kaki kejang

Shaklee Untuk Kejang Kaki ? Produk shaklee, Ostematrix memang sesuai untuk orang yang kejang kaki selalu. Anda pernah mengalami rasa kejang kaki ? Biasanya ibu-ibu yang mengandung, selalu rasa kejang kaki.

Mungkin penat sangat kot, tapi tahlah, apa kaitannya  kejang kaki ni, pelik jugak. Biasanya  selalu aku dengar kejang kaki ni orang sport je, tapi masa wife aku mengandungkan anak kami, selalu malam malam, komplen kejang kaki. Kesian kan,  korang nak biarkan wife korang rasa sakit? JOm kita study pasal kejang kaki ni.

MASALAH KEKURANGAN AIR 

Masalah kekurangan air, atau nama machonya, Dehidrasi, memang sering dialami oleh kebanyakkan rakyat malaysia. Biasanya, mengikut sukatan sehari, air kenalah minum 8 gelas sehari, tapi itu pun minum ikut keperluan badan. Sebelum ni pun saya ada tulis pasal minuman seharian rakyat malaysia. Kebanyakkan kita, minum air masak sikit, tapi enjoy pulak layan teh tarik, 100 plus, twister, dan sebagainya. Cara biasa untuk mengesan dehidrasi ialah melihat bibir kita yang kekadang kering. Cuba tengok air kencing, kalau pekat sangat tu, memang sahlah kita kurang air, sebab tu kotor je kencing kita. Kalau betul amalkan minum air masak dengan betul, kencing kita jernih, paling koman pun ada warna kuning lembut.

KEPENTINGAN SENAMAN REGANGAN

Biasanya, bila seseorang ahli sukan, atlet, ahli persilatan tradisional, kungfu, dan sebagainya, perlukan regangan sebelum melakukan aktiviti yang lasak dan berat. Boleh dikatakan , faktor masalah kejang adalah disebabkan tidak melakukan regangan sebelum dan lenturan selepas bersukan. Amatlah penting untuk tidak melakukan sebarang akviti yang terlampau berat diwaktu pagi, kerana ianya boleh menyebabkan kekejangan di malam hari. Tidak hairanlah, minum air yang banyak amat penting selepas melakukan aktiviti yang berat dan memerlukan tenaga yang banyak.

KEKEJANGAN BAGI IBU YANG MENGANDUNG

Hal ini lazim berlaku kepada ibu yang mengandungkan anak. Biasanya, para  ibu akan menjadi lebih penat dari biasa, kerana anak di dalam perut juga memerlukan zat untuk membesar . Selain itu masalah morning sickness, selalu muntah muntah, dan tidak lalu makan, menyebabkan ibu menjadi lemah, dan boleh menyebabkan kekejangan berlaku ketika tidur. Apa yang penting di sini ialah, para ibu perlu mengambil zat makanan yang cukup, dan minum air dengan banyak  supaya tidak dehidrasi. Ianya penting untuk ibu dan anak di dalam kandungan.

KURANG ZAT

Antara zat -zat yang biasa  keluar semasa kita bersenam ataupun seharian melakukan aktivit ialah sodium dan potasium. Kekurangan zat ini yang berlaku ketika berpeluh, boleh menyebabkan kekejangan otot. Selain itu, magnesium dan kalsium amatlah penting supaya tulang kita  kuat, dan tidak lupa  juga vitamin D yang membawa kalsium supaya mudah diserap oleh badang. Kalsium ini amat penting, pengambilannya sebelum tidur boleh memberikan kesegaran setelah bangun, dan ianya juga melawaskan badan kita.

PRODUK  SHAKLEE  TERBAIK

Berikut ini, saya nak cadangkan produk Shaklee yang boleh memberikan khasiat kalsium, magnesium, potasium dan sodium yang penting untuk badan anda.

  1. Ostematrix – Bagus untuk tulang, dan kesegaran, dan melawaskan badan.
  2. ESP – protein yang mengandungi multivitamin, supaya kekal bertenaga.
  3. Cinch Shake -cinch shake juga bagus sebagai minuman multivitamin,  dan rasanya macam macam perisa yang sedap.
  4. Vitalea – Vitalea adalah multivitamin pertama shaklee, yang mengandungi pelbagai mineral dan zat penting untuk badan kita.
  5. Vivix – yang ini adalah produk power shaklee, untuk kesihatan menyeluruh.
testimoni ostematrix untuk kejang kaki

Kenapa Kena Ambil Ostematrix Shaklee ?

  1. Membekalkan nutrien kalsium yang cukup untuk gigi dan tulang yang kuat.
  2. Membantu pengecutan otot dan transmisi saraf.
  3. Mengurangkan gejala PMS seperti kembung, kekejangan, kekurangan air, cepat marah dan kemurungan.
  4. Unsur kalsium ostematrix dari sumber semula jadi
  5. Mengandungi Vitamin D untuk membantu penyerapan kalsium
  6. Mengandunigi Magnesium membawa kalsium menyerap ke dalam tulang
  7. Membantu mengurangkan risiko osteoporosis
  8. Kalsium dikatakan membantu mencantikkan kulit.

Testimonial OSTEMATRIX SHAKLEE : Kaki Kejang Tiada Lagi

Alhamdulillah slpas pengambilan ostematrix masalah krem sy dah takde..sjak dr zman skolah sy mengalami masalah krem mse tdo..bile jmpe doc je mst doc ckp kalsium kurang sb tuh selalu krem n mcm biase la doc akn suggest minum susu..bab2 susu nih sy mmg tak bole telan..mase preggy dulu mnum susu anmum perisa coklat..mase dlm pantang mnum susu anmum+milo sebab takde perisa coklat..mase tuh belum jumpe ostematrix lg..so skang masalah sy dah selesai..no more krem..suke sangat rase..kalo ade sesape yg face problem mcm sy bole try..bes nye bulan nih promo beli 6 percuma 1..bole simpan stok banyak2..

Jika anda tidak suka kepada minum susu, bolehlah cuba kepada pil yang bagus. Alhamdulillah, ostematrix sesuai untuk golongan ibu hamil, dan lakinya sekali pun boleh ambil. Jika anda berminat , beli 18 botol, boleh dapat percuma keahlian SHAKLEE. Jangan lupa hubungi pengedar shaklee macho anda.

shaklee landmark study

SHAKLEE: DIBUKTIKAN DENGAN KAJIAN, DISOKONG DENGAN TESTIMONI

Semalam gua menjadi orang terakhir, eh selamba kodok je gua, sebab dia nak gerah dah, sebab semua orang dah sibuk bergambar dengan formality, gua pulak dengan gaya ASB, ini semua skill maut Amer Roslan menyelamatkan keadaan dan mengabadikan kenangan bersama insan hebat , Dr Bruce Daggy,tq bro, janji dicapati yeah !!! Terima kasih jugak kepada Faizah Nur yang sudi bagi tiket, hanglah orang paling cun sekali semalam, yehaaa.

LANDMARK STUDY ITS ABOUT SAFETY

Hhahaha, paling penting bila kau nak tahu, bila orang tanya, “Apa benda landmark study tuh ?” kami jawab senang je. Ni kajian klinikal, supplement ni berkesan ke makan, paling penting selamat ke ? SAFETY ni bukan saje saje je boleh claim. Kalau dia letak precaution tuh, maknanya belum ada data yang cukup yang diakui pihak ketiga yang memang pakar yang top notch, hahhaa. Jadi biasanya, kita makan ikut keperluan, hehehe. Lagipun semua kita sangat unik, ada orang makan lebih, ada yang makan sikit pun dah ok. Bak kata bruce daggy, produk shaklee dibuktikan oleh kajian dan disokong dengan testimoni.

POSTPARTUM DEPRESSION

Alhamdulillah, soalan Ainul Fadzilah Mustafa terpilih untuk dijawab oleh Dr bruce. Ikut kan pengalaman, ye dia sendiri tengok orang yang depress nih, hahaha, jadi dia galakkan ibu ibu ni, jaga diet dan makan supplement supaya dapat kurangkan risiko meroyan. Tambahan lagi, dr bruce bagi 4 vitamin yang yang memang ada bukti bagus untuk orangmeroyan nih. Korang boleh search sendiri kajian tentang Omega-3, Vitamin B, Magnesium dan Zink. Hehehe, dia saintis, mesti membaca banyak, Aku baca gossip je, hehehe.

TULANG BUKAN SEKADAR KALSIUM

Nak lagi best, ada seorang insan hebat bertanya tentang osteoporesis. Masyarakat awam biasanya kaitkan tulang dengan kalsium,magnesium dan vitamin D. Tapi bak kata pakar, Shaklee dah buat kajian klinikal, pada tahun 1980 lagi, orang yang makan multivitamin dengan kalsium lebih bagus tulang dia dari yang hanya makan kalsium sahaja. Hahha, jadi tulang sihat ni, perlukan multivitamin jugak, dan bukan sekadar kalsium magnesium vitamin D je. Sib baik promo pun ostematrix, tambah lagi vitalea, yehaaa, power siut. shaklee untuk kejang kaki.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *