tips bina legasi shaklee

Tips Bina Legasi Shaklee ? BUILT TO LAST . Ayahanda join biz shaklee Dec 1991..niat utk bina legasi anak cucu. Masa tu Amer Roslan di alam roh lg..dia dlm alam rahim Umi dah pun amik supplement shaklee..lupa nk share yg umi susah conceive..kami usaha pelbagai kaedah..akhirnye kami istiqomah dgn Gla(masa tu supply dari Singapura) slma 6 bln bsama products shaklee yg lain..sejak kecil umur sekitar 3 bln lebih dia dah amik ESP dlm susunye.

Dia mbesar dlm suasana biz shaklee..hadiri meeting dan seminar..pergi conferences sejak dari kecil..Kadang2 bila ujian menimpa kite kelam kabut lantas cabut buat biz lain..mcmmana nk wariskn empayar biz klu kite asyik dok bertukar kapal(syarikat). Kdg2 bila tak grow salahkn syarikat,kata upline tak power dsb..tapi hakikat sebenar diri sendiri yg tak setia dan sentiasa merungut.

Mmang masa biz memuncak sume hepy..tp ujian bila bonus semakin kecil..atau ada sedikit masalah trus tukar haluan. Selama hampir 30thn dlm biz ni saja ayahanda dpt lihat rencam perangai dan ragam manusia. Kami hadapi ujian yg lebih getir..vita lea pernah 4 thn hilang di kaunter sbb lambat dpt kkm approval..upline kami hilang lantas mggoda anak buah yg paling teruk syarikat di gantung sbln..wpun keadaan ribut dan genting kami tetap yakin dgn masa dpn shaklee.

Sedikit kejayaan kami ni adalah anugerah sebuah kesetiaan.

Kami amat mghargai leaders kami yg lme btahan dlm biz ni wpun hadapi pelbagai cubaan. Mereka yg berada lebih dari 5,10,15,20 thn adalah bukti kekukuhan yg biz ni mampu di warisi. Klu di US biz shaklee telah di warisi oleh 4 generasi..nape kite di Malaysia cpt sgt jemu?? “Ku sangka panas hingga ke ptg rupanye ribut petir di tgh hari..” Kemanisan kjayaan dpt di rasai jika kite mampu lalui segala ujian..

Hanya yg terpilih sanggup bertahan dlm biz ni..anda perlu lihat masters yg bjaya wpun baru bjuang..usah lihat yg kecundang di tgh jln. Ayahanda doakn agar Allah kurniakn kkuatan dan tetapkn kaki serta hati utk istiqomah dlm pjuangan mbantu insan capai impian mereka sekaligus mewariskn empayar biz ni pd anak2 cucu yg di kasihi. Aamiin Ya Rabb!! Salam 4 rakaat dari Kemensah Heights.

 

Tips Bina Legasi Kena Ada Business Besar Shaklee ?

Selamat Hari JAdi Arreessa Zulaikha, anak pertama babah, takda siapa yang boleh menggantikan kelahiran mu, sejarah mu, susah hati kamu dan setiap memori suka duka arreessa bersama mama dan babah. Sempena hari jadi Arreessa yang ke enam nih, babah nak cerita kepada Arreessa tentang formula ESBI , ciptaan pembuat duit terkenal Robert Kiyosaki .

Dalam kuadran nih, ada 4 jenis huruf

yang melambangkan bagaimana seseorang itu mendapat income, iaitu duit, Arreessa kan suka duit, nak beli barbie ? Dulu masa Arreessa menangis, babah dan mama ada pada quadrant E, employee, kami bekerja setiap hari, dan setiap masa, hujung bulan tunggu gaji, dan babah tahu kenangan sampai satu masa, mama keluar pukul 7 pagi dan balik pukul 10 malam, kenangan kita makan roti canai ali ketika itu bila Arreessa tak mahu ke tadika sebab sedih sangat.

Tapi pada tahun 2014, babah dan mama buat keputusan untuk keluar dari quadran E, sebab kami rasa kami dah masuk quadrant B, ye kami rasa kami dah mempunyai B, iaitu kami dah punyai business sendiri, walaupun takdalah besar mana, Tapi rasanya memang boleh hidup tanpa gaji tetap. Tapi cabaran itu bukanlah mudah Arreessa. ada pasang surutnya. Dari quadran B nih, bila untung boleh masuk ke quadran I, iaitu Investor nih buat duit dengan duit.

Tapi hidup bukan nya selalu di atas. Atas beberapa kesalahan, kami hilang punca di quadran I. Nak cover balik duit yang ada, kekadang terpaksa masuk ke Quadran S, ye quadran yang perlukan Self Employed, orang belajar dengan babah buat programming, edit blogspot, ajar budak phd uitm, dan macam-macam lagi.

Setiap quadran nih ada baik dan buruknya.

Kalau babah duduk di quadran S, babah tak perlu fikir orang lain, tak perlu nak jaga orang lain macam buat shaklee. Babah buat sorang sorang je. Tapi semalam bila closing, babah berborak dengan insan yang istimewa berpurdah, dia cakap, bila kita sakit, ye bila babah sakit, babah tak boleh kerja. Skill babah pasal programming pun babah tak boleh wariskan. Skill maharaja lawak uncle mutu pun hanya ada pada babah je, benda ni tak boleh diwariskan pada Arreeessa.

Sebab itu babah dan mama sekarang sedang usahakan supaya kami ada satu big business. Ye, business ni adalah pada quadran B. quadran ni sangat istimewa, sebab ianya boleh diwarisi dari generasi ke generasi. Tapi Arreessa kena ingat, ada je orang diluar sana mengaku dalam quadran B, tapi sebenarnya mereka struggle di quadran S, mereka kerja sendiri sendiri. ada baik dan buruknya.

Memang sukar nak usahakan B nih, ia, business yang memang sukar, tapi business kami sekarang yang ada #landmarkstudyterbaik, adalah yang terbaik, sebab mereka nakkkan produk, bukan nakkan babah dan mama. Jadi bila mama dan babah takde, Arreessa, Maryam boleh ganti tempat babah dan mama untuk berkhidmat pula . Lagipun kita dah legasi business Diet Diet Sihat nih. Arreessa perlu sambung je tulisan mama dan babah nih.

Arreessa mungkin takkan faham, tapi lama dah besar, tuh memang akan faham. Bulan ni babah dan mama akan usaha sekuat mungkin untuk quadran B. Ingat quadran ni arreessa. Sangat penting. Niatlah apa yang Arreessa buat kerana Allah swt. Happy bestday Sayangku Arreessa Zulaikha binti Muhammad Faiz.

ROMBONGAN CIK KIAH KE CALIFORNIA

Hahahha, bila shaklee kata ada 300 delegasi ke bumi california, memang dasyatlah kan. Hahha, ni semua pengalaman yang tak boleh dilupakan, antara yang paling gile ialah video kompilasi bebudak ireach gila 360 nih. Yang the making je. Korang tengok yang betul nye kat ireach HD. Hahhaa, beberapa hari di bumi uncle sam, dari Los Angeles sampai ke San Francisco, memang gile.

CALIFORNIA, Cuti kali ini memang bezalah, sebab semuanya shaklee sponsor. Bagi duit makan, dan melawat tempat best macam disneyland, universal studio, hollywood walk of fame, dan macam-macam tempat lagi. Kat San Francisco, bolehlah melayan tengok Golden Gate Bridge. Hahhaa, jambatan paling cool, kalau kata pergi San Francisco, tak boleh lah kalau tak singgah situ.

TRIP SHAKLEE. Trip shaklee ni senang, makanan halal semua ok, semuanya ikut jadual. bab makan memang the best. Lagi pengalaman tak boleh dilupakan bila pergi muzium sains california. Sebab malas nak bershopping, jadi saya dan abang halim. Kitorang je ireach yang melayan muzium sains dekat sana. Hahaha, sambil tuh boleh pening kepala nak cari fish and chips takda.  Oh rupanya diorang makan cod and chips, hahaha. itujelah makanan yang diyakini halal.

HARDROCK CAFE. Antara aktiviti paling gile ialah melawat hard rock cafe, dan ambil gambar gitar. Hahaha, ni memang banyak gile koleksi gitar, hahaha, lepas tuh berkenalaan dengan SID Canada, bagi demo kat orang putih, hahaha. Ada rezeki, tahun ni kita pergi jepun, lepas tuh tahun depan ke US lagi. Usaha tangga kejayaan, mari kita. tips bina legasi shaklee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *