petua kurangkan darah tinggi

Petua Kurangkan Darah Tinggi ? Salam sejahtera semua, hari ini bila check balik blog boss saya ini, ramai je yang tanya, eh, apasal semua nak tahu pasal darah tinggi. Bahaya sangat ke ? Ada petua ke nak atasi masalah darah tinggi ? Hmmm, jom kita baca sikit pasal darah tinggi ini.

Bahaya Darah Tinggi

Semua orang tahu, bahaya darah tinggi, sekarang ini dah tak kira tua muda miskin kaya, semuanya kena darah tinggi, kecuali yang betul betul jaga badan jaga makan. Lagi bahaya bila boleh sampai kena penyakit strok, sakit jantung, dan kalau tak di jaga, ianya boleh sampai masuk IJN, terus kena buat pembedahan pintasan seperti yang terjadi kepada ayah kandung boss saya Puan +Ainul Mustafa .

Tekanan Darah Tinggi Semasa Mengandung

Oklah , yang ni agak berbeza sedikit , wanita yang mengandungkan anak, biasanya memang akan kena. Apa yang tak bestnya ialah ianya boleh  menyebabkan berat badan naik mendadak, walaupun berat baby tak naik. Itu yang bahaya itu, tapi nasib baik, ada beberapa tips baik yang dikongsikan oleh Puan Ainul sendiri di bawah

Tips Mengatasi Masalah Darah Tinggi

Dalam Blog ini ada je banyak tips yang saya kongsikan untuk ada, tapi paling penting sekali, ialah jaga berat badan, jaga makan, dan selalulah aktif bersukan keluarkan peluh. Memang tak dijangka sekarang ini zaman duduk depan komputer layan facebook, jadi tak sedar darah dah tinggi. Oklah, takpa, jom baca tips di bawah ini yang membantu

petua kurangkan darah tinggi

Cerita Ibu Ainul Yang Di Masukkan Ke HOSPITAL

Memang ini satu cerita lama yang dikongsikan oleh puan Ainul sendiri. Ibunya memang ada masalah darah tinggi, dari dulu lagi, memang badannya sentiasa tak bertenaga, pernah dengar jugak sampai tak larat nak solat. Sehinggakan suatu ketika, dimasukkan ke hospital kerana tekanan darah tinggi. Keluar hospital, tentu sahaja tekanan darah mungkin naik kembali, jadi kenalah ambil langkah penjagaan yang betul.

Ainul Hadiahkan VIVIX SHAKLEE 

Alhamdulillah, ibu Ainul balik dari hospital amalkan Vivix Shaklee, dan satu lagi vitamin kegemarannya ialah GLA COMPLEX. Selepas daripada tuh, memang nampak sentiasa sihat, tak macam dulu, boleh pulak jaga ayah Puan Ainul masa di IJN. Nak tahu apa yang bestnya pasal vivix ini, kena baca lagi artikel vivix di bawah, memang terbaik untuk warga veteran yang sukar nak telan ubat

Hadiahkan VIVIX Untuk Orang Yang Tersayang

Sebelum berlaku keadaan yang lebih teruk, ikhtiarlah dengan VIVIX Shaklee, berkat doa usaha tawakal, insyaallah masalah dapat dikurangkan, dipermudahkan seterusnya badan menjadi sihat. Jika berminat nak dapatkan Vivix, klik gambar di bawah untuk membuat pesanan secara online

darah tinggi kembali normal

Mengawal Darah Tinggi Dengan Set Detoks Shaklee

Darah tinggi sememangnya adalah petanda, ia, petanda badan kita tak berapa nak sihat. Darah tinggi menunjukkan salur darah kita banyak kolesterol, hahah, salur darah ini bila tak sihat, mulalah jantung kena pam sekuat-kuatnya. Jadi makin lama makin teruk, sampai boleh kena stroke, Oh tidak. 

Kawal Darah Tinggi

Sebenarnya nak senang, kalau nak rasa diri tuh sihat, kenalah kawal darah tinggi. Oh tapi sebenarnya nak kawal darah tinggi ini ada banyak faktor, lagi lagi orang yang  obesiti berat badan berlebihan, kenalah jaga. Punca punca  darah tinggi ini, saya ada tulis dulu, baik punya, korang boleh baca. tengok korang dekat faktor keberapa.  

Cara Kawal Darah Tinggi Paling Mudah ?

Nak kawal darah tinggi ? ye amalkan Detoks Sihat Shaklee. DSS, ye memang terbukti berkesan, dalam program ini korang akan diberikan jadual diet  yang best, selain itu, korang akan dapat Set Detoks Shaklee,  ramai dah buat, ramai berat badan turun, memang comel lotey yang turun berat badan ini, memang best, bila badan dah ringan. Paling penting, bila dah buat Detoks Shaklee, berat badan sukar nak naik, dan juga mudah nak turun balik.

Vivix untuk menurunkan darah tinggi

Macammana vivix bekerja? Resveratrol dalam vivix juga membantu menyelesaikan tekanan darah tinggi (hypertension) melalui beberapa mekanisme.

ia menurunkan keradangan sel ke dalam dinding pembuluh darah dan menaikkan kemampuan pembuluh darah tersebut untuk bertindakbalas dengan perubahan dalam tekanan darah.

Tambahan lagi, resveratrol sudah dikenalpasti baru-baru ini untuk menurunkan ketegangan pembuluh darah dan otot jantung yang menyebabkan hypertension berlaku.

Resveratrol juga bertindak didalam sel otak untuk menaikkan tekanan darah yang disebabkan oleh faktor pemakanan atau hormon.

Testimoni Terbaik VIVIX

Syukur Alhamdulillah, dengan pengambilan VIVIX yang konsisten, perubahan positif pada ibu beliau. Bacaan 200+ tak pernah turun sebelum ni. Kalau dulu asyik baring, termenung dan diam, kini dah boleh bergurau senda dengan cucu dan ayah. Paling penting tak terperap lagi dalam bilik.

Anda sayangkan ibubapa anda, hadiahkan mereka sebotol VIVIX untuk jaga kesihatan luaran dan dalaman. Penting untuk kesihatan mereka untuk jalani kehidupan di hari tua mereka. Bila mereka sihat, hati kita senang. Best, sebab ada anti aging, balik kampung tengok mak ayah nampak muda, diri sendiri pasti cemburu. petua kurangkan darah tinggi.

Vivix Shaklee Untuk Ayah Kurangkan Darah Tinggi

Kisah pengalaman ayah kepada Puan Hasniza

Ini bapak saya..Umurnya sudah menjangkau 63 tahun..badannya masih tegap dan fit. walaupun sudah bersara rutin hariannya terlalu sibuk..dilantik menjadi imam surau dan juga muazzin menuntut bapak utk sentiasa sihat dan kuat utk pergi ke surau setiap waktu solat.

Di antara waktu solat pula pasti ada saja aktiviti beliau…yg menjadi kegemaran adlh memotong rumput di kawasan masjid…kudratnya kuat mengalahkan kudrat sang muda.

Namun Allah mahu menduga bapak disahkan menghidap penyakitDARAH TINGGI..setiap hari bapak perlu makan ubat darah tinggi utk turunkn BP. Kini bapak amat berhati2 dlm diet sehariannya…gulai kari daging yg menjadi mknan favourite bapak sejak dulu tak boleh lagi dimakan.

Seminggu yg lalu kakak menghadiahkan VIVIX pada bapak untuk bantu bapak lebih sihat dan moga-moga tak perlu bergantung pada ubat darah tinggi lagi.

Semalam bapak hubungi aku. Berita gembira yang mampu buat aku tersenyum di bibir dan melompat kegirangan dalam hati.

Bacaan tekanan darah bapak 120/80. normal dan bagus. kebiasaannya jika makan ubat darah tggi saja pun xboleh dpt bacaan yg sebaik itu. paling kurang 130/90…
bapak kata ni dah jadi mcm darah orang muda ni! Pecah ketawa aku! Alhamdulillah…

Kini bapak masih meneruskan makan ubat hospital dan supplemenVIVIX…moga suatu hari ubat darah tinggi bapak boleh dilupakan.

Hebatnya VIVIX kerana di dalamnya mengandungi

10x ganda nilai antioxidant daripada RESVERATROL. Resveratrol telah diuji melalui ribuan kajian dapat meneutralkan radikal bebas dlm badan yg menjadi punca pelbagai penyakit kronik. Dirumus drpd 4 jenis tumbuhan yg amat sukar dijumpai di dunia

> European elderberry
> Muscadin grape
> Purple carrot
> Polygonum Cuspidatum

Siapa yang perlukan VIVIX

  • – pesakit kanser/ketumbuhan/fibroid
  • – pesakit tiroid
  • – pesakit darah tinggi
  • – pesakit jantung
  • – pesakit diabetes
  • – pesakit jangkitan kuman paru-paru
  • – pesakit gout
  • – pesakit arthritis/sendi/lutut
  • – individu sihat yg mementingkan kualiti kesihatan
  • – individu sihat yg mempunyai keturunan keluarga berpenyakit kronik

Hadiahkan buat mak bapak anda sebotol VIVIX sebagai tanda penghargaan buat segala pengorbanan penat lelah membesarkan kita..xde yg lebih membahagiakan selain melihat org tersayang kembali sihat…

Bagaimana Resveratrol Dalam Vivix Dapat Membantu Menurunkan Darah Tinggi?

Resveratrol dalam vivix membantu menyelesaikan tekanan darah tinggi (hypertension) melalui beberapa mekanisme. 

Ia menurunkan keradangan sel ke dalam dinding pembuluh darah dan menaikkan kemampuan pembuluh darah tersebut untuk bertindakbalas dengan perubahan dalam tekanan darah. 

Tambahan lagi, resveratrol sudah dikenalpasti baru-baru ini untuk menurunkan ketegangan pembuluh darah dan otot jantung yang menyebabkan hypertension berlaku

Resveratrol juga bertindak didalam sel otak untuk menaikkan tekanan darah yang disebabkan oleh faktor pemakanan atau hormon. petua kurangkan darah tinggi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *