REVERSE AGING STYLE IREACH ? Masa saya nak kurus dulu, tak semua tahu, rahsia pohon cemara. Ada beberapa orang je tahu. Yang ajar banyak bagi tips ialah master Lyna Noh dan master Zainul Anuar .

Boleh kata setiap hari saya Ainul Mustafa akan share progress dengan mereka. Saya jatuh pengsan darah tinggi pun depa tahu dulu sebelum berani nak reveal.

Alhamdulillah, sampai sekarang menten. Harini kita akan mengenang masa tua, kerana kami menikmati masa MUDA yang indah dengan SHAKLEE.

Bagaimana Nak Reverse Aging Style Ireach Shaklee ?

Ramai tanya saya kami macam mana kami boleh kurus, bukan sahaja kurus,malah menten kurus. Nak jadi penambah perisa, saya selalu cakap yang ramai kata saya abang Arreessa. Itu belum lagi cerita yang saya kena panggil “Abang Tingkatan Berapa ? ” . Terpaksalah saya bangga dengan diri sendiri.

Ok, takpa kali ini saya nak share beberapa tips yang penting. Kalau korang follow, dan join kami, insyaallah berjaya. Tapi kena sabar dan kerja kuat. Ok jom kita listkan apa yang patut korang buat kalau nak power hensem macam saya.

  1. DIET
  2. EXERCISE
  3. INTERMITTENT FASTING
  4. SHAKLEE
reverse aging style ireach makan sayur banyak

1. Diet Style Ireach Boleh Reverse Aging ?

Diet kami ini sebenarnya senang sahaja. Dulu saya masa nak kurus, saya banyak puasa. Ok itu saya akan cerita pasal IF nanti. Tapi nak kata sekarang kami lebih suka Plant Based Diet. Makan benda yang halalan thoyiban.

Nak cerita thoyiban ni ialah makanan yang Allah cipta dari tanah. Dia memang berkhasiat. Lepas tuh thoyiban ni dekat maksudnya dengan thobib. Jadinya thoyiban ini juga ada kuasa pemulihan dan penyembuhan yang bagus.

Macam shaklee pun dari tumbuhan . Jadi tak bolehlah kata tak makan sayur dan buah. Banyak phytonutrient yang kita akan dapat dari pelbagai tumbuhan. Ayam daging ikan telur boleh makan sikit sikit.

https://youtu.be/mDRK9tWuAQU

2. Exercise Wajib Ke ?

Kalau nak badan sihat cergas body tone cantik ada muscle, wajib exercise. Tapi macam kami sebenarnya lebih suka bergerak buat kerja. Macam saya lebih suka angkat sampah berbanding angkat barang dalamgym.

Saya suka buat kerja yang mendatangkan hasil. Kalau ikut macam buruh kasar,body mereka solid gila sebab kerja. Saya suka buat kerja, dan dapat body cantik hasil dari kerja tersebut. Macam kami suka bersihkan pantai. Anak dapat main, kami berjalan kaki dan angkat sampah yang berat.

kurus shaklee style joe labu

3. Intermittent Fasting Puasa Kawal Selera Makan

Apa yang best pasal IF nih ? Sebenarnya saya betul betul berjaya kurus dengan teknik IF nih. Saya bermula dengan islamic IF, ataupun PUASA. Puasa tak minum air , tak makan nih ada kelebihannya. Kesan air tuh sendiri sebenarnya boleh mendatangkan rasa lapar kerana pelepasan asid perut.

Saya sendiri sampai sekarang suka buat hybrid IF dan PUASA. Dry fasting, IF tak minum air nih bagus. Jadi buat masa sekarang sebelum nak tunggu puasa ramadan, saya kena berlatih. Takut nanti kena simptom withdrawal sugar yang teruk.

Pentingnya Diet nih, akan menentukan kejayaan puasa kita. Pengalaman saya, kalau makan tak elok, masa nak puasa sunat mesti akan rasa sakit kepala, mengantuk dan sebagainya. Konsepnya mudah, badan ibarat kereta. Kereta yang bagus bila boleh pergi jauh dengan minyak yang sedikit. Begitulah sepatutnya badan kita.

4. Shaklee Atasi Kelompongan Nutrisi Reverse Aging ?

Apapun kalau tak makan shaklee, kita akan ada masalah lain. Ada orang boleh kurus, tapi badan muka akan nampak tua. Rambut pula gugur, kulit menggelebeh. Bila kita ambil shaklee, ada banyak manfaatnya. Antara produk kurus yang wajib ialah:

omega guard shaklee

1. Omega Guard

  • Minyak ikan omega 3 berfungsi membantu pembakaran lemak termendap. Sebab itu kalau Lecithin dan Omega digabungkan, proses untuk kurus dan turunkan berat badan lebih cepat dan berkesan
  • Membantu membakar lemak yang telah lama dan degil dalam tubuh seperti yang berada di bawah kulit, dalam salur darah, lemak yang menyelaputi organ
  • Membantu meningkatkan paras hormon Leptin, iaitu sejenis hormon yang mengawal selera makan. Hormon Leptin juga meningkatkan metabolisme tubuh sekaligus membantu tubuh membakar lemak dengan lebih cepat. Makin rendah tahap Leptin, makin cepat kita rasa lapar.
  • Minyak ikan mengandungi asid docosahexaenoic asid lemak omega-3, atau DHA, dan asid eicosapentaenoic, atau EPA, yang mungkin mengurangkan selera makan pada subjek yang berlebihan berat badan dan gemuk, menurut kajian yang dilakukan oleh penyelidik dari University of Navarra di Sepanyol
  • Pengambilan Omega 3 merangsang sensitiviti insulin dalam darah. Lebih sensitif sel-sel tubuh kepada insulin, lebih sukar untuk lemak disimpan. Apabila kadar insulin rendah pembakaran lemak akan berlaku. Insulin rendah juga bantu kawal gula. Gula berlebihan menyebabkan kita sukar untuk turunkan berat badan
  • Lagi berkesan apabila pengambilan minyak ikan omega 3 disertakan lebih banyak senaman kerana ia akan menyebabkan pembakaran lemak lebih pantas dan berkesan. Omega 3 yang di ambil sebelum bersenam akan meningkatkan pengaliran darah ke otot-otot. Sekaligus menyebabkan kadar metabolisma meningkat, kesannya lebih banyak kalori terbakar. Hasilnya berat badan pun berkurangan.

2. Herb Lax

  • Merangsang pergerakan usus untuk melancarkan proses perkumuhan semula jadi tubuh.
  • Membersihkan najis yang tersekat dan tersimpan lama dalam tubuh
  • Merangsang usus untuk mempercepatkan proses pembersihan secara lembut
  • Membantu masalah sembelit
  • Mengempiskan perut
  • Melawaskan pembuangan air besar.
  • Membantu masalah tidak hadam dan pergerakan usus yang tidak sihat.
  • Membantu menyingkirkan toksin dalam usus termasuk lemak dan lender yang melekat di dinding usus dan sangat diperlukan untuk proses detox
  • Membersihkan usus secara keseluruhan
esp is a supplement

3. ESP

  • Diet yang sihat – ESP Shaklee berasaskan protein tumbuhan iaitu kacang soya Non Gmo yang lengkap dengan 9 jenis asid amino perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh .  ESP Shaklee dikenali sebagai diet yang sihat kerana kaya dengan protein, bebas lemak, bebas kolesterol, dan kaya dengan kalsium
  • Mengenyangkan – ESP Shaklee mempunyai indeks glisemik (GI) yang rendah iaitu 39. Kajian menunjukkan makanan yang mempunyai gi dapat mengurangkan rasa lapar dan memberikan rasa rasa kenyang yang lebih lama dan membantut menurunkan berat badan dan mengawal selera makan. Selain itu, ia juga membantu paras gula darah kekal stabil, membantu mengekalkan tenaga, dan mengekalkan kesihatan jangka panjang Protein lebih mengenyangkan daripada mana-mana karbohidrat atau lemak.
  • Membantu membina otot – Protein membantu pembentukan dan pembinaan otot. Otot membakar kalori, lebih banyak otot yang dimiliki, maka lebih banyak kalori tubuh dibakar. Dengan pengambilan protein secara konsisten, badan dilatih untuk membakar kalori secara berterusan dan meningkatkan metabolism dan pembakaran lemak. Lebih efektif apabila pengambilan protein digabungkan dengan senaman
Air Sahur Perasa Chocolate

4. Cinch Shakes

  • Cinch shaklee sesuai sangat bagi sesiapa nak diet dan kuruskan badan. Cinch shake ni lengkap dengan segala protein.
  • Cinch Shake mengandungi formula istimewa iaitu leucine. Leucine adalah sejenis asid amino penting. Fungsi leucine adalah menjaga jisim otot. Leucine bertanggungjawab untuk pertumbuhan otot dan mengekalkan pertumbuhan otot. Otot yang sihat membantu dalam pembakaran kalori.
  • Tubuh manusia tidak dapat menghasilkan leucine, jadi, ia mesti diperolehi dari sumber makanan yang lain. Penyelidikan telah menunjukkan bahawa leucine bermanfaat dalam:
  • Menggalakkan pengeluaran otot.
  • Menyokong pertumbuhan otot tanpa lemak.
  • Menyokong pemulihan otot.
  •  Mengurangkan keletihan otot selepas bersenam.
  • Untuk dapatkan bentuk tubuh badan yang cantik, pengambilan diet harian yang mengandungi leucine sangat penting kerana setelah kehilangan berat dan lemak, leucine akan memastikan otot badan tidak jatuh dan menggeleber. Tugas leucine adalah membina otot semasa penurunan berat badan berlaku.

5. DTX Complex

  • DTX merupakan salah satu produk utama di dalam SET DETOX SHAKLEE. Kak Fana dah terangkan tadi fungsi DTX adalah untuk detox bahagian hati dan bahan-bahan yang digunakan di dalam DTX.
  • Bagi korang yang nak kurus, benda pertama yang korang kena buat adalah buang toksin dalam badan dahulu kerana bila toksin masih ada di dalam badan, berat korang akan jadi macam YO-YO. Kejap naik kejap turun.
  • DTX complex membantu untuk korang buang segala toksin yang berkumpul di bahagian hati dan secara tak langsung berat badan korang akan lebih mudah turun dan susah nak naik.
  • Selain itu, DTX juga membantu mereka yang nak cantik. Toksin dalam badan menjadi punca kulit kelihatan kusan dan tak bermaya. Korang makan la apa-apa suppliment atau skincare terbaik pun tapi kalau toksin dalam badan banyak, produk yang korang guna tu berkemungkinan besar takda kesan tu tinggi.
  • Bahan-bahan yang digunakan di dalam DTX complex kebanyakkannya sangat tinggi dengan kandungan antioksida di mana seperti yang kita tahu makanan yang tinggi dengan antioksidan mampu jadikan kulit kita lebih cantik.

Reverse Aging Style Ireach Mudah Konsisten ?

Tips mudah ni sebenarnya anda boleh follow. Kalau rasa nak kurus, nak sihat, nak kelihatan muda, wajib hubungi kami sekarang. Jom kita SIHAT dan MUDA !!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *