set shaklee embun tanamera

Set Shaklee Embun Tanamera. SET HAMIL & BERPANTANG SHAKLEE EMBUN TANAMERA. Tanamera dan Shaklee Set Hamil & Mengandung Lengkap Embun 2023. Kerjasama Tanamera Embun & Shaklee terbaru untuk tahun 2023.

Produk bagi ibu hamil & berpantang.

Bakal ibu & ibu berpantang pasti gembira dengan set ini kerana, ia mengandungi vitamin lengkap & minyak serta herba untuk mandian semasa tempoh berpantang. EMBUN Tanamera hanya khas di Shaklee sahaja, tiada di Tanamera..

Ibu hamil pasti ingingkan vitamin yang cukup semasa hamil dan pastinya ibu hamil mengalami stretch mark serta lenguh-lenguh badan.

Dengan adanya Embun Relaxing Magnesium Gel & Smooth Tummy Oil ia dapat membantu ibu hamil lebih berkeyakinan mengharungi proses hamil yang penuh cabaran.

Embun Relaxing Magnesium Gel:

•Mencegah kekejangan otot
•Meningkatkan kualiti tidur
•Mengurangkan tekanan

Embun Smooth Tummy Oil:

•Mengurangkan tanda & regangan selulit
•Melancarkan peredaran darah
•Merangsang penghasilan kolagen

Khas Semasa berpantang pula, Embun Warming Herbal Bath & Feminine Wash

Warming Herbal Bath:

•Melancarkan peredaran darah
•Melegakan sakit otot & sendi
•Memanaskan badan & mencegah angin

Feminine Wash:

•Mengurangkan pembengkakan luka bersalin
•Mengecutkan tisu pada bahagian intim
•Membantu mengetatkan otot rahim

Vitamin Shaklee pula membantu wanita hamil & berpantang mendapat nutrisi secukupnya semasa hamil & berpantang. Dengan set ini, anda layak mendapat:

  • Keahlian percuma bernilai RM35.00
  • Percuma postage
  • Percuma Beg Dedaun Hijau

SET MAMA SHAKLEE X EMBUN TANAMERA DAH TIBA!

Tadaaa!!! Inilah set terbaru yang nak announce. Set ni Shaklee collab dengan Tanamera! Untuk ibu mengandung ada. Yang ibu bersalin & dalam pantang pun ada. OMG.. inilah combination yunk ambil masa dalam pantang dulu.. mengandung xdak masalah, dalam pantang pun cergas macam xpantang????

Tapi this one is even better! Sebab Shaklee sendiri ada bersama² dengan Tanamera untuk formulate produk EMBUN ni. Kalau korang nak tau, it took 2 years untuk Shaklee betul² puas hati dengan formulation ni tauu. So that ianya betul² berkualiti, berkesan & tak beri sebarang adverse effect kepada pengguna.

You know Shaklee punya standard macam manalahkann.. mana boleh ujian 2-3 bulan dah settle. Banyak checklist yang dorang kena patuhi untuk Shaklee standard. And the best part is, produk EMBUN ni TAK ADA dalam mana2 platform kecuali di Shaklee. Termasuklah di Tanamera sendiri. Sebab mereka keluarkan EMBUN ni khas untuk Shaklee SAHAJA.

So mommies semua.. boleh mula dapatkan Set Mama x Embun ni sekarang okeh! Boleh whatsapp atau DM terus untuk order ya! Free membership & delivery + Free Bag Dedaun yang super gorgeous yang boleh jadi Hospital Bag atau Mommy Bag yang stylo you alls! ????

Memang suka pakai bag daun tu. And I wear it proudly! Sebab cantikkk! And of course I carry the Shaklee name with pride too! Hahaha..satisfied and proud user cemtulah ????

 SET EMBUN VIRAL

Baca betul2 – EMBUN – bukan tembun ????

Mengandungi tanamera EMBUN dan produk shaklee. Bagus untuk masalah

  • utk masalah selulit, stretchmark, baiki peredaran darah & tingkatkan penghasilan kolagen utk kulit yg elastik
  • mengelakkan kekejangan otot, membantu membaiki kualiti tidur, mengurangkan stress
  • meningkatkan tenaga, kulit & rambut lebih cantik, sgt penting utk ibu hamil

Siapa yg disarankan menggunakan set Embun ni:

  • ibu-ibu hamil
  • ahli sukan
  • orang yg kuat bekerja
  • org yg aktif
  • org yg selalu stress

IBU HAMIL wajib ambil tau! Setiap pembelian dapat 【F】【R】【E】【E】beg d’daun eksklusif. Terus boleh pack untuk hospital. Jom dapatkan sekarang. Anda akan dimasukkan ke group eksklusif utk EMBUN.

Set Hamil Shaklee Ibu Anak Sihat

Kesihatan menyeluruh dan juga pemakanan seorang ibu boleh memberi kesan besar terhadap perkembangan dan pembesaran bayi dalam kandungan.
Mengapa nutrien untuk ibu hamil itu penting ?

  • Untuk kesihatan ibu yang berupaya mengandung hingga bayi lahir.
  • Perkembangan bayi yang sihat.
  • Kelahiran tanpa komplikasi.
  • Proses pemulihan cepat ketika pantang.

Jom kita lihat apa yang ada dalam Set Hamil Shaklee.

Vitalea

sejenis multivitamin dan mineral lengkap yang juga mengandungi zat besi. Kebaikan set mengandung Shaklee ialah membantu masalah bacaan HB rendah yang boleh membawa kepada anemia di kalangan ibu mengandung. Jika HB sentiasa rendah mungkin boleh menyebabkan komplikasi ketika melahirkan bayi.

B-Complex

mencegah penyakit deabetes ketika hamil. Berperanan untuk menukarkan gula dalam makanan kepada tenaga. Juga mengandungi asid folik yang elok untuk perkembangan saraf bayi. Ibu-ibu hamil yang sentiasa tertekan dengan kerja rumah dan pejabat juga boleh ambil B Complex kerana ianya vitamin anti-stress.

Vitamin C

membantu menguatkan sistem immune badan.Ibu-ibu yang sedang hamil kena jaga kesihatan serta mencegah diri daripada dijangkiti penyakit. Kalau ibu hamil jatuh sakit, susah hendak mendapatkan ubat yang bersesuaian ketika hamil. Ianya juga membantu pertumbuhan sel-sel otot dan tulang bayi. Vitamin C yang banyak juga menggalakkan pertumbuhan kolagen, membantu ibu hamil kekal cantik, mempunyai skin yang berseri serta tidak kusam semasa mengandung.

Ostematrix

membantu mengatasi masalah sakit-sakit otot, pinggang serta sengal-sengal badan ketika hamil. Masalah buasir serta sembelit ketika hamil juga dapat diatasi dengan mengamalkan Ostematrix sebelum tidur. Ostematrix ini ialah bekalan kaslium dengan vitamin D yang membantu juga ibu-ibu untuk tidur lena dan berkualiti sepanjang malam supaya kekal segar keesokan harinya. Selain itu, jika mengalami msalah tekanan darah tinggi atau rendah, Ostematrix dapat membantu untuk mencegah masalah ini berulang.

ESP

membantu meningkatkan pertumbuhan sel-sel otot dan tulang bayi. Ianya juga membantu mengawal paras kolesterol ibu-ibu hamil. Paras G.I yang rendah sesuai diamalkn oleh ibu hamil diabetes kerana memberikan rasa kenyang yang lebih lama serta membekalkan tenaga berpanjangan untuk ibu-ibu.

Omega Guard

penting untuk perkembangan sel-sel otak bayi. Dengan amalkan Omega Guard setiap hari berat ibu hamil dapat dikawal. Kepada ibu-ibu yang menaglami peningkatan berat badan secara mendadak boleh cuba amalkan Omega Guard bermula dari trimester kedua bagi membantu mengawal berat badan.

Kenapa Omega Untuk Ibu Hamil Penting ?

1. Elak bayi pramatang

Ibu hamil akan kekurangan asid lemak omega di dalam badan kerana ianya digunakan oleh bayi mendapat cukup omega-3 asid lemak DHA semasa hamil mengurangkan risiko kelahiran pramatang dan berat kelahiran yang rendah. Ini dari satu kajian baru diterbitkan dalam isu April di American Journal of Clinical Nutrition.

Anda mungkin sudah tahu bahawa ia adalah penting untuk mendapatkan cukup DHA – lemak yang hebat dikenali untuk meningkatkan kuasa otak bayi – semasa mengandung. Tetapi sekarang, ahli-ahli sains telah menemui bahawa Omega-3 lemak melakukan lebih daripada sekadar bekerja pada anda bayi-to-be yang otak. Double-blind kajian rawak dikawal dari Universiti Kansas mendapati bahawa pengambilan yang mencukupi DHA sebenarnya boleh membantu mengurangkan risiko kelahiran pramatang – dan itulah sebab lebih untuk memastikan anda mendapat cukup makanan tambahan ini super apabila anda menjangkakan

2. Mengurangkan risiko preeclampsia

Preeclampsia adalah gabungan berbahaya tekanan darah tinggi dan terlalu banyak protein dalam air kencing yang boleh berlaku di kalangan wanita hamil selepas minggu ke-20 kehamilan. Ia boleh terdiri daripada ringan hingga teruk dan sering terjadi secara tiba-tiba.

Preeclampsia memberi kesan 5-8% wanita hamil dan kanak-kanak yang belum lahir . Ia merupakan punca utama kematian ibu di seluruh dunia. Jika tidak dirawat, preeclampsia boleh memburukkan lagi menjadi eklampsia, satu keadaan yang menyebabkan sawan dan boleh membawa maut. Minyak ikan, kaya dengan omega-3 asid lemak poli tak tepu, yang dikenali untuk mengurangkan platelet dan leukocyte kereaktifan; ia juga boleh mengurangkan tekanan darah.

3. Perkembangan Saraf dan Penglihatan Bayi

“Kepekatan DHA dalam tali pusat adalah petunjuk yang baik pendedahan antara rahim untuk omega-3 semasa trimester terakhir kehamilan, tempoh penting bagi pembangunan photoreceptors retina dan neuron. Sebab itu omega untuk ibu hamil ini sangat bagus untuk ibu dan bayi.

4. Perkembangan motor skill otak bayi

3 bulan terakhir kehamilan dan 3 tahun pertama kehidupan selepas bersalin yang paling penting untuk perkembangan otak. Kesihatan dan status pemakanan ibu semasa mengandung mempunyai kesan yang besar ke atas perkembangan otak semasa hayat janin. Saiz otak bayi ketika lahir adalah hampir 70% daripada saiz dewasa otak tetapi berat badannya hanya 5% daripada orang dewasa. DHA membantu meningkatkan kepintaran otak, mata, dan sistem saraf utama iaitu penting untuk ibu mengandung, bayi dalam kandungan dan ibu yang sedang menyusu. Ia juga amat berguna kepada kanak-kanak yang mempunyai masalah di dalam pembelajaran.

sumber: ainulmustafa.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *