Pening Melayang Tanda Kurang darah. Supplement Shaklee Tambah darah

Shaklee Tambah Darah ? PENGAMBILAN suplemen mengandungi zat besi dapat membantu meningkatkan hemoglobin.

Penyakit kurang darah merah atau lebih dikenali sebagai anemia adalah penyakit yang biasa dialami oleh golongan wanita.

Jadi, hari ni saya mau share dengan semua tentang salah satu set kesihatan Shaklee yang agak popular iaitu set tambah darah Shaklee.

Sekaligus dapat membantu para wanita / ibu mengandung dalam masalah kurang darah atau anemia.. Ia juga sekadar perkongsian mengapa wanita / ibu mengandung perlukan suplemen ni

APA ITU ANEMIA ?

Anemia atau masalah kurang darah bukan perkara asing dalam masyarakat kita. Mudahnya, anemia bermakna masalah kekurangan sel darah merah. Komponen darah boleh dibahagi kepada 3, iaitu:

Sel Darah Merah : Meliputi hemoglobin (protein yang kaya zat besi dan berwarna merah). Berfungsi membawa oksigen dari paru-paru ke organ dan karbon dioksida kembali ke paru-paru untuk dibebaskan ke udara.

Sel Darah Putih : berfungsi sebagai sistem pertahanan menentang kemasukan bahan asing ke dalam badan.

Platlet dan Plasma : berfungsi menghentikan pendarahan apabila luka.

Antara gejala anaemia adalah:

  • Mudah penat dan lemah
  • Mudah pening dan pusing kepala sehingga menyebabkan pengsan
  • Kerap sakit kepala 
  • Sakit dada, sukar bernafas, jantung berdebar terutamanya apabila melakukan aktiviti fizikal serta diperingkat terus gejala kegagalan jantung 
  • Kerap rasa sejuk, dan semut dihujung jari tangan dan kaki
  • Telinga berdengung
  • Kurang aktif dan paras kecergasan dan prestasi fizikal menurun
  • Kulit menjadi pucat atau kekuningan 
  • Kuku berbentuk sudu (‘koilonychia’), kuku mudah patah
  • Kurang tumpuan pada kerja/sekolah

Set Tambah Darah Shaklee

1) Vita-Lea with Iron Formula
Kenapa Iron penting untuk tambah darah?

Perlu difahami bahawa masalah low HB/Anemia? kurang darah adalah disebabkan oleh kegagalan badan membentuk sel darah merah. Pembentukan sel darah merah memerlukan oksigen. Oksigen memerlukan agen pengangkut dan pengangkut oksigen dalam darah ialah Iron!!

Tanpa agen pengangkut, oksigen tidak dapat dibekalkan untuk pembentukan sel darah merah yang menyebabkan anemia yang akhirnya pada tahap tertentu boleh mengancam nyawa.

2) B-Complex with Folic Asid
Tambahan dos B-12 dan asid folik dalam nutrisi harian.

Vitamin B-12 merupakan vitamin terpenting untuk memastikan pembentukan sel darah merah yang sihat dan sempurna.

Asid folik pula untuk pembentukan, pertumbuhan dan perkembangan sel yang sempurna.

Kenapa perlu B-Complex sedangkan hanya B-12 dan asid folik (B9) yang diperlukan untuk mengatasi masalah anemia?

Perlu difahami bahawa setiap vitamin B, terutama 8 vitamin terpenting dalam B-Complex saling menyokong fumgsi utama satu sama lain. Adalah penting untuk mengambil kesemua 8 vitamin B untuk keseimbangan fungsi dalam badan.

3) Sustained Release Vitamin C
Membantu penyerapan zat besi, asid folik & B-12. Kegagalan penyerapan vitamin hanya mensia-siakan pengambilan vitamin tambah darah. Lengkapkan kesemua keperluan untuk memastikan penyembuhan menyeluruh.

tambah darah shaklee

Kenapa vitamin C Shaklee tambah darah ?

Vitamin C Shaklee dinamakan sustained release kerana mempunyai kuasa untuk bertahan selama 5 jam dalam badan dengan melepaskan 100 mg setiap sejam

Maka 1 biji=500 mg= tahan 5 jam

Berbeza dengan jenama lain yang serta-merta singkirkan vitamin C melalui buah pinggang
Kerana badan kita hanya mampu menyerap 100 mg vitamin sahaja dalam satu masa

Selebihnya akan dibuang melalui air kencing..
Sebab itu, ramai mendapati vitamin C supplements tak mampu cantikkan kulit pun…

KECUALI JENAMA SHAKLEE!!

Kebaikan UTAMA SR vitamin C Shaklee:

  • Gebukan kulit dan hilangkan parut
  • Menguatkan gusi dan tulang
  • Menguatkan imuniti badan dari jangkitan penyakit
  • Menguatkan saluran darah
  • Membantu proses tambah sel darah merah.
  • Sebagai anti-oksida
  • Bantu penghasilan kolagen dalam badan
  • Tingkatkan kesuburan

FAKTA YANG PERLU ANDA TAHU TENTANG VITA-LEA IRON PLUS SHAKLEE

Vita-lea Iron Plus Shaklee Multivitamin, TERTUA DI DUNIA ..kini sudah 108 tahun

Berada lebih 100 tahun dipasaran pasti bukan laluan mudah untuk Shaklee, tapi mutu produk yang tidak pernah ada kompromi membuktikan hingga ke hari ini bukan sahaja Vitalea mampu bertahan tapi masih diperlukan oleh jutaan manusia didunia.

Vita-lea merupakan vitamin pertama yang dicipta didunia pada tahun 1915. Nama asalnya ialah Vitalize-Mineral. Dicipta oleh pengasas Shaklee iaitu Dr Forrest C. Shaklee.

Perkataan vita-min pun singkatan dari Vitalize-Mineral. So perkataan vitamin yang kita duk sebut kenal dari zaman sekolah tu asalnya dari Shaklee.

Bentuk pun bukan tablet cam sekarang ni, dia liquid dalam botol. Peningkatan teknologi dah merubah bentuknya kepada yang lebih mudah iaitu tablet.

Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi lengkap diekstrak dari buah-buahan dan sayur-sayuran. 12 vitamin dan 7 mineral sepert saranan RDA. Formula Vita-lea sangat komprehensif dan seimbang. 2 tablet ‪Vita-lea‬ bersamaan 40 jenis lauk.

Tak bermakna selepas ambil Vitalea tak perlu makan dah, tetap kena makan macam biasa cuma tak perlu sampai 40 jenis lauk..

Tablet multivitamin paling pantas larut dalam air dan tubuh manusia

Mineral didalamnya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan pantas oleh usus kecil.

Semua orang perlukan vitalea.. kerana ia supplemen asas. Vitalea juga mengandungi teknologi salutan micro.. Dan ia bukan sebarang multivitamin biasa kerana Vitalea menjalani 340 ujian kawal mutu..

PRODUCT HIGH IN DEMAND. 50 TAHUN LAGI ORANG TETAP NAK KEKAL SIHAT.

Multivitamin PERTAMA di dunia dihasilkan pada tahun 1915. Lebih kurang 106 tahun dah. Dan vitamin ni masih ada sampai sekarang. Itulah Vitalea Shaklee

Kalau sejak 100 lebih tahun yang lalu dah ada orang ambik Shaklee, sampai sekarang masih ada, part mana lagi timbulnya keraguan vitamin ni takde demand?

Kami bangga menjadi sebahagian dari heritage Shaklee yg dah berusia beratus2 tahun ni!

Nak tahu tak,

sebelum vitamin Shaklee ni sampai ke tangan kita,

ia perlu melalui 100 ribu kali quality test, diuji oleh 75 orang saintis sepenuh masa dan setelah diterbitkan dalam 100 lebih jurnal antarabangsa yg ada peer reviewed.

Sebab itulah kami bangga dgn peluang Biz ni dan begitu yakin utk amalkan makan vitamin ni hampir 10 tahun, dan gigih kongsikan kebaikan produk dan peluang Biz ni dengan semua orang setiap hari!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *