lecithin shaklee

Macam-macam Kebaikan Lecithin Shaklee

Salam sejahtera, macam-macam kebaikan lecithin shaklee, antara yang harga yang paling rendah, yang anda boleh ambil, untuk diet kesihatan anda. Kalau nak diikutkan di internet, dan pengedar shaklee yang lain, memang amat berpuas hati dengan lecithin shaklee, yang kadang-kala panas dengan isu halal dan sebagainya. 

Apa itu Lecithin ?

Kiranya lecithin ialah emulsifier, ataupun bahasa jawanya pembakar lemak, yang membantu mencairkan lemak dalam badan kita. Soy lecithin shaklee ini pula terdapat 180 capsules di dalamnya, dan bagus untuk diet, terutama yang nak rasa badan ringan sikit. Korang juga boleh refer status halal lecithin shaklee di sini.

Untuk Kuruskan Badan

Ambil air yang secukupnya, dan amalkan selalu, berat badan boleh diturunkan dengan lecithin. Makcik wife saya kat kampung, suka ambil lecithin ini sahaja, dan rasa badannya  agak ringan berbanding dulu. Kiranya kalau tengok testimonial lecithin shaklee kat bawah, ada yang berjaya turunkan 5kg dalam masa 2 bulan.

Bagus untuk Otak ?

Mengikut kajian, lecithin juga membantu merangsang otak menghasilkan daya tumpuan dan penghafalan dengan lebih baik. Jadinya, lecithin shaklee sesuai diambil untuk kanak-kanak yang sudah berusia 12 tahun ke atas untuk membantu mereka dalam pelajaran.

Bagus untuk Kulit dan Rambut ?

Beberapa kajian juga mendapati, lecithin dapat mencantikkan kulit dan rambut anda. Bagus juga untuk para suami dan lelaki di luar sana, dapat mengambil shaklee supaya kelihatan anggun, macho dan bergaya. 

kebaikan lecithin shaklee

KURUS SIHAT OTAK CERDAS

Lecithin adalah Nature’s Emulsifier(Pengemulsi Semuljadi) yang membantu badan menyerap nutrien larut lemak seperti Vitamin A,D,E,K, Beta Caretone. Lecithin boleh didapai dari tisu binatang dan tumbuhan, yang popular sekarang ialah soy lecithin shaklee.

KEBAIKAN LECITHIN

Dengar bunyi leci + thin, korang tentu ingat , wah ini macam bagi badan kurus je, oklah, jom kita tengok kelebihan-kelebihan dan kebaikan khasiat soy lecithin ini.

  1. Bagus untuk otak – mengikut beberapa kajian, lecithin bagus untuk kecerdasan otak, terutamanya bagi pelajar .
  2. Bagus untuk orang tua – membantu melancarkan peredaran darah. Selain itu, beberapa kajian dibuat, pengambilan lecithin boleh membantu memulihkan penyakit ahmar.
  3. Membantu membakar lemak – yang penting bagi mereka yang ingin turunkan berat badan .
  4. Bagus untuk sistem jantung yang sihat.

ISU HALAL SHAKLEE

Yang kiranya isu yang berat, tapi korang boleh baca penerangan saya sebelum ini ok, saya telah merungkai beberapa masalah Lecithin Shaklee ini.

Lecithin Kembali

Hoo, nampakanya pakcik Lecithin sudah kembali, setelah sekian lama menghilangkan diri kerana menjadi kegilaan ramai gadis gadis idaman. Ada satu masa, boleh pula Shaklee tersilap, silap teknikal. Takpa itu bukan penyebab Lecithin terus tidak diminati, hahaha. Korang pun tahu power lecithin ni, bila dia digandingkan dengan Alfalfa Complex, memang superb, satu set yang boleh didapati, tanpa naik 20 sen. Hoo, mari mari semua !!!

SET KURUS TERBAIK

Heheh, penangan set kurus terbaik dari Shaklee, kalau gabung dengan Alfalfa Complex, memang untung punya. Set ni selalu duk sebut kat facebook, harga berpatutan, ramai dah berjaya. Awek saya share testimoni nya di video semasa sambutan hari raya Shaklee yang lepas. Alhamdulillah, sehinggakan anak tauke emas pun dok tanya pasal Shaklee ini. 

KHASIAT LECITHIN

korang boleh tengok kembali khasiat lecithin yang lain di blog post aku sebelum ni. Hehehe, so, bukan sahaja untuk kurus, makcik kat kampung pun terasa badan sedap skt selepas ambil lecithin ni.  kebaikan lecithin shaklee.

manfaat lecithin

Lecithin Untuk Otak ?

Salam sejahtera. Hari ahad ini, saya nak cerita pasal khasiat Lecithin . So korang yang belum tahu lagi pasal lecithin, hoo mugkin boleh refer post post sebelum ni. Selain dari beberapa isu halal . gelatin dan sebagainya, lecithin ni kiranya lebih best ambil, dengan bajet yang berpatutan, anda boleh rasakan kenikmatan dan kelainan pada badan anda. Banyak juga testimoni di luar sana , ramai turun berat badan berkilo-kilo, hooo. Oklah hari ini cerita lain dari berat badan, nak tahu juga apa yang lecithin boleh buat kan ?

UNTUK KESIHATAN OTAK

Lecithin dikatakan mampu membantu meningkatkan pembelajaran kognitif korang. Bagi otak bergeliga sikit lepas ambil lecithin. Sesetengah research mengatakan lecithin juga mampu merawat penyakit Alzemer . Kalau untuk kanak-kanak 12 tahun ke atas bolehlah ambil lecithin, tapi kalau nak lagi power, korang boleh cuba Omega-3, kuasa minyak ikan.

BAGUS UNTUK RAMBUT  

ni dari page isterisaya, lecithin juga dikatakan baik untuk kesihatan rambut. kiranya kalau korang fatty acids lecithin ni, nanti rambut korang rambut lesu dan kusam tak bersinar. Selain itu , lecithin ni ada vitamin B coline dan inositol yang penting untuk pertumbuhan rambut .

KULIT CANTIK

kalau korang takda duit nak beli shaklee, boleh try ambil lecithin ni. Kulit cantik ni memanglah best, bajet nak lawa macam tiz zaqyah, takpun cun macam hot janda Rita Rudaini. Hoo, apapun, kulit cantik ni memang idaman setiap wanita, termasuklah juga lelaki metrosexual diluar sana. . Tapi nak best, boleh cuba macam -macam lagi, ESP shaklee buat masker pun layan jgk, hooo. kebaikan lecithin shaklee.

Testimonial Kurus dengan Shaklee

Salam sejahtera semua. Saya hari ni pergi 3 buah rumah saudara mara, hoo penatlah, memang penat. Tapi kepuasan tetap ada, sebab dapatlah saya bersama-sama adik-beradik beraya sakan hari ini. Oklah, saya pun dalam masih nak bekerja, saya nak sediakan satu testimonial khas, pastinya update terbaru kurus dengan Shaklee. Hehehe, semua orang pun dah tahu kan.

Ramai dah Shaklee kat luar sana. Oklah, bagi yang berminat, jom kita tengok kakak cun kat bawah ni. Katanya dia ambil ESP, Lecithin, Alfalfa dan Omega Guard. ok jomlah kita ulang kaji sikit topik ni.

1) Alfalfa

Raja segala tumbuhan ni, bagus untuk total kesihatan anda. Kalau nak dikira dari aspek kuruskan badan, Alfalfa ni bagus sebab boleh mengawal makan minum kita. Wife saya katanya sejak ambil Alfafa, makan sikit pun dah kenyang. Ini bagus untuk sesiapa yang nak kuruskan badan ok .

2) Lecithin

Heheh, produk hot shaklee ni, kalau nak dikira, banyak juga khasiatnya. Tapi kalau korang nak bajet 100 je, ambil Lecithin dan alfalfa dan power, boleh memberikan keputusan yang baik. Boleh refer link yang saya bagi untuk khasiat lecithin.

3) Omega Guard

Hooo, kuasa minyak ikan, Omega 3 , memang terbukti untuk kesihatan. Macam bapa saya cakap, ikan memang banyak khasiat. Omega 3 ni lemak yang boleh bakar lemak. Sebab tu, korang tengok orang yang makan ikan, pantang makan ayam, badan ok je !!!

4) Energizing Soy Protein (ESP)

Hooo, nak mantap segalanya mantap, memang ESP lah, Asid Amino memberikan tenaga untuk kita cergas, buat rasa tak makan banyak, boleh juga dijadikan sebagai meal replacement, campur juga sikit dengan CINCH, memang superb. Nak rasa badan gebu, kulit lawa , ambillah ESP 




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *