Minum ESP je banyak masalah setel! Nampak sangat badan kekurangan protein kan. Hehehe. Takpe takpe. Amik ESP setiap hari boleh tpup khasiat protein yang di masak setiap hari tu tau. Bukan maksud minum Esp, tapi tak perlu makan ayam, ikan, telur dan sumber protein yg lain tu tau.

Haaa, bukan begitu. Cuma ESP ni protein kacang soya yang berkhasiat tinggi. Jadi badan pun dpt manfaat protein yg lebih berkualiti. Paling best takde kolestrol atlantic recovery center pun. Jadi jangan risau gemuk pulak bila makan Esp. Yang penting tahu cara makan yang betul. Tak betul cara makan memang boleh menggemukkan. Jom baca lagi info di bawah.

Pentingkah Protein ?

Our body need protein to grow! It’s a basic material of all living cells and organ-building block of the body. Stuktur asas badan manusia adalah sel. Segala penyakit pada zaman moden ini disebabkan oleh pengumpulan sel-sel yang LEMAH & KURANG SIHAT. Keperluan protein yang mencukupi dikatakan kunci kesihatan yang optimum

protein diperlukan untuk menghasilkan hormones, enzymes, antibodies and neurotransmitter. 25% daripada badan kita berasal (diperbuat?) daripada Protein. – kuku, rambut, kulit, otot-otot adalah protein. Malah Dr. Bruce Miller dalam bukunya mengatakan kita adalah protein. Protein berasal dari perkataan Greek (PROTOS) bermaksud – ‘the first’ dan badan kita terdiri daripada :-

  • 66% Water
  • 25% Protein
  • 8% Fats
  • 1% Combination of Minerals & Vitamins 100%
Siapakah Perlu Lebih Protein Ibu Menyusu

RISIKO KEKURANGAN PROTEIN (SECARA UMUM)

  • Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
  • Kidney disease (penyakit buah pinggang)
  • Liver (penyakit hati)
  • High Cholesterol (kolesterol tinggi)
  • Low blood pressure (tekanan darah rendah)
  • Low blood sugar (kandungan gula darah rendah)
  • Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil)
  • Peptic ulcer (Ulser perut + usus)
  • Poor wound healing (Luka ambat sembuh)
  • Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar)
  • Poor vision (Penglihatan kurang baik)
  • Irritability (Badan menggeletar)
  • Fatigue (Letih lesu)
  • Weakness (Lemah)
  • Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)
  • Prolonged period of time mental retardation (Terancat akal)
  • Lack of resistance to infection (Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan)
tanda kekurangan protein

Shaklee Energizing Soy Protein  (ESP)

Shaklee adalah syarikat pertama yang mewujudkan suplemen protein berasaskan kacang soya. Sebenarnya, pengasingan soya pertama yang pernah dihasilkan adalah dicipta oleh Dr. Forest C. Shaklee pada tahun 1970an. Selang beberapa tahun kemudian, beberapa ujian klinikal telah membuktikan apa yang ditemui oleh Dr. Shaklee sebelumnya iaitu protein soya merupakan sebuah blok binaan utama bagi membina kesihatan jangka panjang. Baca lagi tentang Shaklee di sini

Ini adalah makanan utama dalam program Shaklee. Amat penting dalam diet harian kita. Ia merupakan minuman berkhasiat, sumber lengkap protein secara biologi yang bermutu paling tinggi yang dihasilkan dari kacang soya. Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.

Soy Protein Shaklee mengandungi 14 gram protein soya semulajadi yang baik pada setiap hidangan. Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.

Soy Protein tidak mengandungi kolesterol dan laktosa. Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya. Produk Protein Soya ini adalah sumber-sumber kalsium dan zat besi yang baik. Selain itu ia tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.

Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan oleh Shaklee adalah dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.

https://www.youtube.com/watch?v=l1PxHf8PGiM

Manfaat Minum ESP

Pelajar dan pekerja atau individu dewasa : As energy booster (kalau minum pagi2 tu. terasa energetic dan tak rasa lapar sangat.. so bonuslah for weight management). Lelaki : melindungi dari any disease(heart, cancer etc) Ibu mengandung : for a healthier pregnancy – well-grown fetus ; less late pregnancy discomfort.

Wanita : keanjalan kulit… (protein penting kepada mereka yang ingin kulit yang cantik dan ton warna yang sekata. Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protien untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut). Bagaimana cara bancuhan yang betul untuk ESP?

BETUL KE ESP SHAKLEE BEST SANGAT? Nih lahh soalan paling FAMOUS dalam kalangan customer tau, lagi-lagi customer yang baru nak berjinak-jinak nak cuba kebaikan SHAKLEE. Jomm kita BONGKARKAN FEEDBACK customer yang dah pernah cuba minum ESP. Yang dulu tak minum ESP pun, sekarang terbalik pulak, makin ketagih!

Manfaat ESP Soy Protein GI Rendah

KENYANG BERPANJANGAN .

Ada customer selepas consume ESP dapat rasa perbezaan perut kenyang tu lebih berpanjangan daripada biasa. Kalau dulu tak consume ESP pagi-pagi, perut tak sampai pukul 10-11am pun dah MENGGIGIL ya Tuhan ! .

Selepas consume ESP? lagi-lagi STUDENT, yang BEKERJA dari pagi sampai ke lewat petang, IBU MENYUSU,IBU MENGANDUNG Alhamdulillah memang bagi kesan ketara tau! Membantu untuk beri rasa kenyang tu lebih lama daripada biasa.

OVER HARI-HARI NAK BELEK MUKA DEPAN CERMIN .

Ada customer selepas consume ESP kulit makin bersih, dah tak KUSAM! Segala anasir-anasir jahat semua tak berani dekat dah ! Boleh dikatakan susah nak naik berbading sebelum ni. Wowww

PARUT JERAWAT MUSUH WANITA .

Ada customer selepas consume ESP parut jerawat cepat dan mudah untuk HILANG & PUDAR! Kalau dulu parut akan ambil masa yang sangat lamaaa untuk hilang ! Tekanan perasaan tau kalau ada bekas tompokan hitam kt muka tak semangat nak keluar!

SUSU MELIMPAH, ANAK GEMBIRA .

Ada customer selepas consume ESP production susu makin banyakkk! Alhamdulillah, ESP juga ialah salah satu MILKBOOSTER Bila baby enjoy rasa kenyang, ibu-ibu pun tak mudah rasa emosi tau .

STRESSNYA RAMBUT GUGUR! .

Ada customer selepas consume ESP rambut kurang gugur ! Lagi-lagi mummy yang dah dah pernah bersalin kan,akan melalui fasa “rambut gugur” paling kronik dan HORROR! ESP bagus untuk mengurangkan rambut gugur.

Fresh Testimoni Milkbooster Shaklee Susu Pekat Gila

Resepi Bancuhan Sedap

Bancuhkan 1 sudu besar ESP bersama air masak (air kosong)/ sejuk atau air suam2 kuku seperti milo, susu atau oren….JANGAN BANCUH dengan AIR PANASkerana kandungan zat protein mudah musnah pada suhu yang tinggi. Variasi resipi cara bancuh ESP. Memandangkan ESP ni one of our best seller.. maka dibwh ni disenaraikan cadangan beberapa cth resipi cara bancuh yg anda boleh cuba

  • + Air suam
  • + Fresh Milk (sama ada susu kotak atau susu tepung)
  • + Fresh Milk + kurma (rendam kurma dalam susu..after few hours..blend/shake it and mix with 1 sudu ESP)
  • + SusuAnmum
  • + Performance Drink Shaklee + MealShake Shaklee
  • + Nesvita 3in1
  • + jus twister tropicana
  • + Ribena
  • + any fruit juice ( tembikai, epal, lobak putih,peria,pegaga)
  • + Milo/Horlicks
  • + sirap bandung
  • + fresh milk + 1sudu madu + 1sudu oat + 1sudu serbuk koko (blend) *boleh mix setengah sudu kecikserbuk Shaklee fiber (jika ada)
  • + KOKO + OAT
  • + Milo/Serbuk Coklat Cadbury + SUSU HL
  • + kurma + oat+ susu tepung + madu + air msk (blend)
  • + kurma + kismis + badam + fresh milk <<<<– blend
  • + meal shakes + MILO<<<<— sejukkan SEDAP.
  • + Nestle Bliss (sejuk2 dari peti ais)
  • + Kurma + nestum (bukan 3 in 1) + mealshakes + susu tepung <– blend, pastu letak ketul ais, sedap n kenyang
  • + kurma + badam + avocado + ais(blend sekali) –>hasil? sgt mengujakan!!
24 thoughts on “ESP – Energizing Soy Protein”
  1. […] ➡Esp Shaklee. Esp Shaklee atau nama penuhnya Energizing Soy Protein. ESP membekalkan protein yang cukup dalam diet harian ibu. Ia juga salah satu milk booster untuk memekatkan susu dan menambahkan susu ibu dan memberikan tenaga untuk ibu menyusu. ESP adalah minuman wajib bagi ibu yang ada masalah susu merundum pasti akan bantu memekat dan banyakkan susu ibu. […]

  2. […] ESP (Isolated Soy Protein) jika diambil bersama suplemen-suplemen lain, ia akan bantu penyerapan yang lebih baik semua suplemen yang kita ambil, cepat menyerap dan kesan yg lebih baik berbanding mereka yang tak ambil bersama ESP. Ia juga membantu pemulihan tisu badan , fungsi enzim dan hormon yang sempurna serta menyokong kesihatan imunisasi badan . […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *