minuman untuk kuruskan badan

Minuman Untuk Kuruskan Badan ? Best dan sedap, itulah minuman yang nak share dengan korang hari ini. minuman yang membantu korang nak kuruskan badan, dengan sihat dan berjaya. oklah, sambil tuh jom kita tengok macam mana nak buat minuman terbaik ini. Ada banyak  jenis, ok jom tengok.

Minuman Untuk Kuruskan Badan

1. Minuman Jus

Macam biasa, kalau korang rajin tengok dalam blog ini, mesti perasan ada satu entry terbaik. Korang boleh refer di sini, contoh jus terbaik nak buat korang rasa sihat dan bertenaga, iaitu jus buah-buahan. Boleh baca kat atas link yang diberi, 5 minuman terbaik untuk korang rasa ringan dan sihat.

2. Minuman Detox

Selain sihat, kenalah minuman detox pun penting tau. hooo, nak rasa lagi best. Kenalah minum air teh, atau detox macam alfalfa, memang bagus. Jom rasa tengok mana tahu, memang sedap, siap ada video abang yang hensem (boss saya).

3. Energizing Soy Protein (ESP)

Yang ni buat korang rasa kenyang, yehaa, bertenaga, low GI, memang bagus untuk siapa yang nak cantik menarik debom debom. Dan paling penting, susu protein ini banyak khasiatnya. Rugi kalau tak cuba, heheh, apa yang bestnya ? antaranya.

  1. Kulit Cantik – nak rasa kulit cantik gebu dan licin ? jom baca artikel dan testimonial kulit makin cantik dengan ESP shaklee ini.
  2. Bertenaga – memang bagus, badan rasa bertenaga, tulah bestnya. Low GI, indek glisemik rendah, sesuai untuk orang yang ada diabetes. Buat rasa bertenaga, dan tak perlu nak makan nasi sangat.
  3. Kurus – ini paling penting, badan cun, hehehe. Kalau tak, kenalah baca testimonial kat link yang saya bagi nih.

4. Cinch Shake Shaklee

Oklah yang ni paling superb, memang direka khas, untuk buat korang kurus dan bertenaga. Hoo, tahu  tak sebab apa dia best ? Oklah jom baca 3 faedah best dia lagi best dari ESP kat atas tuh.

  1. Formula Leucine – formula leucine dalam cinch dirahsiakan, sangat istimewa, sebab tu dia bagus. hahhaa, so ramai produk sana tak boleh tiru. Leucine ni memang bagus untuk kekalkan otot dalam badan, barulah tak kena diet yoyo, naik, turun, naik,turun.
  2. Multivitamin lengkap – hehehe, sebab nak kurus, kena ada vitamin lengkap, barulah kurus dengan sihat. Bukan kurus keding, dan juga kurus lemak banyak otot lembik.
  3. Ada Macam-Macam Perisa – yehaaa, itulah bestnya, ada perisa vanila, chochalate dan feveret saya caffe late, yebebedabedu.
Testimoni Cinch Shake untuk Diet Kuruskan Badan

Tips Kuruskan Badan

Hari ini kami share mengenai tips kesihatan pula. Ya, siapa yang tidak mahukan kesihatan yang mantap ? Setiap orang mahu sihat dan bebas daripada penyakit. Tapi realitinya, harga untuk makanan sihat sangat mahal, begitu juga kos yang tinggi untuk menguruskan badan atau rawatan mengubati penyakit di hospital.

Tidur Awal

Badan manusia berupaya membaiki sendiri setiap kali kita tidur pada malam hari. Proses membaik pulih badan selalunya lebih efisien jika waktu tidur adalah sama. Masalah tidur tak menentu, lambat laun boleh mendatangkan mudarat. Jadi penting untuk kita tidur awal sebagai langkah paling mudah mengelakkan penyakit.

Bersarapan Pagi

Majoriti orang yang tidak bersarapan akan merasa sangat lapar pada sebelah petang dan malam. Makan pada malam hari boleh mengganggu proses kebiasaan badan akibat keperluan proses pencernaan makanan yang tidak konsisten.Ini menyebabkan banyak makanan disimpan sebagai lemak seterusnya menyebabkan seseorang yang meninggalkan sarapan makan lebih banyak daripada kebiasaan.

Senaman

Badan perlu bergerak untuk membakar kalori dan lemak terkumpul serta membantu badan mengagihkan keperluan nutrisi secara lebih efisien ke bahagian tertentu mengikut keperluan. Berjalan, melompat tali atau regangan berterusan selama 30 minit sehari (setiap pagi) secara berterusan lebih digalakkan berbanding membuat senaman agresif tetapi tidak konsisten.

Jaga Pemakanan

Tidak semua orang menyukai sayur namun cara paling mudah untuk sihat dan kurus adalah makan banyak sayuran. Berhenti makan makanan yang memudaratkan, kurangkan pengambilan daging merah serta sukat gula dan garam agar tidak berlebihan.Ingat, pemakanan yang sihat akan menyebabkan semua risiko berkaitan masalah kesihatan diri dikurangkan. Minuman untuk kuruskan badan.

Ambil Makanan Tambahan

Jika anda bukan seorang yang mengamalkan cara pemakanan seimbang, pengambilan makanan tambahan adalah cara paling mudah mengekalkan kesihatan. Sesetengah vitamin dan mineral penting untuk melawan penyakit, dan jika anda tidak berselera makan sayur, kekacang dan buah-buahan sekurang-kurangnya sekali dalam setiap hari ambillah multivitamin atau makanan kesihatan organik.

Jangan Berlapar

Seharusnya anda makan ketika baru terasa lapar, kunyah secara perlahan dan ini membolehkan anda mengawal pemakanan secara lebih baik.Badan boleh menyerap nutrien secara lebih baik jika ketiga-tiga elemen penting karbohidrat, lemak tidak tepu dan protein diambil bersama.

Kawal Tekanan

Tekanan selalu menjadi punca penyakit. Elakkan sumber stres dan elakkan berfikir dengan banyak tentang sesuatu perkara. Wujudkan keseimbangan dalam semua perkara, ada masa untuk kerja, untuk keluarga dan untuk diri sendiri.

Buat Pemeriksaan Kesihatan

Selalu sihat tidak bermakna anda betul-betul sihat secara dalaman. Lakukan pemeriksaan kesihatan seperti tekanan darah, kandungan kolesterol dan lain-lain secara berjadual.Untuk wanita, beberapa ujian klinikal perlu dilakukan dalam setiap fasa kehidupan anda seperti ujian Pap Smear, Mammogram dan sebagainya.

Selalu Utamakan Keselamatan

Sihat tidak bermakna kebal. Jadi jaga tindakan kita untuk keselamatan diri dan orang tersayang. Tak berbaloi jika kita bersungguh-sungguh menjaga kesihatan tapi masih memandu laju apabila membawa kereta. Malang memang tak berbau tapi usahalah untuk mengelakkannya sebaik mungkin.

Kuatkan Dalaman

Kesihatan emosi dan rohani juga penting untuk dalaman kita. Dekatkan diri dengan ajaran Islam, patuh pada suruhan-Nya, rajin lakukan amalan sunat dan bersahabat dengan masjid dapat merawat jiwa serta memberi ketenangan yang dicari.

ainul mustafa joe labu kurus raya haji

Menjadi Orang Baru Selepas Kurus

Dah macam macam nama aku dapat sejak kurus nih, alhamdulillah, sampai aku gembira declare, nilah kali pertama aku, abam joe mengajar dengan badan yang kurus. Siap cakap kat audience, dalat sorakan gemuruh. hahahhaa.

Boleh katakan gambar depan tuh sepatutnya gambar pakai smart, tapi gambar tuh gambar lama, gambar masa abam joe takde kesedaran lagi, perut menuju kedepan. Tapi sebab ini kelas baru, abam joe suruh kak ainul letak gambar baru . Hahaha barulah semangat, sampai blazzer tuh pun kelihatan longgar, padahal dulu naknpakai, memang perutlah menjadi halangan utama.

Menjadi diri ku yang baru, diri yang baru sid yang baru setiap hari, bukan sahaja perlukan kekuatan dalam, ketenangan dalam jiwa, kegembiraan, tapi perlu juga mengubah fizikal luaran. Ianya perlu seimbang. Bila abam joe dapat hidayah, datang juga perasaan takut, sedih, perit, weih payahlah nak kuruskan badan. Tapi otak merasionalkan, sains membuktikan, nak kurus ambil masa , bukan magic harini doa, esok kurus. Keperitan berjogging, berdiet, puasa, tahan makan, memang gile. Tapi akhirnya bila dah dapat result, terus orang puji, makin hensem, makin muda. Paling penting keyakinan nak approach orang pun semangat, tak takut dah dengan bayangan makan vitamin tapi badan macam adik beradik kungfu panda.

Menjadi diri yang baru perlu melalui saat saat kesedihan, keperitan dan kesakitan, dan diakhirnya kita akan menjadi orang baru dalam jiwa kita !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *