rawatan kesuburan

Vivix kesuburan memang terbaik. banyak juga testimoni cerita tentang kehebatan dan keajaiban vivix untuk masalah sukar nak hamil. jom baca sedikit kenapa sirap ajaib ini bagus untuk kesihatan anda

MACAM MANA VIVIX MEMBANTU KESUBURAN WANITA?

PASANGAN YANG TENGAH TRY TO CONCEIVE MESTI BACA!

Kepada yang tanya, cerita sikit ye macam mana Vivix ni membantu kesuburan kita.

First, Vivix ada Polifenol yang bantu baiki sel-sel badan.

Bila dia mampu jaga sel-sel badan, keseluruhan organ peranakan kita pun terjaga dan terlindung.

Dapat membantu ovari kita produce telur dengan lebih sempurna.

Insha Allah dapat menjaga sampai la dapat disenyawakan.

Jadi Vivix yang tinggi dengan anti-oksidan ni akan bantu melindungi telur kita yang belum ATAU hampir ATAU sudah matang daripada ‘oxidative damage’.

Apabila telur ‘dilindungi’ selamat daripada menjadi rosak, insha Allah bagi peluang yang lebih tinggi untuk SURVIVE, MEMBESAR dan DISENYAWAKAN.

Rezeki cepat atau lambat tu semua urusan Allah. Yang penting banyak berdoa dan berusaha. Ingat, apa yang Allah bagi pada waktu sekarang itu yang paling baik di sisi Nya.

 

Bagaimana VIVIX Memperbaiki Masalah KESUBURAN ?

–> Vivix Shaklee mempunyai kandungan Resveratrol yg sangat tinggi.

–> Resveratrol bertindak sebagai anti-oksidan yg sangat kuat.

–> Tinggi anti-oksidan = Kurang Oxidative Damage

(antara penyebab sel menjadi rosak)

–> Resveratrol melindungi telur yg belum/hampir/sudah matang daripada Oxidative Damage

–> Telur yg ‘dilindungi’ ini mempunyai peluang yg lebih tinggi untuk SURVIVE, MEMBESAR dan DISENYAWAKAN.

Kesimpulannya Vivix membantu meningkatkan:

– KUALITI telur

– JANGKA HAYAT telur

– Peluang untuk DISENYAWAKAN

PENANTIAN HAMIL CAHAYA MATA KEDUA SELAMA 10 TAHUN BERAKHIR

Assalamualaikum.

Saya Daud Mohamad. Berumur 33 tahun, telah berkahwin 11 tahun yang lalu dan dikurniakan seorang anak kini berumur 10 tahun.

Setiap kali berjumpa dengan adik beradik dan saudara mara. Soalan yang pertama ditanya mesti soal anak. Bila lagi nak tambah anak? Takkan sorang je? Merancang ke?

Fuh sabar je lah yang tanya tu tak fikir langsung perasaan orang. Kesian kat isteri saya jadi stress bila orang tanya macam tu. Kadang-kadang yang tanya tu tak tengok batang hidung sendiri. Sebab ada yang tanya tu anak dia sendiri dah lama kahwin tapi masih belum dikurniakan anak. Emm tak tau nak cakap apa kan.

Jawapan yang biasa saya berikan “belum ada rezeki lagi dan Allah sebaik-baik perancang”. Saya dan isteri dah buat pemeriksaan doktor masing-masing tiada masalah.

Sebelum ni isteri makan produk Shaklee tak konsisten. Alhamdulillah sejak saya suruh wife minum Vivix konsisten selama sebulan lebih dan saya juga turut minum sekali. Akhirnya wife saya berjaya hamil setelah 10 tahun menunggu. Masa wife kata period tak datang lagi terus dia suruh saya beli pregnancy test. Alhamdulillah positif asbab minum Vivix dan semuanya dengan Izin Allah juga.

Berkat kesabaran dan doa yang tak pernah putus. InsyaAllah kami bakal menimang cahaya mata yang kedua pada bulan Julai 2017 nanti. Kini kandungan isteri saya dah 4 bulan lebih. Moga segalanya dipermudahkan.

Bagi mereka yang belum dikurniakan anak. Cubalah Vivix sebagai ikhtiar. Vivix ni berfungsi untuk memperbaiki sel-sel tubuh kita yang rosak akibat dari pemakanan yang tak seimbang, radikal bebas dan gaya hidup yang tidak sihat. InsyaAllah apabila sel-sel tubuh kita elok, kesihatan kita bertambah baik. Dan pengambilan Vivix dapat membantu meningkatkan kesihatan kita secara menyeluruh. InsyaAllah.

Alhamdulillah. Inilah Shaklee Effect saya.

Sesudu vivix sebelum tidur untuk kesihatan

kecantikan dan maintain awet muda. Kadang saya minum terus direct kat sudu, kadang Iqa bancuh dengan air.

Vivix ni sesuai sangat untuk mereka yang mencari supplement untuk,

  • Kulit lebih sihat dan cantik
  • Turunkan berat badan
  • Lebih bertenaga
  • Ikhtiar untuk hamil

Bukan saya nak kata Vivix nih magic ke apa, tapi Vivix kaya dengan ANTI-OKSIDA yang terbaik untuk melambatkan proses penuaan.

Tanda tanda penuaan sel mula berlaku apabila sel badan tidak dapat berfungsi dengan baik, lalu menyebabkan beberapa masalah dari segi kesihatan, kesuburan dan kecantikan.

Manfaat ANTI-OKSIDA adalah untuk memperbaiki dan melindungi sel daripada radikal bebas, juga memelihara dan memperbaiki sel. Jadi bila sel sihat, organ dapat berfungsi dengan lebih baik.

Automatically seluruh fungsi badan dapat berjalan dengan lebih efficient, InshaAllah

Iqa sendiri memang memilih untuk consistent ambil VIVIX setiap hari untuk kesihatan dan kecantikan yang berpanjangan InshaaAllah

Okay dah sampai masa untuk tidur. Biasa sebelum tidur, iqa akan recall balik setiap apa yang iqa buat sepanjang hari nih.

Kadang kadang kita rasa urusan harian kita semuanya smooth jer, tapi akan ada kadang kadang yang Allah beri sedikit ujian. Ujian kita mungkin sebenarnya kecil jer bila nak dibandingkan dengan ujian orang lain.

Everything happens for reasons. Banyak hikmah di sebalik setiap kejadian yang Allah dah tentukan untuk kita. Belajar untuk redha, terima setiap yang datang dengan hati yang terbuka.

11 TAHUN MENANTI CAHAYA MATA AKHIRNYA BERJAYA

Setelah beberapa minggu tertangguh, harini sempat melawat baby Nur Alifah Aminah Yati Rahman

Comel n baik sangat baby ni. Diammm je. Geram bila tengok baby. Tapi taknak tambah baby dah cukupla 5 anak2 ibu tu.

11 tahun penantian cahaya mata sendiri.

Ingat lagi masa first kak Yati contact ibu nak try vivix. Sebab ibu pun dapat ishqa selepas sebulan ambik vivix.

Then kawan ibu pula mengandung selepas almost 4,5 tahun ttc.

Kak Yati ada masalah period tak regular. Kadang berbulan2 tak datang. Bila sekali datang, lamaaa. Tapi jarang sangat datang bulan.

Ibu sendiri tak pernah sangka kak Yati akan ambik vivix. Sebabnya, biasala vivix ni bila orang tau harga, orang terus cop mahal

Tak sampai sebotol ambik vivix, period kak Yati dah datang. Then kak Yati repeat ambik resv. Sebab senang nak bawa ke mana-mana.

2 bulan sekali kak Yati beli samada vivix/resv.

Then after few months, kak Yati call ibu share berita gembira. Alhamdulillah.

Menangis ibu dengar. Sebab ibu tau betapa lamanya kak Yati n abang Zizi menanti zuriat sendiri.

Dah ramai customer ibu yang berjaya hamil dengan vivix. Alhamdulillah.

Consume vivix bukan confirm akan hamil.

Tapi resveratrol dalam vivix membantu masalah kesuburan.

1. Resveratrol meningkatkan fungsi mitokondria (pusat jana tenaga dalam sel) secara tak langsung tingkatkan kualiti ovum & sperma.

2. Resveratrol menyokong kesihatan endometrium (sel dinding rahim).

3. Resveratrol bersifat antioksida, melindungi sel sperma dan ovum dari oxidative damage dan kerosakan akibat radikal bebas dan mutasi DNA.

4. Resveratrol bantu stabilkan hormon. Untuk PCOS,resveratrol terbukti boleh meningkatkan fungsi insulin dan kurangkan hormon testosteron yang tinggi, seterusnya membaiki tahap kesuburan.

Bagusnya vivix, sebab dia bertindak repair sehingga ke peringkat sel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *