Kurus Sihat Dengan Shaklee ? Alhamdulillah, masuk tahun baru ini, ramai je nak kurus, nak sihat, bertenaga, jadi mesti korang dah capai matlamat nak kurus. So kali ini, saya nak share sikit beberapa tips best nak kurus tahun 2016. Harap-harap membantu korang semua, memang best cerita pasal produk shaklee ini.

Pantang Larang Nak Kurus Sihat Dengan Shaklee

Hahahha, semua orang tahu, sebenarnya banyak pantang larang nak kurus, ada yang suruh buat macam-macam, jaga makan dan sebagainya. antara yang biasa menjadi petua dan benda penting kalau nak kurus ialah:

  1. SENAMAN – ia betul ini memang skill nombor 1, yang selalu orang tekankan kalau nak kurus. mesti cergas, betul, mesti cergas, kalau tak memang sukar nak kurus, tapi ada pendapat mengatakan paling penting jaga makan. Oklah, tapi senaman, atau aktif sangat penting untuk membakar kalori
  2. KURANGKAN MINUM MANIS – korang tahu tak, bila gula banyak, boleh jadi kencing manis, tapi nak best, gula ni memang banyak tenaga pakai, boleh mengurangkan air, sebab air banyak diperlukan untuk memecahkan gula, dan bila air kurang, sukar nak kuruskan badan.
  3. MAKAN SAYUR – betul tuh, kaya dengan fiber, sayur ni buat kita rasa kenyang, tak rasa lapar sangat. Kalau kita nak penuhkan perut, tanpa ambil banyak kalori, jawapannya sayurlah, hahahha.
  4. BERJALAN CEPAT – hahaha, korang kena rajin berjalan, ok, yang ni memang termasuk dalam senaman, tapi cuba ubah sikit lifestyle, banyakkan berjalan, terutama jalan laju, jangan pulak tak tahu, rasulullah pun jalan laju.
  5. MINUM AIR – oklah yang ni kena minum air banyak ok ? sebab apa ? sebab tak boleh nak elak benda benda bergula nih, dahlah panas negara kita, jadi kenalah minum air banyak, takut boleh jadi demam pulak kalau korang air.
  6. JANGAN BARING LEPAS MAKAN – hahahah, yang ni memang betul pun, jadi kenalah, jaga sikit, lepas makan tuh, cubalah jalan kaki sikit, barulah sihat sikit, kalau terus baring tuh, penat gile jadinya. 

Peranan Glycemic Index

Kalau korang semua nak kurus, kena jaga diet jugak, so, tak boleh nak makan bedal je. Cara terbaik ialah memahami konsep GI. Kalau makanan korang rendah GI, maknanya ianya bagus. Sebab apa ? Sebab tenaga yang dilepaskan sangat sedikit, sikit demi sikit, barulah rasa tak penat, dan tahan lama. Kat situlah penting. Nak lebih best, orang yang kena diabetes, kena ambil makanan rendah GI, kalau tak boleh jadi gula tinggi wooo. Macam poster kat atas tulah, kena pastikan gula rendah dalam darah.

Cara Kurus Terbaik

Jadi cara kurus terbaik, ialah mengambil makanan tambahan yang sesuai, yang boleh buatkan korang tak penat, tak letih dan masih bertenaga ketika diet, dan nak bagi korang rasa kurus dengan baik ialah dengan amalkan shaklee. 2 produk shaklee yang masih terbaik untuk kurus ialah ESP dan CINCH. Dua khasiat cinch dan esp memang bagus, dan ada kelebihan masing-masing. Tapi nak lagi best, bolehlah ambil cinch coklat kalau nak GI yang lagi rendah. Bestnya Cinch ni jugak ialah dia ada multivitamin yang lengkap, berbanding ESP. 

Resepi Terbaik ESP dan CINCH

Nak tengok cara nak bancuh ESP dan CINCH ? mudah je, ada beberapa tips korang boleh follow kat bawah nih, simple je, memang sedap woo, nanti boleh try kat rumah, tapi beli dulu lah ye, takpun korang dah beli ESP dengan CINCH tuh, memang best:

Testimonial Sihat Dengan Shaklee

Selain dari ESP dan CINCH, nak lagi best, korang boleh ambil set lengkap nak kurus dengan shaklee, Memang best, nak cerita pasal kurus dengan shaklee memang best, tambah lagi dengan omega, lecithin, herb-lax, alfalfa, dan lain-lain. Memang boleh kurus dengan sihat. Nak lagi best, boleh tambah VIVIX, hahaha, anggur power yang boleh bantu korang kurus jugak.

kurus cantik menawan
musliana mustafa kurus shaklee
kurus masa pregnant
ainul mustafa kurus
kurus ainul mustafa
kurus minum esp
kurus dengan shaklee
kurus sihat shaklee
ayu yuslida kurus dengan shaklee
cantik luar dalam
kurus sihat dengan shaklee vivix
kurus sihat dengan shaklee vivix
kurus sihat dengan shaklee
kurus sihat dengan shaklee vivix

Kurus Sihat Dengan Shaklee VIVIX

SEPTEMBER 2016 (SPECIAL EDITION VIVIX), TESTIMONI 39: NOORBIHA BINTI ABU, [BERAT BADAN MENURUN DAN KULIT SEMAKIN CANTIK SEJAK AMALKAN VIVIX]. Saya mula makan Vivix sebab nak bagi sorongan pada suami. Dia ada ketumbuhan (cyst) di pangkreas. Pada mulanya suami tak nak makan, saya tak memaksa suami untuk makan Vivix tu tapi saya bagi tau bahawa pengambilan Vivix nie dapat mengurangkan/ melambatkan pembesaran cyst tersebut.

kurus sihat dengan shaklee vivix

MAKAN VIVIX

Lepas tu, suami mula makan apabila dia tengok saya makan Vivix tu… tapi tu la, tak lama pun dia makan dalam 2 ke 3 minggu.. Bila saya tanyakan apa yang dia rasa, rasa sakit berkurangan dari selalu, badan dia rasa cergas dan mood dia pun semakin baik. Mood tu dari segi melakukan kerja bertambah baik… 

BERAT BADAN TURUN

Pada masa yang sama, saya makan jugak Vivix tu tapi tak la macam suami saya kejap makan kejap tak. Saya konsisten makan Vivix tu sampai sekarang, saya dapati kesannya agak cepat, kulit muka saya yang berminyak dulu sekarang dah kurang tak la teruk macam dulu. Berat badan saya jugak semakin menurun, yang dahulunya tidak mahu berganjak dari angka 70kg ke 72kg sekarang dah mula menjejak ke angka 69kg dan ke bawah.. 

SUAMI TEGUR MAKIN SLIM

Ini saya baru makan Vivix dalam masa 1 bulan setengah sahaja tau… Saya tak perasan pun tentang berat badan ni makin mengecil, suami tegur “makan apa sekarang badan makin slim ni” malu pulak saya bila dia tegur begitu.. Kalau saya teruskan hasilnya pasti gempak kan? 

VIVIX SEBELUM SARAPAN

Selalu saya akan makan Vivix sebelum sarapan. Kenapa boleh kuruskan badan ya Vivix ni? Vivix jugak boleh melancarkan sistem dalam usus kita, setiap hari mesti akan membuang 2 ke 3 kali. Samada kita makan banyak ke sikit ke pasti keesokan harinya kita akan ke tandas untuk membuang.

KULIT MAKIN LEMBUT

Dari luaran pula, tona kulit muka saya semakin sekata, lembut dan halus je.. Saya suka sangat, lagi-lagi kat bahagian hidung saya ni, dulu hitam dari permukaan kulit muka sekarang. Alhamdulillah… semakin cantik… Alamak terpuji diri sendiri pulak… sorry ya.

NAK KURUS TAK ?

Saya pun berusaha nak kurus, takkan korang tak nak back to BMI yang sihat !! Best kan ? JOm tekad semangat nak cunz, nak cantik, nak kurus, barulah sihat. Bagus badan sihat, kalau kajol pun diet baik punya lepas bersalin, shah rukh khan pun maintain walaupun dah 50 tahun, apa kata kita pun kena cunz balik. bertindak sekarang jugak sebelum jadi penyakit. Kurus sihat dengan shaklee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *