Jus Kuruskan Badan ? Masa petang -petang ini, tentu sekali ramai dah standby, nak keluar cari menu berbuka nanti. Tentu sekali, kalau korang pergi ke bazaar ramadhan, mesti tak boleh tengok air sejuk yang ada di jual, macam-macam ada, terliur juga dibuatnya. Oklah, hari ini jom kita diskus sikit tentang jus kuruskan badan, bulan puasa ini bagus minum , sebagai menu berbuka atau sahur.

Jus Buah-Buahan

Semua orang tahu, pasal jus buah-buahan, Sememangnya memang sedap lagi menyelerakan. Makan buah memang bagus untuk diet, jadi ada beberapa jus yang korang boleh buat dengan buah, macam-macam jus, jus mangga, jus pisang, jus betik , epal, dan macam-macam lagi. Kalau nak disenaraikan pasal buah-buahan, memang banyak dalam blog ini, antaranya ialah;

Tapi makan buah ini kena jaga-jaga sikit, bila buat jus, jangan sampai tercampur gula pulak, nanti jawabnya  tinggi kalori dan karbohidrat, dah tak jadi dah nak detox atau nak kena bakar banyak sikit kalori tuh.

Jus Sayur-sayuran

Kalau nak best, jangan lupa juga jus sayur-sayuran. Jus sayur memang bagus untuk detox, lagi banyak tumbuhan hijau. Kalau nak best korang boleh juga try minuman alfalfa, lagi pahit, tapi alfalfa raja buah, mesti lagi power.

Jus ESP Shaklee

Yang ni memang best, lagi sedap, ada satu entry khas, jus strawberry pisang campur dengan esp, pergh memang sedap, kalau korang nak try, kenalah buka balik entry tuh. Manfaat ESP Shaklee ini memang banyak, selain dari bagi kurus, boleh minum esp untuk

Jus Cinch Shake Mix

Kalau buat jus  campur dengan Cinch Shake Shaklee memang terbaik, sebab ada 3 perisa, vanila,cokelat, dan caffe latte. Produk cinch ini memang dirumus khas dengan leucine, khas untuk mereka yang nak kuruskan badan, dan juga nak berat badan cantik. Paling best, kalau nak lagi best, boleh campur ESP dan CINCH, macam Puan Ainul buat di bawah, memang sempoi. jus kuruskan badan

Dapatkan ESP dan CINCH Untuk Jus Lebih Sihat

Kalau rasa nak buat jus lebih sihat dan bertenaga, nak lebih vitamin, apa kata korang boleh order sama ada ESP atau CINCH, memang kedua-duanya terbaik dan sedap. Nak lagi best, boleh terus order online dan klik gambar order di bawah. Selamat membuat JUS untuk berbuka dan sahur.

Kulit Cantik dan Bentuk Badan Menawan

Antara manfaat yang boleh anda dapati dalam diet ESP shaklee ialah cantik. Cantik bukan sahaja kulit cantik, tetapi kalau kena dengan kiraan kalori yang betul, anda boleh dapatkan bentuk badan yang menawan. Jadinya, kalau kita minum ESP sebagai pengganti makanan, kita boleh kurangkan kalori, menggantikan makanan yang berlemak tidak sihat kepada protein soya yang bagus. 3 testimonial di bawah memang cukup membuatkan ramai wanita tergila-gila kannya

Meningkatkan Susu Badan Dengan ESP

Ibu-ibu yang pentingkan susu badan, breastfeed anak, tentu sekali nak susu badan mereka sentiasa cukup. Alhamdulilah, dengan ESP, ramai para ibu diluarsana yang dapat manfaat dengan mengamalkan ESP Shaklee. Walaubagaimanapun, langkah langkah dibawah perlu dijaga supaya susu badan tidak drop, dan kurang produktif

  1. Mengawal Stress – boleh dikatakan stress memang faktor utama mengapa susu badan merudum, jadi mestilah bertenang, dan perlukan sokongan suami tersayang anda
  2. Supply On Demand– susu ibu sentiasa ada jika ada demand. Jadi, jika para ibu bekerja, ambil peluang untuk membuat stok simpanan, dan ambil masa untuk mengepam susu badan. Jika anda diluar, dan anak hendak susu, bagus susukan anak secara direct walaupun anda berada di kawasan awam.
  3. Teknik Power Pumping – teknik ini memang terkenal dikalangan para SID Shaklee, dan juga persatuan ibu menyusu. belajar teknik ini, supaya anda menghasilkan stok susu banyak jika anda bekerja di pejabat. Walaubagaimanapun, para ibu yang bekerja di rumah pun kena sedikan stok yang banyak. Jangan membazir sudah

Anda juga boleh baca kisah pengalaman saya di sini, semasa Ainul mengalami masalah susu merudum ketika nak menyusukan anak pertama kami Arreessa Zulaikha

Mengurangkan Risiko Kanser Payudara

Kajian menunjukkan produk berasaskan soya yang tinggi dengan isoflavens, boleh membantu mengurangkan risiko kanser payudara. Phytoestrogen bagus bagi melindungi wanita dari risiko kanser payudara. Walaubagaimanapun, setiap orang akan menghadapi risiko yang berbeza. Bagi mereka yang alah dengan produk soya, ESP Shaklee tidak sesuai untuk diamalkan, malah boleh meningkatkan peluang menghidap barah.

Matlamat CINCH 

HAhhaha, satu perkara yang patut anda semua tahu ialah matlamat kedua-dua produk . Cinch memang dibuat untuk membantu kita mendapatkan berat badan yang sesuai. Jadi hasil kajian telah dibuat dan Cinch memang terbukti dapat membantu mengatasi masalah paling ditakuti oleh kita, iaitu YOYO EFFECT !! Kiranya kesan YOYO antara benda yang paling tak bagus sebab berat badan kita akan turun naik , macam yoyo. Kenapa begitu ? kerana semasa kita diet, jisim lemak tidak berkurangan, apa yang berlaku hanyalah jisim otot yang berkurangan. Sebab itu kita rasa macam dah turun, tapi tetiba naik balik. Jadi Cinch yang diperkaya dengan formula khas LEUCINE untuk mengatasi YOYO EFFECT ni.

ESP – Pemberi TENAGA ?

Memang betul, ESP memang memberikan tenaga, sebab tulah ianya di panggil Energizing Soy Protein. Apa yang menarik tentang ESP ialah ianya mengandungi Branch-Chain Acid Amino, yang ni kalau korang tengok, ianya stimulate otot kita supaya rasa bertenaga, sebab itu bila kita ambil ESP, kita rasa cepat lapar, dan terasa nak makan banyak. Tapi, bak kata orang putih, ESP pun dah terbukti untuk bantu mereka nak kurus, tapi caranya seperti meal replacement, minum masa sarapan, atau waktu malam, jadi malam tu takyah makan benda berat sangat. 

Berapa Kandungan LEUCINE dalam CINCH ?

Kalau semua orang perhatikan, saya boleh buat kuiz, tentu ramai yang tak tahu, hahaha kalau siapa tahu, mesti dia orang kerja dalam SHAKLEE, Seperti kata pakar Shaklee, memang formula itu dirahsiakan sendiri oleh SHAKLEE, supaya CINCH SHAKE lebih esklusif berbanding produk kurus yang lain. Jadi, LEUCINE dalam cinch shake memang terbaik untuk membantu melindungi otot dari menyusut akibat melakukan aktiviti berat.

Multivitamin Dalam Cinch

Kalau ikutkan jawapan dari pakar CINCH, ramai je yang boleh ambil, tetapi ada kelemahannya. Cinch terbaik ambil sebab dalamnya ada multivitamin untuk support badan kita yang kurang vitamin, berbanding ESP yang lebih fokus kepada TENAGA, sebab itu ESP ada kandungan B Complex, tapi tidak selengkap multivitamin yang ada pada CINCH. Boleh buat jus kuruskan badan.

ESP Semua Boleh ?

Memang dah jadi lumrah berniaga, sebab semua kata ESP boleh cantik dan macam-macam lagi, jadi ramai yang kata nak kurus pun ambil ESP, lepas tu, boleh dapat kulit cantik dan sebagainya. Oklah, jadi diorang kata CINCH tak boleh untuk cantik. Hahhaha, memang menjadi lumrah , dan harga ESP pun lebih murah berbanding CINCH. Tapi akhir kata untuk anda, kalau nak kurus, ambil CINCH SHAKE, BUKAN ESP !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *