protein shake

Protein ESP Cinch Shaklee ? Berikut adalah beberapa persoalan yang telah saya suarakan, dan hasilnya sebegini. Ada juga beberapa penyumbang kepada jawapan dan diskusi tentang protein, esp dan cinch shake shaklee . Untuk mengetahui dengan lebih lanjut, boleh terus hubungi kami untuk bantuan lanjut tentang soalan-soalan yang akan saya kemukakan dibawah ini.

7 soalan mengenai PROTEIN ESP CINCH SHAKLEE

1) LEUCINE untuk penyusuan ibu

Kalau kita refer link dibawah

http://www.livestrong.com/article/474854-the-best-protein-supplements-while-breast-feeding/

ibu menyusukan anak perlukan sembilan sumber acid amino utama yang tidak dihasilkan oleh tubuh kita, histidine, isoleucine, leucine, lysine, methionine, phenylalanine, threonine, tryptophan dan valine.

2) Berkenaan protin supplement.

Article from University of michigan medical school – kalau nak ambil protein supplement, kena pastikan ia mengandungi kesemua 9 nutrient penting amino acid dan kesemua 9 komponen ni tidak dihasilkan oleh tubuh. Dan kesemua sembilan ni mmg ada listed kat ESP, termasuklah leucine.

3) 3 asid amino penting untuk protin susu 

dari website lain – (google book): protein susu dihasilkan oleh asid amino di dalam darah. 3 yg paling penting ialah – leucine, valine & threonine. 

4) Kajian terhadap pengambilan LEUCINE daripada sciencedirect (abstract shj) 

kajian menunjukkan tikus yang diberikan diet yang tinggi dengan leucine mengalami penurunan berat badan, penghasilan susu badan yang lebih tinggi dan pertambahan berat badan yang ketara kat anak2 tikus tu.

5) Bagaimana LEUCINE membantu mengurangkan berat badan ?

Level Leucine dlm Cinch rangsang sintesis protein otot utk kekalkan otot mase kite kurangkn berat drpd lemak .LEUCINE leucine ni kalau diambil berasingan (mmg ada suplement leucine shj) ia digunakan untuk atlit bina badan.

6) Kandungan LEUCINE dalam CINCH

Sesetengah mengatakan Leucine dlm Cinch lebih tggi drpd ESP. Walaubagaimanapun, kandungan leucine dalam CINCH sebenarnya dirahsiakan oleh SHAKLEE. Ini salah satu sebab untuk menunjukkan CINCH ialah satu produk yang sangat istimewa berbanding produk lain

https://cinchclub.com/phpBB2/viewtopic.php?t=1660&view=next

7) Bolehkah ESP boleh gantikan CINCH untuk program penurunan berat badan ?

ESP tidak boleh gantikan Cinch sebenarnye utk program penurunan berat sebab: Mengikut forum ni, https://cinchclub.com/phpBB2/viewtopic.php?t=1660&view=next

i) ESP ni produk yg bagus la utk sumber protein biologikal yg tggi dan sihat tapi xsesuai gantikan Cinch sebab ESP xdpt bg cukup kalori,protein,fiber,vitamin & mineral pe serving yg sesuai utk pengurgan berat badan

ii)berbanding dengan CINCH, ESP ni xde ujian klinikal utk penurunan berat badan.

sumber: cinchclun.com-yg tulis ni Pamela Manning, Snr health Sc. mnger, Shaklee Corp.

Terima kasih kepada penyumbang, CerryMamafaiz, yatie mellon, enny ucop, dan rakan rakan. Rugi kalau tak join business shaklee ini.

protein esp cinch shaklee

Asal usul protein dan mengapa ia penting kepada manusia

Protein sebenarnya mendapat nama daripada perkataan “protos”. Protos adalah bahasa Yunani yang bermaksud “yang paling utama”. 

Ia adalah gabungan dari asid amino. Ia mempunyai peranan yang sangat penting untuk struktur dan fungsi semua makhluk hidup termasuk kita sebagai manusia. 

Protein penting untuk tulang, sendi, sistem imun, antibodi, keseimbangan hormon, 

Kita sangat perlukan protein kerana sumber amino asid yang ada di dalamnya. Namun, tahukah anda, tubuh kita tidak mampu menghasilkan sendiri amino asid yang penting itu. Justeru itu, kita WAJIB dapatkan sumber amino asid dari sumber luar. 

Turunkan Berat Badan Lebih Pantas Dengan Bantuan Protein (Leucine) dan Resveratrol

Assalamualaikum wbt. Jom kenali Cinch shake dan vivix shaklee! sempena promosi Cinch shake choc n cafe latte, beli 3 free 1 bulan Arpil ini.

Apa yang sangat istimewa dengan Cinch shake yang dirumus khas buat
kuruskan badan? adakah anda berminat nak tahu.? antara faktor penting
untuk berjaya kurus dengan efektif ialah faktor elmu. Jom kayakan diri
dengan elmu, anda tidak akan rugi smile emoticon
Antara bahan penting dalam Cinch shake berdasarkan penemuan saintifik terbaru ialah Leucine.
Apakah leucine?

leucine adalah salah satu amino acid perlu ( kumpulan protein) yg
sangat penting untuk badan kita. Badan kita tak mampu hasilkan jadi kita
perlu dapatkan dari sumber makanan.

Apakah antara fungsi Leucine?

Ia berfungsi untuk memulakan pembinaan sel dalam otot kita(muscle synthesis)
Smlm review in latest article (in 2012) yg sgt detail pasal leucine. Secara ringkas:
Leucine
1. Penting dan perlu ada untuk memulakan proses muscle synthesis, (proses pembinaan otot)

2. Ia juga merangsang Fat loss at cellular level..Maknanya ia
menyebabkan kehilangan lemak dan penurunan berat yg disebabkan oleh Fat
loss
3. Ia Meningkatkan metabolisma untuk membolehkan badan
membakar lebih banyak calori. Lebih banyak kalori yg dibakar lebih
cepat proses hilang lemak berlaku
4. Bila leucine diambil sekaligus dgn resveratrol dlm kuantiti sedikit, semua proses yg di atas akan jauh lebih effective,
Tahu tak resveratrol tu ialah komponen penting dalam vivix?
Maknanya

Orang yg amalkan Cinch shake dan vivix secara konsisten sepatutnya akan lebih mudah achive Fat loss bila combine dgn (diet) calori rendah dan Exercise!!

Dapatkan Cinch shake harini : Cepat-cepat ! Don’t miss this month’s promo . Sgt murah . Bulan Ini sahaja untung berganda. Tips GST (beli semasa promo)

Energizing Soy Protein Shaklee

Energizing Soy Protein Shaklee
Kenapa ESP Shaklee terbaik?
– Soy protein berkualiti tinggi yang diproses dengan air, bukan alkohol
– Bebas risiko kanser
– Halal dan mendapat kelulusan KKM
– Diuji secara klinikal dan selamat.

Apa risiko kalau kurang protein?

  • Anemia iaitu kekurangan darah atau oksigen dalam darah
  • Penyakit buah pinggang dan hati
  • Ulser perut dan usus
  • Tekanan dan kandungan gula darah yang rendah
  • Kolesterol tinggi
  • Luka yang lambat sembuh
  • Kurang ketahanan badan terhadap jangkitan
  • Penglihatan yang kurang baik
  • Rasa lesu dan lemah
  • Pengaliran darah yang tidak lancar
  • Kandungan air yang tinggi dalam tisu badan
  • Terencat akal

Kelebihan ESP Shaklee

  • Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism) iaitu protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya. Ia disahkan melalui Identity Preservation Program yang memastikan soya yang digunakan dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.
  • diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia atau alkohol) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.
  • mengandungi semua asid amino yang diperlukan oleh tubuh bagi mengekalkan tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan sendiri oleh tubuh.
  • membekalkan tenaga dan membantu membina dan perbaiki tisu badan yang rosak
  • setiap hidangan menyediakan 14gm protein soya semulajadi untuk kesihatan jantung
  • menyediakan 50% daripada Nilai Harian kalsium dalam setiap hidangan untuk menyokong tulang yang kuat
  • mengandungi fitoestrogen untuk kesihatan prostat, payudara dan menopaus
  • indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah
  • tidak mengandungi kolesterol dan laktosa
  • tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna mahupun bahan pengawet.

Siapa yang perlukan protein?

Pelajar, pekerja atau individu dewasa – minum pada waktu pagi sebagai energy booster. Badan terasa bertenaga dan mengurangkan rasa lapar. Bagus untuk mereka yang ingin berdiet.
Baca testimoni berkenaan.

Ibu mengandung – untuk perkembangan fetus yang sihat juga sebagai persediaan penjagaan kulit selepas bersalin. Pernah kan tengok ibu yang lepas melahirkan ada stretch marks kat bahagian perut?

Wanita – untuk kecantikan dan keanjalan kulit. Mereka yang mempunyai bekas jerawat berwarna hitam adalah disebabkan oleh kekurangan protein untuk membina sel baru menggantikan sel mati yang berwarna hitam tersebut.
Baca testimoni berkenaan.

Ibu menyusu – menambah dan mengekalkan milk supply serta menaikkan berat badan baby secara sihat. ESP juga membantu menganjalkan payudara wanita terutama yang menyusukan anaknya. Semua ibu yang telah mencuba ESP mengakui kebenarannya. Payudara mudah rasa berat jika bayi lambat menyusu atau sesi perahan tertunda. Selain itu payudara tidak mudah lembik atau hilang keanjalan. Namun pengambilan yang konsisten membantu mendapatkan hasil yang terbaik.
Baca testimoni berkenaan.

Lelaki – melindungi dari sebarang penyakit kronik i.e heart, cancer etc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *