paha besar

Seksi Sangat Paha Besar ? Hoo, bila sebut pasal paha besar ini, ish ish ish, mesti teringat artis itu ini dan itu. Belum lagi cerita pasal bentuk badan besar, yang sudah semestinya jadi mimpi ngeri wanita yang pentingkan kecantikan. Ada yang kata bagus dan ada yang kata tak. Jadi seksi sangat paha besar ?

Seksi oh Seksi

bila sebut pasal seksi ke cantik ke apa ke, sebenarnya dah lain, dah jadi subjektif, sebab ada je orang suka perempuan berisi, gemuk. itu belum kita lagi, paha besar, punggung besar, ada yang kata cantik dan sebagainya. Jadi ada juga tak suka paha besar, seluar susah pakai, suka kurus, nak jadi model, macam macam lah ye ragam manusia nih.

Sihat Ke ?

Ada beberapa penyelidikan, katanya paha besar, punggung besar, adalah sihat, berbanding dengan perut besar, kalau perut besar tuh, memang tak sihat. Hoo, macam mana nak cerita, tapi boleh google dan baca sendiri, beberapa kajian menunjukkan perempuan punggung besar, kurang risiko diabetes.

Tips Nak Kecilkan Paha

Oklah, sebenarnya, bila banyak baca dan mengkaji, ada beberapa perkara kenapa ramai yang ada paha besar dan sebagainya. Takpalah, tapi kali ini, tips yang nak beri ini, memang sesuai untuk korang pakai ok.

  1. Metabolisme – bila sebut pasal metabolisme ni, tengok gambar di atas, memang sebenarnya bila sebut pasal senaman, metabolisme paha memang susah, jadi kena tingkatkan metabolisme setinggi yang boleh untuk membakar bahagian paha.
  2. Senaman selalu – oklah, selalulah senaman, rajin-rajin jalan kaki, cuba elakkan senaman yang boleh membesarkan paha, macam berbasikal, hooo, memang confirm boleh paha besar
  3. Jaga Makan – makan pun kena jaga dengan betul, jadi rajin rajin ambil supplemen, atau makanan tambahan yang bersesuaian dengan badan. ok ?

Masalah Wanita Paha Besar ?

Wanita ni kalau dh jadi mak-mak selalunya akan meningkat kesuburan lemaknya. Banyaklah pakaian yang dah tak boleh nak pakai. Pinggang kecil aje tapi nak sarung seluar pun sangkut kat peha.

Bila badan dah naik ni dia akan bagi kesan pada psikologi kita. Penampilan dah tak segak mulalah rasa tak tak yakin dengan diri sendiri. Masa berjalan peha pun bergesel sesama sendiri.

Hormon juga jadi tak stabil bila berat badan naik tau..yang bahaya hormon insulin akan membawa kepada diabetes / kencing manis.

Okey..kena tau dulu apa sebabnya peha kita makin berisi dengan Lemak Tepu tu.
Berdasarkan pemerhatian kepada hanpir 5000 orang yang mengalami masalah ini mereka berkongsi TABIAT PEMAKAN yang sama. Antaranya;

1. Suka minum minuman bergula seperti teh tarik, coffee dan seangkatannya.
2. Suka makan ayam khususnya bahagian kepak/wing dan peha/drumstick
3. Suka makan makanan ringan/ snek seperti kacang, kerepek dll.
4. Suka makan produk tenusu.

Senarai makanan di atas semuanya telah MERACUNI kita dan membuatkan kita KETAGIH kan? Jadi BUKAN MUDAH untuk atasi ketagihannya! Insya Allah kami boleh membantu.

Jadi untuk dapatkan bentuk peha yang ideal anda perlu baiki pola pemakan supaya karbo dan gula berlebihan tidak ditukar menjadi lemak yang akan menompok di peha, pipi dan lengan anda!

Tips Makanan Untuk Kecilkan Peha; Mesti buat tumpuan kepada 2 perkara iaitu MAKANAN dan SENAMAN

1. Tinggalkan minuman bergula semasa sarapan. Tetapi boleh ambil ketika petang dengan kadar gula yg minimum jika masih belum mampu tinggalkan sepenuhnya.

2. Elakkan makan ayam, jika masih belum mampu makan bahagian dada sahaja. Sebaiknya tukar menu dengan cuba makan ikan kerana ikan mengandungi Omega3 yang membantu menyingkirkan lemak tepu.

Senaman

1. Wall sit
Senaman ini selama 3 minit menyamai kesan jogging sejauh 5 km kepada peha anda.
Bersandar ke dinding dengan badan yang tegak lurus manakala bengkokkan kaki 90 darjah.

2. Side leg raise
Mengangkat kaki sebelah ke arah tepi dan ke atas akan memberikan kesan kepada pinggul agar lebih kemas dan padat. Angkat kaki sebanyak 30 kali bagi kiri dan kanan

https://youtu.be/X7DS9JDQX4E

MASALAH PERUT BUNCIT, LENGAN SADO, PEHA BESAR JOM SETELKAN DENGAN CINCH!

Cinch Shake ada satu bahan utama yang dipanggil LEUCINE.

Apa manfaat LEUCINE nie?

Membantu pertumbuhan otot Sintesis protein, pembaharuan & Perbaikan sel
Mengawal metabolisma

BAGAIMANA LEUCINE BEKERJA?

Leucine akan mengekalkan kekuatan otot kita, selepas kita berlapar, diet, ataupun lepas kita bersenam

APAKAH MANFAAT LEUCINE DALAM CINCH SHAKE SHAKLEE?

? Mengatur Gula Darah: Leucine mudah dipecah dan diolah menjadi glukosa. Hal ini akan membantu badan kita mengatur kadar gula dalam darah

? Membakar Lemak Visceral: Visceral fat atau lemak perut merupakan lapisan lemak paling dalam pada badan kita Dan susah disingkirkan. Leucine yang mengandungi jumlah asid amino yang tinggi dapat membantu anda membakar lemak visceral.

? Meningkatkan Energy: Leucine membantu metabolisme tubuh badan kita supaya berfungsi dengan lebih efisien dan seterusnya dapat meningkatkan level tenaga kita semasa waktu puasa.

? Meningkatkan Produksi Otot Baru: Jika korang berusaha membentuk otot tanpa lemak, suplemen seperti leucine adalah penyelesaiannya

? Badan lebih solid dan tidak menggeleber: Okay biasa orang yang mengalami perubahan daripada gemuk ke kurus akan mengalami masalah perut or otot-otot menggeleber betul tak? Haaa inilah fungsi utama Cinch Shake ni, ia bantu badan kita BINA OTOT DAN SOLIDKAN SHAPE KITA! Haaa suka latuuu!

? Memberikan tenaga segera dan berpanjangan: Yes of course. Cinch Shake lagi-lagi lah buat perut kita tahan tak makan and jangka masa bertahan tu lebih lama tau.

SO CINCH nie memang sesuailah untuk korang nak nak kecilkan part mengeleber tu

Cinch Tea Elak Perut Buncit

Cinch Tea Elak Perut Buncit

Sejak duduk rumah ni asyik melahap je? sampaikan peerutt ni pun naik bunc1t? seksi sangat paha besar ?

K mari sis risah kenal kn tea yg mampu buat anda terpesona?

Apa itu Cinch Energy Tea Mix?

?? Cinch Energy Tea Mix adalah hasil adunan dari pelbagai jenis teh terpilih yang tinggi khasiatnya seperti Matcha Green Tea, Red Tea Extract, White Tea dan Rooibos Red Tea.

?? Psst! Cinch Energy Tea Mix ini sebenarnya sesuai untuk semua golongan. Tidak terhad untuk mereka yang berdiet sahaja.

?? Manfaat Cinch Tea Mix
Bantu tingkatkan metabolism badan & bakar kal0ri ( turunkan ber.at ba.dan dengan cepat )

?? Membakar le.mak berlebihan dalam 0rgan

 Bantu det0x tubuh
 Boleh dibancuh panas dan sejuk
 Bantu kurangkan rasa lemau badan dan mengantuk
 Mengandungi Polifenol yang menghalang s.el-s.el badan r0sak oleh radikal bebas
 Bantu cergaskan badan & memberi tenaga berpanjangan
 Sangat disyorkan untuk sesiapa yang rajin bersenam & w0rk0ut
Tinggi anti0ksida & melambatkan penuaan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *