Minuman diet paling berkesan ? Alhamdulillah, hari ini dah mula bola sepak Piala AFF Suzuki 2014. Nampaknya tengok kawan-kawan ASB pun dah mula berdiet. Paling ketara sekali ialah tuan pengerusi ASB, Fahmy Bin Barney yang kelihatan bersemangat dan sihat. Oklah, untuk tuan Fahmy, Naja, dan Munzir, saya nak share untuk anda 2 minuman diet yang bagus untuk anda, boleh cuba dirumah ok ?

minuman diet berkesan

1. Jus Kiwi Untuk Kesihatan Badan

Alhamdulillah, Ainul dulu pernah dapat offer, dapat free buah kiwi, untuk dibuat promosi. Hoo, memang kitorang pulun makan buah kiwi. Selain, dari kesedapannya, ternyata jus kiwi ini memang best, hahahaha, sampai suruh kawan-kawan rekemen tolong makan. Oklah jom kita tengok sikit apa yang best pasal buah kiwi.

Kebaikan Buah Kiwi

Oklah, kenapa nak makan sangat buah kiwi ini ? Oklah, apa kata kita buat ulangkaji sikit. Macam biasa nak dapatkan kebaikan buah kiwi ini tak susah pun, google je, dah terus dapat. Oklah, hasil dari pembacaan dan copy paste artikel orang putih.

  1. Membantu sistem pencernaan
  2. Membantu mengawal tekanan darah
  3. Melindungi dari kerosakan DNA
  4. Meningkatkan imunisasi
  5. Rendah Indeks Glisemik (GI)
  6. Bagus untuk usus
  7. Membantu membuang toksin
  8. Penting untuk kesihatan jantung
  9. Sesuai untuk pesakit Diabetes
  10. Bagus untuk kesihatan mata
  11. Memberi lebih alkali dalam badan
  12. Baik untuk kulit

Cara Mudah Nak Buat Jus Kiwi

Alhamdulillah, kalau nak tahu cara paling mudah nak buat jus kiwi, bolehlah tengok video ayah saya di atas. Dia buat dengan tenang dan rilek, hooo, memang feel. Oklah, cara buat dia pun tak susah, janji kena ada buah kiwi, jangan buah mangga pulak.

Artikel Menarik

So khasiat buah ini macam macam ada, tapi kena jaga-jaga juga bab buah ini. Tapi takpa, nak lagi mantap lagi kefahaman korang tentang minuman diet, apa kata baca artikel yang dicadangkan di bawah:

  1. Jus mantap untuk kurus
  2. Makan buah rendah kalori 
  3. Fakta menarik tentang buah
  4. Kelebihan buah pisang
  5. Cerita buah mangga
detoks badan sihat

2. Teh Alfalfa Yang Menyegarkan

Ramai dah tahu, terutama penjual alfalfa, tak kisahlah yang jual produk Shaklee, produk lain pun, semua tahu Alfalfa ialah Raja Segala Makanan, bak kata orang jawa celup korea. Alfalfa ini memang best, sampai nak kurus pun, orang suruh makan Alfalfa. 

Tapi dulu ada cerita best, tentang seorang pengidap kanser. Ramai SID pun dah cover cerita ini, pengambilan Alfalfa secara konsisten membuatkan dia lebih baik dan bertambah sihat, dan sekarang pun dah jadi kaya raya.

Minum Dengan Teh Panas

Memang sedap woo, tengoklah muka admin kat atas tuh, hahaha, memang layan weih. Hhahaaa, so bagus untuk detoks, sebab Alfalfa ini boleh minum dengan air panas. Tapi kalau boleh nak lagi power, minum dengan air panas. Kalau minum dengan teh, takut boleh menghakis zat-zat yang ada.

Lagi Manfaat Alfalfa

Memang best, kalau nak cerita pasal Alfalfa, tapi kalau nak menarik jom kita baca tentang kebaikan Alfalfa di bawah ini:

  1. Cerita Tentang Keputihan
  2. Pencuci Seluruh Badan
  3. Diet Sayur-sayuran
  4. Teruknya Resdung
  5. Cerita 18SX
minum jus anggur

Minuman Diet Paling Berkesan Perisa Anggur ?

Salam sejahtera, selamat petang. hari ini nak share sikit, tentang minuman perisa Anggur, hoo, apa tuh, oh ini semuanya minuman terbaik dari shaklee, Vivix. Hoo, powernya resveratol ini sebagai minuman diet ? boleh kurus ke ? Nak tahu lebih lagi ? jom baca lagi.

Kehebatan Resveratol

Resveratrol iaitu sejenis plolyphenol yang dikeluarkan oleh tumbuhan sebagai pertahanan tumbuhan tersebut kepada penyakit. Resveratrol sangat baik sebagai ANTI AGING, ia melindungi dan melambatkan kesan penuaan. 3 mekanisme resveratol dalam penurunan berat badan ialah:

  1. Resveratrol akan mempercepatkan kadar metabolisma badan.Ini akan menggalakkan penurunan berat badan . Apabila metabolisme mula dijalankan secara optimum, pengguna akan membakar lebih banyak kalori, yang membawa kepada penurunan berat badan semula jadi. Ini boleh membantu pengguna menurunkan berat badan, tanpa mengurangkan dengan ketara pengambilan kalori biasa, yang sering membawa kepada perasaan serba kekurangan.
  2. Resveratrol membantu pengguna mengurangkan berat badan adalah dengan memecahkan sel-sel lemak yang sedia ada. Tambahan ini membantu untuk memusnahkan secara semulajadi deposit lemak yang sedia ada, semasa menggunakan sel-sel lemak sebagai tenaga. Ini bukan sahaja akan membawa kepada penurunan berat badan, tetapi kehilangan tulen lemak, dan bukannya jisim otot dan tisu lain. 
  3. Resveratrol menyokong penurunan berat badan adalah dengan menyekat estrogen, yang kedua-dua lelaki dan wanita secara semulajadi hasilkan. Apabila paras yang tinggi estrogen hadir, badan akan menyimpan jumlah yang lebih besar lemak. Apabila hormon ini ditindas, tubuh akan berhenti menyimpan lemak dan akan mula membina lebih banyak otot

Sumber Resveratol Yang Terbaik

Resveratrol banyak terdapat di dalam buah anggur, paling banyak pada kulit buah anggur. Ia asalnya berfungsi untuk mengelakkan buah anggur daripada diserang kulat atau fungus. Dalam banyak-banyak spesies buah anggur, buah anggur jenis muscadine adalah anggur yang mempunyai tahap resveratrol paling tinggi.

Kalau nak tahu, anggur yang hidup di kawasan lembap lebih tinggi kandungan resveratoral berbanding anggur yang hidup di kawasan yang kering. Ini kerana bila berada di kawasan lembap, anggur sepatutnya lebih cepat rosak (berkulat). Tapi oleh kerana anggurmuscadine ni nak survive, ia terpaksa menghasilkan lebih banyak resveratrol berbanding kawan anggur spesies yang lain.

Anggur yang dijual di pasaran Malaysia bukan jenis muscadine. Sebab itu boleh nampak kadang-kadang ada anggur yang sudah berkulat di pasaraya. Ia menunjukkan kandungan resveratoral anggur itu tak berapa tinggi.

Sebiji buah anggur muscadine bersaiz sebesar buah golf, dan harga sebiji sahaja buah anggur anggur muscadine boleh mencecah hingga RM 100.

minuman sihat

Kelebihan Vivix Shaklee

Vivix ialah sejenis minuman campuran botani, merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi. Vivix mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. 4 fakta di bawah terbukti vivix memang hebat

  1. Vivix mengandungi resveratrol. Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan HALAL!
  2. Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Perancis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terkandung dalam wain merah.
  3. Satu hidangan Vivix mengandungi jumlah resveratrol yang sama banyak seperti yang terdapat dalam 100 gelas wain merah.
  4. Sekiranya hendak dibandingkan dengan minuman jus lain, Vivix ternyata mendahului dengan hanya 1 sudu teh sehari mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh iaitu 3000-5000 ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) is a method of measuring antioxidant capacities of different foods )
minuman diet berkesan

Testimonial Vivix Untuk Kurus

Ternyata vivix berjaya membantu mereka yang amalkan secara konsisten, untuk turunkan berat badan. beberapa contoh testimonial hebat mereka ada di bawah, memang sangat best minum macam ini. Bukan sahaja sihat, tapi dapat pulak extra body cantik.minuman diet paling berkesan

Ainul Mustafa
013-3612717
ainulfadzilah@gmail.com

kredit: duniakuinspirasiku, diaryofmuhammad,celikvitamin, rinapretthyhealthy, zianaeunos, khalifahmukabumi, aiennamusa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *