Minuman Pengganti Teh Tarik ? Kita biasa dah sarapan, mesti layan teh tarik , hoo, teh tarik ni bagus untuk melepak, hahah, tapi gula dah banyak, tak sihat jugak, itu belum lagi cerita pasal susu pekat , yang katanya bahaya jugak.

Oklah, ni cerita bukan pasal beg tangan, itu cerita perempuan, tapi gambar ni cerita pasal poket joe labu, ye joe labu punya harta dalam poket dia, kalau pergi sarapan, memang sukar nak tinggal sachet cinch tea tuh, mintak air kosong, bancuh sendiri ala ala teh o ais, tapi nikmat sedap dan menyihatkan.

Dulu joe labu ada cerita pasal cinch tea nih

semuanya terletak kepada khasiat matcha leaf dan daun daun lain, hoo bagus untuk metabolisme. Bagi badan rasa bertenaga. Ini semua nak bantu korang bertenaga, tak rasa lembik masa puasa, dan jugak sesuai untuk ketahanan masa nak buat diet detox

Tapi nak cerita best lagi, satu fakta yang menarik ialah tentang NATURAL CAFFIEN. yes, caffien yang ada dalam green tea nih. Satu kajian menunjukkan, natural caffein green tea lagi tinggi dari serbuk kopi biasa. Hoo bagus ke tinggi ? Ye kalau caffein ni natural, dia ok, yang tak ok ialah Sintetik, caffien sintetik macam ada dalam minuman bergas, air sukan, memang tak bagus. So kalau korang nak lebih fokus untuk berfikir, tukar dari minum kopi ke minuman cinch tea.

Nak lagi banyak cerita ialah time travel jugak. Ada satu masa tuh nak travel bangun kul 4 pagi, dari Sungai Petani sampai shah alam kul 8 setengah pagi, layan minum teh shaklee nih, sambil mandi dengan basic-H, muka sapu herbal blend, makan vitamin lagi, hahahah, ini semua kit nak balik kampung, pastikan korang amalkan shaklee masa nak drive, khas untuk para para pemandu. nak kat bak hang, TEH SHAKLEE MEMANG TERBAIK.

cinch tea shaklee

Kurus Cantik Menawan Dengan Shaklee

Alhamdulillah, semua orang sekarang ni nak kurus murus, so apapun nak kena faham, beberapa konsep set Shaklee ni. Ada yang komplen berat badan tak turun, berat naik dan sebagainya. Oklah , saya pun nak cerita sikit lah beberapa perkara tentang kurus dengan Shaklee.

Shaklee is about Weight Management

Hahahha , bila nak cerita pasal Shaklee ni, kita kena faham yang Shaklee offer inch loss, dan bukan totally weight loss. Sebab weight loss ni pun ada yang tak sihat, so sebab itu takda set nak gemukkan badan, naikkan berat badan ada. So berat badan cantik, lemak takda, body cun, yang tu Shaklee offer.

Cinch Shake Shaklee

Paling best untuk diet dan dapatkan berat badan best. Oklah masa paling best ialah masa bulan puasa, lagi senang nak bakar lemak, dan masa itu juga leucine dalam cinch mampu untuk memelihara otot supaya jisim otot tidak menurun.

Matlamat Yang Jelas

Satu tips dari cucu saya di Saudi sana, matlamat dia jelas, dia nak kurus, so dia memang konsisten amalakn diet Shaklee dan rajin minum air, jom baca kisahnya entry di entry lepas.

Kekal Aktif

Kena rajin dan wajib buat, tak kisahlah, janji bergerak buat kerja rumah pun banyak bakar kalori. Itu paling penting, dan jangan lupa jaga makan , minum air masak, jangan rajin minum teh tarik pulak. Hahaha oklah, sekian sahaja tips kurus dengan Shaklee. minuman pengganti teh tarik

Indeks glisemik (GI)

adalah satu ukuran yang menunjukkan kelajuan dan intensiti tinggi tahap glukosa (gula) dalam darah selepas makan makanan tertentu. Glukosa, yang kebanyakannya mendapat makanan yang kayadengan karbohidrat, adalah tenaga utama untuk sel-sel badan yang paling. Bergantung kepada indeks glisemik yang, karbohidrat dibahagikan kepada baik dan buruk. 

KARBOHIDRAT BAIK

Karbohidrat Baik mempunyai indeks glisemik rendah daripada 50 Ia merebak dengan perlahan dan melepaskan glukosa secara beransur-ansur ke dalam darah. GI rendah karbohidrat dikaitkan dengan tahap yang rendah insulin, yang membawa kepada membakar lemak lebih cepat dan mereka kurang cenderung untuk disimpan di dalam badankita. 

KARBOHIDRAT JAHAT

Karbohidrat Jahat mempunyai indeks glisemik yang lebih tinggi daripada 50 Membawa kepada peningkatan yang pesat dan mendadak tahap glukosa darah dan seterusnya tahap insulin. Ini jenis makanan jangka panjang membawa kepada peningkatan dalam lemak, tekanan darah tinggi dan meningkatkan risiko infarksi miokardium. Pengetahuan tentang nilai GI boleh membantu kita untuk mengawal tahap glukosa darah. Boleh menjadi strategi yang baik untuk mencegah penyakit jantung, kolesterol tinggi, rintangan insulin dan diabetes jenis II, obesiti.

MANFAAT MAKANAN BERINDEKS GLISEMIK RENDAH

Makanan berindeks glisemik yang rendah akan membebaskan glukosa secara perlahan dan teratur. Manakala makanan dalam kategori indeks glisemik tinggi akan menyebabkan paras glukosa darah meningkat dengan cepat.

Makanan berindeks glisemik rendah lambat dicerna dan diserap, meningkatkan paras glukosa dan insulin secara berperingkat-peringkat. Telah terbukti bermanfaat kepada kesihatan, termasuklah dalam pengawalan berat badan dan mengawal selera makan dan melambatkan rasa lapar.

SUMBER MAKANAN

Kebanyakan sayur-sayuran termasuk dalam kumpulan makanan berindeks glisemik rendah seperti brokoli, bayam, tomato, timun, kacang hijau, keledek dan beberapa lagi. Manakala pengawalan pengambilan makanan dalam kategori indeks glisemik tinggi seharusnya dikawal di kalangan penghidap diabetes. Antara contohnya adalah teh tarik, nasi putih, roti putih, mi goreng, kueh teow goreng, donut dan beberapa lagi.

KENAPA SOYA BAGUS ?

Tahukah anda ESP Shaklee mempunyai GI yang rendah iaitu pada GI 39. Oleh yang demikian, ESP shaklee sangat sesuai untuk mereka yang mengalami diabetis. Boleh baca lagi tentang khasiat dan manfaat non GMO protein ini di sini.

indeks glisemik rendah baik untuk kesihatan

Cara Nak Order Pengganti Teh Tarik

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda. Tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar . Saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar. minuman pengganti teh tarik

Ainul Mustafa
Certified Product Trainer Shaklee ( ID 866453)
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
COD Area: Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *