Jom Minum Cinch Shaklee ? Jom kita pekena teh tarik !!! Ok itu ungkapan kawan seperti ASB yang selalu ajak minum sesi TTS. Oklah kalini gua nak tukar kepada Jom minum Cinch Shake Shaklee. Hoo , baru baru ni cuba kembali konsisten, best sungguh rasanya, itu belum lagi kesannya, sebab gua memang jarang nak senaman, so hasil dia memang lambat, tapi ada je caranya nak aktif walau duduk di rumah.

Badan Cepat Berpeluh

Paling best lepas minum cinch ni, badan macam mudah panas kalau buat kerja rumah. Haritu sidai baju yang banyak, berpeluh jugak dibuatnya. Memang kalau jalan atau beriadah, senang keluar peluh, so minum air masak banyak, pembakaran dah ada mula tuh. So kalau tengah bermain tuh, jangan lupa minum cinch untuk melindungi otot anda supaya tak lemah.

Perisa Cinch Shake

Hehehe ada 3 perisa masuk Malaysia ni, vanila, coklat dan caffe late. Rasanya pun sedap. Macam macam resepi boleh korang bikin. Macam aku dulu rajin minum cinch coklat !!!Sekarang share dengan wife perisa cafe late. Resepi Cinch Tersedap ? Yang ni pulak ikut pada tuannya, janji jangan air panas, resepi paling sempoi tentu sekali dengan biskut oreo, so ada extra kalori kat situ, yang tu kena belajar kira jugak, aduiii.

jom minum cinch shaklee

Minum Cinch Masa Puasa

Sekali banyak benar entry aku dulu masa aku buat untuk bulan puasa. Kenapa ye kena ambil Cinch Shaklee ini ? Hooo, oklah ini aku bagi sikit jawapan aku yang tak berapa nak power nih, tapi sangat membantu korang.

Masa Puasa Korang Bakar Otot !!!

Hhahaha, betul ke ni ? Itulah yang akan terjadi, kalau otot tak dipelihara. Biasanya bila puasa ini, memang benda yang paling lemah ialah otot. Ok, timbang berat dah kurus, tapi kalau tengok detail lagi, baru tahu, yang turun tuh,  sebab jisim otot dah berkurang, jadi lembik sebab puasa. Hmm, jadi bila dah tak puasa, masuk raya, habis melantak balik, naik balik YOYO.

Bina OTOT dan KEKALKAN JISIM OTOT

Bunyi tot tot otot, lain macam bunyi je, orang putih senang, muscle. Hahhaha, ini paling basic ye, muscle kena bagus punya. Muscle ini leh penting nak bakar lemak, Ingat ye, kalau senaman, biasanya kita bakar kalori, jadi nak otot tuh bakar muscle, kenalah jaga otot. Hmmm sukar juge ye kalau puasa.

Kebaikan Cinch Shaklee

Hahhaha, jadi masa sahur, minumlah cinch campur esp shaklee. Bagus untuk otot badan korang, supaya bertenaga, dan jisim otot dilindungi oleh special formula yang dipanggil Leucine. Oklah, kalau rajin bolehlah bersenam sedikit masa petang, itu pun kalau korang ada masa. Oklah, kalau nak order cinch shake shaklee ini, korang klik SINI . Kalau nak order call saya.

Beza ESP dengan Cinch

Hooo, soalan ni , memang popular dikalangan pengguna-pengguna tegar shaklee, baik yang menjual, baik yang nak kurus, ibu berpantang, mengandung dan sebagainya . Oklah, saya dah lama orang tanya benda ni kat blog saya, tapi takpalah, asyik sibuk sikit dengan VLOG dan macam-macam aktiviti raya, so bolehlah lepas ni kita nak bincang sikit pasal ESP lawan Cinch ni. So, kalau orang tanya ESP atau CINCH ? anda nak yang mana ? mana yang lagi best ? Ok lah sebenarnya sebelum ni pun, saya dah panjang lebar diskuss pasal benda ni, tapi takpa , jom kita tengok lagi apa yang patut dan yang tak patut

KURUS PUNYA PASAL

Kalau kurus punya pasal, eloklah anda ambil CINCH, memang dah direka pun untuk kuruskan badan. Tapi jangan lupa, setiap SID yang anda order tuh, ada cara makan masing masing, ikut guideline. Jangan terkejar-kejar harga ok ? ESP pun ok, kalau anda pandai bikin ESP ni untuk kurus, tambahkan juga dengan produk Shaklee yang lain seperti lecithin,omega guard , herblax,alfalfa.

GEBU GEBU JANDA

Hahaha, salah satu nak bagi cun, kulit lembut, memang dah terbukti dah, kemantapan ESP ni, hahaha. Cakaplah apapun, memang terbukti, sampai anak kawan pun, saja-saja main ESP, lepas tu cakap kat mak dia, tangan lembut je. So nak buat masker, minum dan sebagainya, ESP memang cun. Cinch kurang sikit, tapi jangan terlebih ESP pulak, nanti jadi Gebu segebu gebunya

BERPANTANG TAMBAH SUSU

ESP lagi ESP lagi, hooo. Khasiat terbaik bagi para ibu yang baru, dapat anak baru, nak berpantang, atau nak tambah susu. ESP , join dengan alfalfa, jadilah set ibu menyusu yang terbaik dari Shaklee. Oklah, yang ni boleh tanya pakar kita puan Ainul Mustafa.

ESP ATAU CINCH ?

Sekali lagi, ikut kepada keperluan anda, dan sila refer kepada SID anda yang anda beli barang dari dia. Sila hormati para SID anda ok ? Jangan beli dengan orang lain, tanya orang lain, payah nanti !!!

Resepi Cinch Shaklee

Hehehe, nak habis puasa ni, ramai pulak nak cuba pelbagai resepi cinch shaklee . Hoo kalau kat US sana, diorang dah tahap advance dah. Siap ada video semua. hoo memang best buat resepi kan, barulah rasa macam Masterchef, hahaha. Oklah kali ini jom kita tengok resepi cinch shake dan esp bersama Puan Ainul Mustafa kita di bawah ini. Video ni, memang saya tak sempat nak tolong rekod, dah dah jadi macam ni.

Hehhee, inilah resepi cinch ESP Oreo yang dibuat khas untuk dapat membuatkan anda rasa kenyang. Oklah sedikit fakta tentang video ini.

  1. Masa ni saya sibuk nak siapkan benda lain, tu yang nampak kepala je
  2. Saya tak suka nak buat semula, jadi terus edit dan publish, 
  3. Ini percubaan pertama saya edit pakai Sony Vegas Pro 12
  4. Ini adalah logo pertama AINUL MUSTAFA HD
  5. Apapun resepi ni memang sedap
  6. Lepas ni, ramai minta kami buat balik video ni

Cinch Shake Shaklee: Komen pengguna

jom minum cinch shaklee . Salam sejahtera sekali lagi, lagi cerita pasal Cinch Shake yang best lagi menyegarkan. Biasalah sekarang ni, nak bulan ramadan al mubarak, semua orang nak cari juadah berbuka, tak kurang juga yang nak bersahur cara cepat punya. Alhamdulillah, tahun lepas, saya sudah layan sama itu Cinch, memang best, kawal selera makan, berat turun, dan sebagainya. Oklah, kali ini punya post, saya mahu cerita-cerita kepada anda komen pengguna pasal Cinch ni, hooo, jom kita tengok beberapa rangkuman yang saya dapat ini.

“Alhamdulillah berat turun 2kg dalam masa seminggu. Makan nasi macam biasa cuma rasa kenyang je lepas ambil Cinch Shakes.” Puan Sue, Terengganu

“baru 2 bulan ambik herb-lax + lecithin + cinch shake… dari baju saiz 50 dh bole pakai saiz 46 arini…. ni yg Ig semangat nk teruskn ni… Alhamdulillah .” Haidawati Abu Hasid 

Sebenarnya banyak lagi, kalau nak taip satu satu penat jugak tuh, takpa boleh refer kat page awek saya Diet Diet Sihat sana. Hahhaha, memang best woo, sana macam macam ada, tips ada, free gift ada, nak buat duit pun boleh, lawak antarabangsa dan sebagainya. Jadi Memang Best Cinch Shake Shaklee ini. Kalau nak lagi best, boleh juga ambil sekali dengan produk shaklee yang lain.

  1. Lecithin – yang ni untuk bakar lemak, sedut lemak tu
  2. Alfalfa – lebih kepada mengawal selera makan, boleh juga untuk detox
  3. Herb-lax – yang detox waktu malam, memang rasa ringan sikit badan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *