VITAMIN C BEST SANGAT. VITAMIN C SHAKLEE untuk hilangkan Jerawat Pasir shaklee, Jerawat Batu, Simptom Jeragat, Kulit Muka Kusam

Haishhh..banyak sangat la..Korang nak tau tak apa VITAMIN C tu?? Vitamin c membantu pembentukan kolagen, jangan tak tahu pulak. kita ni semakin hari

semakin kehilangan kolagen semulajadi..so macam mna nak topup balik tu..silalah amalkan Vitamin c..Bukan sekadar cantik malah kulit lebih nampk sihat..BEST!!!!

Jenis Jerawat Muka

Kenali Jenis-Jenis Jerawat

1. Jerawat Biasa – Terbahagi kepada 4 jenis iaitu:

** Blackhead (bintik hitam) – Berbeza dengan bintik putih, bintik hitam ini terjadi kerana liang atas telah terbuka dan pigmen kulit telah teroksida dengan oksigen. Ianya belum dijangkiti kuman namun elakkan dari menggunakan scrub muka kerana ianya akan memburukkan lagi keadaan.

** Whitehead (bintik putih) – Bintik putih ini berlaku kerana sebum telah memenuhi liang kulit muka dan menyebabkannya tersumbat dan kulit telah mati. Liang telah tertutup diatas dan memerlukan rawatan intensif.

** Papules – Liang kulit muka dan sekitar telah dijangkiti kuman dan berlaku radang.

** Pustules – Peringkat yang lebih kronik dari papules. Liang kulit muka juga telah diserang kuman dalam tempoh yang lama menyebabkannya radang mengeluarkan nanah dari liang kulit muka.

2. Jerawat Serius atau Acne Vulgaris

** Nodul -Lebih dikenali sebagai jerawat batu dalam masyarakat kita. Jerawat ini sakit bila disentuh. Kelihatan berbonjol dan bersaiz lebih besar dari jerawat biasa. Lazimnya, akan meninggalkan parut dimuka dan berulang-ulang di kawasan yang sama.

**Sista – Sista atau cyst ini terjadi akibat kombinasi jerawat-jerawat nodul yang bercantum antara satu sama lain sehingga membentuk sista yang besar. Jangan sesekali memicit jerawat ini kerana ianya akan menjadikannya lebih merebak dan meninggalkan parut yang tak diingini.

3. Jerawat Teruk atau Acne Rosacea

Masalah kulit muka ini sering disalahtafsir sebagai sejenis jerawat. Sebenarnya ia bukan jerawat dan sudah tentu rawatannya juga berbeza. Acne Rosacea ini wujud sebagai bonjolan bernanah berwarna merah dan tak mempunyai bintik hitam. Seolah-olah sama dgn acne vulgaris.

Jika dibiarkan tanpa rawatan, anda berisiko menghadapi bengkak hidung. Disarankan untuk anda berjumpa pakar kulit untuk masalah ini.

4. Jerawat Kronik Lain

** Acne Conblongata – Tahap yang paling teruk bagi Acne Vulgaris. Biasanya menyerang lelaki. Meninggalkan kesan parut kekal dan menyerang kawasan muka, dada, belakang badan, atas tangan, punggung dan peha. Lazimnya menyerang belia berusia 10 tahun ke 30 tahun.

** Acne Fulminans – Masalah kulit ini ajan menyerang secara tiba-tiba selepas dijangkiti masalah acne conblongata. Biasanya akan dihadapi oleh golongan lelaki dan usia muda. Simptom-simptomnya diserang demam, gatal yang teruk dan tak bereaksi kepada antibiotik.

** Gram-Negative Folliculitis– diakiatkan oleh jangkitan kuman berkemungkinan kerana kesan dari rawatan antibiotik dalam jangkamasa lama untuk merawat jerawat pustules atau sista. Masalah kulit muka ini jarang berlaku dan boleh dirawat.

** Pyoderma Faciale (Rosacea Fulminans)– Hanya dihadapi oleh wanita berusia dalam lingkungan usia 20 ke 40 tahun. Simptom yang dihadapi adalah seperti jerawat batu (nodules) besar yang sakit, luka-luka. Menyerang secara mendadak dan berpotensi menyerang mereka yang tak pernah menghadapi masalah jerawat. Ianya akan berlarutan untuk beberapa tempoh tertentu dan akhirnya akan sembuh.

Jerawat Pasir Hilang Dengan Shaklee

DULU BERPASIR SEKARANG CANTIK

Alya consume shaklee sebab ada resdung je. Tapi dapat cantik sekali. Ye la resdung dah baik cuba set cantik la pulak.

ESP
VITAMIN C
VITAMIN E

Tengok la muka dia dulu. Penuh muka jerawat pasir. Nampak jerawat kecik2 je kan. Tapi penuh satu muka. Sedih tak? Sedih la kan.

Tapi tak lagi lepas consume set cantik shaklee. Kulit dia dah bersih dah. Tengok sekarang. Kulit makin cantik. Auwww power kan shaklee effect dia.

Meh la nak cuba set cantik shaklee. Buang jerawat pasir tu . InsyaAllah kita ikhtiar dan konsisten.

3 Tips Atasi Masalah Jerawat

Tips Untuk Atasi Masalah Jerawat

1. Elakkan produk tenusu

Ada banyak kajian tentang perkaitan antara produk tenusu dan jerawat. Sesetengah orang mungkin ada alergi terhadap produk tenusu, dalam pada itu, susu juga berkemungkinan menaikkan hormon IGF-I (insulin like growth factor). Paras IGF-I berada dalam tahap tertinggi di usia remaja, dan dengan pengambilan produk tenusu, ia berkemungkinan menjadi terlalu tinggi.

2. Kurangkan pengambilan gula

Diet yang tinggi gula dan tinggi GL (glycemic load) berkait rapat dengan masalah kulit. Gula dan makanan yang melepaskan karbohidrat dengan pantas seperti roti putih, pastri, gula-gula dan minuman bergula menjadikan gula dalam darah meningkat dengan cepat, menyebabkan hormon insulin terhasil, lalu menjadikan penghasilan sebum yang menyebabkan jerawat.

3. Tingkatkan pengambilan zinc

Keperluan mineral zinc bertambah di usia remaja, kerana ia terlibat dalam hormon tumbesaran dan seksual. Dan kebanyakan orang hanya mengambil separuh saja daripada keperluan zinc harian.

SUPPLEMENT TERBAIK UNTUK JERAWAT:

Vita-Lea
Vita C Sustained Released
Zinc Complex
Carotomax

Kulit Kusam Jerawat Sunburn Makin Cerah Makan Vitamin C Shaklee

Siapa rasa nak atasi kulit dia yg kusam? .

Jerawat ? .

sunburnt teruk? .

breakout sebab salah pakai product mcm mie dlu? jerawat naik sebab resdung truk? .

naik gatal2 bila salah makan ? Bersin setiap hari sampai sakit hidung? .
Try this guys!!!!!

recommend sangat untuk korang cubalah vitamin C sustained released dari Shaklee ni! Harga murah sangat 50 sen tak sampai pun korang invest sehari .

Tak sampai rm 100 pun tau harganya. Sekarang tengah Promo, lagilah murahhhhhhhhhhhhh!!! .

10 days left untuk dapat harga Promo vitamin c ni korang.Tapi tak sure sampai bila stok dekat HQ boleh bertahan!!

So better korang grab cepat.

Nak dapatkan roger cepat!

Tekan link dekat bio now!!

Set Jerawat lelaki Shaklee Berkesan,Selamat

jerawat pasir shaklee bukan masalah pada perempuan sahaja malah lelaki juga ada masalah jerawat yang teruk.

Sedikit perbezaan antara lelaki dan perempuan ketika diserang jerawat.
– Lelaki lebih cenderung memiliki jerawat untuk tempoh yang lama dan kesan luka jerawat kekal.

Bagi perempuan, akan mendapat jerawat berulang kali, namun tidak kekal. Ini kerana perubahan hormon dan juga penggunaan alat kosmetik.

Zinc boleh kawal hormon tostesteron yang mana bila hormon tak seimbang boleh menyebabkan masalah jerawat. Zinc juga bantu mengawal keradangan dan elak pertumbuhan bakteria, especially yang ada liang pori yang besar.

Vitamin C bantu penghasilan collagen dalam badan, cerahkan kulit, hilangkan parut, boleh bantu kecutkan jerawat.

Dan boleh tambah ESP untuk rawat parut, kulit lebih gebu,licin dan cantik. Ini kerana ESP adalah protein jerawat pasir shaklee

Apakah kebaikan protein untuk kulit?

  • Protein menggalakkan penghasilan, pertumbuhan dan perkembangan sel-sel kulit yang baru.
  • Protein juga terlibat dalam pemulihan dan pembaikan sel dan tisu kulit.
  • Protein menghasilkan hormon yang sihat dan enzim yang penting untuk kulit.
  • Protein membekalkan asid amino yang penting (tidak dihasilkan oleh badan) untuk fungsi kulit yang optimum.
  • Protein juga menyokong penghasilan asid amino glutation yang bantu melindungi kulit sel-sel kulit daripada kerosakan akibat cahaya matahari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *