side income suri rumah

Side income suri rumah ni penting sangat ke ? Sekarang ni ramai wanita bekerjaya, tapi lepas dapat anak, sukar juga nak bahagikan masa. Ada yang ada peluang kerja besar, tapi ramai juga sebenarnya terpaksa buat pilihan untuk jaga anak. Ok jom kita tengok kenapa suri rumah kena ada side income

Kenapa Perlu Suri Rumah Ada Pendapatan Tambahan ?

1. Buat perubahan kerjaya
Pelbagai aliran pendapatan adalah penting, terutamanya apabila perkara yang tidak dijangka berlaku. Malah, pandemik coronavirus telah mengajar kita bahawa tiada yang mutlak. Jika anda kehilangan pekerjaan tetapi anda mempunyai satu lagi aliran pendapatan yang layak untuk dipulihkan, anda tidak akan mendapati diri anda berada dalam keadaan terdesak. Dari situ, anda akan dapat memilih langkah seterusnya tanpa membuat keputusan dari tempat yang tertekan.

Mungkin anda tidak sabar-sabar untuk membuat perubahan kerjaya. Atau anda hanya ingin membuat perubahan dalam hidup anda seperti meninggalkan dunia korporat. Tidak kira alasan anda mahukan kesibukan sampingan, pendapatan tambahan memberi anda pilihan. Anda boleh bermula dengan mengambil cuti daripada kerja 9 hingga 5 untuk mencari sesuatu yang benar-benar memuaskan hati anda, atau akhirnya anda boleh memilih untuk meneruskan gig sampingan anda sepenuh masa!

2. Menyesuaikan dengan perubahan dalam tanggungjawab kewangan
Jika anda berkongsi kewangan dengan orang lain, adalah penting untuk mempunyai pelan sandaran jika keadaan kewangan anda berubah. Mungkin pasangan hidup anda yang anda menghadapi masalah bergantung, atau mungkin anda mempunyai rakan sebilik yang sepatutnya membantu dengan bil.

Anda mungkin tidak merancang untuk kehilangan orang itu secara tiba-tiba dalam hidup anda, tetapi ia boleh berlaku. Tiada siapa yang boleh meramal masa depan. Jangan bergantung pada polisi insurans hayat, perjanjian pranikah atau perkataan seseorang untuk membawa masuk wang yang anda perlukan.

3. Buat jaringan keselamatan kewangan
Mempunyai jaringan keselamatan kewangan boleh membantu melindungi anda dan keluarga anda daripada kecemasan seperti kehilangan pekerjaan, hutang atau bil yang tidak dijangka, atau menghadapi penyakit yang membawa bencana. Mengetepikan wang dalam dana kecemasan akan memberikan anda lebih jaminan kewangan untuk membantu anda memastikan anda berada di landasan yang betul untuk mencapai matlamat kewangan jangka panjang anda.

4. Rancang untuk persaraan
Apabila bercakap tentang perancangan untuk persaraan, bersikap proaktif dengan simpanan dan pelaburan anda boleh membuat perubahan besar dan akhirnya memberi anda lebih kawalan ke atas kehidupan anda. Tidak terlalu awal untuk memulakan pelaburan persaraan anda! Anda tidak mahu bergantung pada Keselamatan Sosial, Medicaid, Medicare atau keluarga anda untuk menjaga anda apabila tiba masanya untuk anda bersara.

Tidak ada yang lebih tertekan daripada mempunyai sumber pendapatan yang tidak boleh dipercayai. Kesibukan sampingan wanita akan membolehkan anda memasukkan lebih banyak wang ke dalam dana persaraan anda untuk mencipta gaya hidup yang selesa untuk diri anda, malah ia mungkin membolehkan anda bersara awal!

5. Bayar hutang
Kad kredit dan hutang lain boleh menjejaskan kesihatan mental anda, menangani kebimbangan dan kegelisahan tidak pernah menyeronokkan. Anda juga akhirnya akan membayar faedah yang berpotensi tinggi.

Mempunyai sumber pendapatan tambahan boleh membantu anda membayar hutang dengan lebih cepat dan menjimatkan wang untuk pembayaran faedah. Walaupun anda tidak mempunyai hutang kad kredit, anda boleh membayar pinjaman berfaedah tinggi, pinjaman kereta, hutang pelajar atau gadai janji anda.

Jangan biarkan hutang membebankan anda! Gunakan kesibukan sampingan anda untuk menangani hutang itu secara berterusan.

6. Mempunyai lebih banyak pilihan dalam hidup
Walaupun anda menyukai pekerjaan anda, ia mungkin tidak membolehkan anda menjalani kehidupan seperti yang anda inginkan. Adakah anda ingin melancong lebih banyak? Mulakan projek baharu? Melabur pada diri sendiri? Anda mempunyai satu kehidupan, jadi mengapa tidak memanfaatkannya sepenuhnya!

Dengan kesibukan sampingan, anda boleh menjana wang tunai yang mencukupi untuk melancong, mengambil hari spa dan melakukan perkara hanya kerana anda mahu! Anda boleh menyediakan satu akaun bank untuk menjimatkan wang keseronokan anda atau membuka berbilang akaun untuk memperuntukkan dana ke kawasan yang berbeza seperti perjalanan, keluar bersama rakan dan memperbaiki diri.

7. Menjadi contoh kepada anak-anak anda
Dengan menjalankan gig sampingan, anda boleh mengajar anak anda tentang asas wang, pemilikan perniagaan dan pengurusan kewangan. Ia juga akan menunjukkan kepada mereka bahawa jika mereka mahukan sesuatu dalam hidup, mereka boleh mengejarnya dan menjalani kehidupan mengikut syarat mereka.

Wanita yang sibuk pun boleh ambil pusing. Mereka tidak perlu menghabiskan seluruh hidup anda. Malah mengambil tinjauan pada telefon anda pada masa lapang anda boleh membawa masuk wang tambahan.

8. Bina pelaburan anda
Gunakan wang tunai tambahan daripada kesibukan sampingan anda untuk melabur. Ia bukan hanya untuk persaraan. Anda boleh memberi wang kepada badan amal, menjaga ibu bapa yang sudah tua, atau memasukkan wang ke dalam tabung kolej untuk anak-anak anda. Pilihannya tidak terhad.

9. Buat pelan sandaran
Mempunyai pelan sandaran bermanfaat bukan sahaja untuk kecemasan tetapi untuk membantu anda berasa seperti anda tidak perlu risau tentang apa-apa yang berlaku dalam hidup. Dari apa-apa yang disebutkan di atas hingga ke segala-galanya. Sama ada anda bekerja dari rumah atau sedang keluar ke dunia, jadikan keutamaan yang tinggi untuk mempunyai pelan sandaran kewangan.

10. Perkasakan diri anda dengan kesibukan sampingan
Mempunyai kesibukan sampingan adalah memperkasakan kerana ia membolehkan anda meregangkan had anda dan memberi anda lebih keyakinan bahawa anda boleh menjaga diri anda sendiri. Tidak berasa seperti anda memerlukan seseorang untuk bergantung atau suka jika satu perkara berlaku salah anda akan berakhir dalam situasi yang tidak baik adalah perasaan yang kuat yang boleh membantu anda bangun setiap hari bersedia untuk apa yang dilalui oleh kehidupan anda.

Side Income Bekerja Dari Rumah Modal bermula RM35

Side Income Bekerja Dari Rumah Modal bermula RM35
Saya buka 10 slot Coaching October 2021

Real People, Real Income. Kenapa kita perlu side Income? Kalau tanya saya lah, jawapan sy mudah ja.

Gaji boleh digunakan untuk basic komitmen, mcm sewa, kereta, rumah, bil, makan, saving, kutu, insurance, hibah, asb and so on.

Ramai dikalangan kami gunakan side income untuk settlekan hutang ptptn, hutang card credit. Saya sendiri pernah bayar hutang card credit RM30k gunakan income Shaklee 100%

Side Income untuk benda yang kita tidak jangka mcm kereta rosak, anak sakit, derma kilat, kematian keluarga terdekat, peti sejuk, mesin basuh, tv, handphone rosak pendek kata benda EMERGENCY tidak boleh kawal.

Tau la zaman sekarang kereta rosak sikit pun tup tup bayaran RM1k. Anak sakit walaupun ada insuran ada sesetengah tu tak dicover atau kena buat bayaran pendahuluan pulak. Ishh macam macam.

Kita manusia ada macam macam kehendak. Nak langgan Netflix, nak makan sedap, nak beli gadjet baru. Jadi bila dah ada side income ni memang best la nak dapatkan apa kehendak kita tanpa perlu berhutang.

Business yang saya buat sejak 2012. Dari seorang engineer kepada usahawan business Shaklee sepenuh masa.Business Shaklee mungkin kita rasa tak Glamour, jual Vitamin, tapi pulangan tinggi. Kenapa?

Repeatable order, hari² orang nak Sihat

Konsumer dari Usia kanak² hingga tua.
Lelaki Perempuan boleh pakai.

Ramai rasa jual supplement ni income ciput. Yelah modal RM35 je. Tapi sebenarnya bermodalkan RM35 tapi kita usaha kuat kita boleh dapat income RM3500, RM13k,RM35k sebulan ye. Ye sebulan bukan setahun.malah income yang kita boleh dapat adalah UNLIMITED. Side Income Bekerja Dari Rumah Modal bermula RM35

Cara nak jadi Pengedar Shaklee?

Pilih saya sebagai Mentor Bisnes Shaklee anda.

1. Hubungi dan daftar dengan saya wasap.my/60133612717/daftarahliShaklee
2. Bayar RM35 atau Free Untuk keahlian Shaklee.
3. Harga Shaklee sama untuk semua yang Berdaftar, tiada minimum pembelian.
4. Dah daftar boleh terus jual.
5. Nikmati untung runcit dan juga bonus Shaklee pada setiap 14/15hb yang dikreditkan terus ke akaun anda.
6. Bonus Shaklee tiada limit.
7. Group support, coaching dan juga pelbagai insentif menarik khas untuk ahli Shaklee team saya.

Bagitau nak berapa sy ajarkan, 2 angka, 3 angka, 4angka, 5, 6 pun boleh. Yang penting, anda sendiri betul² komited. Nak, sanggup dan boleh diajar

Peluang dan ada, modal dah ada jadi tunggu apa lagi..jom sertai kami sekarang. Tak tahu kita boleh belajar. Yang penting semangat nak berjaya dan kerja keras.

Berminat nak buat business Shaklee boleh hubungi saya di wasap.my/60133612717/daftarahliShaklee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *