengamalkan pengambilan vivix untuk bebas dari cermin mata dan untuk kesihatan dalaman saya. 

Doakan saya dapat rezeki menimang baby pulak. Terima kasih Allah, Terima kasih Vivix. vivix kurangkan rabun mata.

VIVIX RABUN MATA

Vivix Shaklee mengandungi resveratrol,  terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan HALAL! Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Perancis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis.

Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terkandung dalam wain merah. Satu hidangan Vivix mengandungi jumlah resveratrol yang sama banyak seperti yang terdapat dalam 100 gelas wain merah. 

Sekiranya hendak dibandingkan dengan minuman jus lain, Vivix ternyata mendahului dengan hanya 1 sudu teh sehari mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh iaitu 3000-5000 ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) is a method of measuring antioxidant capacities of different foods ).

Pengambilan vivix dan carotomax secara konsisten boleh merawat masalah katarak mata yg dialami. Vivix ada antioksidan yang sangat power. Mata kita perlukan antioksidan untuk lindungi sel mata dari radikal bebas yg boleh disebabkan terjadinya katarak.

Ada satu bahan utama di dalam Vivix Shaklee iaitu Purple Carrot (Lobak Ungu). Lobak ungu juga kaya dengan lutein dan karotenoid. Makanan yang kaya dengan anthocyanin seperti lobak ungu boleh bantu meningkatkan kesihatan mata kita.

Kajian menunjukkan bahawa anthocyanin membantu dari segi meningkatkan penglihatan mata pada waktu malam, meningkatkan peredaran darah dalam kapilari retina. Vivix lindungi dan baiki sel kat bahagian mata sampai tahap DNA.

silau mata hilang dengan vivix shaklee

SILAU MATA MENURUN SETELAH AMALKAN VIVIX

OKTOBER 2016 (SPECIAL EDITION VIVIX)
TESTIMONI 5: NAJIHAH RAZALI

Silau mata Jiha tinggi hingga perlu contact lense khas.

Bermula dengan masalah rabun, dah la power tinggi. Ditambah dengan silau pula. Selama ini memang semakin menaik ataupun tak turun-turun silau mata Jiha ni.

Mata pun sangat sensitif. Ada masa yang tiba-tiba sahaja sebelah mata keluar air, kelam, tak nampak. Paling cemas kalau masa memandu. Dulu kerja berulang alik dari KL ke Sepang.

Tu kalau cuaca biasa, kalau cuaca panas lagi lah hai, rasa mata macam nak tertutup macam ada pemberat.

Tapi tu dulu, Jiha perasan sekarang dalam setahun nak kena macam tu pun payah. Memang Jiha amalkan Vivix dan vitamin Shaklee yang lain untuk kesihatan.

Tak sangka pula bila buat pemeriksaan mata, bacaan silau menurun. Teruja sangat sebab selama ni tak pernah turun malah asek menaik aje.

Jiha akan teruskan pengambilan Vivix dengan lebih konsisten. Harap silau mata akan menurun lagi dan power mata akan menurun juga.

Polyphenols and Macular Degeneration

Ada 1 penyakit mata yang disebabkan oleh penuaan, disebutkan sebagai Macular Degeneration.

Kalau ikut kata doktor, bila makin tua, mesti ada sakit ni.

Penyakit ni menyebabkan mata jadi blur (rabun), takde vision langsung di tengah.

Kebiasaannya penyakit ni memang takde simptom awal.

Tahu-tahu, pandangan makin blur.

Penyebab macular degeneration ni belum konklusif lagi. Tapi memang katanya sebab penuaan la kiranya.

Jadi Shaklee ada buat kajian klinikal ke atas pesakit MD ni.

Tajuk kajian Vivix dalam hal ni adalah: Polyphenols and Macular Degeneration

Kajian ini dibuat ke atas pesakit seramai 42 orang berumur antara 56 hingga 85 tahun selama 4 bulan yang diberikan Vivix Shaklee.

Hasil kajian mendapati tiada seorang pun yang menunjukkan kesihatan mereka terjejas dengan pengambilan Vivix Shaklee. Rujuk jadual hasil kajian.

Sebaliknya hasil kajian mendapati Vivix Shaklee telah membantu meningkatkan fungsi mata pesakit. vivix kurangkan rabun mata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *