Lecithin Shaklee Boleh Kurus ? Berapa Lama Kena Makan ? Soalan yang sering diajukan oleh ramai orang. Berapa lama makan lecithin berat boleh turun. Berat turun ni subjektif. Mengikut kadar metabolisme masing-masing.

Ada yang sebulan boleh turun 4kg, ada yang 1kg. Ikut badan masing-masing. Jangan stress kalau ada orang turun banyak anda turun sikit. Bahaya jugak kalau turun banyak secara mendadak dan masa yang singkat.

Berapa lama makan lecithin shaklee boleh kurus? berikut adalah testimonial mereka yang mengamalkan lecithin dan berjaya turunkan berat :

Kebaikan Lecithin

Lecithin shaklee boleh kurus ? Semua orang tahu, atau mungkin ramai yang tak tahu, lecithin berfungsi sebagai emulsifier, atau dipanggil pemecah lemak, yang boleh didapati dari tisu haiwan, atau soya. Jadi biasanya lecithin ni biasa ada dalam set kurus shaklee, sebagai satu cara untuk memecahkan lemak. Tapi jangan tak tahu, ada banyak lagi fungsi lecithin. Antara yang boleh disenaraikan ialah:

  1. pelarut untuk kolestrol
  2. membantu penyerapan zat penting dalam darah
  3. mencegah penyakit berkaitan hati
  4. membantu sistem imunisasi
  5. penting dalam penjagaan paru paru
  6. pelincir bagi sendi
  7. zat untuk rambut cantik
  8. mencegah PMS atau gejala menopause

Wis Wani

asyik dok bca frens punyer prubhan..hr nie nk kongsi jg…mula ambik shaklee masa pantang blan 7 baru2 nie…ms mgandung berat cecah smpai 73kg…dlm hati ms tu duk fkir mcm mn nk trnkn brt lepas bersalin nie…(risau)…bli jamu (mkn kadang2 dan x habis pun…duit jer habis beratus2 beli hu..hu..ank kuning skit stop terus mkn jamu tu…) cuma mkn vit shaklee set bersalin jer + lecithin+ alfalfa…jer,,,brt ms 30 hri waktu p klinik dah turun 58 kg….WOW!!!!! suka nyer….dan skrg teruskn dgn vit e..omega plak…blum timbang lg…tp mmg terasa dah kurus..he.he…anak2 pun ckp …”nape mak dah x besor mcm dulu”…dlm hati punyer la suka…”wahai anak2 ku, mak dah kurus”…en hubby cm senyum jer….best nyer…alhamdulillah…..syukur….

Nadiah Suhaidi

“Nak share berita gembira hehe. Macam malu jer tp nk share juga sbb nmpk perubahan yg best dgn shaklee. Ramai dh tegur kata dh kurus. Tp saya xrasa mcm saya kurus pun rasa mcm biasa jer sbb timbg pun berat sama jer. Xturun pun. Baru-baru nie saja g try jeans skinny saja try sbb mmg hubby xbg pki pun. Saja testing jer. Muat saiz M! Xtau nk tergembira ke apa tp sgt happy!. Baru nie beli dress online. Sekali dtg saiz kecik. Saja la try sarung.. Sekali…. Eh ehhh muat! Nak zip pun xsangkut pun!. Alhamdulilahhhh!. Buncit pun semakin surut. Makin lama mcm kempis dh. But of course xleh nk jd mcm perut anak dara sbb dh ada baby. Tp kalau terjadi mmg pehhhhh! Happy berganda2! Boleh proceed 2nd baby dn seterusnya tnpa risau dh buncit nie sbb ada shaklee ada mbantu!. Kak nad, terima kasih ya kenalkan shaklee nie. Xtau nk balas jasa mcm mane. Buncit dh semakin pupus!! Happy sgt!”

Testimoni Pn Izan

“Masa mengandungkan Hadif, anak ketiga.. berat aku naik daripada 67 kg ke 80 kg. Masalah aku adalah sentiasa berselera makan dan tak pernak mabuk yang teruk – teruk .. Masalah ker tu? Alhamdulillah … rezeki Allah bagi. Sekurang-kurangnya adalah juga kudrat nak mengadap suami & anak dara ngan teruna kat umah tu.

Lepas bersalin, anak aku kena jaundis pada hari ke2. Jadi tak dapatlah aku makan sebarang jamu atau herba. Masuk bulan kedua baru cuba2 nak makan jamu. Tu pun selang-selang jer. Sepanjang sebulan yang pertama.. aku cuma makan Optimum Set Shaklee jer. Alhamdulillah .. badan rasa segar dah bolehlah aku menguruskan rumah seadanya. Lepas sebulan berat aku pun kembali ke 67 kg. Inilah hikmah menyusukan anak. Bab pantang makan memang aku jaga. Benda-benda sejuk & berangin memang tak dijamah. Lebih lebih lagi Hadif ada masalah umbilical hernia. Sebaik mungkin aku akan elakkan dia kembung sebab takut effect kat pusat dia. TAPI … benda yang aku boleh makan macam nasi etc memang dibalun cukup2. Susu pun cukup malah terlebih2 sampaikan freezer tak muat. Masa ni, benda yang paling aku takut adalah BENGKAK SUSU. Tak sanggup rasanya menanggung bengkak susu. 


Masuk bulan kedua, berat badan aku dah statik. Tak ada penurunan .. Masa ni lah aku mula study lagi pasal produk Shaklee. Maka, berjumpalah aku dengan LECITHIN. Lega … lecitihin boleh mengurangkan risiko clog duct dan mengemulsifierkan lemak. Ada harapan berat turun lagi ni! Hehehe … impian demi impian … Tapi, dalam hati tak lah mengharap sangat sebab clog duct tu lah sebenarnya yang menghantui aku. Alhamdulillah, berat aku turun lagi dalam masa sebulan, 65 kg … Kalori dibakar tanpa senaman atau control makan .. hanya breastfeed + buat kerja rumah jer.


Lepas cuti 3 bulan, masuk kerja semula dan aku masih ‘setia’ dengan lecithin. Tapi berat badan ni on off pulak .. turun naik 65-67 kg. Aku pun on off makan lecitihn .. kurang istiqamah. Membazir beli mahal-mahal tapi tak serius amalkan! Aku start disiplin balik & selepas 4 bulan berat aku turun ke 58kg. Sepanjang 9 tahun kahwin .. tak pernah lagi aku merasa berat di angka 50-an. Rasa genbira sangat bila ramai yang perasan perubahan ni. Baru susut yer!Bukan kurus lagi! Hahaha”
 

Hilang 31 Kg : Saya bukan Lagi Beruang Yang Tembam.

Saya pasti, ramai dah tahu transformasi saya selepas menggunakan produk Shaklee. Saya yang dahulunya ‘tembam-tembam beruang’ dah susut dengan banyak.

Terus terang saya katakan saya memang ragu-ragu terhadap ‘ubat kurus’ di luar sana sebab sebelum mengambil supplement kesihatan Shaklee, saya pernah dapat kesan sampingan yang teruk akibat makan 3 jenama produk pelangsingan – berak darah, kulit kepala kering dan menggelupas, panas baran dan macam-macam lagi. 

Ingin ditegaskan bahawa supplement Shaklee bukan ubat kurus ya! Supplemen Shaklee membantu memperbaiki kesihatan badan agar kondusif untuk penurunan berat badan.

Maka tak ada kesan sampingan yang buruk seperti ‘ubat-ubat kurus’ di luar sana yang rata-ratanya memaksa air keluar dari badan dengan kadar berlebihan.

Betul, kawal pengambilan makanan dan senaman amat penting untuk menurunkan berat badan. Dan pengambilan set Lose Weight Shaklee memudahkan lagi usaha untuk saya turun berat badan.

Tukarlah niat anda. Turun badan mestilah untuk meningkatkan mutu kesihatan kita. Tengok lah sendiri. Dalam 6 bulan saya boleh turun 31 kilogram.

Bukan saja berat saya turun, tapi rambut saya semakin sihat, ruam-ruam di lengan dan belakang badan sudah berkurangan, dan tahap kolestrol pun turun.

Pengambilan nutrient yang penting melalui supplement Shaklee betul betul mengubah taraf kesihatan saya.” – Hafez Zahrudin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *