tak nak join shaklee

Tak Nak Join Shaklee ? “Saya taknak join Shaklee. Shaklee ni MLM”

Benar, Shaklee memang satu syarikat jualan langsung

yang menjalankan perniagaan secara pemasaran berbilang tingkat (MLM). Sebenarnya, tak ada salah dengan sistem MLM. Jangan tertukar dengan sistem piramid yang hanya kayakan orang atas sahaja.Selain daripada penuhi garis panduan yang Jakim tetapkan, bukti Shaklee bukan sistem piramid ialah, jumlah komisen yang diterima oleh “downline” boleh potong jumlah bonus “upline”.

Pangkat downline juga boleh lebih tinggi daripada upline. Itulah bisnes Shaklee dengan sistem yang telus dan adil.Nak bisnes yang mudah dah fleksibel dengan Shaklee, klik link di bio, untuk saya guide

Jangan Menyorok Masa Jatuh

Harini di Sibu, Sarawak & di Putrajaya happening dgn leader2 yg datang dr seluruh Malaysia. Even tho di Sarawak pun, ada yg terbang dr semenanjung.Ada segelintir yg bila down, mereka nak asingkan diri, sedangkan kalau dalam bisnes, masa down lah kita kena banyak keluar jumpa orang.

Jgn fikir malu, segan tak perform, etc. Niatkanlah kita nak improve diri, bukan nak tunjuk hebat. Rendahkan hati nak baiki diri kita, insyaAllah….Jom bina jatidiri sambil buat bisnes.

Warna warni Elite Masters Celebration 2022..meriah gila

Jelas d wajah2 kesygn hamba ni..kehadiran 1000 org..tak dan nk bgambar dgn sume org..maaf ye.
Td Grand Master Freddie Lee(79 thn) call ucapkn tahniah atas kjayaan team kite yg melahirkn 6 org Elite masters dari 7 org..
“Remember Hj when I told u that shaklee is yr gold mine and shaklee will be a household name” katanye pd 1993 waktu beliau jumpa ayahanda berseorangan bjalan di New York slps int convention Buffalo.

Beliau merupakn pemenang anugerah million dollar earner setiap thn dan telah memperolehi lebih dari Rm 30 juta bonus sejak join shaklee.
Beliau dan kami membuktikn yg biz shaklee bkn biz fly by night skim2 berlambakn..biz ni boleh di warisi dan mampu bri pendapatan pasif sehingga 6 angka di usia emas..ni bkn biz cikai2 wpun masih ada yg prejudis dan salah fhm.

Tahniah pd anda yg dpt join event smlm..smga ia mjadi batu lonjakan ke arah mbina satu kjaya seumur hidup serta legasi keluarga yg mampan.
Ayahanda rasa amat bahagia melihat anak2 cucu naik pentas berderet2..

Skrg masa uolls create yr own story dan history..now is yr lamp light..we are proud of yr accomplishments.
Ayahanda doakn agar Allah bri kite kkuatan utk istiqomah dlm mburu impian masing2..aamiin.

Kpd Allah kembali segala urusan.
” Bina biz lombong EMAS agar bahagia di usia EMAS”
ALHAMDULILLAH
Feel free to tag and share.

Kesilapan Leader Bisnes

Antara kesilapan leader2 bisnes yang nak mencari ahli2 bisnes adalah they keep on fighting fire with fire.

Asyik2 nak desak orang2 yang tak perlukan duit pun dalam kehidupan mereka. Akhirnya timbullah benda2 seperti….

– surirumah kena ada duit supaya nanti kalau suami buat hal/meninggal awak tak susah
– perempuan kena ada duit sendiri nanti senang nak shopping
– kita kena ada duit utk hal kecemasan

Bila you terpaksa beritahu seseorang KENAPA DIA KENA ADA DUIT, you missed all those people yang memang benar2 perlukan duit sekarang.

Kita mungkin dikelilingi dengan rakan2 yang dah ada banyak duit dan tabungan… tak ada kerisauan apa2 tentang masa depan…. Walaupun mereka tak bekerja tapi nafkah bulanan 5 angka dah masuk. Mereka tak cerita la kat kita…. Buat apa nak cerita. Nanti member datang pinjam duit pula kan. Buat2 macam hidup tak ada masa depan tapi sebenarnya dah cukup dah plan dia utk anak cucu.

Kita pula ajak mereka buat bisnes, tentu lah kena reject. Kena pula kita cakap “Surirumah kena ada duit, takut suami buat hal…” kawan tu dah jaga akaun suami dah. Tak ada risau2 pun.

Di luar sana… ramai yang bermasalah tiap2 bulan duit tak cukup. Usahkan nak buat saving, duit makan pun bercatu. Belum lagi yang tertipu dgn skim2 cepat kaya… keluar duit & lebur…. Mereka ni tak perlukan sebab pun untuk ada duit lebih, memang mereka perlukan duit.

Carilah dan bantulah mereka. Sudah2 lah nak beri sebab kepada orang – kenapa dia kena buat bisnes….. Mereka ada banyak sebab untuk tidak.

Fokus kepada yang bersebab.

My first umrah dgn Shaklee

Sebelum tu dah pergi dgn ayah. Masa tu bangunan2 tinggi2 di sekeliling masjidil haram belum ada lagi. Semuanya kedai kecil2 & hotel2 kecil yang lif pun tak ada. I still remember the smell… bila jalan kaki balik ke hotel, just across the road dari masjid.

Sekarang semua dah bertukar menjadi bangunan tinggi2.

Shaklee offer 2 pilihan international trips utk Muslim leaders – Europe/US atau umrah. The first year I chose umrah, then following years to other destinations coz my leaders ramai ke destinasi satu lagi. Ye lah bila trip company ni kita nak bersama2 dgn leaders.

I dont see the incentive trips as ‘reward’ tapi lebih kepada peluang nak menjalinkan ukhwah & kepercayaan sesama leaders. Kalau nak reward I prefer bercuti sendiri… ke Langkawi ke… boleh rileks2 sambil tgk anak mandi kolam. Tapi bila ikut trip compang, it’s for the business & team.

Trip Shaklee pula terkenal dengan LAMA. Kalau dulu berbelas hari baru balik. Mana tak boleh get closer kalau dah berbelas hari makan tidur bersama2.

Insya-Allah tahun ni ramai muka2 baru akan terbang ke Switzerland akhir Oktober nanti. Sampai nanti semua!

TAHUkah anda?

Yg botol2 shaklee di perbuat dari plastik yg tinggi gred kualiti dan tidak toxic..

Dakwat yg di gunakn utk menulis label products pun tak beracun malah selamat jika di gigit anak kecil..

Di Hayward Research Center Carlifornia di buat ujian ke atas bkn saja kandungan products malah kotak2 shaklee di simulasi spt di atas lori dlm cuaca tertentu bg memastikn ia tidak rosak dan kualiti tidak tjejas.

Di sana ada apa yg di panggil drop test..dan btl2 kosong di geselkn utk lihat ketahanan.

Shaklee buat sume ni tmasuk ujian kualiti secara clinical ke atas manusia bg memastikn setiap products tu di hadam dan masuk dlm saluran darah( bio availibility test)..

Sume kos ujian yg bterusan ni amat mahal hanya syarikat yg ada budget je mampu buat..beratus juta telah di belanjakn utk bri anda dan keluarga kualiti yg tiada tandingnye..BERKESAN dn SELAMAT.

Ini adàlah sàlah satu sbb sya jatuh cinta dgn shaklee sejak lebih 30thn yg lalu..

Cinta tu semakin hari makin mendalam Alhamdulillah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *