Kelebihan cinch shaklee ? Salam sejahtera semua, nampaknya hari ini kita edit entry lama lagi. Oklah, hari ini saya nak share sedikit kelebihan Cinch Shake Shaklee ini. Oklah, memang best sebenarnya cerita pasal Cinch Shake ni, kalau di godek dalam blog saya, banyak gila saya share tips,oklah takpa jom kita tengok satu persatu manfaat Cinch Shaklee ni

Lebih Banyak Nutrisi

Kalau dibandingkan dengan adik dia pun, iaitu protein ESP, memang Cinch dibuat khas untuk kurus, untuk weight management. Hoo, memang bagus, sebab itu bila kita nak kurus, kita kena cukup vitamin dalam badan, barulah sihat, dan dapat tampung kekurangan vitamin, sebab kita diet.

Jadi bagusnya Cinch ialah formula leucine yang membantu mengekalkan jisim otot dan seterusnya meningkatkan metabolisme yang mampu membakar lemak.

Sedap ke Cinch Shake Shaklee ?

Hahaha, takpa, yang bagusnya cinch ni ada 3 perisa , ada coklat, vanila, dan cafe late, hoo, memang sedap, wife suka cafe late, pagi pagi minum dengan air sejuk je. Tapi korang jangan risau, boleh je buat dengan tambahan buah-buahan tempatan dan antarabangsa, kasi lebih tenaga dan kalori tambahan, supaya korang tak lembik sangat. Oklah tapi kena jaga-jaga juga ye, buat pengiraan kalori yang betul, dan jangan banyak sangat pengambilan protein.

Minuman Cinch Shake Mix Bantu Turunkan Berat

Cinch Shake adalah minuman berasaskan protein untuk menggantikan makanan sepanjang proses menurunkan berat badan, dengan Cinch Shake, anda akan rasa lebih berpuas hati dan kenyang!

Ia didatangkan dalam 3 perisa yang menyelerakan iaitu Chocolate, Cafe Latte dan Vanilla. Selain minum begitu sahaja, anda juga boleh variety kan cara minum dengan mencampurkan buah-buahan segar, yogurt dan sebagainya.

16 kelebihan & kebaikan Cinch Shake :

1. Memberikan rasa kenyang berjam-jam lamanya
2. Mengurangkan selera makan bagi anda yang tak boleh control nafsu makan
3.Memberi tenaga berpanjangan jadi anda tak cepat penat walaupun melakukan pelbagai aktiviti harian
4. Meningkatan metabolisme badan
5. Memelihara otot bagi mengelakkan anda gemuk semula dgn cepat bila dah kurus
6. Anda boleh mengambil carbo spt nasi dsb tetapi dgn kadar yg sedikit
7. Menghilangkan lemak yang berlebihan dan mengurangkan inci pada badan
8. Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa seperti santapan manis/ pencuci mulut
9. Mengandungi Cinch Pro iaitu suatu campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino leusine.
10. Diperkaya dengan Leucine untuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badan
11. Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian bagi membolehkan anda berasa puas dan kenyang
12. Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian
13. Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga
14. Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting
15. Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan
16. Soya bukan GMO

Lagi Fakta Mengenai Cinch Shakes Mix Yang Perlu Anda Tahu

1. Kalau minum Cinch Shake Mix Shaklee tak perlu makan nasi la satu hari?

Cinch Shake Mix Shaklee memang mengandungi kesemua nutrisi yang badan kita perlukan setiap hari.

setiap hidangan Cinch Shake Mix Shaklee mengandungi 35% zat yang kita perlukan dalam sehari, sepatutnya kalau tak makan nasi pun tak apa..

Tetapi kita telah biasa dengan nasi, jadi disyorkan kita tetap makan nasi sekali sehari (lunch) cuma sarapan dan makan malam je minum Cinch Shake Mix Shaklee..

2. Adakah pengidap kencing manis/diabetes boleh mengambil Cinch Shake Mix Shaklee ?

Cinch Shake Mix Shaklee adalah ber-indeks glisemik yang rendah, dan sesuai untuk pengidap diabetes. Cuma, pengidap diabetes perlu karbohidrat kompleks dalam pelan diet mereka.

3. Adakah ibu mengandung & menyusu boleh mengambil Cinch Shake Mix Shaklee ?

Ibu mengandung dan menyusu tidak digalakkan berdiet kerana kehamilan dan penyusuan memerlukan nutrien yang lebih terutama kalori. 

Saya sendiri ibu menyusukan anak dan saya mengambil cinch shakes. Ibu menyusu boleh ambil cinch cuma dinasihatkan untuk tidak hanya diet dengan pengambil cinch semata sahaja. Pengambilan makanan lain sangat diperlukan

4. Bolehkah kanak-kanak ambik Cinch Shake Mix Shaklee ni?

Cinch Shake Mix Shaklee tidak dibuat untuk kegunaan kanak- kanak bawah 12 tahun.

5. Cara terbaik untuk minum Cinch Shake Mix Shaklee

Seperti yang boleh didapati pada canisternya, Cinch Shake Mix Shaklee terbaik bila diambil bersama susu rendah lemak. Ini kerana gandingan Cinch Shake dan susu rendah lemak memberi profil nutrisi yang mencukupi dan penggunaan protein & leucine yang optimum.

6. Apakah perbezaan Cinch Shake Mix Shaklee dengan ESP Shaklee?

Cinch Shake Mix Shaklee membekalkan lebih banyak asid amino (termasuk leucine) dan protin dalam setiap hidangan. Tambahan pula Cinch Shake Mix Shaklee mengandungi lebih banyak vitamin dan mineral berbanding ESP Shaklee

7. Adakah Cinch Shake Mix Shaklee mengandungi kafein?

Cinch Shake Mix Shaklee adalah caffein-free, kecuali perasa Latte kerana ia menggunakan perasa kopi asli. Kandungan kafein kurang dari 1 mg untuk setiap hidangan.

8. Beza Cinch Shake Mix Shaklee dengan produk penurunan berat badan lain?

Cinch Shake Mix Shaklee mengandungi formula istimewa iaitu leucine yang menjaga otot. Sesetengah produk kurus merosakkan otot dan menyebabkan kehilangan berat badan akibat kekurangan jisim otot. Keadaan ini menyebabkan berat badan bertambah kembali bila dah tak ambil produk tersebut. Berbeza dengan Cinch Shake Mix Shaklee yang menjaga jisim otot. Otot yang sihat membantu dalam pembakaran kalori.

9. Berapa harga sekotak Cinch Shake Mix Shaklee ? (Soalan paling popular)

Harga pasaran Cinch Shake Mix Shaklee adalah RM 173.00 mengandungi 15 hidangan,

10. Tak Mahal ke Cinch Shake Mix Shaklee RM 173.00 untuk 15 hidangan ?

Tak mahal kalau kita nak bandingkan dengan khasiatnya, satu hidangan Cinch Shake Mix Shaklee mengandungi 35% khasiat yang kita perlukan sehari, bermakna satu hidangan Cinch Shake Mix Shaklee seperti kita makan sayur sayuran dan lebih dari 7 jenis buah-buahan organik,

sebab Cinch Shake Mix Shaklee bersumberkan extrak soya tanpa sebarang tambahan bahan kimia, semuanya asli, lalu ke kita nak cari 7 jenis buah yang sama khasiatnya dengan Cinch Shake Mix Shaklee..

Tips Kurus Yang Lain

Apapun lepas dah ambil kelebihan cinch shaklee ni, kenalah amalkan tips kurus yang lain, lagi lagi ibu-ibu yang baru je dapat anak comel-comel bam bam, anak bambam takpa, tapi ibu lepas tu bam-bam jugak, memang COMEL , tapi kurang CUN, jadi, kenalah bersiap-sedia dengan tips dan vitamin yang diperlukan untuk kembali ke berat badan yang ideal.

kurus dengan shaklee

COD Cinch Shaklee Area Shah Alam

Jika anda berminat nak dapatkan Cinch shake ini, kelebihan cinch shaklee, apa kata boleh hubungi Ainul terus seperti alamat dan nombor telefeon dibawah. Jangan lupa, kami ialah PENGEDAR SHAKLEE PALING COOL DI SHAH ALAM. Ataupun anda berminat untuk membuat pembelian secara online, klik sahaja gambar dibawah.

Ainul Mustafa
013-3612717
ainulfadzilah@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *