mira filzah shaklee

Mira Filzah Nak Kahwin Makan Shaklee. BAKAL PENGANTIN CARI VIVIX. Siapa tak kenal Mira Filzah kan ? Alhamdulillah dah nak kawin dah dengan jejaka pilihan hatinya.

Mira Filzah Guna Shaklee

Jangan tak tahu Mira filzah ni pun pengguna shaklee. Siap daftar ahli beli set detox termasuk vivix shaklee. Dia tak review produk shaklee ya. Memang dia beli sebagai pengguna. Tak percaya boleh search. Produk bagus, tak payah bagi artis review. Diorang sendiri akan beli.

Ada yang nak kawin sama tarikh dengan Mira filzah ke? Sempat lagi ni nak cantik di majlis raja sehari Meh dapatkan vivix dari saya

Pengalaman Best Makan Shaklee Sejak 2014

Kak Long dah dua hari sakit pinggang.
Tak boleh duduk atas carpet kat lantai ni.
Duduk sekejap pun tak selesa mesti sakit.

Kurang kalsium gamaknya.

Aisshhh geram betul sakit pinggang ni tau. Nak solat pun tak selesa.

Haritu kan Kak Long beli satu set ni dengan Shaklee. Sebenarnya Kak Long ada banyak pengalaman best bila makan supplements brand Shaklee ni.

Kak Long kenal brand ni tahun 2014 melalui online sahaja. Masa ni Kak Long cari supplement untuk allergik kulit Kak Long.

Puas cari yang terbaik tau. Macam-macam brand melintas depan mata tapi Shaklee juga yang memikat hati gitu.

Memang terbukti lah hilang allergik yang Kak Long alami bertahun-tahun .

Sehari Kak Long minum Alfalfa tu 10 biji.
Rendam dalam air panas minum masa nak tidur.

Kak Long membuang sehari 5 KALI setiap hari. Selama seminggu macam tu.

Lepas tu normal membuang sehari sekali je.

Entah apa ada dalam dinding perut tu agaknya.

Kempis perut, berat badan pun jadi kurang 5 kilo seminggu. Ya Allah berat taik ke apa sebelum ni

Korang pernah alami tak kalau makan seafood dan ayam yang berair di celah jari tu. Yang gelembung ada air tu.
Gatal dia YaAmpun tak boleh tidur malam.

Kulit muka dan badan Kak Long sangat allergic juga.
Sensitif sangat.

Nanti cerita lagi ya.Cerita pengalaman ni best sangat.

Berbalik pada cerita sakit pinggang Kak Long tadi.

Tadi sakit sangat dah tak tahan baru Kak Long ingat ada supplements tu nama di OSTEMATRIX.

Sangat high in calcium.
Kak Long ambik dan telan dua bijik.

Kak Long tak ingat lah sebijik ni sama dengan berapa gelas susu. Tapi memang sangat padu dia punya kandungan tu.

Alhamdulillah dalam masa setengah jam sangat berkurangan rasa sakit tu.

Baik betul Allah kan. Bagi kita macam-macam nikmat.
Makanan kena jaga, senaman pun buat lah sikit – sikit dan supplements pun kena ambik jugak.

Allah bagi kita manusia ni kepandaian yang berbeza – beza.

Haritu Kak Long order set ni punya excited masa order.
Dah lama tak order banyak – banyak.

Biasanya Kak Long akan maintain vitamin C dan Alfalfa je yang standby sentiasa dalam rumah ni.

Bila postmen hantar haritu nampak box Shaklee Kak Long boleh pulak cakap yeayyyyyyy Shaklee dah sampaiiiii.

Aduhai punya excited.
Macam budak budak dapat chocolate.

Kalau kita nak pilih supplements biasalah kita pilih lah brand best in the world.

Proven, trusted and effective.

Gitu.

kredit : Azlina Othman

Makan Shaklee Elak Meroyan ?

MEROYAN SAMPAI TERJUN BANGUNAN
Memang banyak berita pasal meroyan sekarang nih. Terbaru pasal budak kena kelar adui, memang merana. Antara sebab merana sampai meroyan ialah disebabkan STRESS . hahhaha stress ni banyak sebab. Sebenarnya paling teruk ialah kurang nutrisi. Hahaha itulah pasal, bukan cerita kosonh, tapi dah banyak sangat kajian. Yehaaa. Hooo gile.

MAKAN SHAKLEE
Betul ke makan shaklee boleh kurangkan meroyan ? Ada bukti ke ? Selain dari banyak testimonial, korang boleh baca pasal #landmarkstudy . satu benda yang kita boleh tahu tentang landmark study ialah, orang makan shaklee sepatutnya mempunyai peratusan creactive protein yang rendah. Memang creactive protein yang tingi boleh sebabkan stress, dan kalau ibu berpantang, jawabnya memang meroyan dan boleh menyusahkan orang lain.

SUAMI PUN MAKAN
Jadi makan lah bersama sama, hooo barulah kurang meroyan , suami pun tak meroyan jugak, suami pun kekadang boleh jadi tahap meroyan. Hooo yeah.

5 Alasan Tak Makan Shaklee

1) Saya tak perlu vitamin sbb dah sihat.
Mmang org yg sakit dan meninggal tkejut tu sihat pun sblm ni.

2) Sya dah mkn makanan seimbang setiap hari.
Mkn byk tp miskin zat kritikal utk mcegah penyakit kronik..contoh kite susah dpt 1200 mg calcium magnesium setiap hr dlm diet harian..apatah lg vit c dan vit E..omega lg xde sbb kite tak amalkn ikan persiran sejuk klu ada pun mahal sgt.
‘We are overfed but under nourished”

3) Sya selalu je jogging dan gi gym.
Byk kes mereka yg kuat exercise mati mgejut sbb tsumbat saluran jantung..exercise baik tp kesihatan jantung dan saluran wajib di jga dgn pemakanan yg sesuai di samping gaya hidup lain spt kawal stress dan cukup rehat serta tidak merokok.Exercise saja tak cukup.

4) Sya lebih percayakn nasihat doktor dan perlukn saranan mereka sblm amik supplement.
Shaklee di asaskn oleh seorang doktor dan barangan di uji oleh sains serta slmt ke atas manusia sejak 1956.
Shaklee adalah kompliment pd rawatan yakni mbantu rawatan atau proses pemulihan yg selamat tanpa dadah.
“Doktors treat illness..we are interested in building health” peranan yg komplimentari.
Sblm sakit kite wajib cegah..kite ubah dari budget sick-care(treatments) kpd health-care(pencegahan).

5. Sya tak yakin dgn supplements..anda perlu bca Nape supplements..ada 7 sebab utama hari ni manusia perlu supplemets..ia bkn lg pilihan..bca buku Dr Bruce Miller ” Supplements no longer an option”

Pastikan anda pilih syarikat yg dah lme tbukti slmt sejak 65 thn.
” Changing brands change yr life”
Sebenar ayahanda nk tulis nape tok2 kite meninggal umur 80-100 thn..ayahanda tgk apa yg depa mkn..terlalu simple dan sedikit..byk mkn ulam asli tanam sendiri..
Mereka sihat hingga ke hari tua.

Hari ni kite mkn byk..nk sedap setiap hr dan selalu overfeed..terlebih mkn..inilah punca kpd kematian pra matang akibat stroke,heart attack dan komplikasi jantung.
Kajian klinikal ke atas 2000 org pesakit di China di bri 400 iu vit E selama 2 thn..

Keputusan: Risiko serangan stroke menurun 75%..adakah kite dpt cukup anti oxidan setiap hari? Bape bj vit C,caratomax dan zinc yg kita amalkn? Adakah kite konsisten dgn vivix dan res V?
Tepuk dada tanya iman.
Slmt bhujung minggu dgn yg tsy

Mira Filzah Nak Kahwin Makan Shaklee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *