VIVIX Shaklee testimonials MERAH

APA MANFAAT KEBAIKAN VIVIX Shaklee ? Vivix adalah set premium shaklee yang ramai orang tak tahu. Kebaikan Vivix Shaklee untuk kesihatan menyeluruh dan anda wajib tahu dulu apa manfaatnya untuk diri anda. Jom kenali vivix shaklee ni

Kebaikan Anggur ?

Apabila kita memakan buah anggur, seringkali bijinya akan dibuang. Namun tahukah anda, bahawa biji buah anggur mempunyai banyak manfaat untuk kesihatan? Pernahkah kita mengkaji akan kebaikan biji anggur? Ramai di antara kita bimbang sekiranya memakan buah anggur ini akan menyebabkan usus kita tersumbat sebagaimana biji cili.

Walaubagaimanapun ini tidak akan menjadi masalah kerana biji anggur tidak sekeras biji cili, dah ianya boleh dihadamkan. Disebalik kebimbangan itu adakah anda tahu bahawa biji anggur mempunyai khasiat seperti berikut:

Penghalang radikal bebas. Dr.Masquelier, seorang pengkaji berbangsa Perancis menemui zat anti kanser iaitu proanthocyanidins dalam biji-biji anggur. Kekuatan proanthocyanidins ini mampu menghalang l radikal bebas berlipat 20 kali vitamin C dan 50 kali vitamin E. Ekstrak biji anggur juga dianggap lebih baik dari supplemen anti oksidan vitamin A dan E kerana ia boleh terlarut dalam air.

Anti kanser. Dikutip dalam The Times of India, ekstrak dari biji anggur mampu menghalang sel kanser dari berkembang biak. Rajesh Agarwal, PhD, salah satu peneliti di University of Colorado Cancer Center dan profesor di Skaggs School of Pharmaceutical Sciences, menyatakan bahwa ekstrak biji anggur memiliki kelebihan dalam membunuh sel-sel kanser tanpa membunuh sel yang sehat.

Polyphenol biji anggur boleh memperbaiki penglihatan malam dan boleh melegakan pesakit hipertensi yang peka garam. Antioksidan polyphenol dalam biji anggur boleh membantu melindungi daripada kanser kulit cetusan pendedahan matahari, boleh melegakan chloasma atau hipermelanosis perolehan dan juga melindungi badan daripada penuaan pramatang.

Apakah Sebenarnya Khasiat dan Manfaat Vivix Shaklee..??

Memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.

Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin berusia fungsi otak menjadi semakin lemah dan menuju ke amnesia atau nyanyuk. Tubuh badan juga akan terdedah kpd risiko pelbagai penyakit seperti gout, asma dan demam.Mengambil vivix boleh dijadikan sebagai perisai dan imuniti tubuh.

Vivix membantu mengembalikan keremajaan. Kandungan vivix dpt memberi keprluan vitamin tubuh dan membuatkan anda nampak 25 tahun lbh muda.

Revolusi Terbaru dari Shaklee

Vivix™ Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.
Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol.

Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Bahan-bahan utamanya telah diuji secara klinikal dan ianya eksklusif untuk Shaklee.

Vivix merupakan tonik anti-penuaan pelbagai manfaat yang sesuai untuk mereka yang menghidapi diabetes, arthritis, gout, dan macam-macam lagi.

Mengandungi resveratrol yang dipercayai mampu memperbaiki DNA seterusnya mencegah penuaan berlaku dengan pantas.
Walaubagaimanapun, pengambilan Vivix adalah tidak dibenarkan untuk kanak-kanak, wanita hamil dan yang sedang menyusukan bayi kerana ia mengubah DNA.

Terdapat empat mekanisma yang membuktikan kebaikan Vivix, iaitu ia mengandungi resveratrol yang kebaikannya sama dengan 3,000 gelas wain merah. Vivix juga terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, tidak mengandungi alkohol dan menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan. Vivix mendapat sijil halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia(Jakim).

Bagaimana Vivix Berfungsi???

Vivix berfungsi untuk melindungi dan memperbaiki sel DNA serta memberi kesan positif kepada genetik sekali gus mengurangkan sel penuaan. Vivix juga dapat meningkatkan tenaga sel dimana sel2 akan menjadi lebih aktif dan sihat. Sel sgt penting kerana ia merupakan asas kpd tubuh kita. Vivix juga dapat melambatkan AGE protein. Vivix kini menjadi perhatian pengguna di seluruh dunia disebabkan kebaikan kandungan selain melawan pelbagai jenis penyakit. Ia adalah sejenis cecair pekat berwarna merah yang terhasil daripada kandungan anggur muskat dan tumbuh-tumbuhan lain.

Dengan hanya minum sesudu sehari, pengguna akan merasai perbezaannya. Minuman yang sesuai untuk mereka yang berusia 12 tahun ke atas dan juga boleh dijadikan masker dengan menyapu dan biarkan beberapa minit untuk melihat hasilnya.

2500 kajian diterbitkan terhadap bahan-bahan yang digunakan dalam Vivix.
Bahan yang digunakan mempunyai potensi lebih 10 kali ganda dari resveratrol semata-mata dalam memperlahankan penuaan sel.

Mempunyai lebih dari 15 polyphenol termasuk ellagitannins yakni antioksidan semulajadi.
Diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi tanpa pewarna tiruan, pemanis, perasa, alkohol dan pengawet.

Apakah kehebatan Vivix Shaklee?

a) Vivix mengawal genetik dan seterusnya membantu melambatkan penuaan sel.

b) Vivix melindungi dan memperbaiki sel DNA manusia ~ setiap hari sel tubuh diserang hampir sejuta serangan yang merosakkan pangkalan data genetik dan mengganggu fungsi sel dan usia kita. Dengan vivix, DNA akan dapat dilindungi dan diperbaiki selnya.

c) Vivix melambatkan pembentukkan AGE ~ penimbunan AGE (advanced glycation end products) akan menyebabkan kerosakkan sel. Ramuan Vivix yang 10x lebih kuat dari resveratrol (kandungan unik dalam anggur muscadine) mampu melambatkan pembentukan AGE.

d) Vivix membantu meningkatkan tenaga dalam sel ~ tenaga dalam telah ditingkatkan dengan pembentukan mitokandria baru. (mitokandria merupakan penjana tenaga dalam tubuh)

Kesan Vivix Pada Kesihatan

Meningkatkan kesihatan imun badan.
Melegakan alergi dan lelah.
Meningkatkan tahap tenaga.
Memperbaiki kualiti tidur.
Menstabilkan perasaan.
Anti-depresi dan anti-inflamasi.
Mengurangkan/memperbaiki kompilasi diabetes,kencing manis.
Mengawal selia insulin.
Mengawal tekanan darah.
Mengawal selia kelikatan darah dan estrogen.
Memperbaiki mutasi sel.
Anti-kanser dan menghalang kejadian tumor.
Mengurangkan risiko penyakit jantung dgn melindungi jantung.
Membantu dalam proses penurunan berat badan.
Menyokong kesihatan mata.
Membantu glaukoma.
Mengurangkan Artritis.
Menguatkan tulang.
Meningkatkan daya ingatan.
Melambatkan simptom Alzhiemer.
Mengurangkan rambut gugur dan beruban.
Membantu dalam proses penurunan berat badan.
Meningkatkan pengeeluaran sperma.
Meningkatkan daya seks.
Mencegah masalah prostat.
Menggalakkan penuaan yang sihat.
Mengurangkan kedutan halus.
Mengurangkan bintik penuaan.
Memperbaiki tekstur kulit.
Memutihkan dan mengurangkan pigmentasi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *