Perut Boroi ? Alhamdulillah, hari ini, saya nak share lagi tips nak cara mudah elak perut buncit nih. Bagus tips ni dan boleh diamalkan. Macam biasa saya ambil tips ni dari artikel ini.Saya guna google translate dan edit sikit sikit. Memang bunyi pelik sikit, Selamat membaca cara mudah elak perut buncit !!!

1. Mulakan hari anda dengan jus lemon

Ini adalah salah satu terapi terbaik untuk menghilangkan lemak perut. Picit sedikit jus kuning ke dalam segelas air suam dan tambah sedikit garam kepadanya. Teruskan minum ini setiap pagi untuk meningkatkan metabolisme anda dan untuk menghilangkan perut gendut itu.

2. Elakkan beras putih

Gantikan beras putih dengan pelbagai produk gandum. Termasuk beras perang, roti coklat, bijirin penuh, oat dan quinoa dalam diet anda.

3. Elakkan bahan-bahan bergula

Jauhi gula-gula, minuman manis dan makanan yang kaya dengan minyak. Pengambilan makanan ini dapat meningkatkan lemak badan di sekitar pelbagai bidang badan anda seperti perut dan peha.

4 Minum air yang banyak

Jika anda ingin menghilangkan perut anda, kemudian minum air yang mencukupi setiap hari. Air minuman, selepas jangka masa yang tetap akan membantu untuk meningkatkan metabolisme anda dan membuang toksin dari badan anda.

5. Makan bawang putih mentah

Kunyah 2-3 ulas bawang putih setiap pagi, dan minum segelas air lemon selepas itu. Rawatan ini akan menggandakan proses penurunan berat badan anda dan membuat peredaran darah anda lancar dalam badan anda.

6. Elakkan makanan yang tidak veg

Untuk menghapuskan lemak perut, adalah disyorkan bahawa seseorang itu perlu mengelakkan makanan bukan vegetarian sejauh yang mungkin.

7 Makan buah-buahan dan sayur-sayuran

Makan semangkuk buah-buahan setiap hari di waktu pagi dan petang. Ini akan mengisi anda dengan banyak antioksidan, mineral dan vitamin.

8. Gunakan Rempah

Penggunaan rempah seperti kayu manis anda, halia dan lada hitam dalam masakan anda. Ini rempah sarat dengan manfaat kesihatan. Mereka membantu untuk meningkatkan rintangan insulin dan mengurangkan tahap gula dalam darah anda. perut boroi.

CARA SENAMAN TERBAIK UNTUL HILANGKAN PERUT BUNCIT

Memang banyak senaman yang bagus untuk hilangkan perut buncit, tapi bukan semua senaman berkesan untuk kuruskan perut. Jadi ada tips penting nak senaman yang betul. Kebanyakan senaman bakar kalori, tapi belum tentu boleh bakar lemak. Jadi senaman terbaik ialah kena gabungkan kardio dan weight lifting. Senaman kardio memang bagus, tapi sebenarnya belum cukup.

Antara tips terbaik ialah cabar diri anda untuk membuat senaman yang lebih berat. Senaman begini boleh meningkatkan metabolisme yang mampu memecahkan lemak di perut. Jadi, jawabnya, kena buat senaman yang tinggi intensity. Itu je. Jenis senaman banyak, itu refer google je . perut boroi

TIPS LAIN NAK HILANGKAN PERUT BUNCIT

Oklah, bannyak tips lain nak kecilkan perut, kalau korang baca sebab di atas, cuba tukar tabiat permakanan korang macam di bawah.

  • Makan natural food – makan lebih sayur-sayuran, buah-buahan, yang lebih semula jadi
  • Omega-3 – ambil omega-3, minyak ikan bagus untuk kuruskan badan dan pembinaan otot
  • Tidur cukup – jaga kualiti tidur anda, tidur sangat penting untuk kesihatan
  • Kurangkan gula – ini tips dari dulu-dulu punya, dan berkesan
kawal berat badan perut boroi shaklee

Produk Perut Boroi Shaklee

Hoo, sememangnya, golongan lelaki lepas kahwin, memang boroi, yang control tu oklah, tapi masalah utama lepas kahwin ni, macam macam keboroian yang wujud, kalau dah malas senaman tu, tak jaga pulak makan, adui, tapi takpa, dengan adanya produk shaklee khas untuk yang perut boroi,

tak kisahlah lelaki ke perempuan. Di sini saya ada beberapa cadangan yang bagus untuk orang boroi. Jom kita tengok satu-persatu, apapun selamat lah mencuba, ikut bajet anda ok !!

1) Cinch Shake

Macam biasalah, Cinch Shake dari Shaklee memang di reka khas khusus bagi mereka yang ingin menurunkan berat badan. Korang juga boleh tengok, sehingga ada website khas untuk cinch shake ini. Sememangnya, produk shaklee ni dapat masuk Oprah . Kalau search je di google, ada yang hilang sampai 20kg dengan panduan diet cinch shaklee yang betul. So bolehlah tengok lagi testimonial cinch yang banyak perisa di website ni.

2) Energizing Soy Protein (ESP)

Selain dari Cinch, ESP juga tak kurang hebatnya. Ini di buktikan sendiri oleh Puan Marina sebelum ni yang saya ada cerita. Walaupun pakar shaklee lebih menyukai Cinch berbanding ESP untuk tujuan turunkan berat badan, tapi rata-rata kebanyakkannya berjaya menurunkan berat badan dengan mengamalkan ESP sebagai sarapan di waktu pagi yang indah sambil mendengar burung burung berkicauan. Selain itu, ESP juga banyak kelebihannya, nak cantik , nak seksi macam Tiz Zaqyah, dan sebagainya.

3) Omega Guard

Minyak ikan yang power dari Shaklee, OMEGA GUARD kaya dengan AHA dan DHA, serta minyak ikan yang bagus untuk kesihatan jantung anda. Tak lupa juga, kesan dari pengambilan Omega 3, ianya mampu melawan lemak dan seterusnya membakar lemak jahat dengan adanya lemak baik . Selain itu, ianya dapat membentuk ketahanan badan, supaya kurang demam. Cerita adik ipar saya Otak Movie pun ambil, dah kurang athma dan jarang dapat MC.

4) Lecithin

Lecithin juga mampu membuat tugasan seperti Omega, iaitu bertindak sebagai emulsifier, pemecah lemak, mencairkan lemak yang terkumpul di badan. Ramai juga yang berjaya kurangkan berat badan, badan terasa ringan, seluar mula longgar, hoo sehingga isteri isteri pun rekomen kepada suami tercinta mereka.

5) Alfalfa

Hehehe, Alfalfa ni raja segala tumbuhan, banyak khasiatnya tak terkata, google sahaja, ianya lebih dikenali sebagai Milk Booster untuk ibu-ibu yang berpantang yang ingin menyusukan anak. Selain itu, pengambilan Alfalfa juga boleh menyahtoksikan badan, yang juga faktor kepada penurunan berat badan, di samping memelihara kesihatan.

6) Herba-lax

Herba-lax pulak, selain dari nyahtoksin, ianya lebih kuat dari Alfalfa, kiranya, malam korang makan banyak, takpun lunch boss belanja makan pizza atau kfc, korang bolehlah ambil Herba-lax untuk buang terus minyak-minyak dan lemak -lemak yang ada. So rasanya pagi tu, korang senang membuang air besar, badan rasa ringan, oo lega,

7) Zink Complex

Zinc complex pulak boleh membantu menyembuhkan luka, meningkat metabolisme, dan juga dikatakan mampu meningkatkan hormon testosterone untuk lelaki supaya lebih jantan, dan bantu kurangkan keboroian yang ada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *