Perjalanan bisnes bersama shaklee memang terbaik. Jom kita baca lagi pengalaman terbaik dalam kisah supermom shaklee story. Banyak success story yang terbaik untuk kita semua.

BERMULA DARI MAKAN SENDIRI, KINI BISNES SHAKLEE JADI PENDAPATAN TETAP

SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 5
KATEGORI : SUPERMOM SUCCESS STORY

TESTIMONI 8 : SALMIAH BT OTHMAN

Assalamualaikum w.b.t
Saya Salmiah binti Othman dari Kuching Sarawak..berusia 38 tahun..merupakan salah seorang Shaklee Biz Leader sejak 2013 di bawah Group hebat CelikVitaminGroup (diterajui oleh upline saya) , OurShakleeFamily(OSF), Ireach dan Supermom..Saya juga adalah founder kepada group saya sendiri iaitu MAEmpire.
Merupakan seorang penjawat awam di Mahkamah Tinggi Kuching.

Alhamdulillah..pada bulan ini, telah masuk 5 Tahun saya bersama Bisnes Shaklee..
Syukur..bertemu jodoh dengan bisnes yang tidak pernah saya impikan untuk terus serius pada mulanya..sebab pada masa tu saya mencari produk untuk anak-anak saya yang selalu kena demam..selesema batuk.

Kalau korang nak tau..kebanyakan yang jual dan buat bisnes shaklee nie sebab dah jatuh cinta dengan produknya..macam saya jugak…Saya sangat jatuh cinta dengan Set Kanak-kanak dan Set Ibu Menyusu..inilah 2 set terawal yang saya ambil pada mulanya dengan pembelian yang melayakkan saya dpt FREE MEMBERSHIP pada 21 Mei 2013…dan pada tengah bulan Jun 2013 saya dapat cash back bonus rm30++..itulah bonus pertama saya dalam Shaklee..

Alhamdulillah..pada bulan ke 4 saya bersama Shaklee saya telah mendaki tangga yang pertama dalam shaklee iaitu Supervisor..perasaan ketika nie..tak tau nak cakap..seronok sangat-sangat..sampai menitiskan air mata..baru naik 1 step tu..belum lagi macam leader2 yang dah mencapai pangkat tertinggi dalam Shaklee iaitu Master Coordinator..sungguh2 saya teruja sangat-sangat masa tue..dengan bonus 4 angka pertama saya..

Dan kemudian pada bulan ke 7 iaitu pada Disember 2013..sekali lagi saya berjaya rank u p ke rank Senior Supervisor…Syukur pada Allah..bonus 4 angka setiap tengah bulan masuk ke akaun saya melebihi gaji hakiki saya…

Pada bulan Mac 2014..saya mendapat invitation untuk menghadiri Shaklee Motivation and Recognition Rally yang berlangsung di Miri.
Memang best dan seronok sangat..Seronok bila di rai..Semakin berkobar-kobar dan bersemangat bila dengar sharing daripada
mereka2 yang hebat dan berjaya dalam bisnes Shaklee nie..

Sekali lagi pada bulan Jun 2014 saya dapat surat Invitation to shaklee Star Achiever Awards masa Shaklee National Conference..dapat 1 award masa tu (Business Growth New Rank Achievement) tapi atas sebab peribadi saya tak dapat menghadirkan diri..Memang saya tak pernah jangka bersama Shaklee saya akan mendapat pengiktirafan di samping dapat bonus setiap bulan..

Pada bulan Feb 2018 yang lepas..saya berpeluang menghadiri Business Leader National Conference (BLNC) 2018 yang bertempat di Sunway Pyramid Convention Centre..hanya leader-leader yang layak saja terpilih untuk menghadiri BLNC nie..Shaklee raikan bagi menghargai kejayaan mereka sepanjang tahun.. alhamdulillah..
Ini adalah BLNC ke-2 diadakan dan saya layak hadir ke event besar-besaran Shaklee ini..BLNC yang pertama diadakan pada tahun 2017..memang teruja sangat..Yang best nye saya dapat pergi bersama-sama dengan salah seorang Leader dibawah team saya sendiri..tanpa usaha dan semangat yang gigih tak mungkin saya mampu berada di situ..

Memang tak dinafikan sebagai ibu bekerjaya..banyak yang kena kejar..betul tak??
Mana nak kejar kerja di ofis..kerja di rumah..anak-anak lagi..
lepas tue dengan bisnes lagi..Kadang-kadang terdetik di hati saya..”boleh ke nak teruskan bisnes nie??” emosi naik turun..up & down..kena halau jauh2 yang down tue kalau nak berjaya..tak kira dalam bisnes apa pun..memang kena banyak berkorban..syukur jua..suami saya sentiasa menyokong saya dalam shaklee..di samping keluarga juga..kawan-kawan yang juga memberi galakkan..dan saya ada group yang hebat dalam shaklee nie yang sentiasa saling ingat -mengingati..

Cabaran, dugaan dalam berbisnes memang lumrah..Rejection customer, karenah customer, mood down memang ada..tapi jangan mudah putus asa..itu je pesan upline saya..rejection dalam bisnes memang akan ada..but..when customer say NO..just move pada NEXT customer..rezeki kita ALLAH yang pegang..

Korang nak tau bisnes shaklee telah byk mengubah diri saya 360°..dari segi mental, jasmani, rohani dan ekonomi..banyak mengajar saya berdikari, sabar, lebih positif, lebih banyak mengisi masa terluang saya..saya ada fokus & impian utk menjadi work at home mom (WAHM) @ business woman yang berjaya..inshaaAllah..

Semoga Allah sentiasa memberkati dan merahmati bisnes Shaklee saya..saya sedang berusaha untuk terus mendaki tangga yang seterusnya..semoga impian saya tercapai dan terlaksana..inshaaAllah..Doakan saya ya kawan-kawan..

“Hanya orang yang benar-benar mahu berjaya saja sanggup berkorban…korban perasaan…korban masa…korban tenaga..untuk mencapai IMPIAN !!!!
Anda sanggup buat..anda Dapat!!!!” perjalanan bisnes bersama shaklee

perjalanan bisnes bersama shaklee

BISNES SHAKLEE SEBAGAI SUMBER PENDAPATAN SAMPINGAN PALING MENGUNTUNGKAN

SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 5

KATEGORI : SUPERMOM SUCCESS STORY

TESTIMONI 6 : FARAH LIZA RAMLI

Saya Farah Ramli dari Bangi. Berusia 39 tahun. Farah memilih shaklee sebagai sumber pendapatan tambahan bagi menampung keperluan keluarga yang makin membesar dalam keadaaan ekonomi yang semakin mencabar.

Pada mulanya saya merupakan pelanggan Set Menyusu sejak Jun 2013. Kemudian, pada Januari 2014 saya ambil keputusan daftar keahlian Shaklee. Saya ambil keputusan untuk daftar ahli kerana melihat perbezaan harga setiap suplemen dan produk Shaklee antara harga ahli dengan harga retail amat jauh jimatnya.

Di samping dapat penjimatan harga, bonus pun boleh dapat. Best sangat bila konsisten dapat bonus dari Shaklee setiap pertengahan bulan.

Dengan berbekalkan modal keahlian rm80, alhamdulillah saya telah dapat pulangan modalnya tidak sampai 2 bulan. Secara konsistennya saya berjaya mendapat bonus bulanan di samping untung runcit di atas setiap penjualan suplemen mahupun produk Shaklee.

Pencapaian saya dalam perniagaan Shaklee, Mac 2016 dapat naik rank Supervisor dan Feb 2017 naik rank Senior Supervisor. Alhamdulillah pada Shaklee Conference 2017, saya telah di nobatkan 2 award iaitu “New Rank Achievement” dan “Leadership Consistency” bagi kategori Supervisor.

Bagi saya sangat berharga award tersebut. Bukan hanya buat diri sendiri malah buat ahli keluarga, mak ayah serta ahli Team Carehappytips. Bersyukur sangat kerana waktu naik ke pentas ambil award ini saya sedang sarat mengandung anak keempat.

Saya ada ahli keluarga yang besar terdiri dari Team Celikvitamin, OSF, Supermom dan iReach. Dalam ni kami di ajar tentang konsep USB iaitu Use, Sharing dan Build. Bila kita konsisten ambil suplemen atau produk Shaklee, seterusnya kita sebarkan kebaikan kepada ramai orang dan kita bina empayar bisnes supaya lebih meluas. Kami juga ada kumpulan Mentor-Protege, Tsunami, TheBigKahuna, pemasaran secara Online dan Offline.

Alhamdulillah sekarang saya dapat lebih konsisten memberi kebaikan dari bonus dan juga produk Shaklee kepada ahli keluarga, kawan-kawan serta rakyat Malaysia. Bagi yang berminat sebagai kerjaya Work At Home Mom (WAHM), pilihlah Shaklee sebagai kerjaya anda. Sesungguhnya pilihan ANDA adalah BIJAK.

Seterusnya, impian saya adalah untuk membantu melahirkan ramai yang berjaya menjana pendapatan 4-5 angka sebulan di bawah Team Carehappytips. Di samping mereka dapat mencapai impian atau Vision Board masing-masing.

Bisnes Shaklee ini tidaklah rumit, Saya ajar apa yang saya sudah buat serta yang di ajar oleh Mentor-mentor HEBAT yang lain. Jika anda masih mencari sumber pendapatan modal rendah tanpa kerugian, Shaklee ada jawapannya. perjalanan bisnes bersama shaklee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *