Pengguna Tegar Shaklee Dapat CASHBACK

Penguna Tegar Shaklee dapat CASHBACK !!! Dah selalu beli Shaklee tapi masih belum jadi member Shaklee? Dapatkan R E B A T E bila selalu beli produk kegemaran anda. Rugi la beli banyak-banyak tapi tak dapat C A S H B A C K kalau belum ahli.

Jom Jadi Ahli Shaklee

Dengan jadi ahli Shaklee, banyak benefit yang boleh dapat. Nak B I S N E S pon terus boleh dah. [Bonus]
– Syarikat yang kukuh di Malaysia dan luar negara
– Produk yang berkualiti dan approved KKM dan 30 tahun di pasaran Malaysia
– Bonus bulanan yang konsisten dan boleh diwarisi sehingga ke anak cucu
– Rewards lain seperti Percutian Tahunan dan Car Bo.nus Bulanan
– and many moreee!

BOLEH KE NAK JADI AHLI SHAKLEE UTK CONSUME SENDIRI JE?

Eh apa plak tak boleh, boleh sgt! pagi tadi ada yg nk join ahli as consumer! Takde pun syarat wajib bisnes bila jdi ahli hehe. yg bestnya terus dpt harga ahli murah2 even tak bisnes tp kalau beli banyak sampai 150 point, layak dah dpt bonus/cashback mcm org bisnes best kan?

lepas tu dh syok makan dpt effect tetiba nk bisnes plak? SILAKAN NO EXTRA CHARGE! tiada bayaran tersembunyi lg hehe so siapa yg dh lama consume shaklee tp xjdi ahli lg tu mai sini rapat2 dftar ahli utk harga lebih murah.

Sistem Shaklee MLM

Sebelum join Shaklee dulu tak tahu pun sistem Shaklee macam mana, berapa income yang kita boleh dapat. Lepas dah join baru tahu Shaklee antara syarikat direct selling yang bayar komisyen tinggi kepada pengedar-pengedarnya. Join ahli dengan RM35 je tau then u all dah boleh plan berapa bonus (komisyen) yang u all nak. Paling minima Shaklee bayar 5% dan paling tinggi 21% seterusnya dapat Rank Up sebagai Supervisor. Kalau leader lagi tinggi Shaklee bayar komisyen.

Ajar macam mana cara nak dapatkan bonus daripada Shaklee. Ahli makan sendiri , Ahli bisnes. Dua-dua boleh dapat bonus Shaklee setiap bulan walaupun ada yang beli untuk kegunaan sendiri bukan berniaga. Beli vitamin & skincare dapat cashback. Untung kan? Kita pergi watsons, guardian kalau daftar ahli dapat la points atas belian. Boleh la diskaun harga. Ada tak dia bagi semula duit?

Tapi Shaklee ni,
✔️Cashback dapat
✔️Untung runcit pulak tinggi atas satu2 produk
2 income dalam satu masa. Best kan!Haa…apa tunggu lagi? Jom la join Shaklee, mana tahu u all akan dapat 2-4 angka sebulan dengan Shaklee.

KENAPA SHAKLEE DIPASARKAN SECARA MLM?

Korang pun mungkin tertanya2… kenapa Shaklee ni MLM ek? Nape tak jual ke kat Guardian?
Jawapannya ialah – UTK KURANGKAN KOS
Bila dijual di kedai/farmasi, ia akan libatkan banyak pihak:-
Pengilang -> pembekal -> pengedar -> penjual -> pengguna
Tapi bila kita buat secara MLM, kita boleh cut 2 stage kat situ:-
Pengilang -> Pengedar -> Pengguna
Dan yg lagi best, pengguna pun boleh jd pengedar terus!
Lagi, jimat kos pengiklanan.
Shaklee tak payah sesusah nak iklan masuk TV (ingat murah kerrr), even upah blogger pun tak payah. Semua marketing SID yg buat.
Dan dgn penjimatan tu, Shaklee boleh invest lebih banyak utk bahan2 mentah yg berkualiti, studies, kajian dan sebagainya
Korang tak pyah pening pening fikir tentang RnD pun semua shaklee dah buat!

Jangan Benci MLM

Semalam saya approach seorang kawan untuk ajak buat income dengan saya, tapi dia tolak.
Saya biasa je kena reject, tapi bila ditanya sebab, jawabnya “taknak lah MLM. Aku tak suka MLM, lagi prefer bisnes biasa.”
Hmmmm.

Apa salah MLM sebenarnya?
Memang ada MLM yang entah apa-apa, tapi cuba lah buka minda sikit.
Ada banyak MLM yang sistem dan produknya tip top – Shaklee, Amway, Tupperware, Mary Kay, Young Living – ni semua MLM yang ada kelas dan kelebihan tersendiri. Semua beri peluang sama rata pada ahlinya untuk jana income.

Cuma kita lah – mahu dan pandai menilai atau tak?
So seruan saya, janganlah terperangkap selamanya dengan stigma bencikan MLM sebab zaman sekarang ni, kita taktau rezeki kita di mana. Mungkin di MLM yang kita benci-bencikan sangat tu lah yang akan bantu belanja keluarga kita.

MLM tu hanyalah sistem. Kalau yang jalankan sistem tu buat dengan baik adil dan saksama, elok la jadinya. Kalau yang masuk sistem tu pun dah senget dan memanipulasikan, sistem perfect macam mana pun tetap juga boleh diubah jadi tak elok.

Untuk yang memang dah dalam MLM yang bagus, kasi Like sikit. You guys rawk.
Yang belum, buang segala macam stigma dan explore dulu. Macam saya cakap.. who knows.

MLM Shaklee Tak Menindas

Bismillahirrahmanirahhim.
Alhamdulillah.
Usaha dan fokus (part time) secara dua bulan.
Hari2 rasa nak stop. Tapi bila buka group wasap semangat tu datang blk, kalau tak banyak sikit mesti ada. Jadi jalan lagi.
Tak busy ke? Ye sangat busy tapi dorg ajar macam mana nk curi masa.

Tak susah ke? Ye mmg susah tapi mula2. Dah dpt rentak alhamdulillah. Kita sendri tentukan mcm mana kita nak buat ikut cara kita ikut masa kita.
Eh kita buka doctor mcm mne nk jual supplement? Setiap produk di ajar dgn sgt details. Cuma tinggal baca, faham dan kalau masih keliru tanya. Doctors, nutritionis dan experts ada dalam group.
Tapi sy malu Haha su pun sgt malu mula2 tapi kalau simpan malu sampai bila? Kita buat ape pun org akan berkata kalau mereka nak. Jadi kenapa nk ikut kata2 org? Kalau berada di cycle yg betul InsyaaAllah sgt membantu utk yakin.

MLM kan? Ye betul MLM tapi Shaklee sgt tak menindas. Stok xpayah simpan, ape yg kita buat utk kita. Level tinggi mana pun kalau tak buat sales nan hado.
Nak tahu ape lg? Lekas DM ya.
Kita gerak sama2. Su bantu.

<h3?Trauma MLM ?

Dari luarannya orang memang takut bila sebut Multilevel Marketing (MLM), trauma beb! Mungkin pernah kena scam, kena labur banyak, stok bawah katil, company lingkup (diri sendiri kena) etc etc.
Saya adalah pengalaman buat waktu zaman U dulu. Taklah hebat, tapi adalah rezeki juga sampai ke tahap jadi penceramah syarikat. Sampai Sabah Sarawak kena hantar. Emm tapi tu cerita lama. Tinggal kenangan semua tu.

Kita cerita hari ni. Yang kita sedang nak lalu. Waktu covid. Waktu ekonomi tak menentu. Rezeki Allah, saya terbuka hati semula untuk buat balik MLM dalam Shaklee. Setelah 15 tahun tinggalkan dunia MLM. Skill pun dah tumpul berkarat tak tahulah boleh asah balik ke tak sebab terlalu lama tinggalkan dunia ni.

Ahhh redah je lah.
Buat sampai jadi.
Rupanya, bila join Shaklee ni, ada benda yang buat saya teruja. Jauh ye MLM dulu dan sekarang. Saaangat berbeza. Start dari tu saya teruskan buat sambil settlekan Bisnes Borong yang dah 12 tahun menjadi rezeki sebelum ni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *