kesan makan resv shaklee

Kesan Makan ResV Shaklee, memang macam mcam testimoni ada. jom fahamkan apa tuh resV dan baca testimonial

Soalan Mengenai ResV

Disemak oleh Nutritionist Shaklee

1. Boleh tak saya ambil 1 biji ResV sehari sahaja? Apa kesan dia?
Jawapan: Ikut cadangan, ambil 2 biji untuk rasa kesan positif. Jika ambil 1 sahaja, kurang kesan positif.

2. Boleh tak anak saya berumur 7 tahun makan ResV?
Jawapan : ResV sesuai untuk umur 18 tahun ke atas.

3. Ibu pregnant atau menyusu boleh ambil tak ResV?
Jawapan : ResV tidak diuji ke atas ibu mengandung atau menyusu. Ambil atas risiko sendiri.

4. Kenapa bila saya ambil ResV, kepala jadi pening-pening? Adakah ia healing crisis?
Jawapan : Biasanya berlaku jika individu tersebut mempunyai tekanan darah yang rendah. Jadi, digalakkan amik lepas makan, minum air kosong mencukupi. Dan, jika ada ambil ubat, sila refer pada doktor terlebih dahulu.

5. Saya ada makan ubat doktor, boleh tak saya ambil ResV untuk tenaga?
Jawapan : Jarakkan sekurang-kurangnya 2 jam dari waktu makan ubat doktor. Dan, pastikan doktor tahu yang anda mengambil suplemen tambahan.

6. Customer nak ambil untuk ikhtiar kanser, contoh dah stage 2-4. Berapa biji kena ambil ResV? 2 biji atau lebih?
Jawapan : Pesakit tersebut perlu dapatkan nasihat doktor terlebih dahulu sebelum mengambil ResV.

Untuk makluman, ResV mengandungi Polifenol yang membantu memberi tenaga selepas proses kemoterapi. Tujuannya, untuk melindungi sel2 badan yang masih sihat, dan memberi tenaga pada SEL.

7. Bolehkah saya ambil ResV waktu siang sedangkan yang dicadangkan pengambilan pada waktu malam? Adakah kesan berbeza siang dan malam?
Jawapan : Boleh diambil bila-bila masa sahaja, selepas makan. ResV yang diambil waktu siang akan memberikan tenaga. Jika malam, lebih kepada repair SEL.

8. Bolehkah ambil ResV bersama-sama vitamin lain pada masa yang sama? Sebagai contoh 2 biji ResV dan 3 biji Ostematrix sebelum tidur?
Jawapan : ResV boleh diambil dengan supplement Shaklee yang lain kerana ia diperbuat dari bahan-bahan semulajadi. Selamat diambil.

9. Berapa lama tempoh masa kajian diambil untuk memperkenalkan resV berbanding vivix?
Jawapan : 8 tahun kajian yang diambil untuk menghasilkan ResV.

10. Kalau kandungan Vivix dah ada pada ResV malah lebih banyak pada ResV, ini bermakna Vivix dah tak perlu ambil lagi. Betul ke? Kalau tak betul boleh jelaskan kenapa kena ambil Vivix, tidak hanya ResV sahaja.
Jawapan : Jika ambil kedua-duanya, anda akan mendapat lebih broad spectrum polifenol. Jadi, kesan baik untuk kesihatan lebih banyak.

11. Bolehkah mereka yang ada makan ubat diabetes/ubat darah tinggi/ubat kolestrol/ubat cair darah mengambil ResV? Jika boleh, bagaimana cara nak makan dan bila masa yang sesuai?
Jawapan : Pesakit tersebut perlu dapatkan nasihat doktor terlebih dahulu sebelum mengambil ResV.

12. Kalau ada buasir, boleh ambil ResV tak?
Jawapan : Tiada masalah untuk ambil. Tapi juga digalakkan amik herblax.

13. Bolehkah ResV diambil waktu pagi dan Vivix diambil waktu malam?
Jawapan : Boleh.

14. Boleh ke ResV rendahkan atau stabilkan tekanan darah pesakit darah tinggi?
Jawapan : ResV bukan utk mengubati kerana ia bukan ubat. Kesan bergantung kepada individu.

15. Adakah ResV sesuai utk turunkan paras kolesterol?
Jawapan : Jawapan seperti soalan no 14.

16. Betulkah kalau makan ResV pada waktu malam, akan buat kadar gula dalam darah meningkat pada waktu siang?
Jawapan : Tidak.

Semua soalan ini disediakan oleh Master Amir Marzhuki, Team Maestro.

POWER BETUL RESV

POWER BETUL LAH RESV!!

Alhamdulillah, dalam seminggu consume dah rasa kesan yang best! Memang berbeza betul bila saya start consume ResV.

Walaupun selalu tidur lewat tapi setiap hari bertenaga badan rasa bertenaga je. Tak lemau pun!

Nak buat kerja pun, otak boleh fokus. Alhamdulillah, ini semua sebab kandungan polifenol dalam botol merah ni si ResV ni.

Resv ni actually kaya dengan kandungan premium yg berkualiti tinggi, tinggi dengan antiokisida yang khas untuk kesihatan menyeluruh, kecantikan kulit dan gaya hidup sihat.

Campuran buah-buahan yang tinggi kandungan POLIFENOL ni sangat baik untuk kesihatan kita terutamanya:

▪️Melindungi dan merawat sel daripada pertumbuhan sel abnormal
▪️Mengekalkan keremajaan kulit
▪️Meningkatkan tenaga
▪️Menguatkan otot
▪️Memelihara dan menyokong kesihatan sendi
▪️Mengekalkan paras gula dlm darah
▪️Meningkatkan daya fokus yg sihat
▪️Melancarkan peredaran darah
▪️Meningkatkan tahap detox
▪️Mempercepat proses pemulihan ibu bersalin CZER/NORMAL (sgt sesuai utk ibu dalam pantang)
▪️Meningkatkan peluang kehamilan (TTC)

No wonder laaa orang makan ResV nampak lebih muda kan?

Berbeza dengan keluaran VIVIX liquid, kini ResV

✅ lebih mudah utk dibawa travel
✅ tak perlu simpan fridge
✅ dalam bentuk capsule softgel

Produk dipatenkan dan korang takkan jumpa produk sebijik macam ini dekat mana-mana pasaran luar. Exclusive only with SHAKLEE

Jom dapatkan hari ini! Untuk kesan yg lebih optimum, boleh ambil sekali dengan VIVIX. Memang 2 item ni, bergabung meletop!

Nak info lebih lagi boleh whatsap saya. Tekan je link kat bawah ni.

INILAH RESV

Ummi imah bagi kat mak sejak resV dikeluarkan dan mak memang ambil setiap hari tanpa gagal.

Mak kata resV ni mak letak hujung katil jadi mak takla lupa ambik malam2

Bagus tau korang guna cara ni bagi yang ingat lupa ingat lupa nak ambik supplement

Ada satu hari tu, sedara mak datang rumah mak.Muda lagi dari mak yang dah 75 tahun tapi jalan pun dh susah sakit2 lutut.. dia heran tengok mak laju berjalan.Beliau tanya mak makan apa, mak terus call ummi imah. Mak kata mak makan shaklee.. Tapi minta ummi imah terang lebih lanjut..

Haha…

Comel kan mak ummi imah ni..

Bila dapat kesan mak rasa seronok dan gembira juga nak bagitahu kat yang bertanya.

Ikhtiar kita untuk bagi kesayangan kita sentiasa sihat.Biiznillah.

Sayang mak hingga hujung nyawa

SAKIT LEPAS VAKSIN

Hari Jumaat baru-baru ni mama dapat vaksin dos penggalak.

Tak ramai kenalan Ainul yang dah dapat dos penggalak ni. Tak tahu la pula kesannya.

Ainul ingat sama la kot kesan macam 2 dos vaksin sebelum ni.

Mama kata 2 vaksin yang dapat sebelum ni dia tak demam. Perasan juga effect vaksin terhadap orang, berbeza-beza.

Tapi kali ni lain. Lepas vaksin mama start sakit sakit badan.

Hari Sabtu kemarin mama demam. Sakit badan tak hilang.

Bagi mama makan ResV 2 biji sebelum tidoq semalam. Alhamdulillah hari ni hilang semua.

Betul la kalau nak instant effect, ambik ResV. Dia terus shoot sel badan kita. Baiki mana yang rosak dan ganti dengan sel baru.

Sel pun perlukan makanan. Kalau bagi makanan yang betul, insyaallah elok lah sel tu. Badan pun makin sihat.

Sapa yang tahan tengok mak sendiri sakit kan?
Mesti lah nak bagi yang terbaik untuk mak.

Semoga mama sentiasa dalam keadaan sihat.

A gift of Shaklee is a gift of health

FIBROID HILANG ?

Testimoni fresh from oven….

Ia bagaikan sesuatu yang sangat terkejut bila fibroid saiz 4.5 cm boleh hilang dalam masa 10 hari.

Kakak ni mengadu sangat risau dengan saiz fibroid beliau, dan saya cadangkan satu produk, iaitu Resv.

Sebab dalam Resv ni, ada antioksidan tinggi. Memang dari segi kajian klinikal pun ada terbukti yang abnormal sel boleh mengecut apabila ambil polifenol yang sangat kaya dengan antioksidan.

Saya berani cadangkan resv padanya. Dan dia pun percaya, terus ambil. Saya berikan dos special untuk beliau ambik untuk beri kesan dengan cepat.

Saya berikan tips tu hanya untuk customer saya dan customer LAT Family saja, kami tak beri secara terbuka.

Sebab tu personal consultation sangat penting bila ambik Shaklee okeh. Bukan semua sama dos tau. Sebab tu rugi kalau u beli dari ecommerce.

Dan kena beli dari orang yang berpengalaman, atau orang yang anda mentor berpengalaman handle macam macam kes kesihatan macam kami di LAT Family.

Ok back to the story, alhamdulillah, the dose sesuai dengan beliau dan beliau teruskan. Selepas sehari ambik resv, keluar darah yang sangat banyak. Heavy period.

Beliau ingatkan selama ni dah monopos. Rupanya sebab hormon beliau yang kacau bilau. Sebelum ni beliau dah tak period lebih dari setahun setengah.

Selepas 10 hari, beliau pergi jumpa pakar dan pakar kata dah takde fibroid. Saya refer teammate saya yang seorang doktor jugak. Dia pun happy giler dan dia kata memang fibroid boleh hilang kalau tak makan produk yang merangsang hormon.

Saya pun beri tips extra pada customer saya yang beliau kena follow dari segi kesihatan dan healthy habit lah. Of course kena jaga semua tu, bukan makan resv saja. Tu added value for my customer.

CARI SUPLIMEN MAKANAN SUNNAH?

ResV ada beb!

MashaaALLAH Alhamdulillahhh harini rezeki betul dapat join sharing dari pakar.

Dapat tau solusi untuk beberapa isu kesihatan termasuk lah kecantikan.

Dan paling beruntung nyaa adalah dapat tau solusi kepada isu NAK KEMPISKAN PERUT. Haa anda yang duk risau dengan ‘spare tyre’ tu, boleh la cuba ikhtiar suplimen.

Dalam Shaklee ada satu yang dinamakan ResV. Bahan dalam ResV ni superb exclusive tau salah satunya DELIMA.

Mesti ramai tau Delima tu bagus kan?
Tapi bila makan delima raw tu (means buah delima la) makan sekali ke biji? Putih2 tu? Kulit?

Haa ada setengah orang tak makan pun.

Tapi Shaklee tau kelebihan delima, dia masukkan semua sekali dalam ResV so kita yang makan ni dapat kesan optimum.

Nak ambil ResV ni ada cara makan dia ikut isu yang dihadapi. Orang yang ada ilmu kesihatan dan nutrisi je dapat guide dengan cara betul. Bukan sekadar ”aaa gitu2 je lah”

So bila cara makan betul baru la dapat hasil yang berkesan.

Alhamdulillahhh dapat refresh ilmu ResV ni. Pulak ada promo ResV dapat free pulak kan. Berebut laaaaaaaa cite dia.

JAHITAN CZER CANTIK ELOK

Tak sampai seminggu nurse puji jahitan czer kering cantik elok ja.

Alhamdulillah yeayyy seronok kan berpantang macam ni nak2 bila czer lagi la jahitan panjang tu lagi la kena jaga.

Alhamdulillah ni feedback daripada adik ipar Nasuha sendiri tau yang ambil set Shaklee termasuk resV.

Kita mak2 ni bila berpantang pun takda masalah jahitan elok semua elok barulah rasa happy ja kan.

Ada ibu2 trauma nak berpantang sebab pengalaman jahitan bernanah luka lambat kering paling menyedihkan jahitan terbuka.

Sebab tu kena invest yang terbaik untuk diri kita juga. Kita nak sihat. Bila sihat nak menyusu pun happy.

Nanti habis berpantang pun happy ja semakin bertenaga.

Jadi ibu2 yang nak berpantang Nasuha sangat recommend set Shaklee termasuk resV sebab resV ni kan ada chebulic myrobalan herba yang sangat bagus untuk rahim dan dalaman ibu berpantang.

Alhamdulillah Nasuha guide cara makan set berpantang Shaklee ikut bimbingan doktor pakar.

Barulah kesan tu the besttt! Buktinya ni feedback adik ipar Nasuha sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat
Salam, Boleh saya tahu tentang Kesan Makan ResV Shaklee

https://my.vitamin.my/kesan-makan-resv-shaklee